Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Kam na smučanje

Napisal/-a dejvi Pe okt 21, 2005 5:58 am

Torej, kakšni so vaši plani za letos. Kam greste, kdaj in zakaj?
Mene ful vleče v Kronplatz, sam kaj ko gre tja pol Slovenije (zarad gužve mislim). Tut Francija bi znala bit zakon, sam na visokogorskih smučiščih si vse preveč odvisen od vremena (megla, veter...)!

Kje vse ste do sedaj bili in zakaj bi se še vračali tja?
Aja, upam, da še teme ni bilo... :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 21, 2005 6:25 am

Pokljuka pa tekaške smuče, al pa rogla pa tekaške smuče. V tujino ne hodim smučat, ker je predrago.
Old subarus never die, they just get faster!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe okt 21, 2005 8:15 am

jah mi zadnje par let hodimo ali v nassfeld ali v schladming ali pa v bad kleinkirchaim (zna bit da sm tegale mal narobe črkoval).pač mamo tako tradicijo... vsako smučišče ti ponuja ogromno oz. preveč za obisk za 1 dan.
sta pa shladming in pa nassfeld kr draga... sam prog je pa ogromno pa še bordarjem nam nikol ne težijo :P :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Pe okt 21, 2005 9:47 am

Uf Mokrine so zakon kot smučišče, pa da je dost snega...majka, sam kraj kot tak je pa razmeroma mrtev, se mi zdi...tko za zvečer.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe okt 21, 2005 10:19 am

ja to pa itak... ghost town :D :D
sam glede prog je pa to meni naj smučišče... edin prehod iz enega hriba na druzga je z bordom mal jeba ker se skor ustavš na uni cestici :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Re: Kam na smučanje

Napisal/-a Fullback Pe okt 21, 2005 1:39 pm

dejvi je napisal/-a:Torej, kakšni so vaši plani za letos. Kam greste, kdaj in zakaj?
Mene ful vleče v Kronplatz, sam kaj ko gre tja pol Slovenije (zarad gužve mislim). Tut Francija bi znala bit zakon, sam na visokogorskih smučiščih si vse preveč odvisen od vremena (megla, veter...)!

Kje vse ste do sedaj bili in zakaj bi se še vračali tja?
Aja, upam, da še teme ni bilo... :roll:

tut če bo v kronplatzu cela slovenija, tam vseeno ne bo take gužve kot na krvavcu...
Drgač pa precej dobra izbira tale kronplatz...

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Pe okt 21, 2005 1:41 pm

dejvi je napisal/-a:Uf Mokrine so zakon kot smučišče, pa da je dost snega...majka, sam kraj kot tak je pa razmeroma mrtev, se mi zdi...tko za zvečer.

to je čist res...edin če bi bil spodaj-na spodnji postaji žičnice na avstrijski strani,tam je malce več dogajanja...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe okt 21, 2005 2:22 pm

letos verjetn 4dni v gerlitzen (najboljše smučišče za moje pojme, nasfeld mi ni všeč ker je mal zaj**** za bord. sploh določeni izhodi iz sedežnce), pol pa še ene 4-5dni na koblo, pol pa še priložnostno. bomo vidl kok bo kj dnarja. mogoč še italjanski dolomiti.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Pe okt 21, 2005 4:18 pm

maky je napisal/-a:jah mi zadnje par let hodimo ali v nassfeld ali v schladming ali pa v bad kleinkirchaim (zna bit da sm tegale mal narobe črkoval).pač mamo tako tradicijo... vsako smučišče ti ponuja ogromno oz. preveč za obisk za 1 dan.
sta pa shladming in pa nassfeld kr draga... sam prog je pa ogromno pa še bordarjem nam nikol ne težijo :P :P

cist ampak cist isto pr ns 8)

za mije pojme ga nassfeld rula
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Pe okt 21, 2005 6:20 pm

ALTA-BADIA (italy) je zakon
danes brez podpisa

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe okt 21, 2005 9:15 pm

Jst ze kake dve leti hodm v nassfeld, gerlitzen,bad kleinkirchaim...francija mi je predalc, italija je pa drazja.=)so pa ta tri smucisca tkoj za mejo in ni neke panike za it. Se pa nedvomno splaca uro vec vozt kot bi se do katerega smucisca v slo vozu, ker dobis postene proge in ni guzve....karta pa ni drazja skoraj nikjer...
Lp
:)

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Ne okt 23, 2005 2:13 am

Za kšn dan al pa dva na Vogel,drgač mam pa tanajcnej direkt za bajto :twisted:
Edin sneg je vprašljiv če ga bo dost ,lani sm fajn kante zjebou na skalah :lol:

Pa še neki bi vprašal kr kle not...kolk bi prišla bord dila(ne zdej kaka ful profi-čim cnejš) z vezmi in čevlji za začetnika?? ;)

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Ne okt 23, 2005 7:56 am

nitro1 je napisal/-a:
Pa še neki bi vprašal kr kle not...kolk bi prišla bord dila(ne zdej kaka ful profi-čim cnejš) z vezmi in čevlji za začetnika?? ;)

kakšno imaš v mislih? race al freestyle?
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne okt 23, 2005 8:44 am

nitro1 je napisal/-a:Za kšn dan al pa dva na Vogel,drgač mam pa tanajcnej direkt za bajto :twisted:
Edin sneg je vprašljiv če ga bo dost ,lani sm fajn kante zjebou na skalah :lol:

rebljeno ene 40k za že zlo uredu bord pa vredu čevlji...
SlikaSlika

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Ne okt 23, 2005 12:26 pm

Aha -hvala lepa,dugač se pa jest še na tele borde glih ne zastopm sam vrjetn bi jest rabu freestyle ;)

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Ne okt 23, 2005 1:26 pm

nitro1 je napisal/-a:Aha -hvala lepa,dugač se pa jest še na tele borde glih ne zastopm sam vrjetn bi jest rabu freestyle ;)

freestyle je bord, ki je namenjen prostemu slogu, voznja mozna z obema stranema, odvisno od postavitve vezi, (na obeh straneh zaobljen)

alpine ali veleslaomski bord je namenjen ljudem ki ze imajo nekaj izkusn, vozs samo z eno stranjo, je pa "odsekan" zadaj!

to je razlika na hitr ;)

aja nj ti se povem iz lastnih izkusn...probu bordat, se ucu, pa mi je smucanje se zmer bol zakon, bordanje me nekak ni premamlo, tko da sm si pol raj kupu dile pa vezi za 150K, kt da bi za tok kesa meu bord in dile ;) :P
sanje vsakega CARRERA GT

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne okt 23, 2005 2:10 pm

poršejček je napisal/-a:
nitro1 je napisal/-a:Aha -hvala lepa,dugač se pa jest še na tele borde glih ne zastopm sam vrjetn bi jest rabu freestyle ;)

freestyle je bord, ki je namenjen prostemu slogu, voznja mozna z obema stranema, odvisno od postavitve vezi, (na obeh straneh zaobljen)

alpine ali veleslaomski bord je namenjen ljudem ki ze imajo nekaj izkusn, vozs samo z eno stranjo, je pa "odsekan" zadaj!

to je razlika na hitr ;)

aja nj ti se povem iz lastnih izkusn...probu bordat, se ucu, pa mi je smucanje se zmer bol zakon, bordanje me nekak ni premamlo, tko da sm si pol raj kupu dile pa vezi za 150K, kt da bi za tok kesa meu bord in dile ;) :P

sej ni čudno če pa take trosiš...pri freestylu je treba več vaje... vezi maš postavljene pravokotno na robnik in zato je tud zavijanje malo težje. tako so postavljene ker drugače ne moreš switchat (iz goofy it na regular) med vožnjo. za učit se ti je mnogolažji alpine (race) bord. razno zato ker se voziš samo z eno stranjo imaš obe nogi pod kotom (med 90 in 85 zadnjo, sprednjo pa od 85- 70) in zato ti je mnogo lažje zavijat. tud razlika je v obutvi. pri race imaš pancerje, ki so zadaj podloženi tudi do 2 cm in s tem avtomatsko premakneš svoje težišče naprej kar pripomore k lažjemu zavijanju ampak težjemu recmo ustavljanju in lovljenju ravnotežja.
na kratko je to to...
sicer je pa od vsakega odvisno... sem se smučal do nevem 6 razreda osnovne šole tud po 40 dni na zimo+ tko da nisem glih plužil. in od kar sem kupil bord me smučanje sploh ne mika...
SlikaSlika

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Ne okt 23, 2005 6:31 pm

Ja sej jest sem se pa tud že mal naveličal smučanja in glih zato sem reku da bi poskusu še z bordom,ker enkrat mi ga je en kolega za par urc posodu na Voglu in sem bil vs navdušen,čeprou sem bil večino časa na rit ,ampak vseen...tud avto smo se mogl naučit vozit ..itd.
Kupu bi pa čist neki na izi ,tko mal za svoj veselje,način postavitve nej bi bil pa tak kot je na spodnji sliki ;)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne okt 23, 2005 7:53 pm

Ma jaz prodajam en bord, že kar star pa malo ohrdan ampak za začetk je cool. Jaz sem se na njemu naučil bordat. Je pa goltes shuttle, če te zanima pm.

Glede bordanja pa tako. Vsak vikend bom hodu na cerkno z busom pa frendi zraven. K stane prevoz in celodnevna karta 5000 tisoč, kar je ful ugodno.
Drugače pa gremo septembra s šolo za 5 dni na cerkno tako da bo verjetno hudo :D

Drugače sm pa začel bordat pred dvemi leti. Prej sm skoz smučal in lahko rečem da sm dobro smučal, ampak odkar bordam me smučanje več ne drži.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 24, 2005 6:30 am

McLaren je napisal/-a:Ma jaz prodajam en bord, že kar star pa malo ohrdan ampak za začetk je cool. Jaz sem se na njemu naučil bordat. Je pa goltes shuttle, če te zanima pm.

Glede bordanja pa tako. Vsak vikend bom hodu na cerkno z busom pa frendi zraven. K stane prevoz in celodnevna karta 5000 tisoč, kar je ful ugodno.
Drugače pa gremo septembra s šolo za 5 dni na cerkno tako da bo verjetno hudo :D

Drugače sm pa začel bordat pred dvemi leti. Prej sm skoz smučal in lahko rečem da sm dobro smučal, ampak odkar bordam me smučanje več ne drži.

A nis ti iz črnomlja? A nimaš bliži do Čermošnjic, kot pa do Cerknega? Čermošnjice so kr nore, sploh če pol še mal noriš po unih gozdnih cestah proti bazi 20.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov