Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Druga generacija !

Napisal/-a ArminLegenda So okt 14, 2006 4:09 pm

Danes sm namreč gledu dokumentarc o drugi generaciji ( o "čefurjih" ) nažalost samo zadnjih pet minut. Zdaj me pa zanima če se da ta dokumentarc pogledat kje na netu al pa
downloadat ker bi si ga ful rd pogledu.

LP ter se vam vnaprej zahvaljujem za odgovore

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So okt 14, 2006 5:51 pm

jaz sem ga iz partisa potegnil.

samo to je kar nekaj...samo jokcanje da kako so pa oni ubogi, pa da vsi njih napadajo pa blablabla :roll: isto ko cigani, oni nikomur nič, vsi samo njih...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne okt 15, 2006 8:59 am

ne vidš... sploh nisi zašetku tega dokumentarca....
ne gre se zato da so oni bogi... ampak hočjo pač samo pokataz drugim njihov način življenja, zakaj so tuki ( ker nekateri niso imel možnosti, ker so moral pridt sm zarad vojne ), itd. itd.

dokumentarc ni o čefurjih <----- sploh nevem zakaj se ta beseda uporablja...

ljudje še vedno pozabljajo da je slovenija nekoč bila del jugoslavije :roll:

jest mam posnetga samo se mi ne da upoladat... lohk pa na partisu pogledaš...
je pa že ene 3 jič tole blo na slo1

Kin_min
Nov uporabnik

Napisal/-a Kin_min Ne okt 15, 2006 10:02 am

WTF - > Partis :?: :oops: :oops: :oops:

Uporabniški avatar
phixion
Nov uporabnik

Napisal/-a phixion Ne okt 15, 2006 10:07 am

^^torrent tracker

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne okt 15, 2006 10:19 am

dj_em je napisal/-a:ne vidš... sploh nisi zašetku tega dokumentarca....
ne gre se zato da so oni bogi... ampak hočjo pač samo pokataz drugim njihov način življenja, zakaj so tuki ( ker nekateri niso imel možnosti, ker so moral pridt sm zarad vojne ), itd. itd.

dokumentarc ni o čefurjih <----- sploh nevem zakaj se ta beseda uporablja...

ljudje še vedno pozabljajo da je slovenija nekoč bila del jugoslavije :roll:

jest mam posnetga samo se mi ne da upoladat... lohk pa na partisu pogledaš...
je pa že ene 3 jič tole blo na slo1

1.) Če so prišli v slovenijo živet, naj se potem prilagodijo slovenskemu načinu življenja!!! Če jim kaj ni všeč da bi se morali asimilirat, potem gredo lahko tudi nazaj v svojo državo.

2.) Nima men noben njihove kulture za kazat v moji državi. Če jo hočem videt grem sam k njim v njihovo državo!!! Torej njihov način življenja v republiki sloveniji odpade v javnosti(doma pa lahko počnejo karkoli jim pač paše).

3.) V sloveniji je uradni jezik slovenski, zato bi morali vsi, ampak izključno vsi govorit v javnosti slovensko (to se ne tiče turistov in poslovnežev, ki so samo na obisku v sloveniji)

Ne me obsojat da sem nacionalist, ker to nisem, samo če pridem jst v črno goro, hrvaško ali bosno me tam noben ne bo postregel, če govorim slovensko. Pač se tut oni držijo tega in prav je tako.

Tko da zem tile tički niso nič bogi, ampak so si zaslužili orenk batine, ker ne spoštujejo osnovnih pravil gostovanja in prilagajanja večini. Pa tut če so se zatekli k nam pred vojno - vojne je konec - kdaj bodo šli nazaj???
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Ne okt 15, 2006 12:43 pm

dj_em je napisal/-a:dokumentarc ni o čefurjih <----- sploh nevem zakaj se ta beseda uporablja...
Sej sm navedu v narekovajih ter se strinjam s tabo.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne okt 15, 2006 12:58 pm

Jaz se pa zelo strinjam z nebivedujem. Isti šmorn je s hrvato pri nas. Pridejo k nam (nekateri so po več let pri nas) in nobeden noče ene besede povedat po slovensko.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne okt 15, 2006 1:07 pm

Sh3bO je napisal/-a:Jaz se pa zelo strinjam z nebivedujem. Isti šmorn je s hrvato pri nas. Pridejo k nam (nekateri so po več let pri nas) in nobeden noče ene besede povedat po slovensko.

:tomidelej:
Ne da ne zna,ampak res dejansko noče govort slovensko :roll:

nebivedu,lepo si to napisu ;)
Zadnjič spremenil black, dne Ne okt 15, 2006 8:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne okt 15, 2006 6:44 pm

Js sam sebe sprašujem, zakaj se zmer trudim govort hrvaško ko sem na hrvaškem in nemško ko sem v avstriji, po angleško ko sm v angliji/USA...

Pa dostkrat se sprašujem zakaj če me kdo gleda npr na avtobusu ali v baru, se mu nazaj nasmehnem, ko bi lahko preprosto rekel ŠTA GLEDAŠ?! al pa Ćossmiješ!?

Mam en kup prjatlov iz južnih držav, celo žlahto iz beograda, pa so popolnoma normalni inteligentni ljudje. Js ne vem zakaj je tolk velik težakov ko greš po cesti...

Aja, pa bistvena razlika je med besedo južnak in besedo čefur.
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne okt 15, 2006 7:08 pm

Nimam kaj dodat pod nebivedi-jev post.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne okt 15, 2006 9:09 pm

Spyker je napisal/-a:Nimam kaj dodat pod nebivedi-jev post.

jest pa mam....

nevem zakaj daješ vse v en koš.....
kaj pa pol zamejci delajo izven slovenije????

zakaj se ne vrnejo nazaj....
mislm da si to preveč "osebno" vzel.. sej konc koncev je to demokracija - lahko vsak dela to kar mu paše ( v grobem )

jest nimam nč proti njim naj vsak dela tu in služi sej ne prnaša denar v hrvaško al pa nevem kam...

če si mel slabe iskušnje z njimi.. ja j*** ga kaj mislš da so vsi slovenci prjazni... :roll:

tko kot pravjo 100 ljudi 100 čudi... mot tut mene če se pač določeni osebki obnašajo nespoštljivo, vse je pač od osebe odvisno....
ti si tut lahko če se obnašaš grdo ne spštljivo do drugih največji k****n čeprov si domačin...

nimam nč proti nobenmu, določenega bontona se morajo vsi držat.. absolutno... se strinjam s tabo.. samo so pa tut ljudje k se zavedajo svojeg položaja v tuji kržavi ;)

upam da me razumeš

lp

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne okt 15, 2006 9:26 pm

dj_em je napisal/-a:

jest pa mam....

nevem zakaj daješ vse v en koš.... kot že povedano, normaln priseljenec iz južnih držav ni čefur. Obnašanje je tisto ki te nardi čefurja. Vsi pa vemo kako to zgleda.
kaj pa pol zamejci delajo izven slovenije???? Služijo kruh, ne težijo folku.
zakaj se ne vrnejo nazaj.... Ker so tam živeli od nekdaj in so pod tujo državo padli po referendumu, kjer so se odločili za bolj sigurno varjanto z bolj razvito avstrijsko pokrajino

mislm da si to preveč "osebno" vzel.. sej konc koncev je to demokracija - lahko vsak dela to kar mu paše ( v grobem ) Prvi del se tiče nebiveduja, na drugi del - a je demokracija to, da ti vsak tedn vlomim v avto, pošraufam dol feltne, hodim po mestu in delam sranje, itd. Vsak lahko počne tisto kar mu paše znotraj pravil, ki jih postavlja sodobna družba, konkretno ustava.

jest nimam nč proti njim naj vsak dela tu in služi sej ne prnaša denar v hrvaško al pa nevem kam... Popolnoma res. Če dela v sloveniji in je pošten, ne krade, itd, mi je ravno kam odnese denar, itak ane.

če si mel slabe iskušnje z njimi.. ja j*** ga kaj mislš da so vsi slovenci prjazni... :roll: Mislim da nas je večina (vsaj 99%) mela kako slabo izkušnjo s "čefurji", pa tudi s slovenci, vendar je procentualno gledano več prvih.

tko kot pravjo 100 ljudi 100 čudi... mot tut mene če se pač določeni osebki obnašajo nespoštljivo, vse je pač od osebe odvisno.... Vsak, črnc, belc, srb, hrvat, slovenc, avstrijc, vsak se lah odloč, al bo baraba, al bo dobr. Če si pošten, potem raje stradaš, kot da bi komu kaj ukradel, kaj šele da bi zganjal nasilje.
ti si tut lahko če se obnašaš grdo ne spštljivo do drugih največji k****n čeprov si domačin...

nimam nč proti nobenmu, določenega bontona se morajo vsi držat.. absolutno... se strinjam s tabo.. samo so pa tut ljudje k se zavedajo svojeg položaja v tuji kržavi ;) Problem je le v tistih, ki se tega ne zavedajo in ponavadi delajo sramoto svojemu narodu.

upam da me razumeš

lp

Bom probov odgovort k se mi zdi precej simpl ;)
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Ne okt 15, 2006 9:53 pm

Jaz sem se počasi že naveličal poslušati enih in istih stvari - pizdarij ne počnejo samo Bošnjaki. To lahko reče samo nekdo ki hodi po svetu z zaprtimi očmi ali pa je stik z omenjenimi ljudi minimalen.

Jaz ti VSAK dan v Ljubljani naštejem minimalno 10 primerov, ko mi dopizdi do te mere da bi poslal VSE južnjake (če se lahko tko izrazim) tja od koder so prišli. Tko da prosim ne mi govort da počnejo pizdarije tudi Slovenci. Vsi vemo da jih ampak tko kot je že Pugi napisal, procentualno gledano se niti pod razno ne morejo primerjati z Bošnjaki. Ta tema me vedno pogreje, ker sem vsak dan v stiku s temi problemi. Prejšnji teden je frend pred semaforjem (rdeča luč) skozi odprto okno fasal udarec zato ker je poslušal slovensko turbofolk musko. Zraven je bil pač avto v katerem je bilo pet "vemo katerih" in se jim pač ni zdela dobra muska :roll: Ta teden v petek sta tud 2 frenda dobila za brezveze sredi lokala batine od grupe osmih "spet vemo katerih".

Pametni so ko jih je več na kupu al pa ko je 2x večji od mene. Da ga vidmo junaka ko pride en sam do mene. Sam je pa kle spet drug problem, jest ga bom nalomu, on me bo pa tožu in od zavarovalnice pobral denar za vsak dan ki ga bo preživel na urgenci.

Na srečo obstaja ena lepa beseda ki opisuje take primerke - golazen.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po okt 16, 2006 6:45 am

ste bral, kaj so/bojo švicarji sprejel za en zakon?
jst sm za takega, da pri prvem prekršku dobi opozorilo. pri drugem pa si mora iz svojga denarja kupit nepovratno karto do obrežja, pa prepoved vrnitve v SLO! s prekrški seveda nisem mislil prometnih prekrškov, ampak večje prestopke. kršenje JRM, kraje, pretepi in podobno....
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Po okt 16, 2006 8:48 am

To je pri nam iluzija in se nikoli ne bo zgodilo. Škoda, ker bi stvar sicer takoj podprl.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po okt 16, 2006 9:18 am

dj_em;
Ne dajem ljudi v en koš. In tut osebno nimam nič proti kateremukoli človeku. Samo v sloveniji je uradni jezik slovenski na javnih mestih - to je treba spoštovat. In osebno me moti, če človek živi 20 let tukaj pa noče govorit slovensko - za takega je nepovraten živinski vagon do njegove države, pa naj bo to avstric, italjan ali kdorkoli iz katerekoli druge države (al pa z balkana).

Če so prišli delat v slovenijo, potem naj delajo, me ne moti - moti pa me takoj ko začnejo piskat, da ne dobijo dela in da bodo živeli od naše socialne pomoči. Nak, za tujce jst ne plačujem, mamo svojih ljudi na robu preživetja preveč in je treba prvo za njih poskrbet.(samo vlada rabi glasove in prvo za ostale, potem pa šele za naše - na žalost)

Demokracija je lahko pri njih doma - tam lahko počnejo karkoli hočejo - dokler so v javnosti pa veljajo zanje tako kot zame slovenski zakoni - torej uradni jezik(slovenščina), spoštovanje slovenskih zakonov in bonton.

Glede tega, "zakaj se ne vrnejo nazaj" - sem pa lepo povedal - tisti, ki so pribežali sem zaradi vojne in so begunci (govorim samo in izključno za te ljudi), se na to nimajo več za sklicevat - vojne je konec in lahko se vrnejo v njihovo državo.

Nimam pa nič proti delavnem človeku, pa tut če samo ulce pometa(vsako delo je častno). Kam pa on daje denar od plače je pa meni vseeno - važno, da je plačal davke - ostalo je njegovo in s tem lahko počne karkoli, tako kot jaz ali ti.

Kar se pa tiče tega, da bi imel strah pred "čefurji" se pa orenk motiš, jst s temi ljudmi nimam problemov. Na splošno z nikomer nimam problemov. To ti lahko vsi ki jih poznam zatrdijo.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po okt 16, 2006 11:51 am

Tisti, ki so res pribežali zaradi vojne so prekleto bolj civilizirani in prijazni, kot tisti, ki so rojeni v Sloveniji in imajo starše od "dol".Če ti prideš brez vsega boš prekleto pazil kaj in kako ga boš sral.Teli kurci, ki so tukaj rojeni in furajo svoj primitivizem so resnični problem.Pametni, da jim kar škodi.Večina jih ima državljanstvo in so pravno tretirani kot Slo. državljani, zato razni izgoni in živinski vagoni žal ne pridejo v poštev :(

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Po okt 16, 2006 12:03 pm

dj_em je napisal/-a:

jest pa mam....

nevem zakaj daješ vse v en koš.....
kaj pa pol zamejci delajo izven slovenije????

zakaj se ne vrnejo nazaj....
mislm da si to preveč "osebno" vzel.. sej konc koncev je to demokracija - lahko vsak dela to kar mu paše ( v grobem )

jest nimam nč proti njim naj vsak dela tu in služi sej ne prnaša denar v hrvaško al pa nevem kam...

če si mel slabe iskušnje z njimi.. ja j*** ga kaj mislš da so vsi slovenci prjazni... :roll:

tko kot pravjo 100 ljudi 100 čudi... mot tut mene če se pač določeni osebki obnašajo nespoštljivo, vse je pač od osebe odvisno....

nimam nč proti nobenmu, določenega bontona se morajo vsi držat.. absolutno... se strinjam s tabo.. samo so pa tut ljudje k se zavedajo svojeg položaja v tuji kržavi ;)

upam da me razumeš

lp

Zamejci se niso nikamor preselili, ampak kot pove že ime, jih je kasnejša meja ločila od matične skupnosti. Za slovenske priseljence po svetu pa ni značilno, da v tropih težijo okrog in da glasno nabijajo s harmoniko.
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po okt 16, 2006 12:11 pm

Vuso je napisal/-a:Tisti, ki so res pribežali zaradi vojne so prekleto bolj civilizirani in prijazni, kot tisti, ki so rojeni v Sloveniji in imajo starše od "dol".Če ti prideš brez vsega boš prekleto pazil kaj in kako ga boš sral.Teli kurci, ki so tukaj rojeni in furajo svoj primitivizem so resnični problem.Pametni, da jim kar škodi.Večina jih ima državljanstvo in so pravno tretirani kot Slo. državljani, zato razni izgoni in živinski vagoni žal ne pridejo v poštev :(

Sej ni treba izgona - tisto je bila samo prispodoba. Problem je v tem, da se slovenska politika premalo dotika tega problema (ko pa rabijo glasove teh ljudi). Državljanstvo že imajo, vendar če ne zna govorit slovensko ali če noče govorit slovensko in če noče spoštovat nekih zakonov in noče upoštevat bontona, tut policaju ni treba da govori z njim, lahko ga samo popiše in mu naloži kazen 100.000 sit, ker se nista mogla sporazumet - ali pa kazen 1.000.000 sit, ker ne spoštuje svoje države in državljanskih pravic. Na hitro opraviš s takimi. Samo problem je v tem, da policaji tut ne upajo več težit vsem, ker imajo tut oni familje in ...

Če pa nekdo, ki je tukaj rojen proba furat svojo kulturo - kako svojo, sej je nikol ni videl, vedno je živel tukaj - torej mora imeti kulturo slovenca - narodna noša in kar paše zraven - če tega nima je to lahko kakšna kršitev(recimo spet nespoštovanje česa) in spet kazen tok in tok denarja, če je v javnosti.

Za pretepe in izsiljevanja in teženje pa že obstaja kazenski red.

Samo največji problem sploh ni furanje te njihove kulture - problem je po*ukana amerikanizacija. Zdej teli mulčki kr mislijo da živijo v getu in da se morjo tko obnašat.

ampak na koncu itak tut taki odrastejo, vidijo, da so delal napake in življenje teče dalje.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost