Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

matejgt
Nov uporabnik

e-bay?

Napisal/-a matejgt To avg 02, 2005 12:19 am

Pozdravljeni! Morda ni ravno pravo mesto za to vprašanje, pa vseeno! Prvič opravljam nakup prek e-baya, in sedaj je na vrsti plačilo! Prodajalec je iz ZDA! Jaz bi najraje denar nakazal iz moje banke na njegov račun!
Skratka zanima me kako se temu načinu reče! Je to "Money order" ali "Cashier's check" oziroma kako se temu reče? HVALA

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To avg 02, 2005 7:04 am

zakaj pa ne bi nakazal preko paypala? Z ostalim variantam maš samo letanje na banko, stat v gužvi, ipd. Plus plačilo ima zamik. jaz kupujem samo še s paypal-om.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 02, 2005 7:38 am

Če nimaš kreditne kartice ne moreš niti prodajat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

matejgt
Nov uporabnik

Napisal/-a matejgt To avg 02, 2005 8:56 am

Za paypal moraš imeti odprt račun v tujini, ker v Sloveniji ta storitev ne deluje!
Torej katera storitev je prava?

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ To avg 02, 2005 9:48 am

Deluje paypal v Sloveniji po novem. Preverjeno!
http://mr.si/

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To avg 02, 2005 11:52 am

pa je varno tak kupovat? Kdo ima izkušnje? kake so finte ki jih je treba pazit?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To avg 02, 2005 11:26 pm

odvisno kje kupuješ, kaj, pa pri komu. Na ebayu osebno kupujem samo od power sellerjev in vedno z zavarovanjem, tako da nima kaj bit...če se roba nekje na poti izgubi pride nadomestna, edino mal se načakaš....

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 02, 2005 11:47 pm

A kdo posod številko kreditne kartice ?

:oops:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

matejgt
Nov uporabnik

Napisal/-a matejgt Sr avg 03, 2005 7:11 am

Aha, pa res deluje!!! Sam se en problem imam, a mi kdo pove kaj je to " Coupons, Gift Certificates and eBay Anything Points
To redeem Coupons or Gift Certificates, enter your code and click "Redeem". " Katero kodo je potrebno vnest? HVALA

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr avg 03, 2005 8:56 pm

ej matejgt če bo delval pa to mi prosm povej, pa kok cajta si čaku k jst bi si tut neki kupu sam jst temu ful ne zaupam... v sloveniji že ampak tole pa... a obstaja še kakšna druga varianta?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr avg 03, 2005 9:10 pm

lej maš več šans... paypal, direct money transfer,western union, reskiraš pa pošlješ podatke o kreditni kartici, pošlješ keš v kuverti,...

najbolj ziher sta ti paypal pa direct money transfer. jaz sem do sedaj uporablja sledeče ker paypal pri nas deluje šele 1 mesec + nadgradil sem ga šele po 2 tednih ko je prišel izpisek z uno cifro za nadgraditev.(da lahko več kot 100$ plačam) ampak anyhow direct money transfer lahko opraviš na vsaki banki. pride te cca. 1500 sit extra (pristojbnine in taksa),traja pa nekje 5 delovnih dni da pride do tujega računa.westrn union je bolj ziher ker imaš tracking no. sam maš pa full več podatkov za vedt (sicer jih ni nikoli premalo) + sam imam slabo izkušnjo z le tem sistemom tko da ga ne uporabljam

ker je blo še eno uprašanje koliko časa traja : odvisno kašno poštnino ste si izbrali. DHL expres pride v 2h dneh,navadna (neexpres) pošiljka pri dhl,Fed-ex,ups,... (pač kera koli so več ali manj vse iste s tem da majo lahko tud zelo različne poštnine za enake pakete) rabijo nekje 8 dni, us postal service pa rab tud 15 dni lahko. + dodajte čas na carini (spet odvisno če bo dolgo zadržano ali ne)
SlikaSlika

matejgt
Nov uporabnik

Napisal/-a matejgt Če avg 04, 2005 10:17 am

Še eno, oziroma dve vprašanji bi imel! Ali se da spremenit način plačevanja ko enkrat že izbereš način (šel sem pod pay now ter izbral money order) ker nisem še vedel da pay pal deluje! Sedaj bi precej raje s paypalom plačal! Se da to kako popravit? Ter še to, " money order " je način ko greš na banko in ti tam pošljejo denar prodajalcu po pošti, ter to traja vsaj 14 dni prej kot dobi (Amerika)! Je to res?

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če avg 04, 2005 10:39 am

seveda lahko... zmeniš se dirket z prodajalcem (upam da si vsaj v kakšnem kontaktu preko maila) da bi rad tako pa tako plačal...
ja.moey order je nakazilo preko banke.rabiš pa ime prodajalca (naslov tud prov pride), ime banke ter naslov banke, IBAN cifro (to je mednardodna številka tekočega računa po domače (bo tud navadna št. zadostovala) in pa SWIFT kodo (to je koda banke).in ne traja 14 dni ampak kokr sm reku 5 delovnih dni. se pravi če boš šel v ponedeljek plačat bo prišlo naslednji ponedeljek za ziher, lahko pa da že v petek.
SlikaSlika

matejgt
Nov uporabnik

Napisal/-a matejgt Če avg 04, 2005 9:41 pm

Sorry, sam mislim da se motiš, ker jast sem izbral način "Money order/Cashiers check " in nikjer nisem dobil nobenih podatkov, razen njegovega imena ter naslova! Tudi prodajalcu sem pisal naj mi te podatke posreduje, da mu kar na račun banke pošljem denar, pa mi je napisal " Please send a money order "! Kot so mi tudi na banki rekli, naj bi bilo to pošilka po pošti, ki traja vsaj 14 dni.... možno da se tudi motim, vendar od tega prodajalca nisem dobil nikjer teh podatkov!
Sicer pa povej prosim, kako naj izvedem plačilo, kar direkt iz paypala? Bom imel tako na e-bayu dokaz, da sem stvar plačal! Mislim da ne!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe avg 05, 2005 7:25 am

lej takole ti bom rekel: prvo pravilo ebaya je vedno najprej stopi v kontakt z prodajalcem in se vse zmeni preden bidaš.
se pravi če imaš samo naslov ga povprašaj če mu lahko pošlješ preko westrn union. za to rabiš samo ime in naslov, je pa bolj varno zate (vsaj veš kdaj denar res pride).
in ja vidim da sem malo zamešal... sm un cashiers check spregledal... potem je to ja dnar v kuverti ;)
Za paypal pa nisem čisto ziher... ga še nism uporabljal ker mi še ni blo šanse (vsa naročila so bla večja od 100$). tko da žal :(

še en nasvet: v kolikor kupuješ izdelek, ki ga ima več prodajalcev ti je opcija da reskiraš pač opozorilo o neplačilu in vzameš pri drugemu kjer se PRED bidanjem vse zmeniš. ker boš presenečen kašno poštnino bi ti eni nabil do slovenije oz. če sploh pošiljajo do nas čeprav imajo napisano worldwide shipping.
SlikaSlika

matejgt
Nov uporabnik

Napisal/-a matejgt Pe avg 05, 2005 7:03 pm

Ja seveda sem se pozanimal za poštnino, za plačilo pa sem mislil da gre prek transakcije, ter da bom potlej po naročilu dobil vse druge podatke!
Ok! Bom poskusal resiti zadevo s paypalom! HVALA

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe sep 02, 2005 8:29 pm

kako pa tale western union deluje?na banko greš?kak je pa stroškom z pošiljanjem tja?če se gre za max 10 jurjev...
men nekam ne diši devat št bančne kartice :?

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To sep 13, 2005 9:02 am

Evo ravno zdej se je men prvič dogodilo, da me je en zaj* na ebayu. Tip je sicer power seller, samo kar je naredu je pa svinjsko. V glavnem, zmagam avkcijo in tip pošlje mail kolko moram plačat s poštnino in zavarovanjem. Plačam takoj. Nato čakam 14 dni in ker še zmer ni blo nobene pošte od carine (ponavadi se dobi roba v 7-8 dneh) mu pošljem mail, če lahko preveri kje je roba. Nonšalantno mi napiše v enem stavku da moram plačat še xxx dolarjev za poštnino. Vprašal sem ga zakaj tega ni prej vključil v ceno in zakaj ni tega takoj sporočil saj sem poštnino že enkrat plačal. Čeprav je že prvič vedel, da sem iz Slovenije mi še zmeraj noče pojasnit od kod naenkrat ta dodatna poštnina. V bistvu še ne vem kaj bom, bi vas pa rad opozoril na kupovanje prek ebaya.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To sep 13, 2005 9:38 am

stealth je napisal/-a:Evo ravno zdej se je men prvič dogodilo, da me je en zaj* na ebayu. Tip je sicer power seller, samo kar je naredu je pa svinjsko. V glavnem, zmagam avkcijo in tip pošlje mail kolko moram plačat s poštnino in zavarovanjem. Plačam takoj. Nato čakam 14 dni in ker še zmer ni blo nobene pošte od carine (ponavadi se dobi roba v 7-8 dneh) mu pošljem mail, če lahko preveri kje je roba. Nonšalantno mi napiše v enem stavku da moram plačat še xxx dolarjev za poštnino. Vprašal sem ga zakaj tega ni prej vključil v ceno in zakaj ni tega takoj sporočil saj sem poštnino že enkrat plačal. Čeprav je že prvič vedel, da sem iz Slovenije mi še zmeraj noče pojasnit od kod naenkrat ta dodatna poštnina. V bistvu še ne vem kaj bom, bi vas pa rad opozoril na kupovanje prek ebaya.

nič te ni zajebo na ebayu noben.

zaj**** boš ko ne boš dobil ne robe ne odgovora.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po sep 19, 2005 7:12 pm

Courage™ je napisal/-a:nič te ni zajebo na ebayu noben.

zaj**** boš ko ne boš dobil ne robe ne odgovora.

v bistvu se je točn to zgodilo zdaj tko da kot sem reku...I'm fucked :twisted:
hvala falusu je šlo sam za 60zelencev
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov