Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Nadstrešek za avto

Napisal/-a Tomo To okt 11, 2005 9:22 pm

Torej zanima me okvirna cena ene takšne zadeve, sem iskal na netu, ampak nikjer zasledil kakšnih cen, tako da če bi kdo vedel kaj več bom hvaležen
Npr.:
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 11, 2005 9:51 pm

Neki podobenga ma kolega...... s tem da ima on 4 kapnico.Tud tko za dva avta in pa da ma zaprto........on je dal 600 jurjo.Z delom in materialom vred
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr okt 12, 2005 9:17 am

Če imaš mogoče hosto doma, lahko imaš nadstrešek za 200k, potem je pa še 150k kritina in to je to... Drgač pa mal dražje...

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Sr okt 12, 2005 6:21 pm

boš mogu pa kr kakšnega mizarja vprašat.
jst sem sicer s te stroke, tko da če se boš hotu lotit česa takega sem ti na voljo za zrisanje načrta, za kj drugega pa ne bo časa.
povem ti tudi da boš težko dobil kakega mizarja ki ti bo šou tole nardit, ker enostvno ta zadeva pobere preveč časa za premajhen denar ;)

drugač pa loti se sam-ni preveč težko. za les boš dal okol 30k sit, računaj še 20k sit za beton (temelji in poden). največ te bo prišla streha ki lahko znese tudi do 100k sit (odvisno od kritine) pa še 10-20 k sit za razne frčkarije (okovje, žlebovi...)

upam da sem ti pomagal ;)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr okt 12, 2005 6:28 pm

če je temelj je po pravilih že potrebno imeti gradbno dovoljenje ;) vsaj tako je nam rekel inšpektor ko nas je en sosed prijavil (čeprav smo pred začetkom vse okoli vprašali pa je blo vsem kul da delamo)...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr okt 12, 2005 6:32 pm

maky je napisal/-a:če je temelj je po pravilih že potrebno imeti gradbno dovoljenje ;) vsaj tako je nam rekel inšpektor ko nas je en sosed prijavil (čeprav smo pred začetkom vse okoli vprašali pa je blo vsem kul da delamo)...

kaj dela foušija...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Sr okt 12, 2005 6:34 pm

maky je napisal/-a:če je temelj je po pravilih že potrebno imeti gradbno dovoljenje ;) vsaj tako je nam rekel inšpektor ko nas je en sosed prijavil (čeprav smo pred začetkom vse okoli vprašali pa je blo vsem kul da delamo)...

tuki se rahlo motiš. kolega ma zidanco pa ni rabu gradbenga dovoljenja ker kao ne presega kvadrature, pa je kao po velikosti garsonjera pa šene fore so. vglavnem ne rabiš tud če bi nebi zezal zarad enga nadstreška ;)

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr okt 12, 2005 6:34 pm

pa sej lahko kupiš 4 železne nosilce-kao temelj varianta-kos okol 5k, potem pa not tramove...več kot 250000 ne dajej...

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Sr okt 12, 2005 6:43 pm

Fullback je napisal/-a:pa sej lahko kupiš 4 železne nosilce-kao temelj varianta-kos okol 5k, potem pa not tramove...več kot 250000 ne dajej...

lp

he he železni nosilc ne bo nikol temelj to si lohk prepričan. prevelik strošek. mora bit I profil, pa zadeve nimaš kam pritrdit ;)

za nosilce se uporabla smrekove tramove pa skor nikol nč druzga razen v kakih težkih gradnjah kjer so nosilci betonski-nikol železni. železni nosilci se uporabljajo kot podpore, vezni elementi... v obliki paličja al pa zvezd, križa... ;)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 12, 2005 6:43 pm

perko84 je napisal/-a:

tuki se rahlo motiš. kolega ma zidanco pa ni rabu gradbenga dovoljenja ker kao ne presega kvadrature, pa je kao po velikosti garsonjera pa šene fore so. vglavnem ne rabiš tud če bi nebi zezal zarad enga nadstreška ;)

no jaz ti pa iz prve roke povem da je potrebno... nič kolega pa to... sredi ljubljane je h nam prišel inšpektor... smo meli najprej v načrtu samo nadstrešek pol nam je pa zasikal da rabimo gradbeno dovoljenje ker imamo zazidane temelje globje kot 30 cm (če sm si prav zapomnil)...in ker so globje kot 30cm (kar po logiki morjo bit da se ne sesuje) smo rabli gr. dovoljenje... pol smo pa še mal naprej šli in smo si postavili zaprt nadstrešek aka. garažo če smo že rabili gradbeno dovoljenje za 4 fakin stebre...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr okt 12, 2005 6:45 pm

Lej če poznaš koga ki ima gozd, dela na žagi, ... Naj ti zrihta 8x10 tram(ičk)e.
Še prej pa zvohi enga dobrega in ne predragega majstra, da ti točno pove koliko lesa rabiš glede na svoje želje in ti ne bo otalo tut za enkrat peč podkurit. Poznam enega fajn majstra, samo ti je Ribnica verjetno predaleč. En strešnik stane 110 tolarjev, za kvadrat rabiš recimo 8 strešnikov. Cela stvar nebi smela stati več kot 300 jurjev in je postavljena v enem dnevu. Seveda bi bilo dobro da najprej zalijete plato.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Sr okt 12, 2005 6:48 pm

Samotar je napisal/-a:Lej če poznaš koga ki ima gozd, dela na žagi, ... Naj ti zrihta 8x10 tram(ičk)e.
Še prej pa zvohi enga dobrega in ne predragega majstra, da ti točno pove koliko lesa rabiš glede na svoje želje in ti ne bo otalo tut za enkrat peč podkurit. Poznam enega fajn majstra, samo ti je Ribnica verjetno predaleč. En strešnik stane 110 tolarjev, za kvadrat rabiš recimo 8 strešnikov. Cela stvar nebi smela stati več kot 300 jurjev in je postavljena v enem dnevu.

v enem dnevu :roll: kaj si s strhe padu :lol: lol tuki je teden dela. mogoče dan manj. sj pol pa je tuki ta fora k sm reku da bo šel redki mizar delat to. teden dela po 8 ur znese 100000 jurjev za del to se pa marsikomu zdi premalo, zato je težko dobit kakšnega ;) računi da mora s tem plačat se 1-2 pomočnika sepravi da mu ostane 30-60k sit ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Sr okt 12, 2005 6:51 pm

Mi smo cimper za hišo, eno stran od druge lege naprej naredili v enem dnevu, izolirali in napol pokrili, pa kakšen teden, kaj mislš da je sm majstr delov, skoraj brezplačnih (za jest pa za pit) pomočnikov je zmeraj dost.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 Sr okt 12, 2005 7:00 pm

Samotar je napisal/-a:Mi smo cimper za hišo, eno stran od druge lege naprej naredili v enem dnevu, izolirali in napol pokrili, pa kakšen teden, kaj mislš da je sm majstr delov, skoraj brezplačnih (za jest pa za pit) pomočnikov je zmeraj dost.

hehe na temlje postavt par tramov, jih zbit skupi pa nardit streho ni težko-se nardi v enem dnevu sigurn če maš zraven šđe par pomočnikov.

sam kaj a ti mislš da v gozdu kr trami rastejo :roll: a mislš da se na žagi kr kupi trame odrezane na mero in z vsemi brazdami in utori in vsem skupaj ;) kdo bo pa to naredu-to se tud šteje za del ki ga mora nardit mizar. pa tega noben ne vidi pol se pa sprašujejo vsi kako da je tok računau. samga dela na terenu je za dan, dva maksimalno ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Sr okt 12, 2005 7:33 pm

Trame kupiš tako da je čim manj odpadka (in jih dobiš na fertik domov), če je taprav majstr bo ta res minimalen. Zareze za lege se pa z muštrom dela, kaj mislš da se vsak tram posebej meri ? Vidni deli so pa tut hitro poublani. Torej trdim, da ko je ves material na kupu, da je narejeno v enem dnevu, majstr + trije pomočniki. In od kje ti (vam) ideja, da cimpre in nadstreške delajo mizarji ?

Prej sem pozabil dodat, da smo v enem dnevu tut spodzidali zunanji steni in dvignili dimnik.

Pa bolš da pustiva tole temo, kr ne bova prišla skupaj.

@ Tomo. Barvo na vodni osnovi (rjavo, za odtenek še ne vem) 40 litrov ti zrihtam za 15 jurjev. S to isto barvo barvajo na Inlesu (http://www.inles.si/slo/index.php) - ni ukradena :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To okt 18, 2005 10:22 pm

Da nem odpiro nove teme....

Mam eno vprašanje oz. zamisel ki pa je nekak ne znam oz. ne najdem časa realizirat...

Torej imam zemljo , ki pa ni gradbena parcela.... kaj lahk jaz na tej zemlji postavim?

A lahk postavim rečmo eno "vrtno uto" ki bi bla seveda kot vikendica u merah ene 5x5m?
Kaj vse rabim za to?
Lahko temelje betoniram? lahk nardim ploščo spodi?
Ni elektrike ni vode.... za elektriko me ne skrbi.... vodo bi pa tud najdu nekje.... u glavnem kaj dost tko ne rabiš na vikendu.Zanima me predvsem to kaj morm nardit da lahk pridem na zemljo in postavim že omenjeno hiško?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Sr okt 19, 2005 12:46 am

Tud pr mojih starših doma mamo podobn nadstrešek za 2 mal večja ali 3 mannjše avteje,pa nismo rabil nobenih gradbenih dovoljenj kr se jest spomnem...cena je bla pa kr huda,cca.700k,tko da taka reč ni glih pocen :? ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr okt 19, 2005 9:19 am

lisko je napisal/-a:Da nem odpiro nove teme....

Mam eno vprašanje oz. zamisel ki pa je nekak ne znam oz. ne najdem časa realizirat...

Torej imam zemljo , ki pa ni gradbena parcela.... kaj lahk jaz na tej zemlji postavim?

A lahk postavim rečmo eno "vrtno uto" ki bi bla seveda kot vikendica u merah ene 5x5m?
Kaj vse rabim za to?
Lahko temelje betoniram? lahk nardim ploščo spodi?
Ni elektrike ni vode.... za elektriko me ne skrbi.... vodo bi pa tud najdu nekje.... u glavnem kaj dost tko ne rabiš na vikendu.Zanima me predvsem to kaj morm nardit da lahk pridem na zemljo in postavim že omenjeno hiško?

Najprej definiraj kaj misliš s tem da zemlja ni gradbena parcela? Ali je parcela oziroma konkretno tisti kos zemlje v zazidalnem območju ali v kmetijskem oblmočju (ali v gozdu). Za postavitev "brunarčke" potrebuješ načeloma lokacijsko informacijo za enostavni objekt. Kvadratura je semizdi dovoljena 15m2, ampak obstaja finta, prijaviš kao brunarico 15m2 in recimo drvarnico15m2 in lahko zgradiš potem 30m2 in seveda spiš v "drvarnici" :lol: . Plošče ne smeš delat zgoraj, spodaj lahko, temelje ne vem zakaj bi rabil za leseno brunarčko, ker mislim da če temeljiš, potem pa rabiš gradbeno...

Aja, maky, mi ni jasno, zakaj vam je za nadstrešek za avto težil inšpektor, če ste imeli zgoraj omenjeno lokacijsko informacijo, vam nima kaj težit... saj to niso temelji po celi dolžini, ampak točkovni temelji.. Pri nas smo hangar za letala postavili na lokacijsko informacijo...

Če pa še koga kaj zanima pa naj konkretno vpraša, se občasno ukvarjam s temi papirji :D ...

Aja, samotar, za barvo se bova pa midva zmenila kaj, 40l za 15k, ceneje ne gre... Te PM-am, ko rabim, OK?

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr okt 19, 2005 3:50 pm

Tist kos zemlje je v gozdu... sicer je prva hiša ene 100m stran ampak je to gozd....
Postavu bi pa itak brunarco oz. neki u tem smislu.Torej kaj rabim? kok me pride in kam se morm obrnit?
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 19, 2005 6:08 pm

lej ne mene spraševat zakaj... vem sam da je očitno en sosed taka pišuka da nam vsakič, ko kaj delamo inšpektorja kliče... za info ko smo dozidavali hišo smo meli pesek za mešanje malte pred železnimi vrati na pločniku ker se ga je skoz gor filalo in je bil pač tam mešalec ker drugje ni mogel biti... pesek se je vsak večer spraznil ker ko ga je zmanjkalo se je nehalo delat. in nam pride en dan inšpektor in hoče dat kazen ker smo zaprli pot peščcu (pločnik) in za to je kazen taka pa taka... a na ulci majo 3 sosedi odrezan pločnik pa dovoz do podzemne garaže narejen... :roll: :roll:

tko da jaz raje povem da se je za pozanimat katere točno papirje rabiš... če se prov spomnim je bil pri nas problem ker smo hoteli meti sprednjo stran zaprto (električna vrata) in to se kao ne smatra več za nadstrešek or something like that...
SlikaSlika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov