Badmike je napisal/-a:Plače nasploh so zelo slabe v tej zavaljeni Slo!
Samo ledajo kje bodo lahko dali manj!
Šušmarija je edino kaj še nas gor drži da mamo kaj za jest!
ni ravno čisto tako, imaš še par pravnih zavor.fiatpowered je napisal/-a:Ja danes je pač tako, iz 9. razreda OŠ jih gre 90% na gimnazije, 10% pa na tehniške in poklicne šole. In zakaj je temu tako. Zato, ker otrokom že v 7. razredu začnejo prat možgane s tem, da če ne boš šel na gimnazijo in potem naprej na nek faks boš revež. Boš delal za 500€. Zato pa imamo tako veliko diplomiranih FDVjevce, filozofov in pa diplomirancev organizacijskih ved in pa tako malo avtomehanikov in mesarjev. To da prvi ne znajo kaj več kot mešat zrak je znano. Ampak da je situacija taka sploh niso krivi, otroc ampak starši, šole.
Drugače, pa če mene vprašate kako danes najhitreje priti do solidne plače. Pojdite za zobotehnika(ti kot veste delajo zobe in zobne proteze) po 4 letni srednji šoli dejansko znate že delat zobe, torej dejansko ste v stanju ko svoj znanje že lahko dobro prodajate in greste lepo najprej nekam delat, pač za neko normalno plačo, po kalih par letih ko pa zadevo zaobvladate pa lahko postanete privatnik in takrat boste kmalu postali mali tajkuni, če mal pretiravam. In to samo z srednjo šolo. In zadnje kar je, je to da bi se s tem poklicem bal da boš kdaj delo izgubil, poglejte, skoraj vsi bomo nekoč v stanju ko bomo rabili kak zob ali zobno protezo in za zobe so ljudje pripravljeni odštevat velke denarje. In ne jaz nisem zobotehnik, da me ne bo zdaj kdo napadel.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov