Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

night racer
Nov uporabnik

Kraj: prevalje

predelovanje apn6 do daske

Napisal/-a night racer Po jan 01, 2007 3:41 pm

zdj mi je urezala mašina navadn bat 38 pa cilinder dajte mi kaj idej za moped ker ga bom malce predelal zdj imam gor mf poverco (nizko) in peto brzino.

styling bo tudi na njem :lol: :lol: :P
Priponke
DSC00041.JPG
takšen je zdj :D
2 fast and 2 loud 4 you mothafucka

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Po jan 01, 2007 3:54 pm

jaz mislim da ti gledas prevec OCC......ampak mislim da bo kul izpadlo.......balanco spremeni da bo zgledalo kot old school čoperji, ta tank dej na dva dela, logicno zapri obe odprtini in na vsako stran dej enega, iste feltne, xenon zarnico, probaj razcepit auspu da iz ene cevi prideta dva vn, drugi sedez.....................

ce ni dovol idej pa si poglej OCC serije.......

LP
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke Po jan 01, 2007 4:05 pm

akrapovič auspuh.......
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jan 01, 2007 9:33 pm

Najprej ga ojačaj, da se ti ne bo krivil čez ovinke, pa disk daj spredaj. Potem pa naprej šari okoli motorja.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po jan 01, 2007 10:01 pm

Aha uno temo so zaklenil, no glede 115km/h:
gre šestka 115 samo je kar nekaj dela.
Za info, jaz sem imel lamo cilinder z rahlo povečanimi kanali potem doma predelan MF izpuh, dellorto 19 uplinjač, spredaj 14 zobnik zadaj 32, potem sprednje vilice skrajšane in 16 col felgo da je bila šestka naprej nagnjena skupaj z BT balanco (da je bilo vsaj malo aerodinamike iz te škatle :D ) in pa seveda glavno stvar brez katere ne bo šla dobro, elektornski štrom od E90 na 6 tuljav tako da se je moped lepo vrtel na 12.000rpm.
Bil sem celo dvakrat na morju z mopedom in je delal ko šus, seveda vedno TTS za mešanico in dobro ogret moped potem pa gasa :D
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

night racer
Nov uporabnik

Kraj: prevalje

Napisal/-a night racer To jan 02, 2007 10:41 am

na prejšnji temi je mojster foruma KOzMO izjavil da če sprajim to 6stko na hitrost 115km/h se bo on peljal z biciklu 80km/h za informacijo js sem se že peljal z biciklu krepko čez 80km/h . KOzMO prosim če se ne spoznaš na apn6 prosim ne piši neumnosti ker marsigdo vse kaj se da narediti iz tomosa 8) :evil: ;) :)
2 fast and 2 loud 4 you mothafucka

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke To jan 02, 2007 11:40 am

bratranec od punce je tudi predelal 6ko.......da mu je sla okoli 120km/h..........je dal not od kosilnice blajerco in bat iz motorke, pa se neki malo predelal.......samo pol je moral nabavit se pokrov motorja in cilinder + kanale povecal.........
sm pole če še hočeš kaj dodatne moči pa fergazer zamenjas al pa das crpalko zraka gr(turbo) pa dizo večjo...........

LP :oops: 8) :D

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To jan 02, 2007 1:10 pm

No Glede bicikla nism mislu po klancu navzdol ane , ti pa verjamem, ja da si se verjetno pelu od 100-110 po klancu navzgor... pa pustmo bicikle, nazaj k tvoji štirki, na x forumih se vedno najde kdo ko bi rad predelu štirko in pol sprašuje, (če se mi bo dalo bom celo linke prlimu), ampak pol iz vsega skupi ni nč. Nevem zakaj, boš že sam ugotovil ;)

Drgač pa z veseljem bom spremlju to predelavo :yum
Slika

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke To jan 02, 2007 1:13 pm

K0zM0 je napisal/-a:No Glede bicikla nism mislu po klancu navzdol ane , ti pa verjamem, ja da si se verjetno pelu od 100-110 po klancu navzgor... pa pustmo bicikle, nazaj k tvoji štirki, na x forumih se vedno najde kdo ko bi rad predelu štirko in pol sprašuje, (če se mi bo dalo bom celo linke prlimu), ampak pol iz vsega skupi ni nč. Nevem zakaj, boš že sam ugotovil ;)

Drgač pa z veseljem bom spremlju to predelavo :yum

mmmm........6ko predeluje

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 To jan 02, 2007 1:35 pm

Apn6 ja mi smo jim pravli štirke , štirbrzinc, štirjak, tomosaki; karkoliže..... :D
Slika

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke To jan 02, 2007 2:30 pm

samo ce pregledate forum, bote opazli da je on dobil vec nasvetov za predelavo motorja kot kdorkoli drugi za predelavo avta :shock: :D :D

takorekoc

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To jan 02, 2007 2:34 pm

Jah mopede smo vozili skoraj vsi včasih, vseh znamk avtomobilov na žalost ne. Saj za kakega jugeca in podobne se da tudi marsikaj napisati, potem se pa že neha počasi :D
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke To jan 02, 2007 4:29 pm

lenivec je napisal/-a:jah kdo pa ni šraufal tomosa :) prav kličejo z svojo preprostostjo po tem da šraufa. medtem ko v avto tuning takšen kot na tomosu se je pa malo nesmiselno in predvem drago spuščat.
kaj te je na frčotu recimo znižat glavo dat večji bat pa recimo mal kanale pobrisit. nič kaj takega, če pazajebeš pa dobiš dele napol zastojn. ....

mi smo tudi kot klinci sraufali frcote in stirke in sestke..............bo treba pisat na TOMOS da zacnejo izdelovat avte :D 8)

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke To jan 02, 2007 4:53 pm

lenivec je napisal/-a:saj jih že---> bmw-je :P

lolll..............ta je huda :tomidelej:

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr jan 03, 2007 12:57 am

-lamo cilinder
-42L bat z enim obročkom
-krajšanje bata (spodaj je treba pregledat kako, do kdaj prekriva) zgoraj narediti utorček cca. 1mm za svečko... (nižanje glave na max)
-lajšanje bata,magneta,košare sklopke
-ispušni kanal dvigni za 2mm, razširi do 1/4 obsega (pazi na stičišče obročkov) ne smejo priti v kanal...
-sesalnega spusti za 1,5mm in razširi do 1/4 obsega... pazi na isto stvar
-pretočne kanale razširi
če me spomin ne vara je bil lamo višji, tako da si moral pošteno glavo nižat, cilinder navrhu pobrust... sestavit brez zgornjega tesnila!
delorto 19 (tako kot je že prej nekdo omenil)
mf power izpuh - obvezno model 3 ker nima nobenega ostrega kolena, presek je pa manjši-večji-manjši ;)
-prirediti spodnji naleg izpuha s cilindrom (isto pri sesalnemu delu, samo da je tam treba narediti cel kolen)
ah... možno da sem velik stwari pozabu...
u glavnem moraš vedet kako stwari delujejo... potem pa izpopolnjuješ, predeluješ...
men je šla kar čez 100
bremze in vilice od bt...
hehe, razni skuterčki s nekim polini 70ccm kiti itd so šli slabše... pa so šli po njihovih števcih tudi 120 pa blablabla
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov