Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Aleš
Stalni uporabnik

načrti za hišo

Napisal/-a Aleš Če feb 02, 2006 7:30 pm

Pozna kdo kakšnega dobrega arhitekta da ma tipske načrte, pa da so lepi??
Lohka je tut brez načrtov,sam da je dober pa v mejah denarne normale (za navadne ljudi).

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Re: načrti za hišo

Napisal/-a Shebo Pe feb 03, 2006 5:45 pm

Aleš je napisal/-a:Pozna kdo kakšnega dobrega arhitekta da ma tipske načrte, pa da so lepi??
Lohka je tut brez načrtov,sam da je dober pa v mejah denarne normale (za navadne ljudi).

Kaj pa je to normalna cena?

Od ene moje kolegice tip je arhitekt. Ampak kako pa dela pa ne vem. Pa z Bleda je.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe feb 03, 2006 6:03 pm

Jaz lahko rečem profesorju, ima svoj biro.

Pa ti sporočim.
Če je ravno, ni zabavno.

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Pe feb 03, 2006 7:49 pm

Lepo bi prosu za kakršne koli informacije.

SWAT
Nov uporabnik

Kraj: okolica Kamnika

Napisal/-a SWAT Pe feb 03, 2006 9:29 pm

Tud js se ti pridružujem :wiihuu

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback So feb 04, 2006 10:52 am

poglej na internetu...imaš tipske hiše od enga biroja (se zdele ne spomnem) in imaš vse tlorise ipd...
pa še cene sploh niso pretirane...

p.s. če se spomnem napišem
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš So feb 04, 2006 11:49 am

Mam načrte od INGRE, sam not je eno par lepih, drug pa vse "staromodno".

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker So feb 04, 2006 3:24 pm

Drgač pa kle je dost dobrih načrtov, maš osnove (tlorisi, prerezi): http://www.archon.com.pl/

Stran je sicer v Polandščini ampak se z malo domišljije da kar dobro razumet :)
Če je ravno, ni zabavno.

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Ne feb 05, 2006 9:46 am

Lepe hiške.

Ma kdo še kaj podobnega? ;)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne feb 05, 2006 7:25 pm

treba pogledat ce majo marles hise kako stran... bi se mogoce dalo kaj dobit.

re: glih naso na http://www.marles-hise.si/index.php

Mislim da bo nekaj uporabnega :)
lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Po feb 06, 2006 1:15 pm

Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr feb 08, 2006 7:17 pm

jest sm arhitekt-ka! :D

kaj pa rabis (nacrt...to mi je jasno, mgoce malo vec infotov, zelja itd.)?

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če feb 09, 2006 12:28 pm

Fant rabi projekt, če ga jaz prav razumem. Torej moraš dobiti čimveč ponudb od različnih projektantskih birojev. Tipski (vnaprej narejeni) so pač cenej, kot pa da bi ti nekdo risal po tvojih željah. Vprašanje je še, kaj je dovoljeno gradit tam, kjer bi rad hišo postavil. Da ne boš dobil všečnega projekta, potem pa ugotovil, da ne smeš graditi kar bi rad...

v glavnem, telefonski imenik v roke, pa kliči... Jaz ti sicer lahko namečem številke parih kočevskih projektantov, ampak ti najbrž ne bodo prišle prav... Mogoče povprašaj še na urbanističnem oddelku tvoje občine, da ti svetujejo koga. Sicer uradno tega ne smejo (ker ne smejo favorizirati nikogar) lahko pa ti namečejo nekaj številk...

Lp mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če feb 09, 2006 1:07 pm

khm...a to, da sm jest projektant pa ni dovolj dobro? Ce zelim biti konkurencna, pac naredim cenovno ugodneje, kot ce bi fant placal tipski projekt kake velke firme. Naj te popravim...ponavadi je tako, da ce kaj kupujes, sklepas pogodbe, pac zbiras ponudbe in se odlocis za najcenejso. Delo z arhitekti je drugace. Ce isces tipsko hiso, potem imas ze pripravljen katalog in cene zraven. Ce pa delas s projektantom, mu pa placas idejno zasnovo, ki ti jo naredi. Ce je projektant dober in vesten, se bo s teboj pogovarjal in bosta naredila hiso po tvojih zeljah. To, da si premislis, te ne resi obveze placila za idejni projekt. Ce je narocnik z idejnim projektom zadovoljen, sledi PGD, PZI projekt, kjer zraven sodi nadaljnje urejanje vseh dovoljenj, soglasij itd., s popolnoma tehnolosko resitvijo objekta in njegove umestitve na izbrano lokacijo z vsemi potrebnimi izracuni kvadrature, detajli itd.

Vsekakor je dober nasvet najprej imeti vse papirje za gradnjo urejene, v smislu namembnosti parcele, resitve komunalnih prikljuckov, soglasja sosedov (ta so ponavadi najbolj problematicna) in urbanisticne smernice, ki zapovedujejo, kaksen mora biti objekt in morebitna dovoljena odstopanja.

Upam, da sem takole na hitro dovolj orisala kako in kaj.
lp
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe feb 10, 2006 9:03 am

No, če si pa projektantka pa še toliko bolje :D

Sicer mislim da je tukaj največji problem v tem, da fant išče različne projektante/arhitekte oz. neke vrste seznam le teh. Enega že ima kar tukaj, tako da je najbolje če kar izkoristi :D Sam postopek mu bo pa že izbrani projektant razložil. Dobro je pa da ve določene stvari vnaprej, da ga ne nate*nejo.

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Pe feb 10, 2006 5:18 pm

Ubistvu jast iščem eno lepo ( načrt) hišo. Paperji in vse ostalo je že zrihtano, neki se pa še rihta.
Mal gledam po tipskih načrtih, če bi se kakšen hud najdu.

LP

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Pe feb 10, 2006 7:34 pm

Predlagam biro Lapos d.o.o.

Več informacij: http://www.lapos.si/

V tem podjetju dela tud moj profesor - Jože Motoh, osebno priporočam njega :)

Če te reklame nebi smel narest nej modi zbrišejo moj post, pa mu bom poslal na PM :lol:
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Ne feb 12, 2006 8:01 am

Brez zamere Spyker, sam me res razkur, k tkole nekdo profesorja priporoci, sej verjamem, da je fejst, sposoben in da zna, sam to se ne pomeni, da kak neprofesor nalogi ni kos. Zakaj sem nejevoljna, zato, ker je na mojem bivsem faksu tud cel kup profesorjev, k majo revezi tolk mal dnarja (minimalno 500 neto na mesec), da se prikazejo na tiste dve predavanji na teden in uradne ure, ki jih imajo, sam ne, potem ma vsak se svoj biro, so v vseh komisijah, sodelujejo na vseh natecajih, kjer si med sabo razdelijo vse nagrade (sej ves, tist k je v komisiji bo dal unmu, k je v natecaju, naslednjic bo ravno obratno), cel arhitekturno gradbeno urbanisticni lobij je nasicen od vseh teh poznanstev, sploh ne mores prit notr, pa ce se tko dobr delas, ne, realizirajo se projekti, ki ne ustrezajo standardom, ker je vse podmazan...No, tudi jaz sem imela o marsikom dobro mnenje...Bomo videli, ce bos, ko bos diplomiral, se vedno rihtal delo profesorjem... :roll: Mimogrede, ali je sploh arhitekt ali je mogoce gradbenik?
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne feb 12, 2006 10:23 am

nevem zakaj se "pizdiš" pač vsak se znajde kokr se pa če ma zato 5 birojev pa uči še povrh ja pa kaj tut prov... a ti pa to nebi mela al kaj... :roll:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Ne feb 12, 2006 11:22 am

jorgeus je napisal/-a:Brez zamere Spyker, sam me res razkur, k tkole nekdo profesorja priporoci, sej verjamem, da je fejst, sposoben in da zna, sam to se ne pomeni, da kak neprofesor nalogi ni kos. Zakaj sem nejevoljna, zato, ker je na mojem bivsem faksu tud cel kup profesorjev, k majo revezi tolk mal dnarja (minimalno 500 neto na mesec), da se prikazejo na tiste dve predavanji na teden in uradne ure, ki jih imajo, sam ne, potem ma vsak se svoj biro, so v vseh komisijah, sodelujejo na vseh natecajih, kjer si med sabo razdelijo vse nagrade (sej ves, tist k je v komisiji bo dal unmu, k je v natecaju, naslednjic bo ravno obratno), cel arhitekturno gradbeno urbanisticni lobij je nasicen od vseh teh poznanstev, sploh ne mores prit notr, pa ce se tko dobr delas, ne, realizirajo se projekti, ki ne ustrezajo standardom, ker je vse podmazan...No, tudi jaz sem imela o marsikom dobro mnenje...Bomo videli, ce bos, ko bos diplomiral, se vedno rihtal delo profesorjem... :roll: Mimogrede, ali je sploh arhitekt ali je mogoce gradbenik?

In zdej je vse narobe ker sem mu priporočal nekoga, za katerega lahko osebno rečem da res obvlada tisto kar dela in tisto, po čemer je spraševal uporabnik v prvem postu? A bi blo kej drugače če nebi povedal, da je moj profesor? Lahko bi rekel da je pač en znanec, pa bi blo vse vredu?

Aja pa je arhitekt ja, ni gradbenik.

Pa če bom kdaj diplomiral jaz, to ne bo na gradbenem faksu ali faksu za arhitekturo, ampak na faksu za strojništvo, kjer pa verjetno spet ne bom smel "rihtati dela" profesorjem? :) ;)
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov