Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
DJ_C0B0
Nov uporabnik

Borilne veščine

Napisal/-a DJ_C0B0 So maj 02, 2009 11:01 pm

Pozdravljeni,

zanima me koliko vas je na forumu, ki se ukvarjate s katerokoli borilno veščino oz športom. Lahko tudi na kratko predstavite klub oz. svojo zgodovino, če ste trenirali tudi kaj drugega. Sam se redno udejstvujem najrazličnejših treningov po celi Sloveniji in tujini, ker me zanimajo tehnike uporabne v realni samoobrambi. Drugače pa že 5 let treniram RyuKyu Kempo ( današnja Kempo Arnis Federacija ) v Ljubljani. Pred tem sem nekaj časa treniral tudi Shotokan karate.

Poizkusil sem se tudi v :
- Tajskem boksu
- Vale tudu
- Braziilskem Jiu-jitsu
- Judu
- WingTsunu ( Kung Fu )
- KickBoksu

Od vsakega sem kaj pametnega odnesel in spoznal veliko dobrih učiteljev. Zelo verjetno je, da sem s katerim od vas že treniral zatorej se kar javite tisti, ki kaj trenirate da rečemo kakšno.

Vsekakor ni to tema za "my style is the best"

Lp, COBO

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster So maj 02, 2009 11:35 pm

Boks...včasih pri Boskarskemu klubu v Lj., zdej pa sam še za hobi :)

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Ne maj 03, 2009 8:19 am

Wing Chun (Kung Fu)...Na Koroškem...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 03, 2009 8:24 am

gold hamster je napisal/-a:Boks...

tudi jaz... sedaj je to le še spomin :P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne maj 03, 2009 9:03 am

Karate_kr dolga leta, ko sem bil še "fit" :P

fiatpowered
Novinec

Re: Borilne veščine

Napisal/-a fiatpowered Ne maj 03, 2009 12:00 pm

DJ_C0B0 je napisal/-a: ker me zanimajo tehnike uporabne v realni samoobrambi.

To boš kmalu prerasel, ko boš ugotovil, da ti na tem svetu nihče nič noče. Sicer pa borilne veščine so fajn, predvsem zato ker če redno treniraš telo vzdržuješ v dobri kondiciji in zdravju. To je fajn. Sam sem včasih dosti "delal" na vreči, boks.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Re: Borilne veščine

Napisal/-a gold hamster Ne maj 03, 2009 1:13 pm

fiatpowered je napisal/-a:
DJ_C0B0 je napisal/-a: ker me zanimajo tehnike uporabne v realni samoobrambi.

To boš kmalu prerasel, ko boš ugotovil, da ti na tem svetu nihče nič noče. Sicer pa borilne veščine so fajn, predvsem zato ker če redno treniraš telo vzdržuješ v dobri kondiciji in zdravju. To je fajn. Sam sem včasih dosti "delal" na vreči, boks.

Noben nič noče? Kaj je tako malo možnosti, da ti kšna budala začne težit?

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne maj 03, 2009 1:32 pm

Pravzaprav, je res precej malo možnosti, da ti kar en začne neki težit, če sam ne rineš v probleme.

Uporabniški avatar
DJ_C0B0
Nov uporabnik

Napisal/-a DJ_C0B0 Ne maj 03, 2009 3:09 pm

fiatpowered je napisal/-a:Pravzaprav, je res precej malo možnosti, da ti kar en začne neki težit, če sam ne rineš v probleme.

Se močno ne strinjam. Nasilja je vedno več. Ja tudi pri nas je tako, ne samo na bliznjem vzhodu in v ZDA.

Sam res nimam težav, zaradi fizičnih prednosti in dejstva da ne hodim več toliko ven in se ne potikam po sumljivih mestih, vendar ogromno je pretepov, nadlegovanj, ropov itd. o katerih se nič ne piše in govori. Medije zanimajo samo umori in prometne nesreče o katerih na veliko pisarijo in delajo paniko.

Poznam tudi ogromno varnostnikov ( raznorazne službe ) in ti lahko s prve roke povem, da so večeri ko nimajo za čik skadit časa, ker so konstantno težave in polno nadebudnih mladcev ( predvsem 16-20 ), ki se hočejo dokazat.

Se pa strinjam da so borilne veščine odlična stvar za vzdrževanje kondiciije z redno vadbo. Odklop misli in fokus na trening tudi zelo paše.

Lp, COBO

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne maj 03, 2009 3:17 pm

No sej pač en rineš v potencialno nevarne pajzle, pa že zmanjšaš možnosti na minimum.

Uporabniški avatar
DJ_C0B0
Nov uporabnik

Napisal/-a DJ_C0B0 Ne maj 03, 2009 3:38 pm

fiatpowered je napisal/-a:No sej pač en rineš v potencialno nevarne pajzle, pa že zmanjšaš možnosti na minimum.

To je podobno kot bi rekel " pač ne imeti nesreče z avtomobilom" . Nikoli ne veš od kje kdaj zakaj kako bo prišlo do takšne situacije. Lahkoje to ob jutranji kavici v mirnem lokalu, lahko končaš s predavanjem na fakulteti in ko stopiš ven horda skinov galamo dela ( dogajalo pred kratkim ), lahko da nekomu slučajno butneš avto na parkingu ali on tebi in totalno vn pade....Takšnih in drugačnih je še na milijone in noben nima veze z "sumljivim lokalom" :)

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Ne maj 03, 2009 3:41 pm

Tudi če pride že do takih situacij, kar je sicer sila redko, so danes taki časi, da če boš enega na gobec, te bo stožil da boš 10 let za njega delal. Ni glih tako simpel vseskupi, saj pravi, človek to preraste.

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Ne maj 03, 2009 4:28 pm

DJ COBO...dobr se ti to znajdeš, prideš na forum, sodeluješ samo v tej temi z nekim "zanimanjem" pod pretvezo...v podpisu pa reklamiraš svoj posu. Bravo!

btw...vse več je takih k grejo trenirat sam zato da lahko pol težijo in se kažejo kako so zajebani.
vseeno pa ti v "gužvi" najbol pride boks, ker noge tko nauš mogu dvignt pa zamahnt z njo, al pa kak ju jitsu... :D
Having a 12 second Honda car is just like coming out of the closet; You're going to surprise a bunch of people, but in the end you're still gay.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Ne maj 03, 2009 5:56 pm

fiatpowered je napisal/-a:Tudi če pride že do takih situacij, kar je sicer sila redko, so danes taki časi, da če boš enega na gobec, te bo stožil da boš 10 let za njega delal. Ni glih tako simpel vseskupi, saj pravi, človek to preraste.

Nismo v Ameriki sine...

Meni so težil na Fužinah samo zato, ker sem neki cajta afro lase...

Uporabniški avatar
DJ_C0B0
Nov uporabnik

Napisal/-a DJ_C0B0 Ne maj 03, 2009 9:09 pm

Klemenko83 je napisal/-a:DJ COBO...dobr se ti to znajdeš, prideš na forum, sodeluješ samo v tej temi z nekim "zanimanjem" pod pretvezo...v podpisu pa reklamiraš svoj posu. Bravo!

btw...vse več je takih k grejo trenirat sam zato da lahko pol težijo in se kažejo kako so zajebani.
vseeno pa ti v "gužvi" najbol pride boks, ker noge tko nauš mogu dvignt pa zamahnt z njo, al pa kak ju jitsu... :D

Klemenko: ;) Glej moj čas registracije. Sem zelo star član vendar passworda od COBO in Base sem izgubil in zavedno pozabljeno.

Veliko je takih, ki grejo trenirat zato da se kazejo na ulici - se strinja. Pravi učitelji jih bodo ali odslovili ( ko bodo spoznali za slednje ) ali pa bodo sami spoznali, da je v borilnih veščinah mnogo več, kot le fight.

V gužvi kot tudi nasplosno v fightu, se nikoli naj nebi dvigovalo noge višje od pasu ( j**c ) vendar za voljo treninga povsod trenirajo tudi high kicke ( govorim za treninge samoombrambe ) , kajti "kaj pa če" se najde nekdo ki zna brcati v glavo in bos na ulici šele prvič prejel brco ? Če ne dobiš na treningu ( pa četudi ponesreči ) bošp na ulici 10000000% zmrznil, ko prvič fašeš. Znano dejstvo da so še taki velemojstri X.ti DAN dobili prvi šamar na ulici in je bilo že konec.

Treba je obvladovati vse distance. Nič ni eno-dimenzionalno. Ko si blizu je to, ko si daleč je to, ko je nož v igri se vse spremeni, če sta 2 če so trije kaj potem ?, če sta ze na tleh itd itd itd.

Uporabniški avatar
DJ_C0B0
Nov uporabnik

Napisal/-a DJ_C0B0 Ne maj 03, 2009 9:51 pm

gold hamster je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:Tudi če pride že do takih situacij, kar je sicer sila redko, so danes taki časi, da če boš enega na gobec, te bo stožil da boš 10 let za njega delal. Ni glih tako simpel vseskupi, saj pravi, človek to preraste.

Nismo v Ameriki sine...

Meni so težil na Fužinah samo zato, ker sem neki cajta afro lase...

Mene so "obkolili" pripadniki ljubljanskega kluba ne vemk aj so zdaj ultras al dragons karkoli, ko sem se JAZ - LJUBLJANČAN vozil skozi center, a žal imel MB tablice. To je žalostno res.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne maj 03, 2009 9:54 pm

@gold hamster: morda pa tudi zato, ker poslušaš metal (podpis Metallica) :twisted:

Meni so čefurji težili, ker sem bil obut v allstarkah :roll: ...kere budale.
Pa dejte mi povedat kej so te Fužine?

Sem tudi sam treniral karate. Najboljši rezultati: bil 4. na Evropskem pa enkrat sem v Trstu na tekmovanju bil 1. od 48 tekmovalcev. Dobil zelo velik pokal :)

lp

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne maj 03, 2009 11:11 pm

Fužine so blizu centra ljubljane.. Oz. zraven kliničnega centra LJ..

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Ne maj 03, 2009 11:21 pm

chevy je napisal/-a:@gold hamster: morda pa tudi zato, ker poslušaš metal (podpis Metallica) :twisted:

Meni so čefurji težili, ker sem bil obut v allstarkah :roll: ...kere budale.
Pa dejte mi povedat kej so te Fužine?

Sem tudi sam treniral karate. Najboljši rezultati: bil 4. na Evropskem pa enkrat sem v Trstu na tekmovanju bil 1. od 48 tekmovalcev. Dobil zelo velik pokal :)

lp

No ja...to bi mogl pa sami sklepat d poslušam Metallico :lol: Nism hodu okol pa mel majico na katerem je pisal Metallica rocks, balkan sucks... :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 04, 2009 11:45 am

H2 je napisal/-a:Fužine so blizu centra ljubljane.. Oz. zraven kliničnega centra LJ..

:har

si ti zamešal moste z fužinami?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov