nebivedu je napisal/-a:Naredi fax. Jst bom star 33 let, pa delam fax ob delu. Ne zato, ker me veseli se vozit trikrat na teden iz ljubljane v maribor, ampak zato, da imam papirje, ki v tej ku*rčevi državi pomenijo vse. Ko delam isto delo kot nekdo, ki ima 3 leta več šole kot jaz dobim sicer dobro plačo, vendar ta z tremi leti več šole ima pa še 120k sit več kot jaz. Pa sem si lepo rekel, zakaj pa še sam nebi naredil teh treh let šole(ki so se zdej raztegnila na 6, ker je vsak letnik dolg dve leti) in bom imel isto plačo kot on.
Še vedno velja pravilo, več kot znaš več veljaš. Poleg tega pa verjemi, da ne boš vrgel mladosti stran, če boš delal šolo. Verjemi pa mi, da če boš začel delat redno, da takrat pa boš vrgel stran svojo mladost. Sej se lepo sliši ko si v sredni šoli, bom delal, pa bom denar zaslužil, samo ko enkrat delaš, pa vidiš, kaj vse bi lahko še počel kot šolar, dijak ali študent. Kasneje ti je žal, verjemi, ker meni je - lahko bi to ku*čevo šolo že prej naredu, pa bi imel že od začetka odlično plačo, pa mi zdej nebi bilo treba plačevati letnika 700.000 sit.
polo_gti je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Naredi fax. Jst bom star 33 let, pa delam fax ob delu. Ne zato, ker me veseli se vozit trikrat na teden iz ljubljane v maribor, ampak zato, da imam papirje, ki v tej ku*rčevi državi pomenijo vse. Ko delam isto delo kot nekdo, ki ima 3 leta več šole kot jaz dobim sicer dobro plačo, vendar ta z tremi leti več šole ima pa še 120k sit več kot jaz. Pa sem si lepo rekel, zakaj pa še sam nebi naredil teh treh let šole(ki so se zdej raztegnila na 6, ker je vsak letnik dolg dve leti) in bom imel isto plačo kot on.
Še vedno velja pravilo, več kot znaš več veljaš. Poleg tega pa verjemi, da ne boš vrgel mladosti stran, če boš delal šolo. Verjemi pa mi, da če boš začel delat redno, da takrat pa boš vrgel stran svojo mladost. Sej se lepo sliši ko si v sredni šoli, bom delal, pa bom denar zaslužil, samo ko enkrat delaš, pa vidiš, kaj vse bi lahko še počel kot šolar, dijak ali študent. Kasneje ti je žal, verjemi, ker meni je - lahko bi to ku*čevo šolo že prej naredu, pa bi imel že od začetka odlično plačo, pa mi zdej nebi bilo treba plačevati letnika 700.000 sit.
kva pa maš zaeno šolo narejeno od prej pa kva zdej delaš kot job
Escalade je napisal/-a:tisti k bo naredu fax samo zato da bo mel tistih 120kosov vec na mesec nebo nic naredu v lajfu
nebivedu je napisal/-a:Naredi fax. Jst bom star 33 let, pa delam fax ob delu. Ne zato, ker me veseli se vozit trikrat na teden iz ljubljane v maribor, ampak zato, da imam papirje, ki v tej ku*rčevi državi pomenijo vse. Ko delam isto delo kot nekdo, ki ima 3 leta več šole kot jaz dobim sicer dobro plačo, vendar ta z tremi leti več šole ima pa še 120k sit več kot jaz. Pa sem si lepo rekel, zakaj pa še sam nebi naredil teh treh let šole(ki so se zdej raztegnila na 6, ker je vsak letnik dolg dve leti) in bom imel isto plačo kot on.
polo_gti je napisal/-a:Ker fax pa zdej delaš kaku to da si iz elektre prišel na coputer za programerja..kva se kot men splač it delat računalnišk fax.
lp
nebivedu je napisal/-a:polo_gti je napisal/-a:Ker fax pa zdej delaš kaku to da si iz elektre prišel na coputer za programerja..kva se kot men splač it delat računalnišk fax.
lp
V drugem letniku srednje šole smo se cel razred odločali med digitalno tehniko, prenosno elektroniko in še eno smerjo. Jaz sem se odločil za digitalno tehniko in ker je to u bistvu računalništvo, sem v tem tudi ostal. Zdej študiram smer logika in sistemi - to mi najbolje leži in v tem sem dober. Programiram pa v službi v večih programskih jezikih, največ v cobolu(več kot 40 let star programski jezik, ki se še vedno uporablja za banke - hiter in obvladljiv).
Kaj se splača in kaj ne boš moral sam sprobati. Jst obvladam te zadeve do potankosti in tako potem ostajam v tem, ti pa moraš ugotovit, kaj te veseli in potem to delat. Sem se pa največ učil do sedaj na faxu 10 dni po eno uro na dan za en predmet, vse ostale do sedaj sem naredil tako, da sem dan prej kake 2 uri gledal v knjige, razen programiranja - tisto pa sem naredil par programov doma in šel direkt na izpit.
Do sedaj še nobenga izpita nisem ruknu.
polo_gti je napisal/-a:Ja sam če pokažeš $$$$$$$$$ boš naredu vsak izpit BP.
polo_gti je napisal/-a:Kva pol nej grem delat diferncialne za kuharja sej kva nej rečem drugač me je mtk takrat govorla da naj grem to je blo kakih 7 let nazaj tk da za proda. sploh nočem bit mam težave s komuniciranjem kot prodajalc že ampak kot trgovc(4letna) je pa hudič...zav.zastopnik...he tega nika rne
polo_gti je napisal/-a:sej pol pa končam to šolo recimo 5 st. se pa odličim za en dobr fax. k če faks zdej ne naredi sem ga naj****, ker pol bom mogu delat vse neki prek..ampak to mi bo vrglo leto stran zdej pa letos univerzum potem pa gasa na fax.....sam zdej amjo vredi k lahka delaš prek študenta in dobivaš štišpendijo..če sm letos priden na univerzumu lahko grem naslednje leto na fax. al pa čez eno leto...sej sam da pokažeš $$$$$$$$$ pa te spustijo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov