Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

jeklenka co2

Napisal/-a Dariooo So mar 19, 2005 12:06 pm

Zivjo...mene neki zanima glede jeklenk za co2....js bi jo sicer rabil eno za mig varjenje.......in me zanima ce jeklenka za pivomate in sankomate je ista?...sej vem da zunanjost je ista a ne?....js bi jo pol recimo spraznu in dal not pravo mesanico za varjenje?...al je ze oke tko kot je za sankomate??....
aja....pa se neki me zanima....ce ima kdo kaksno ki jo prodaja....sm pa iz primorske...tko da ce ima kdo kako od vec...naj se javi ;)
LP

rclio333
Nov uporabnik

Kraj: primorska

Napisal/-a rclio333 So mar 19, 2005 12:16 pm

jeklenka je ista in plin je tudi isto kot za pivo

lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So mar 19, 2005 12:17 pm

rclio333 je napisal/-a:jeklenka je ista in plin je tudi isto kot za pivo

lp

aa...mega pol....pol pa bo svasalo 100%???
a ima kdo kako odvec da mi jo proda?
LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So mar 19, 2005 12:22 pm

hmm...se eno upr imam..
a lahko recimo v jeklenko od kisika......ki je prazna dam co2 not??
LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So mar 19, 2005 4:41 pm

Če maš CO2 varjenje pol je res ista jeklenka kot je za pivo in to sranje. ....
Če pa maš varjanje s corgonom ( dost lepš zvar, dost lepš steče in krepko bolj močan) Pol pa ni več isti plin :P :)
Lahk daš CO2 plin u jeklenko kjer je prej bil kisik.... sej konc koncev lahk daš v vsako jeklenko vsak plin.... sam pač jeklenka mora zdržat pritisk plina.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal So mar 19, 2005 4:57 pm

jap pritisk je vazn
odvisno za kako varjenje bos meu ala lisko si se verjetno zmoto ko si napisu corgon mislim da si hotu napisat argon

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne mar 20, 2005 9:38 am

lisko je napisal/-a:Če maš CO2 varjenje pol je res ista jeklenka kot je za pivo in to sranje. ....
Če pa maš varjanje s corgonom ( dost lepš zvar, dost lepš steče in krepko bolj močan) Pol pa ni več isti plin :P :)
Lahk daš CO2 plin u jeklenko kjer je prej bil kisik.... sej konc koncev lahk daš v vsako jeklenko vsak plin.... sam pač jeklenka mora zdržat pritisk plina.

hmm.........z argonom ja.....mislis na mig postopek.......jah....tega ne bom rabu...bom raje mag, ker je verjetno co2 cenejsi kot argon.... ;)
hmm..pa kaj niso vse jeklenke iste?...tko da obe mi mogle zdrzat isti pritisk...a ne?
LP

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Ne mar 20, 2005 11:11 am

Argon je precej drazji ja. Mas pa tudi kristal jeklenke kjer je mesanica co2 + ar in pridejo vari tudi dosti lepsi. Sam je dosti drazja jeklenka.

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Ne mar 20, 2005 11:18 am

mi use svasamo z argonom tak da ni blema pa tud drag ni tak grozno drgač aluminij se mi pa zdi da se z helijom svasa nisem ziher je tud odvisno kaj bos svasu ;)
mislim pa da ko gres kupit plin ti dajo zravn flaso na posojo pol pac ko prneses nazaj prazno sam zamenjas z pouno usaj mi mamo tak narejeno ce bi pa ti sam pouno je pa lahk to zeeeloooo nevarno ;)

Uporabniški avatar
Balt3e
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a Balt3e Ne mar 20, 2005 12:15 pm

samo da ne bos filu acetilena v jeklenko od kisika/co2, ker ima jeklenka od acetilena v sebi eno porozno maso, notri je pa aceton, kateri nam skupi z acetilenom tvori dissous plin, zato da lahko zadevo sploh napolnemo v jeklenko pod visokim tlakom, ker acetilen sam lahko explodera brez prisotnosti kisika če je tlak povečan.to pa je POD 5bar (jeklenke acetilena so 40litrske in pod tlakom 15bar ).
da ne bo prislo do traparij :D

itak pa so navoji in premer cevi drugačni.

LPB

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Ne mar 20, 2005 12:42 pm

navoj gr al dou use se da :P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 20, 2005 3:11 pm

SlaYeR je napisal/-a:Argon je precej drazji ja. Mas pa tudi kristal jeklenke kjer je mesanica co2 + ar in pridejo vari tudi dosti lepsi. Sam je dosti drazja jeklenka.

Tole sem mislu :oops:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Ne mar 20, 2005 8:36 pm

Jz jo mam od gasilnega aparata semizdi... :oops:
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne mar 20, 2005 8:47 pm

lahko priklopiš gasilni aparat co2, plin je isti kot v jeklenki za varjenje, edino ventil ti lahko zamrzne če nimaš grelca gor, pa je treba pol tisto majhno luknco spucat al pa fen uporabit.

je pa takole: če nimaš saj še enega gasilnega aparata v rezervi, raje ne vari z njim, ker pol ko bo pa kaj gorelo bo treba pa z odpetim šlicem gasiti :P joke!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne mar 20, 2005 10:48 pm

hmm...ja ja da je acetilen not to vem....saj se ga ne da stisnit ja..eksplodira.....hehe ;)
hmm....kaj v jeklenki od gasilnega je co2?...ta pa je nova..
ma pr nas je tko da prvo mores eno jeklenko kupit...tko da mas embalazo....pol pa samo menjavas....samo ki js ne dobim nikjer nobene ne...tu je finta.....
buu..
LP

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po maj 25, 2009 9:25 pm

Sicer zelo stara tema, ampak me zanima če ima kdo kakšno jeklenko za CO2 za prodat ali pa CO2 gasilni aparat...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer To maj 26, 2009 4:39 am

Pojdi do najbližjega gasilnega doma in vprašaj, v katerem kraju , najbližje tebi bi lahko kupil. To se namreč prodaja v gasilskih domovih, samo ne v vsakem kraju!

Je pa ta zadeva zlo fajn. In ko se ti pač izprazne, greš samo napolnit.

Če pa boš zelo veliko švasal, potem pojdi v plinarno, ali tam kjer prodajajo plin v velikih jeklenkah.

Aja, pa najbolje da greš novega iskat v gasilni dom, kjer ti dajo tudi potrdilo, da je tehnično brezhibno itd (pač obnovijo ga). Ker od rabljenega boš le kake par € prišparal. :?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To maj 26, 2009 10:57 am

mloncar je napisal/-a:Sicer zelo stara tema, ampak me zanima če ima kdo kakšno jeklenko za CO2 za prodat ali pa CO2 gasilni aparat...
poklicni gasilci ti bojo ziher znal pomagat. majo servis tam zadaj za garažami. sam cena nevem kaka je.
LP Rok

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: jeklenka co2

Napisal/-a yashica Ne apr 05, 2015 10:25 am

Da ne odpiram nove teme...

Kupujem novo malo jeklenko stargon (Ar+CO2) za inverterski varilni aparat. Ker so cene kar zasoljene, me zanima, če morda kdo ve za kakšno trgovino, ki ima namenske a-testirane jeklenke po zmernih cenah.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: jeklenka co2

Napisal/-a esem Po apr 06, 2015 1:58 pm

Tile obstajajo že dolgo in verjetno vedo za kakšno trgovino. Poskusi jih kontaktirat
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov