nebivedu je napisal/-a:Zame so razni hoferji, leklerki, lidli in podobne zadeve ala tuš, eurospin in ostala sranja trgovine, ki prodajajo poceni hrano za prašiče - doma imamo kmetijo, pa domače živali ne pitamo s tako svinjarijo, kot jo oni v teh trgovinah prodajajo.
fiatpowered je napisal/-a:Meni je čisto vseeno kateremu kapitalistu v štacuni pustim denar, ali našemu ali tujemu, ker se obema gre samo za denar, oba sta enako nečloveška do zaposlenih in oba imata samo en skupni cilj, čim višji dobiček. Meni je važno samo to kater od teh dveh mi po nižji ceni ponudi robo.
eclipse_R je napisal/-a:fiatpowered je napisal/-a:Meni je čisto vseeno kateremu kapitalistu v štacuni pustim denar, ali našemu ali tujemu, ker se obema gre samo za denar, oba sta enako nečloveška do zaposlenih in oba imata samo en skupni cilj, čim višji dobiček. Meni je važno samo to kater od teh dveh mi po nižji ceni ponudi robo.
za kaj pa ti delaš, karkoli že delaš? Redki so tisti, ki delajo za kaj drugega kot zato da bi imeli denar
lp
In ko smo ravno pei Sparu....Tudi pri nas ima vsaka trgovka svoje police, ki jih mora v enem delavniku ustrezno napolniti, če ji to ne uspe v delavnem času, ker filanje polic ni njeno edino delo, je tudi za blagajno, ... mora to narediti po njem, seveda brez plačila.
Jorgi je napisal/-a:Je pa na mestu pripomba, da je potrebno biti previden s takimi članki, ker gre za novo konkurenco in je lahko stvar dobre antipropagande. Čas bo pokazal v kakšnem okolju delajo zaposleni v slovenski izpostavi Lidla , do takrat pa previdno.
nebivedu je napisal/-a:- vsaka blagajničarka mora preko optičnega čitalca povleči 40 proizvodov na minuto; kdor v določenem času (ponekod 3 tedne in to brez uvajanja, drugod do 4 mesece) te norme ne doseže, leti;
nebivedu je napisal/-a:- odpuščanje na osnovi 'tatvin' zaposlenih: odpuščena delavka, ki je 'ukradla' 12, 5 EUR in se zavzemala za plačilo nadur svojim podrejenim sodelavkam (kakšno naključje); v blagajnah običajno manjkajo okrogle vsote, npr. 50 EUR
nebivedu je napisal/-a:- delavke morajo delati pred delovnim časom in po njem, in sicer večinoma brez plačila, zastonj, z utemeljitvijo, da so prepočasne, delo pa mora biti opravljeno
nebivedu je napisal/-a:- ne vem, ali v Lidlu nimajo varnostnikov in morajo tudi to službo opravljati trgovke, saj članek navaja, da blagajničrke preverjajo tako, da simulirajo tatvino z raznimi triki (skrivanje dražjih izdelkov v embalažo cenejših, skrivanje izdelkov pod roke svojih otrok ipd. ), in tista, ki trikrat ne prestane testa (torej odkrije prevaro), izgubi službo
nebivedu je napisal/-a:- ko je delavka zbolela, so jo neprestano preverjali na domu in jo prestavljali na vse manj ugodni delovni čass (nedelje); druga je delala s 40 vročine, ker so ji zagrozili, da se ji 'slabo piše', če prinese potrdilo o bolezni
nebivedu je napisal/-a:- razpored delovnega časa za naslednji teden se ponavadi izve šele v soboto, tudi ne vedo vnaprej, kje bodo delale (v kateri poslovalnici) - žal to postaja ustaljena praksa pri mnogih podjetjih;
nebivedu je napisal/-a:- izgovori vodstva so bolj ali manj duhoviti, v resnici pa gre samo za manipulacijo delavca - ustanovitev sindikata je v Lidlu skoraj 'mission imposible'; potrebno je bilo že posredovanje sodišča, ker podjetje npr. ni hotelo izdati seznama vseh volilnih upravičencev; preprečevali so volitve tako, da so povabljene ravno tisti dan poslali na šolanje; boljša situacija je v severnoevropskih državah
nebivedu je napisal/-a:- zaposlijo več kadra, kot je potrebno (po prievanju zaposlenih), in se kasneje znebijo tistih, ki ne razmišljajo 'ustrezno':
nebivedu je napisal/-a:- poslovodje morajo npr. ustvarjati negotovo ozračje, pritiskati na svoje zaposlene in nanje gledati kot na potencionalne lopove - si predstavljate, kako 'stimulativno' je takšno delovno ozračje???
nebivedu je napisal/-a:- najbolj negativno propagando je Lidl doživel na Češkem, kjer MORAJO DELAVKE OB ČASU MENSTRUACIJE NOSITI NA GLAVI TRAKOVE, DA NADREJENI VEDO, KATERIM LAHKO DOVOLIJO VEČKRAT NA STRANIŠČE (ostale smejo le enkrat)!!!!!!!!!! !!!! , s tem, da morajo za dovoljenje DVIGNITI ROKO - (trgovina ali zapor??? ), enako na Poljskem, na Hrvaškem so morale trgovke ob tem času nositi priponke
nebivedu je napisal/-a:- razne analize proizvodov, ki jih ponuja ta trgovska veriga, pa vedno znova dokazujejo slabo kvaliteto - na Švedskem so leta 2005 odkrili v Lidlovih trgovinah oporečno meso
kljukec je napisal/-a:spet kontra reklama- se še spomnete kakšno sranje je mel laclark ko je pršu- kako delajo s prodajalkami, da morjo nost kape, zarad wcjev, zarad vsega sranja so strašil
konkurenca prihaja- in logično je, da se bojijo še dodatnih tujih ponudnikov- pa čeprov trdijo drugače
uglavnem povsod so verjetno preslabo plačani- zavedat se moret pa neki- povprečna plača v slo je cca 750 eur- in logično je, da neizobražen delavec ne more dobiti prav veliko
zanima me pa še nekaj- zakaj vas vedno tako skrbi za delavke v trgovini- ki so proti tistim za tekočim trakom pravzaprav preplačane
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov