Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Računalnik

Napisal/-a sonček Če jun 07, 2007 4:54 pm

Imam računalnik, ki je močan 1700Mhz, 256 mb rama, grafična geforce 2 64 mb ram in trdi disk zaenkrat 10 gb hdd druzga pa 20 gb hdd včasih me pojezi, ker mi računalnik ne deluje skoz normalno in včasih (povdarjam) zablokera, imam adsl preko telekoma voljatel in njihov antivirusni program kaspersky.
Kaj bi moral zamenjat, da bi mi računalnik le bolj delal hm še tale problem včasih se mi na rač. nabere veliko virusnih p.in moram vsaj 2 krat al pa trikrat na leto na novo dajat windowse gor.

Recimo jest ne znam drugače dajat windowse gor kot, da dam v disketni pogoni disketo W98 in cd in tam zažene disketo od tam naprej formatiram disk C in naložim potem gor W98, ko se naloži pa dam wxp v cd- rom pogon in naložim še tega, slišal sem že, da se da to bolj na lažji način dati gor windowse.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Računalnik

Napisal/-a MacTron Če jun 07, 2007 5:02 pm

khm...

najprej me zanima v tisti temi ki si jo odprl glede tvojega sistema ...nas resno zanima
kaj si ustvaril....

ker tocno tam je opisan postopek kako naloziti winxp... brez teh tvojih zagonskih disket
itd... btw glede pcja ...bos moral kar vse posodobit za kaksno bolj resno delo torej nakup
novega ce pa mislis se vedno tako naprej ...potem pa nadgradnja vsakega malo...
prvo bi zacel pri procesorju in ramu nato pa pri disku in grafiki
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Re: Računalnik

Napisal/-a ManIAK Če jun 07, 2007 8:22 pm

MacTron je napisal/-a:khm...

najprej me zanima v tisti temi ki si jo odprl glede tvojega sistema ...nas resno zanima
kaj si ustvaril....

ker tocno tam je opisan postopek kako naloziti winxp... brez teh tvojih zagonskih disket
itd... btw glede pcja ...bos moral kar vse posodobit za kaksno bolj resno delo torej nakup
novega ce pa mislis se vedno tako naprej ...potem pa nadgradnja vsakega malo...
prvo bi zacel pri procesorju in ramu nato pa pri disku in grafiki

Čist odvisno zakaj uporablja računalnik.... Vidiš, jaz pa bi na njegovem mestu pričel z RAM-i saj jih bol rabi kot procesor.. Če pa samo na netu visiš, pol pa sm formatiraj, pa nod32 antivirusnega, ad-aware za spye, pa sygate firewall.... to meni dela že leta brez problemov.. ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jun 07, 2007 9:39 pm

ram za ta pc predvidevam da je SD ram in sicer tm nekje 133 al pa 166 mhz, več ne ta pa na žalost stane kar veliko, pomojem mnenju se ne splača kupit rama in ostalih zadev za posodobitev ampak kar novo kišto, cene so od 250€ naprej

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Če jun 07, 2007 9:58 pm

Ne vem če se splača kaj posodabljat, če ti gre na živce ker ne gre vse tekoče kupi vsaj 2.5 GHz , 1GB rama pa bo. Glede nalaganja WinXP, delaš nepotrebno delo. Vse kaj moreš naret je, da omogočiš v biosu da ti boota iz cd-roma in ne iz disketnega pogona, potem pa daš winxp cd v cd/dvdrom , restartaš in ti ga boota. od tam lahko čisto preprosto in hitro vse urediš.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe jun 08, 2007 1:06 pm

Pomoje je težava v tem, da mi na računalnik ob povezavi tujih spletnih straneh nabije na stotine virosov, jaz uporabljam brskalnih internet explorer men se zdi pa da obstaja še kupica teh drugih brskalnikov, ali ima kdo točen spletni naslov da bi si to dol potegnu z neta.
Kar se pa tiče antivirusnih sem jih že ducat preizkusil in se ni noben dobr odrezal samo kaspersky
Kaj pa firefox

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe jun 08, 2007 1:18 pm

Opa tale firefox pa deluje bolje kot explorer

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Pe jun 08, 2007 4:47 pm

vem že dolgo sam pri nekaterih straneh ne pokaže šumnikov ni glavno da jih pri avtomobilizem
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Pe jun 08, 2007 4:51 pm

antivirusov maš polno, nod32, f-secure, norton, avast, avg,... za vse kaj se dogaja na compu če šteka pa tud niso virusi krivi ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jun 09, 2007 8:07 pm

sonček je napisal/-a:Opa tale firefox pa deluje bolje kot explorer

Firefox je dober. Pa nauci se uporabljat tiste "tabe"(ctrl + t).
Lahko bi si dodal se 256 rama, samo kupi rabljenega.
Tista dva trda diska pa delajo tudi vec hrupa, ker so dva. Raje enega.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera So jun 09, 2007 8:11 pm

pa dej si rajš linuxe gr k so odprtokodni no če nisi ravno igračar ti jih priporočam lahk pa si jih dovnloadaš

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jun 09, 2007 8:14 pm

road dewil je napisal/-a:pa dej si rajš linuxe gr k so odprtokodni no če nisi ravno igračar ti jih priporočam lahk pa si jih dovnloadaš

no tukaj te moram na nekaj opozorit.... LINUX je samo eden in jih ni 100
pac pa so to njegove distribucije Ubuntu, Red hat, Fedora, gentoo, SuSE...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera So jun 09, 2007 8:18 pm

ja malo sm se nerodno izrazil najbolj splošen je pač ubuntu za več inforacij pridi na www.odprtakoda.org

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jun 09, 2007 10:29 pm

road dewil je napisal/-a:pa dej si rajš linuxe gr k so odprtokodni no če nisi ravno igračar ti jih priporočam lahk pa si jih dovnloadaš

Na linuxe pojdi samo ce si hoces zakomplicirat zivljenje.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward So jun 09, 2007 11:29 pm

@Blinder ne bi se strinjal, morš se privadit tak kot vsega.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 10, 2007 12:44 am

In linux in windows sta operacijska sistema, ki se ju da poštimat do tega, da se nič ne sesuva. Oba sta čisto zadovoljiva sistema, samo skonfigurirat ju je treba zadovoljivo.

Sonček za tvoj računalnik pa predlagam
1.) posnemi si cd z programi;
- antivirus
- firewall
- firefox
- service packi za windowse
2.) povečaj ram - kupi rabljenega in to še vsaj 768Mb, tako da boš imel 1Gb.
3.) zbriši vse dol iz računalnika in na novo posnemi windowse, daj gor antivirusni program in en dober firewall iz cd-ja ki si ga prej posnel - ne priklapljaj se še na internet!
4.) naredi image(backup) celega sistema, ter ga spravi na en DVD - najbolj uporabna zadeva je nero backup - kjer ti že naredi boot DVD in potem samo vstaviš dvd in bootaš iz njega.
5.) ko si vse to naredil, pa se prilopi na internet. Tako boš naredil zadovoljivo oviro za viruse in trojance, ter boš imel posledično manj problemov.

V sloveniji je na žalost vsaj 50% računalnikov okuženih z vsaj enim trojancem in posledično so ti računalniki uporabljani za napade na ostale neokužene računalnike.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne jun 10, 2007 2:09 am

road dewil je napisal/-a:ja malo sm se nerodno izrazil najbolj splošen je pač ubuntu za več inforacij pridi na www.odprtakoda.org

Btw, road dewil, a maš ti kaj zveze s to stranjo? Kaj za vraga pa misliš s "splošen"? Razširjen ali primeren za laike ali kaj? O_o

(K)Ubuntu je sicer kar uredu ja... Ampak če ima doma Winse pa je nanje navajen in nima časa se učit kako stvari delajo drugje, naj kar na njih ostane.

Kar se tiče samega compa, ne gre toliko za samo strojno opremo, tudi na slabših računalnikih XP tečejo zadovoljivo. Če boš pazil kaj delaš in se primerno zaščitil bo čisto uredu delal.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jun 10, 2007 8:38 am

Dejansko rabiš samo še vsaj 512 rama, pa da sistem na novo postaviš.
Če imaš še kakšen starejši manjši monitor si raje privošči tega. Saj so cene danes smešno nizke celo za ˝21 LCD-je. Monitor je najbolj pomemben del računalnika, pa mi večina oporeka.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne jun 10, 2007 10:24 am

Eazy-O je napisal/-a:Kar se tiče samega compa, ne gre toliko za samo strojno opremo, tudi na slabših računalnikih XP tečejo zadovoljivo. Če boš pazil kaj delaš in se primerno zaščitil bo čisto uredu delal.

sem bila presenecena kolk hitro so xp-ji laufali na Duronu 1000 s 512 rama in plata Elitka K7S5A, pa nic navito, seveda sveze postavljeni, pa samo driverji in antivirus gor

je pa odvisno tudi od programov, ki ti laufajo v ozadju (ikonce spodaj desno in pa, ce pogledas v task manager background services), to lahko precej upocasni masino, pa fragmentiranost diska, pa tudi sam antivirusni program, eni precej upocasnijo delovanje masine itd.

Sama sicer uporabljam Maca in OS X, kjer nimam problemov z virusi (kar ne pomeni, da ne obstajajo, so pa zelo redki), vendar tudi prej z Windowsi kaksnih tezav ni bilo (razen na masinah od drugih, ki jih je bilo treba spucat) :P

Glede Linuxa se mi pa zdi Ubuntu dost user friendly tudi za postavit

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne jun 10, 2007 11:16 am

Niva13 je napisal/-a:
Eazy-O je napisal/-a:Kar se tiče samega compa, ne gre toliko za samo strojno opremo, tudi na slabših računalnikih XP tečejo zadovoljivo. Če boš pazil kaj delaš in se primerno zaščitil bo čisto uredu delal.

sem bila presenecena kolk hitro so xp-ji laufali na Duronu 1000 s 512 rama in plata Elitka K7S5A, pa nic navito, seveda sveze postavljeni, pa samo driverji in antivirus gor

Jaz sem mel par let XP pro na mojem Cyrixu PR300 z 136 mega rama, 8 mega ATI grafi pa 6.4 giga disku, pa so tekli zadovoljivo. Pač vse se da na minimumu pa čim več izklopi. Kaj sem lahko gor poganjal pa je bilo pač več ali manj isto kot na kakem drugem OSu, primerno moči compa pač...
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov