Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

valve
Nov uporabnik

Plače avtomehanikov

Napisal/-a valve Pe okt 17, 2008 5:01 pm

Ker zaključujem šolanje me zanima kako se kaj gibljejo plače avtomehanikov? Kolko so kaj na pooblaščenih servisih in v zasebnih delavnicah? Pa če mogoče kdo ve kolko so plače npr. na BMW servisu, Audi servisu,Honda servisu... Lep dan naprej želim

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe okt 17, 2008 6:10 pm

na citroen servisu ma kolega 600€, začel pa je s 500 in mu vsake tolk časa mal vzdignejo.
LP Rok

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe okt 17, 2008 6:29 pm

vajenci ,začetniki od 550-750€ ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Pe okt 17, 2008 6:30 pm

če res obvladaš delo potem je dobra varianta, če je le možno, da greš privat, se mi zdi, da se da dosti bolje zaslužit vendar pač moraš imet nek kapital.
Sem tudi sam delal šolo za avtomehanika vendar sem predčasno zaključil.
Drocky skoraj premalo za takšno delo kajne

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So okt 18, 2008 5:12 pm

itak vsak prišušmari vsaj še 1.5x plače doma v garaži ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So okt 18, 2008 8:17 pm

Plače nasploh so zelo slabe v tej zavaljeni Slo!
Samo ledajo kje bodo lahko dali manj!
Šušmarija je edino kaj še nas gor drži da mamo kaj za jest! :x
Make my day

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So okt 18, 2008 11:12 pm

ja ko sma se menla kaj delajo sem se tut odločil da moj avto na pooblaščenega ne gre.

Pa vidim da sem zgoraj pozabil napisat še eno malo podrobnost. Kolega je delal prometno tehnično, sam nisem ziher če jo je nardil. Dans pa je prišo k fotru eno gumo zamenjat in mnenje mojega fotra o njegovem znanju je, gues what. Baje nima pojma in celo ni videl da je felgo zvil :roll:

Me pa zanima, če je res tak malo mehanikov izšolanih al kaj? Al grejo za mehanika tisti, ki jih to sploh ne zanima!?
Vsi taboljši emhaniki pa tak grejo prej al slej za sebe oz h kakemu privatniku, ki dosti plača.
LP Rok

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 18, 2008 11:23 pm

Badmike je napisal/-a:Plače nasploh so zelo slabe v tej zavaljeni Slo!
Samo ledajo kje bodo lahko dali manj!
Šušmarija je edino kaj še nas gor drži da mamo kaj za jest! :x

predvidevam da to na pamet govoriš? ko so vsi avtomehaniki pa drugi pametni spizdli v avstrijo delat ko tukaj je blo za u falus glede plač.takrat so servisi v slo lepo povzdignili plače ličarjem,kleparjem pa mehanikom.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne okt 19, 2008 3:31 am

Zelo malo jih gre za mehanika, ker jih to dejansko zanima in večina jih gre, ker nima kam drugam it (ne želim nobenega žalit ampak - večina tistih, ki niso imeli dovolj visoke ocene za kam drugam it po o.š. ali jim je blizu šola, kot v mojem kraju)...usaj v mojem kraju/šoli, kjer sem obiskoval...jaz sm se šolal za strojnega tehnika pa še pri meni ko smo imeli prakso jih več kot polovica ni znalo dat stružni nož v vpenjalno glavo ali švasat in podobno :jao: sramota - tudi jaz nisem veliko vedel na začetku sam en smisu in zanimanje pa ja moraš imet za določen poklic.
Pa tudi ene par mehanikov, ki ''jih poznam'' (moj kraj) vem kako opravljajo svoje delo (slabo in še zajebejo te...€) in imamo z ene par omenjenih slabe izkušnje.
Res je pa, da so plače mehanikov zelo nizke glede na to, kar delajo - po mojem mnenju.
Za konec pa lahko samo rečem, da uporabnik @Fan in @lisko so eni naj bolj profesionalnih ljudi in bodo dobro zrihtali zadevo in svetovali, ker jih poznam ''prek ekrana''...treba, da je več takih ;)

LP

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne okt 19, 2008 10:04 am

Ja danes je pač tako, iz 9. razreda OŠ jih gre 90% na gimnazije, 10% pa na tehniške in poklicne šole. In zakaj je temu tako. Zato, ker otrokom že v 7. razredu začnejo prat možgane s tem, da če ne boš šel na gimnazijo in potem naprej na nek faks boš revež. Boš delal za 500€. Zato pa imamo tako veliko diplomiranih FDVjevce, filozofov in pa diplomirancev organizacijskih ved in pa tako malo avtomehanikov in mesarjev. To da prvi ne znajo kaj več kot mešat zrak je znano. Ampak da je situacija taka sploh niso krivi, otroc ampak starši, šole.
Drugače, pa če mene vprašate kako danes najhitreje priti do solidne plače. Pojdite za zobotehnika(ti kot veste delajo zobe in zobne proteze) po 4 letni srednji šoli dejansko znate že delat zobe, torej dejansko ste v stanju ko svoj znanje že lahko dobro prodajate in greste lepo najprej nekam delat, pač za neko normalno plačo, po kalih par letih ko pa zadevo zaobvladate pa lahko postanete privatnik in takrat boste kmalu postali mali tajkuni, če mal pretiravam. In to samo z srednjo šolo. In zadnje kar je, je to da bi se s tem poklicem bal da boš kdaj delo izgubil, poglejte, skoraj vsi bomo nekoč v stanju ko bomo rabili kak zob ali zobno protezo in za zobe so ljudje pripravljeni odštevat velke denarje. In ne jaz nisem zobotehnik, da me ne bo zdaj kdo napadel.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne okt 19, 2008 2:03 pm

To si zelo dobro napisal...pa tudi tistih 90%, ki jih konča gimnazijo jih od teh 1/3 konča kakšen faks, ostali pauzirajo ali se zebavajo...moja sestra je šla na giimnazijo in iz njenega razreda, ki jih je bilo (se mi zdi) 25 so samo trije prišli v četrti letnik oz. zadnji letnik ostali pa kot sem navedel prej...je pa tudi res, da jaz s tehnično srednjo šolo v dobri firmi mam lahko večjo plačo, kot nekateri, ki je po gimnaziji šel na faks...še kej privat obrneš biznis, pa si na konju...jaz mislim, da največ najebejo ekonomci, ker oni dobesedno nimajo it kam delat po sr. šoli...poznam par primerov ekonomcev delajo v eni firmi...guess what - zbijajo palete in zlagajo lajšte.

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Ne okt 19, 2008 5:47 pm

ponavad je res taku d na avtomehanicne pa take sole hodjo tisti k drugam ne morjo pridt (je blu v tud v casopisu d niso kos danasnji tehnologiji zard premau znanja). js mam sosolca k pred srednjo solo ni nobene stvari k se v strojnistvu uporablja v roke prjeu. pol k pa kej delamo pr praksi pravm naj gre probat d bo saj vidu kaku se dela pa rece ah sej bom ze znou. tu je tud k*** ce mas tazga delavca pol u eni firmi.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Po okt 20, 2008 7:40 am

fiatpowered je napisal/-a:Ja danes je pač tako, iz 9. razreda OŠ jih gre 90% na gimnazije, 10% pa na tehniške in poklicne šole. In zakaj je temu tako. Zato, ker otrokom že v 7. razredu začnejo prat možgane s tem, da če ne boš šel na gimnazijo in potem naprej na nek faks boš revež. Boš delal za 500€. Zato pa imamo tako veliko diplomiranih FDVjevce, filozofov in pa diplomirancev organizacijskih ved in pa tako malo avtomehanikov in mesarjev. To da prvi ne znajo kaj več kot mešat zrak je znano. Ampak da je situacija taka sploh niso krivi, otroc ampak starši, šole.
Drugače, pa če mene vprašate kako danes najhitreje priti do solidne plače. Pojdite za zobotehnika(ti kot veste delajo zobe in zobne proteze) po 4 letni srednji šoli dejansko znate že delat zobe, torej dejansko ste v stanju ko svoj znanje že lahko dobro prodajate in greste lepo najprej nekam delat, pač za neko normalno plačo, po kalih par letih ko pa zadevo zaobvladate pa lahko postanete privatnik in takrat boste kmalu postali mali tajkuni, če mal pretiravam. In to samo z srednjo šolo. In zadnje kar je, je to da bi se s tem poklicem bal da boš kdaj delo izgubil, poglejte, skoraj vsi bomo nekoč v stanju ko bomo rabili kak zob ali zobno protezo in za zobe so ljudje pripravljeni odštevat velke denarje. In ne jaz nisem zobotehnik, da me ne bo zdaj kdo napadel.
ni ravno čisto tako, imaš še par pravnih zavor.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 20, 2008 7:59 am

No jst mehanikom ne zaupam. Vse šraufam sam in vedno vem pri čem sem. Če daš pa avto na en servis, ti pa ponavad ne znajo poštimat, samo menjajo dele, dokler ne najdejo napake in izstavijo previsok račun. Sej razumem, da se morajo delavci plačat in potem računajo vse, še svež gorski zrak, ki si ga dobil v avto, ko je le ta bil na dvigalu.

Ampak če jaz nisem rekel, da mi dolijejo vodo za šipe pucat, mi tega naj ne delajo, ne pa da ti potem to še zaračunajo.

Vidim, da bo treba počas kako delavnico kupit in potem par entuziastov not zaposlit, pa bo servis brez problemov zaživel in si ustvaril ime, ker vsi tok norite čez uradne servise.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 21, 2008 3:28 pm

Nebivedu grema?:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk To okt 21, 2008 4:21 pm

Ja kolega je zacel u italiji z 1100 eur sedaj je pa na 1750 place
A2R.SI

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To okt 21, 2008 5:26 pm

kolega na kia servisu... 1000eur. 1 delovna sobota na mesec.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc To okt 21, 2008 7:27 pm

jani.vuk je napisal/-a:Ja kolega je zacel u italiji z 1100 eur sedaj je pa na 1750 place

Bo tole kr drzalo ja, tam nekje 1500 eur pri pooblascenih serviserjih. Sem tud jaz ze slisal da so za pridne kr orenk place

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To okt 21, 2008 7:31 pm

Ne morem vrjet, da majo mehankarji v nekaterih meh. delavnicah/servisih kar +1000 € plačo :shock:

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To okt 21, 2008 7:39 pm

Tisti ,ki majo 1000+ mora biti najmanj šef delavnic. Bom za tri primere povedal.Avto Jarc(poooblaščen servis),delavec niti približno nima 1000 ,majo tam cirka 700 -750,Kolmanič tu-tu nekje , v Sl. bistrici Peugeot cca. 700-750,če me spomin ne vara, govorim pa za eno leto nazaj,tak ,da tisti ,ki majo 1000+ ,če je to res svaka jim čast,mogoče z malco in potnimi.
LP
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov