Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Servis JAE

Napisal/-a Damjan19 To mar 08, 2005 10:06 pm

gre se za moj printer, ki sem ga kupil decembra, Epsona C46 za 20jurjev z dodatnim setom črnil...pa glej foro, enih sploh ni prepoznal,jz nesem printer nazaj, se pi*dim, poslal so ga na servis,čeprav mi je jasn zej da so me po domač povedan nategnal...dal sem 7000sit več za črnila, ki so bila prazna oziroma napolnjena na 30%...
Zj pa božajo printer...juter bo hudič ko bom klicu...zelo hudič...po 40ih dneh maš pravico keš nazaj zahtevat in to bom naredu...itak je že to od 21.1. na servisu

Isto seje zgodil kolegu...tak da..resno ne vem kaka kvalitetna firma je to :?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To mar 08, 2005 10:10 pm

hmmmm zanimivo, jest z njimi nikol nisem imel problema, še več to trgovino bi vsakem priporočal,seveda govorim za LJ,kako je drugje ne vem.
Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To mar 08, 2005 10:11 pm

Pravico maš po 45 dneh, pa še to samo v primeru če si dobil (čeprav bi mogu) potrdilo o oddaji na servis. In pa tut to ni res da maš pravico zahtevat keš nazaj, ampk ti morjo zamenjat, v tvojem primeru tiskalnik, za drug isti ali boljši tiskalnik (katerega pa ti lahko zavrneš, ali sprejmeš), ali pa se dogovoriš kako drugače.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 To mar 08, 2005 10:15 pm

potrdilo mam, nebi jim dal printerja brez tega..

sej drgač...mi je Jae všeč, kr karkol kar drugje ne najdem, je v Jae,npr. dvd rw medij, ki ga drugje nism dobu, sam hvalabogu da na to ne morm garancije uporabit... :P

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To mar 08, 2005 10:48 pm

Jest osebno tud nimam slabih iskusenj z njimi.

So pa ucer nategnl frenda. Prodal so mu rabljen procesor, kot da je nov. To so sigurno vedl. Mislm, da ga je zdej zamenu, ker procesor sploh ni delu. Odnos pa tak... me je ob tem minilo, da bi sel se kdaj k njim.

Pa ni to zgodba od fotra od punce sodelavc od njegove hcerke. Sm "nov" procesor vidu. Namazan je bil z najmanj dvema razlicnima termalnima pastama :roll:
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To mar 08, 2005 10:55 pm

Sam delam trgovini z racunalniki in ti lahko povem naslednje:

V primeru da uveljavis GARANCIJO imajo oni cas 45 dni da problem odpravijo ali pa ti nadomestijo v tem primeru printer z novim,denarja ali kupnine ne mores zahtevati in ga tudi nebos dobil v nobenem primeru.Lahko ti dajo dobropis...Aja pa kartuse ki so v tiskalnikih so na pol prazne,samo 30% barve vsebujejo-so tesne.Razen pri tiskalnikih HP.

Drugace ce pa karkoli kupis in ti ne odgovarja lahko v rnes v osmih deneh od nakupa ampak samo z original racunom-tam ti se lahko vrnejo denar.

Ce te se kaj zanima vprasaj?

Lep vecer zelim.s_mande

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 08, 2005 11:29 pm

To pri črnilih sem se jaz že naučo...... in baje... ne me vzet za besedo je pri lexmarko razlika pri številkah 16 in 17 ( za črno kartušo) in v 17ki je 30% barve u 16ki pa polno.... in lej ga zlomka celo razlika pri prinatnju je .
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky Sr mar 09, 2005 12:04 am

glede JAE... (LJ)

use sm pr njih kupu use dela kukr more karkoli je blo narobe k sm su na servis sm se skregu tko, da ce se da raj zamenji u trgovini k js mam s servisom slabe izkusnje
sam TRGOVINA je pa 1A =) , servis majo pa cist u podnu. Tok z moje strani

lp wuky

repi
Nov uporabnik

Napisal/-a repi Sr mar 09, 2005 12:55 am

Tud jest mam z njimi in sploh s servisom same dobre izkušnje.
Mislm da se da z lepo besedo marsikaj doseči.
Verjetno pa jim grejo stranke ki znajo samo pi*dit in zahtevat denar nazaj, na živce in se na tak način obnašajo tudi sami :?

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr mar 09, 2005 8:33 am

Tut sam imam z Jae čist dobre izkušnje... vendar pa sem slišal da veliko printerjev sploh nima 100% polnjene kartuše...spet odvisno od proizvajalca printerjev!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ Sr mar 09, 2005 8:40 am

Jaz mam tut za JAE zelo dobre izkušnje. Mogoče so v živo malo neprijazni, ampak po netu se da pa vse zment.
Kar se pa printerja tiče si pa čist SAM kriv, kaj pa kupuješ Epsona? :twisted: HP RULZ :P
sam resno. Jaz imam zdej tretji hp printer, vse od tistih igličnih za na 386ko pa do turboglomazne mašine danes, pa se mi ni še nikoli pokvaril noben izmed njih. Frend ma pa epsona, ga pa skos na servise vozi. Mu crkne to, crkne ono, noče jemat papirja, kartuša se razlije,... same pizdarije :?
http://mr.si/

Uporabniški avatar
Mark_Oh
Nov uporabnik

Kraj: Šentjanž

Re: Servis JAE

Napisal/-a Mark_Oh Sr mar 09, 2005 8:56 am

Damjan19 je napisal/-a:...dal sem 7000sit več za črnila, ki so bila prazna oziroma napolnjena na 30%...
:?

če še mogoče nisi vedu, mislim da so pr vseh printerjih kartuše napolnjene samo mal, v tvojem primeru je blo to 30%. Nikol pa ne boš dubu polnih kartuš. Tko da se glede tega brez potrebe jeziš. Kar se pa tiče napake oz. tiskalnika pa le upaj da se bo uredil. Držim pesti.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 09, 2005 9:08 am

Dolgo časa sem delal kot serviser računalnikov in računalniške opreme v raznih servisih po sloveniji. Najdalj časa v trgovini DATA računalniška oprema v Kranju(mnogo let nazaj).

Delalo se je tkole. Nekdo je kupil računalnik in že v njega sem moral(po nalogu šefa) dat pokvarjeno komponento , ko je računalnik perišel na servis sem ga moral razstaviti in komponente iz njega dat v druge računalnike in čez pol meseca smo spet na isti način sestavili računalnik za to prvo stranko. Nategovanje iz dneva v dan. V tej firmi sta se zamenjala 2 šefa. Prvi je bil tak, da je blo treba vsak računalnik 24 ur testirat in vsako komponento potem še posebej stestirat pred stranko, da je videla, da vse dela - in firma je delala odlično in tudi po zaslugi mal dražjih a z odličnimi komponentami napolnjenih računalnikov. Drugi šef je večinoma pokvarjeno in poceni robo propagiral in prodajal 30% cenejše računalnike od vseh ostalih firm v sloveniji v tistem času. Začel sem delat ko je bil čas 386/16 procesorjev in končal ko je bil čas pentiuma 133 in cyriksa 166(133mhz). Tko da je blo to par let.

Pomoje, da se še vedno tako dela na vseh servisih in trgovinah - smo pač odpad evrope in večinoma se pri nas prodaja tisto, kar ostane v zahodni evropi na policah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne mar 13, 2005 9:37 pm

groza...še posebej so na udaru računalniki z nalepkami-garancijskimi, ki jih neuk uporabnik valda ne bo odpiral...mislm tole k si napisu mi gre pa pošteno na bruhanje...

kva vse dons delajo, sej servisi za avtomobile tut niso nč bolj :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Ne mar 13, 2005 9:47 pm

Ej ni se mi dal useh postov brat. Sam tko kot je reku Killah Bee ta servis priproča vsakuemu: Res najbol ušitimajo. Sm nesu komp tja pa sm mev mal zmodanga pa niso rekl ne a ne b brez pobrma so ga vzeli in odpravili napako. Pa vidno ko je bilo kaj zanič so mi ga zamenjali del niso popravljali. Tako da nimam pripomb. Tudi jaz govorim za JAE u ljubljani.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Ne mar 13, 2005 10:02 pm

Jaz imam tudi pozitivne izkušnje z JAEem. Edino enga kekca bi lahko tam zamenjal k je pa res lev. Sej prijazen je sam mam pa obcutek da se mu niti sanja ne o racunalnikih in se mi zdi kot da bi bil na tržnci pa kislo zelje kupoval :(

Ok sam zrihtal so pa zmeri tko da ...:)

LP
M.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 13, 2005 11:42 pm

nebivedu je napisal/-a:Dolgo časa sem delal kot serviser računalnikov in računalniške opreme v raznih servisih po sloveniji. Najdalj časa v trgovini DATA računalniška oprema v Kranju(mnogo let nazaj).

Delalo se je tkole. Nekdo je kupil računalnik in že v njega sem moral(po nalogu šefa) dat pokvarjeno komponento , ko je računalnik perišel na servis sem ga moral razstaviti in komponente iz njega dat v druge računalnike in čez pol meseca smo spet na isti način sestavili računalnik za to prvo stranko. Nategovanje iz dneva v dan. V tej firmi sta se zamenjala 2 šefa. Prvi je bil tak, da je blo treba vsak računalnik 24 ur testirat in vsako komponento potem še posebej stestirat pred stranko, da je videla, da vse dela - in firma je delala odlično in tudi po zaslugi mal dražjih a z odličnimi komponentami napolnjenih računalnikov. Drugi šef je večinoma pokvarjeno in poceni robo propagiral in prodajal 30% cenejše računalnike od vseh ostalih firm v sloveniji v tistem času. Začel sem delat ko je bil čas 386/16 procesorjev in končal ko je bil čas pentiuma 133 in cyriksa 166(133mhz). Tko da je blo to par let.
Pomoje, da se še vedno tako dela na vseh servisih in trgovinah - smo pač odpad evrope in večinoma se pri nas prodaja tisto, kar ostane v zahodni evropi na policah.

Ja iz tega razloga jaz moj komp ne vozim več na servis..... NIti ne kupujem komponenent u računalniških trgovinah.....
Zgodlo se mi je pa da je rač. 2 tedna po garnanciji crknu... šla je matična.... posledično pa še ram in procesor..... 90 jurjo škode....
In pol ga seveda jaz pelam veselo na servis... in so mučkal 3 tedne da so zgruntal da je matična crknila..... ok ql..... rečem dej drugo matično.....me kliče čez en teden.... procesor je crknu..... mamu jim... ok dost mi je pridem po komp pa ga odpelem.
Al so proc zjebal na servisu al ne..... še zdej ne vem pa mi je tudu vseen.
Sem pol sam kupu drugi proc sestavu komp lepo skupi doma.... in dela že leto pa pol brez blemov...
naj pa še povem da je disk crknu točno 2 mesca za tem sranjem..... in za nič niso priznal garancije.... bil pa je komp star mal čez dve leti..... pol je crknu dvd rom.... zdej bo writer počas....
Nebivedu..... čist verjamem ti da se u rač. trgovinah tkole dela kot si napisu .
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po mar 14, 2005 10:58 am

killah bee je napisal/-a:hmmmm zanimivo, jest z njimi nikol nisem imel problema, še več to trgovino bi vsakem priporočal,seveda govorim za LJ,kako je drugje ne vem.

se strinjam z kompanjerosom,drgac mi kolega tam dela,pa vse je blo ok!

dgac pa nikol se ne ve kdo ti v cev drek mece al pa serje po glavi!

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po mar 14, 2005 5:03 pm

killah bee je napisal/-a:hmmmm zanimivo, jest z njimi nikol nisem imel problema, še več to trgovino bi vsakem priporočal,seveda govorim za LJ,kako je drugje ne vem.

no ja
sošolec kupil tam 160GB disk(IBM)
ko ga je formatiral je šla glava
ga je nesel nazaj, ker je seveda še garancija
zdaj diska ni vidu že skor 2 mesca ni
in ti to priporoočaš? pha...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po mar 14, 2005 5:07 pm

FireSTORM je napisal/-a:

no ja
sošolec kupil tam 160GB disk(IBM)
ko ga je formatiral je šla glava
ga je nesel nazaj, ker je seveda še garancija
zdaj diska ni vidu že skor 2 mesca ni
in ti to priporoočaš? pha...

če mu je šla v 8h dneh od nakupa, mu morjo takoj dat nouga
če mu je šla kasnej, majo 45 dni da zadevo popravjo, po tem roku morjo dt nou disk, enakih ali boljših karakteristik ali vrnejo kupnino
pa ne ibmovih diskou kupvat
drgač pa se s kšnim klicem ali osebnim obiskom reklamacije povsod dokaj hitro rešujejo
podpis
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov