tomaz40 je napisal/-a:poglej na forum:www.e-fotografija.com.
Ko sem jest kupoval, sem tam največ izvedel. Po mojem skromnem mnenju, je slika približno enaka pri fotoaparatih, ki imajo ceno okoli 60 jurjev. Jest sem mojega kupil zato, ker ima 10X optični zoom in mislim da je za amaterja zoom eden izmed najpomembejših faktorjev, tko da jest bi gledal fotoaparate, glede na optični zoom.
BiMMER je napisal/-a:Še to, glede na to da se pogovarjate o procesorjih. A mogoče veste da je Sony prvi na svetu razvil CCD čip, ki je srce digitalca in pretvarja svetlobo, ki pade skozi lečo na čip v sliko.
lublancan je napisal/-a:
no ja
ko kupuješ aparat morš gledat še kej druzga
recimo baterije, sony rab 2
canon mislm da 4
recimo olympus ma pa svoje baterije, ki so slabe in stanejo 10 000
v druge fotkiče lahk za prvo silo vtakneš kar alkalne
torej je kar velika razlika v teži
potem je tuki še velikost fotkiča
velikost zaslona, možnost ročnega nastavlanja (kmal automatske nastavitve niso zadost)
velik, cenejših fotkičev ma večino stvari kar na auto, ročnih stvari pa sploh ne - recimo kodak
torej gledat morš na optični zoom, baterije, velikost, ceno, velikost zaslona, možnost nastavitev, garancija....
med top prideta canon in sony
po mojem osebnem mnenju, vsaj zaradi velikosti in garancije, je sony boljša izbira
ne pa kupvat noname firm, ki po enem letu nimajo več servisa
lublancan je napisal/-a:tomaz40 je napisal/-a:poglej na forum:www.e-fotografija.com.
Ko sem jest kupoval, sem tam največ izvedel. Po mojem skromnem mnenju, je slika približno enaka pri fotoaparatih, ki imajo ceno okoli 60 jurjev. Jest sem mojega kupil zato, ker ima 10X optični zoom in mislim da je za amaterja zoom eden izmed najpomembejših faktorjev, tko da jest bi gledal fotoaparate, glede na optični zoom.
no ja
ko kupuješ aparat morš gledat še kej druzga
recimo baterije, sony rab 2
canon mislm da 4
recimo olympus ma pa svoje baterije, ki so slabe in stanejo 10 000
v druge fotkiče lahk za prvo silo vtakneš kar alkalne
torej je kar velika razlika v teži
potem je tuki še velikost fotkiča
velikost zaslona, možnost ročnega nastavlanja (kmal automatske nastavitve niso zadost)
velik, cenejših fotkičev ma večino stvari kar na auto, ročnih stvari pa sploh ne - recimo kodak
torej gledat morš na optični zoom, baterije, velikost, ceno, velikost zaslona, možnost nastavitev, garancija....
med top prideta canon in sony
po mojem osebnem mnenju, vsaj zaradi velikosti in garancije, je sony boljša izbira
ne pa kupvat noname firm, ki po enem letu nimajo več servisa
BiMMER je napisal/-a:tako, glede na to da vsake toliko časa delam kot SONY promotor in 2x letno hodim na seminarje o teh stvareh ti bom priporočal DSC-P73. Za tak denar krasen digitalec, v Big Bangu ga dobiš za 64k SIT skupaj s 256MB kartico. Jst sam uporabljam DSC-W12 proti kateremu se lahko tile Canončki A95 kr pošteno skrijejo.
Še to, glede na to da se pogovarjate o procesorjih. A mogoče veste da je Sony prvi na svetu razvil CCD čip, ki je srce digitalca in pretvarja svetlobo, ki pade skozi lečo na čip v sliko. Canon in Olympus kot foto znamke takrat še niso slišale za digitalno obdelavo slike. In če ti je crknil ekranček na P71 si imel pač smolo. Nevem zakaj posplošuješ, kot da se pa Canon še ni noben pokvaru. Lahko povem iz prve roke da se je mojemu prvemu sosedu se je pokvaril A75 pa ga je dal na servis in dela naprej. Zato pa je garancija, pri Sony-jih še celo 3 leta!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov