Typhon je napisal/-a:Fantje & punce, ne mlatite prazno slamo. Bom jaz povedal kako in kaj, ki sem ga že kar nekaj spil. :P
Nekaj dejstev:Nekaj dobrih povezav o absintu:
- Absint ni pelinkovec, kot mnogi mislijo! Sicer vsebuje pelin, vendar vsebuje tudi veliko drugih zelišč, ki mu dajo edinstven okus.
- Absint v Sloveniji je legalen. Če ne bi bil legalen, fa tudi prodajati ne bi smeli. Mislim, da so ZDA dandanes ena redkih držav na svetu, kjer je kakršnakoli konzumacija absinta prepovedana. Včasih je bilo v Evropi seveda drugače in je bil prepovedan kar lep čas.
- Absint je v Sloveniji precej težko dobiti. Kolikor vem ga prodajajo le v Kranju, v "tobačni" oz. prodajalni alkoholnih pijač pod Globusom. Cena je okoli 2800 SIT na steklenico.
- Absint vsebuje nevrotoksin tujon, ki ob redni in daljši konzumaciji "scvre" možgane, drugače pa deluje na iste možganske centre kot THC pri marihuani, zato nekateri učenke absinta primerjajo s travo.
- Absint, ki vsebuje manj kot 60% alkohola je slab. - Ni res! Če bi se ga radi nažgali do smrti, se ga raje napite z domačin šnopsom in da piko na i dodajte še malo špirita.
- Absint je bil včasih pijača petičnežev, intelektualcev, buržoazije, umetnikov, itd. Pod vplivom absinta si je Van Gogh odrezal uho.
- http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe
- http://www.oxygenee.com/absintheMUSEUM.html
- http://www.wormwoodsociety.org/
- http://www.absinthe.se/
- http://leda.lycaeum.org/?ID=12102
- http://www.seborabsinth.com/
Še moj lasten recept za absintov punč:
Zelene sanje
(za 2 osebi)
Potrebujemo naslednje sestavine:
- (pravi) absint. Recimo Seborabsinth, Mr. Jekyll, itd.
- kitajski zeleni čaj Mao Feng ali Lung Ching
- sladkor
- kocke ledu
Priprava čaja:
Zavremo 2 dcl vode in pustimo da se 5 min. ohlaja. V posebno čajno skodelico s čajnim filtrom stresemo 1 do 1.5 kavne žličke prej omenjenega čaja. Čaj prelijemo z vodo in ga namakamo do 3 min. Čaj odcedimo in mu dodamo 1 do 1.5 kavne žliče sladkorja in temeljito premešamo, nato ga damo hladiti (lahko tudi v hladilnik), da bo čim bolj hladen (okoli 5 °C).
Priprava punča:
V primerno veliko posodo (najbolje v posebni posodi za mešanje koktajlov) zlijemo 2 dcl čaja, 0,7 dcl absinta in kocke ledu. Mešanico rahlo premešamo (ne mešajte premočno da se punč ne bo penil in da ne bo postal moten). Postrezite v kozarcih za viski.
Na zdravje!
lenivec je napisal/-a:absinj je nelegaln (isti tsapravi halucinogen) povsod v eu razn češka. tak da ga nebote tu dobli razn če ga je kdo švercal. to kaj se tu dobi pa ni original zadeva
zupi13 je napisal/-a:kaka slika flaške? po čem ima okus?
to je bila pijača naših staršev a ne?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov