Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Tema

Napisal/-a Asterix To nov 16, 2004 10:42 am

No, zadnje čase opažam, da ni več dosti kakih brezzveznih tem, zato sem jaz eno odprl :P

Namreč ste opazili reklame na netu, mtv-ju... Work and live in the USA?
dobiš vizo, bla bla bla.
Zakaj vabijo ljudi v svoje države, kaj to pomeni?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To nov 16, 2004 10:57 am

ker bi radi odpravli tisti odnos, ki so ga pred nekaj leti imeli v nemčiji... ausländer raus :D
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To nov 16, 2004 11:12 am

hja, glej... zadeva je taka, safi... če ti prideš zdaj, ne moreš it v vojsko zanje, ker si tujega porekla... tvoji otroci, ki bodo pa tam rojeni, pa bodo lahko šli, to je res
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To nov 16, 2004 1:35 pm

amerikaje multikulturna dežela pa kljub temu ne bi tam živel nikol. tisti, ki podpirajo haiderja so izmečki, kar pa se tiče ˝sanjskih˝ dežel bi lahk reku, da so to skandinavske, kjer je sociala res poštimana in je vse kot mora biti, da o plačah ne govorimo in tja bi se pa že splačal it...
Fahren bis der Arzt kommt!

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To nov 16, 2004 1:57 pm

No pa dejmo, da napišem realno menenje tistega, ki je tam že bil in ve kako je življenje v ZDA!
Torej tele vaše zgodbice. Ena velika buča so vaše klobasarije. Sej delno se strinjam s Safranom k je govoril tisto o morju in gorah!
Drugače pa. Jaz že nekaj let hodim na dopust v ZDA. Ne vem zakaj, rajši reskiram malo več denarja in si privoščim dober in zanimiv dopust, kot pa da bi šel k sosedom hrvatom k so itak eni cepci!
Torej, življenje v ZDA je predvsem polno priložnosti in neskončnih možnosti za napredovanje in osebni uspeh. Tega v Sloveniji ni. Si lahko še kako sposoben, ampak na koncu so pa le veze tiste, ki odločajo o tem ali boš uspel ali ne. Lahko uspe neumen, pameten pa ne bo, ker ne bo imel vez. Tam je to možno, država te podpira v vseh pogledih.
Plače, so neprimerno višje kot v Sloveniji in tisto o 250000SIT ne drži. Prodajalec vozil, nekje 45 minut iz centra Clevelanda zasluži nekje približno 0.5 mio SIT, kar je za tam kar OK. Življenje je neprimerno ceneje. Hrana in pijača v trgovinah se plačuje brez davka, če pa greš v gostilno pa je davek. Ampak še vseeno je davčna stopnja 8 procentna, pri nas 20%. Zavarovanje, tako pokojninsko kot invalidno se nekaj že plačuje ob plači, za večji luksuz v poznih letih, ko bodo ljudje v penziji pa si vsak še malo prišpara, sej pri nas je isti falus s tisitimi stebri, ki jih ponujajo!
Šolstvo je v ZDA izredno drago. Kolidž za enega otroa pride nekje v povpreču 17000 USD, kar je okrog 3700000 SIT. Vendar ni take krize, ker samo da si malo bolj priden v šoli takoj dobiš ptipendijo in ti več ali manj krije država. Problem je, će si bolj nepriden, ker potem si moraš plačat sam!
Zdravstvo je naslednja črna pika, čeprav se zdajšna oblast močno trzdi stav urediti. V štirih letih kar Ameriko spoznavam se je stvar res že malo uredila, še vseeno pa malo manjka. V tolažbo vam povem, da večino tablet od aspirinov, nalgesinov, pa še kakšnih stvari, ki jih pri nas dobiš samo na recept, dobiš v klasičnih trgovinah za ne prav veliko denarja. Torej, če lle ni kaj hujega si lahko pomagaš sam. V trgovini dobiš tudi neko zmes, ki jo lahko daš na zob in je kot plomba. Resnično se znajdejo!
Pa še to vam povem kot primer plač. Moj prijatelj iz Clevelanda ima dve piceriji. Popoldne in za vikende najame enga 13 let starega fanta, da mu na pločniku stoji in maha avtomobilom, čez telo pa mu visi tabla z reklamo od picerije! In ta fant dobi 7 USD na uro, kar je približno 1300 SIT na uro. Pa mi povejte kdo v Sloveniji dobi pri trinajstih letih toliko na uro?!?!?
Ljudje, amričani na splošno so carji. Tako prijaznih in odprtih ljudi ne boš nikjer srečal. Slovenci se lahko vsi skrijemo pred njimi! Vsi moji najboljši prijatelji so od tam, in veselim se, da jih lahko vsaj 1x letno obiščem, ali pa pridejo oni v Slovenijo!
Kriminla je bolj razširjen kot pri nas. Zato tam tudi ni nočnega življena po lokalih kot pri nas. Mislim je ampak veliko manj. Predvsem v predmestjih v velikih mestih pa razen kakšnih beznic, lokalov praktično ni!
Aja pa še bencin. Septembra, ko sem bil tam, sem za poln tank v Ford Taurusu letnik 03, plačal dobrih 5000 SIT. Tank je pa nekje 70litrov! Potem se pa zamislte, kje so naše cene?!?!? Aja avto je bil pa 2.5 ali 2.8 V6 24v, pa še to je bil eden slabših!

Za zaključek, Amerika je še vedno dežela, kamor si želi veliko ljudi, tudi jaz. mogoče kdaj zberem pogum in odidem. Mogoče!
Ampak realno, so dobre in slabe strani tam, in dobre in slabe strani tu! Razlika je v tem, da je pri nas več slabih kot dobrih stvari, tam pa obratno!
Če pa koga kaj striktno zanima o ZDA, pa me lahko vpraša.

LP

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To nov 16, 2004 3:04 pm

Uh ja Amerika. Tam bi pa rad šel enkrat (tud živet) Ne vem zakaj, ampak to je država, ki je prva na spisku mojih najbolj priljubljenih držav. Takoj za njo je nova zelandija.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To nov 16, 2004 3:12 pm

Regy:

A mislis tut Cefurji raus... slavni grafit pod crnuskim mostom
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 16, 2004 3:20 pm

McLaren je napisal/-a:Uh ja Amerika. Tam bi pa rad šel enkrat (tud živet) Ne vem zakaj, ampak to je država, ki je prva na spisku mojih najbolj priljubljenih držav. Takoj za njo je nova zelandija.

He he, pol sva pa cist istega mnenja, potem pa pride se Avstralija!

Torej SAFRANE, kolk je tam procentualno revnih na kvadratni kilometer prebivalcev res ne vem. Vem pa da si luksuz kot je hiša in 2 avta ni težko zasluzit. Kar sem pri tistem fantu pozabil povedat je to, da je minimalna plača, ki ti jo delodajalec lahko da je 6 USD, manj ne smeš biti plačan. Zato je bila dobra volja mojga frenda da je dal se en dolar več. aja pa obvezna je 20% napitnina v barih in restavracijah tako da kelnarca v enmu lokalu kakor je recimo v Trzicu English house, lahko zasluzi na dober vecer tudi po 8000 SIT na uro z napitnino vred! To pa je kar hudo! Ampak treba je delat. Američani delajo cele dneve in tudi pri nas je to tako, vedno bolj pride do izraza evropski delavnik, evropske cene in ne vem kaj se vse! K nam prihaja tudi amerikanziacija ampak samo v slabih stvareh! Plače pa so še vedno balkanske!
Amerika za brezdomce in take socilane probleme nima kakega pretiranega programa. Po pogovoru z američani sem zvedel, da je 90% ljudi brezdomcev po lastni volji in po lastnih napakah. Predvsem ratajo brezdomci tisti, ki so nekoč pred tem imeli dobro sluzbo, hiso in vse. Potem pa so nenadoma izgubili sluzbo, prodali hiso in porabili ves denar in pristali na cesti. Padli so v hudo depresijo in iz tega se ne poberejo! Takih ljudi ne moreš zaposliti, nimajo stanovanja, so umazani, nimajo obelk, prevoza, sploh pa nimajo urejenega zavarovanja! Zato je tam tako, da ko si enkrat brezdomec potem to ostanes!

Kot zanimivost naj povem, da je v Ameriki zelo cenjeno delo smetarja! Delas cca 4 ure na dan, dobiš res hudo plačo edini problem je v tem, da tega nihče noče delat. Zato je pa to tako cenjen poklic!

Kaj bi jaz delal v Ameriki! Kaj pa vem, mogoce bi se ukvarjal, kot sedaj, s prodajo vozil sej je tam na vsakem vogalu en car dealership, in zdi se mi da je v tem veliko denarja in priloznosti!

Še enkrat poudarjam, Amerike ne povzdigujem v višave amapk odkrito povem na lastnih izkušnjah, da je življenje tam lažje in kvalitetnejše kot tu. So pa tudi slabe strani! Tako da kakor podoživiš Ameriko prvič, tako ti bo ostala v spominu! Pa to je res!
Videl sem pa že kar veliko. Bil sem že v New York, Washington D.c., New Jersey, Baltimore, Atlantic city, Philadelphia, Pitsburg, Nigara Falls, Toronto, Cleveland, Chicago, Toledo, Bethesda,...
Tako da Amerika je res lepa.
Naslednje leto pa grem spoznavat Las Vegas in Los Angeles :lol:

LP

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To nov 16, 2004 3:43 pm

Fiat007:
Se podpisem pod tvoj post:) super napisano.
Slika

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 16, 2004 3:47 pm

SubaruFreak je napisal/-a:Fiat007:
Se podpisem pod tvoj post:) super napisano.

Hvala, povem kako je v resnici in predvsem svoje obcutke!

LP

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To nov 16, 2004 4:08 pm

Tudi sam sem zelo velik ljubitelj ''american way of life''
Tudi sam grem veliko raje na dopust v ZDA...

Resno razmisljam, da se bom preselil tja.

No tukajle pa je link strani, kjer se lahko prijavis za green card oziroma diversity visa lottery program:
http://www.dvlottery.state.gov/

Vse kar potrebujes za prijavo pa je razlozeno na temle naslovu:
http://travel.state.gov/visa/immigrants_types_diversity3.html
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To nov 16, 2004 4:12 pm

ej fiat vidm da si šel z vlakom iz new yorka do niagare :lol: :lol: :lol:
jaz sm šel z isto turo. :lol: :lol:

no drugače pa je pri meni takole: v zda sm bil do sedaj 3x. 1 pred ufff že dolgo ko smo šli za 1 tedn v new york (+ mal ogled znamenitosti in okolice (ja tud wtc je bil na sporedu :lol: )). Pol smo šli pred 6.imi leti prvič za 2 tedna na havaje. in nazadnje še letos ko smo šli spet za 2 tedna na havaje.

no in moje mnenje: tam je prerosto več plasti prebivalstva. od ultra nesramo bogatih, do bogatih, premožnih, povrečnih,podpovrečnih in pa revnih. zdej če imaš malo znanja in si malo iznajdljiv si takoj v razredu povprečnih. ampak ta povrečen je tako kot je fiat rekel: cca. 300-500k mesečne plače. AMPAK!! Tam je 50% družin z samo 1 stalnim prihodkom. žena je ponavadi gospodinja.

glede revežev je tako kot si rekel. sm tud sam enga taksista mal zasliševal in je res rekel da je tako. večino so si sami krivi.

Glede slabih stvari:lopovčkov je ogromno! men so recmo spizdl telefon in fotko (z skor 300 norih in nepozabnih slik). in grem lepo na policijo tam pa vsi prijazni, ena baba se je skor zjokala ko sm razlagu kva se je zgodil. policaj je lepo povedal da je to pač tako razpaseno da tudi če bi ga najdli fotke nebi več videl.jebatga tko pač je.

Drugače pa glede cen: res je da sm bil v "dražjem delu" ampak ceno se načeloma višje ko pri nas. pivo (btw:dražji ko je lokal manj te preverjajo za osebno) je recmo cca. 600 sit v piksni v trgovini. (res da 0,8 piksna ampak ok). Heiniken je skor 800.
Pol obleke so tko tko. superge so noro pocen (sploh če uletiš v prave trgovine kjer majo kake hude akcije ala kupiš 2 para dobiš 2 par po 50% cene). recmo and1 so ble cca. 10k. pumice so ble cca. 7-10k.

Elektronika je primerljiva glede cene z našimi. telefoni so dražji (tud v akcijah) sploh pa so za pri nas neprimerni.

glede suprmarketov: haloooo? delo v supermarketu doli je hudo zaničevano. to ti je skor najslabše plačano delo.

benz je cca. 1,2 dolarja na galono. 1 galaona recmo da je 4,5 litra. računajte sami.

glede odhoda v ameriko. sm mel kar nekaj cajta namen iti. ampak glede na to da me je collage nehal veseliti (itak bi pomoje sam na partye hodu), športam se tud ne več,... tko da za sedaj ne bo odhoda. mogoče pa kdaj v prihodnjosti. nikoli ne vemo.
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To nov 16, 2004 4:15 pm

SAFRANE je napisal/-a:ampak kako recimo je lahko prišlo do tega ? zakaj izgubijo vse ? in zakaj se ne poberejo ?

drugačna miselnost kot pri nas. veliko jih je keš zgubil z slabimi borznimi investicijami, igrami na srečo, z željo začeni nov biznis ki ni zalaufal,...

zakaj se ne poberejo?ker večina ne vidi več prespektive. namreč veliko jih misli da tudi če se poberejo bodo potem spet hmalu vse izgubili in bojo na istem.
SlikaSlika

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 16, 2004 4:17 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Fiat007 je napisal/-a:[Predvsem ratajo brezdomci tisti, ki so nekoč pred tem imeli dobro sluzbo, hiso in vse. Potem pa so nenadoma izgubili sluzbo, prodali hiso in porabili ves denar in pristali na cesti. Padli so v hudo depresijo in iz tega se ne poberejo! Takih ljudi ne moreš zaposliti, nimajo stanovanja, so umazani, nimajo obelk, prevoza, sploh pa nimajo urejenega zavarovanja! Zato je tam tako, da ko si enkrat brezdomec potem to ostanes!

ampak kako recimo je lahko prišlo do tega ? zakaj izgubijo vse ? in zakaj se ne poberejo ?

Fiat007 je napisal/-a:mogoce bi se ukvarjal, kot sedaj, s prodajo vozil

kje pa delaš ? ker jest sm tut v avto-businessu...

Fiat007 je napisal/-a: in kvalitetnejše kot tu.

po čem lahko to sklepaš ? do sedaj so pri nam doma recimo bili od direktorjev in nevem kakšnih znanih profesorjev itd. pa nobeden ni rekel da si lahko privošči tak standard kot si ga recimo mi...

uf...pol si pa že res zelo velik vidu . As mel to pol rentacar-e al kako ?

LP
JOHNY 8)

1. Zgubili so sluzbo kot jo izgubis kjerkoli, tudi v Sloveniji ali kjerkoli. Pač ali je napaka, ali pa se kakšno delovno mesto ukinilo. Kaj pa veš. Pač izgubiš, jebat ga!

2. Delam v neki avtohiši, kje pa bi bilo bolj ostati anonimno!

3. Kvalitetnejše je življenje v več pogledih. Prvi in pomembnejši je standard! Lahko imate visok standard, jaz se sicer s tem ne hvalim, pa čeprav je moj oče visok direktor v državni firmi, ampak hočem ti povedat to, da je standar višji že za srednji sloj! Iz tega je kvalitetnejše življenje in vse! Predolgo za razlagat!

4. Vsakič sem imel privat avto, sposojen od prijatelja! Za tisti čas me je dal na svojo zavarovalno polcio, ker bi drugače za rent-a-car plačal samo za teden zavarovanja 1000 USD, ker sem pod 25 let. Tako pa me je on napisal na svojo polico in je blo!
LP

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 16, 2004 4:25 pm

maky je napisal/-a:ej fiat vidm da si šel z vlakom iz new yorka do niagare :lol: :lol: :lol:
jaz sm šel z isto turo. :lol: :lol:

no drugače pa je pri meni takole: v zda sm bil do sedaj 3x. 1 pred ufff že dolgo ko smo šli za 1 tedn v new york (+ mal ogled znamenitosti in okolice (ja tud wtc je bil na sporedu :lol: )). Pol smo šli pred 6.imi leti prvič za 2 tedna na havaje. in nazadnje še letos ko smo šli spet za 2 tedna na havaje.

no in moje mnenje: tam je prerosto več plasti prebivalstva. od ultra nesramo bogatih, do bogatih, premožnih, povrečnih,podpovrečnih in pa revnih. zdej če imaš malo znanja in si malo iznajdljiv si takoj v razredu povprečnih. ampak ta povrečen je tako kot je fiat rekel: cca. 300-500k mesečne plače. AMPAK!! Tam je 50% družin z samo 1 stalnim prihodkom. žena je ponavadi gospodinja.

glede revežev je tako kot si rekel. sm tud sam enga taksista mal zasliševal in je res rekel da je tako. večino so si sami krivi.

Glede slabih stvari:lopovčkov je ogromno! men so recmo spizdl telefon in fotko (z skor 300 norih in nepozabnih slik). in grem lepo na policijo tam pa vsi prijazni, ena baba se je skor zjokala ko sm razlagu kva se je zgodil. policaj je lepo povedal da je to pač tako razpaseno da tudi če bi ga najdli fotke nebi več videl.jebatga tko pač je.

Drugače pa glede cen: res je da sm bil v "dražjem delu" ampak ceno se načeloma višje ko pri nas. pivo (btw:dražji ko je lokal manj te preverjajo za osebno) je recmo cca. 600 sit v piksni v trgovini. (res da 0,8 piksna ampak ok). Heiniken je skor 800.
Pol obleke so tko tko. superge so noro pocen (sploh če uletiš v prave trgovine kjer majo kake hude akcije ala kupiš 2 para dobiš 2 par po 50% cene). recmo and1 so ble cca. 10k. pumice so ble cca. 7-10k.

Elektronika je primerljiva glede cene z našimi. telefoni so dražji (tud v akcijah) sploh pa so za pri nas neprimerni.

glede suprmarketov: haloooo? delo v supermarketu doli je hudo zaničevano. to ti je skor najslabše plačano delo.

benz je cca. 1,2 dolarja na galono. 1 galaona recmo da je 4,5 litra. računajte sami.

glede odhoda v ameriko. sm mel kar nekaj cajta namen iti. ampak glede na to da me je collage nehal veseliti (itak bi pomoje sam na partye hodu), športam se tud ne več,... tko da za sedaj ne bo odhoda. mogoče pa kdaj v prihodnjosti. nikoli ne vemo.

1. Ne nisem sel z vlakom. Sem sel z avtom iz Clevelanda mim Buffala do Niagare! Tm cirka 6-7 urc voznje, umrjene voznje!

2. Galona je 3.79 litra, ampak še zmerej je hudo poceni!

3. Ja supermarketi so najslabse plačani, sploh najbolj razširjen Wall*mart, ki je doprt 24 ur na dan. Ko sem omenjal prodajalce sem mislim predvsem na tiste v kakšnih boljših trgovinah ali pa tiste ki prodajajo avte!

4. Cene elktronike se mi ne zdijo primerljive, sej sm si hotu laptopa kupit pa je ene 2x cenej kot pri nas. Pa tavelik plasma TV je tam gor ene 200000 SIT, cist pocen. So pa telefoni pa tili dvdplayerji pa te zadeve res enako kot pri nas.

5. Cene v lokalih, sem ze rekel tam so cene z davkom, je pa pir res drag sploh ce moras dat se napitnino. Jaz sem iscer pil Fostersa pa je bil okrog 800 SIT nekje! Plus napitnina pa si na jurja! Ampak jebat ga, sej tam ni v navadi to, da si vsak vecer v gostilni. Mogoce enkrat na teden ali pa mogoc dvakrat. drugace pa prakticirajo privat partije in se grejo tam BeerPonk!

LP

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To nov 16, 2004 4:54 pm

Amerika je kr kul... In tist o new yorku ni res kar si napisov safy...

Dj probejte se omejit na dejstva k jih sigurno veste, ker ste jih vidli na lastne oči, ne pa ki jih vam je povedal nekdo k je šel z merkatorjam gor...

Vglavnem, bil sm kr dost po ZDA pa po Kanadi. Bi mogu zdele veliko pisat, ampak v kratkem - lahko dožviš use - od bede do hudo dobrega života - js planiram slednje ;)
Slika

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 16, 2004 6:50 pm

Pugi je napisal/-a:Amerika je kr kul... In tist o new yorku ni res kar si napisov safy...

Dj probejte se omejit na dejstva k jih sigurno veste, ker ste jih vidli na lastne oči, ne pa ki jih vam je povedal nekdo k je šel z merkatorjam gor...

Vglavnem, bil sm kr dost po ZDA pa po Kanadi. Bi mogu zdele veliko pisat, ampak v kratkem - lahko dožviš use - od bede do hudo dobrega života - js planiram slednje ;)

To je pa to kr jest pravim. In lazje bos uspel v Ameriki, kjer je potreba po delvacih vecja, vecji je gospodarski trg, druzbe in vse. Pa se ljudje ne mecejo tok polen pod noge kot tukaj!
Moj dopust naslednje leto je sigurno Amerika, prvotno let v New York ali D.C., potem pa avto in do Clevelanda kjer imam najvec prijateljev, potem pa letalo in Las Vegas in Los Angeles.

LP

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To nov 16, 2004 7:44 pm

Že to - če si bil v new yorku, potem lahko veš, da tisto mesto ni čist nič tako kot si ti reku - da sonce ne posije zarad zgradb.

TO JE TAKO LEPO MESTO, da ga ni - tam je tak dobr občutek, tko vse klapa IN TUDI GULIANI JE IZTREBIL KRIMINAL SKOR NA MINIMUM!!! Si zelo varn na tistih ulcah... Js sm tm velik hodu, tud ponoč, pa nism ene sumljive zadeve srečal, še unih par klošarjev k je tm, so ful face pa prjazni... Js sm se počutu tm zlo dobr!
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To nov 16, 2004 7:56 pm

Pugi je napisal/-a:Že to - če si bil v new yorku, potem lahko veš, da tisto mesto ni čist nič tako kot si ti reku - da sonce ne posije zarad zgradb.

TO JE TAKO LEPO MESTO, da ga ni - tam je tak dobr občutek, tko vse klapa IN TUDI GULIANI JE IZTREBIL KRIMINAL SKOR NA MINIMUM!!! Si zelo varn na tistih ulcah... Js sm tm velik hodu, tud ponoč, pa nism ene sumljive zadeve srečal, še unih par klošarjev k je tm, so ful face pa prjazni... Js sm se počutu tm zlo dobr!

res je... folk je tam tako prijazen da ni res. smo šli z helikopterjem čez mesto pa mimo twintowersov in smo se zapričal z pilotom. to je tako lepo povedu celo zgodovino med letom da sploh nisi opazu kdaj je šla una ura mimo.

pol na ulci smo se zgubil. že taprvi nas je do tiste avenije ko smo jo rabli pospremu.

tko da...
SlikaSlika

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 16, 2004 8:00 pm

He he, ja zgubis pa se res lahko takoj tam!
Tudi jaz sem se sploh k se po unih Interstateih vozis pa en izvos falis pa si v riti!
New York, hmmm kaj naj recem. Zanimivo mesto ni kaj, kriminala ni kaj dosti razev v tistih getih kjer se tolpe med seboj pobijajo. Drugace pa je D.C. najbolj NEvarno mesto v ZDA! Tako da je NY kar kull kar se tega tice!

Splača pa se pogledat kaksno manjse mesto, recimo Cleveland je živ primer!

LP
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov