Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Policijski zvoki

Napisal/-a rsquattro Po feb 07, 2005 10:32 am

Zanima me, če kdo ve kje bi lahko dobil raznorazne zvoke cb postaj, šumenja teh postaj. Ubistvu posnetek cb postaje, policijske frekvence. :D

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto Po feb 07, 2005 10:41 am

am nevem kaj ti bo to ampak če maš doma eno UKV postajo lahko tudi poslušaš policaje :twisted: pa se režiš ko svija poleg :lol: pa pol če se ti da si to stvarco pičiš u avto pa si skoraj rešen pred radarji :D seveda če jo med vožnjo imaš uklopleno pa poslušaš pol si SKORAJ 100% rešen usakega radarja ;) samo uselih ne pozabi pol spustit noge z gasa ker čene ti to nix ne pomaga :lol: :EE :rofl
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Napisal/-a rsquattro Po feb 07, 2005 10:48 am

nismo se razumeli najbolje mislim;) v mislih sem imel samo posnetke teh frekvenc, da bi jih predvajal na kaseti ali pa cd-ju. ne rabim lovit al pa iskat policajev;)

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto Po feb 07, 2005 10:52 am

hm....pol pa daj poleg UKV am kaki snemalnik, mikrofon pa te to snemaj ;) al pa če bo kdo mogče uspel to na netu dobit že snemano, najlažje pa ti bo če maš kerga policaja za frenda pa ti to pol on zrihta ;)
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Po feb 07, 2005 11:07 am

To mislis tisti zvok, ko stisne postajo, ki ga slisis na drugi postaji, preden zacne govorit vanjo?

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po feb 07, 2005 11:10 am

Staccatto je napisal/-a:am nevem kaj ti bo to ampak če maš doma eno UKV postajo lahko tudi poslušaš policaje :twisted: pa se režiš ko svija poleg :lol: pa pol če se ti da si to stvarco pičiš u avto pa si skoraj rešen pred radarji :D seveda če jo med vožnjo imaš uklopleno pa poslušaš pol si SKORAJ 100% rešen usakega radarja ;) samo uselih ne pozabi pol spustit noge z gasa ker čene ti to nix ne pomaga :lol: :EE :rofl

plus to povej da je posluaajne POLICIJE prekrsek oz kaznivo dejanje!aja no naj te koic ustav pa da slis da poslusas si ga dobesedno N.AJEBAL!

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Napisal/-a rsquattro Po feb 07, 2005 11:14 am

ja sch mm tist mislm! veš kj več o tem;)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po feb 07, 2005 11:26 am

_VeNoM_ je napisal/-a:
Staccatto je napisal/-a:am nevem kaj ti bo to ampak če maš doma eno UKV postajo lahko tudi poslušaš policaje :twisted: pa se režiš ko svija poleg :lol: pa pol če se ti da si to stvarco pičiš u avto pa si skoraj rešen pred radarji :D seveda če jo med vožnjo imaš uklopleno pa poslušaš pol si SKORAJ 100% rešen usakega radarja ;) samo uselih ne pozabi pol spustit noge z gasa ker čene ti to nix ne pomaga :lol: :EE :rofl

plus to povej da je posluaajne POLICIJE prekrsek oz kaznivo dejanje!aja no naj te koic ustav pa da slis da poslusas si ga dobesedno N.AJEBAL!

VENOM a si ti policaj?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Po feb 07, 2005 1:05 pm

rsquattro je napisal/-a:ja sch mm tist mislm! veš kj več o tem;)

Gasilci imamo isto, sam ne vem kako naj posnamem in dam na racunalnik :sadd

Res pa je, da lahko skoraj vse poslusas kar gre po zraku. Smo imeli geometra na parceli in med malco sta dva studenta, ki sta delala pri njemu malo vrtela njihovo postajo in sta dobila policiste. :shock:

Btw, kaksna kazen pa je, vidim, da govorite o kaznih? Zanimiv bi bil podatek koiko jih dobijo, ker lahko res ze z navadno postajo poslusas...

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Po feb 07, 2005 1:06 pm

ne, kolkr vem, poslusanje plavih ni prekrsek, ker jih lahk prakticno poslusas z onimi radiji k jih kupis pr conradu k lovijo frekvence po celem svetu.
kaznivo je le oddajanje na teh frekvencah. drgac pa kot je ze nekdo pred mano reku... povezes postajo na racunalnik prek ear prklucka (ze ga tvoja postaja ma), na racunalniku pa v line in, pol pa zalaufas en sound recording utility, kak cooledit pro al kaj takega.. sj pred cajtom sm js neki takega naredu, ko sm meu en fensi programcic k je ignoriral tisino, pa samo 'koristne' zvoke snemal na disk v mp3 obliki. pol ko sm pa s faksa prsu sm pa poslusal kake kozlarije cvekajo... :twisted:
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Po feb 07, 2005 1:12 pm

NoName je napisal/-a:ne, kolkr vem, poslusanje plavih ni prekrsek, ker jih lahk prakticno poslusas z onimi radiji k jih kupis pr conradu k lovijo frekvence po celem svetu.

Sem jaz gledal pred leti tisto napravo v Nemciji, ampak ves kaj je gor pisalo? "Nur fur Ausland" :P Torej, jaz bi jo lahko kupil 8)

Itaq pa kolikor sem jaz govoril s policisti o tej stvari, pravijo, da sedaj zelo veliko uporabljajo mobilne telefone zaradi boljse pokritosti signala, ce se ne motim klicejo kar na 113 in imam filing, da bojo te postaje za prisluskovanje postale neuporabne.

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Po feb 07, 2005 1:18 pm

evo tu je en majhen uporaben proramček:

http://www.davee.com/scanrec/

ne vem kako je po novem, enkrat se mi zdi da si pač lahko poslušal za lastno veselje, samo tistega kar si slisal po zakonu nisi smel posredovati nobenemu niti kako drugace uporabiti.

Sicer pa je bilo spremljanje službenih frekvenc veliko bolj kot za izogibanje radarjem uporabno za prometne informacije iz prve roke - sam sem se velikokrat na ta način izognil prometnim zastojem (gužva poleti, prometne nesreče, prevrnjene cisterne na Črnem Kalu, ...).
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Po feb 07, 2005 1:21 pm

Aja, pisal sem v pretekliku, ker tu na Primorskem že nekaj časa ne uporaljajo več analognih FM postaj, ampak digitalne (ASTRO).
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Napisal/-a rsquattro Po feb 07, 2005 1:58 pm

hm hm! ma mogoče kdo drug že kšne posnetke.

sch-mm dj se potrud zame :oops:
hehe

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Napisal/-a SCH-MM Po feb 07, 2005 2:51 pm

rsquattro je napisal/-a:hm hm! ma mogoče kdo drug že kšne posnetke.

sch-mm dj se potrud zame :oops:
hehe

Problem je, ker nimam postaje doma, ne pustijo pa da jo kar domov odneses, itaq pa potem se enega rabim.

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Po feb 07, 2005 3:26 pm

A mogoče ve kdo za kakšno stran, kjer bi lahko poslušal CB postaje preko neta (tako kot radie)?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po feb 07, 2005 8:26 pm

ar35s je napisal/-a:Aja, pisal sem v pretekliku, ker tu na Primorskem že nekaj časa ne uporaljajo več analognih FM postaj, ampak digitalne (ASTRO).

So že na digitalnih??

Kje bi pa digitalno postajo dobu. Pa najbolš da tut analogno lovi da povsod pali. :lol: :lol:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Napisal/-a rsquattro Sr feb 16, 2005 4:11 pm

ammmm, mislim da smo zašli stran od prvotne teme;)
torej, še kdo kaj ve o teh zvokih?
mejte se folk

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Sr feb 16, 2005 4:31 pm

Amm...policisti govorijo v šifrah,tako da ti UKV postaja v avto bore malo koristi ..
Fantje preveč gledate ameriške limonade! ;)

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Sr feb 16, 2005 4:37 pm

Sicer malo OT ampak me zanima, kako to, da nimajo šifrirane tele postaje. Mislim tako kot recimo rakal, ko skače iz frekvence na frekvenco itd. Sem totalen laik na tem področju tko, da je tole bolj po kmečk napisan.
SlikaSlikaSlika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov