Energetik81 je napisal/-a:Koliko se splača je odvisno od cene. Malo bolje bo, še vedno pa glih nekih zahtevnih iger in programov ne boš mogel tekoče uporabljat. Google Earth porabi dosti RAM, in 512 bo kmalu premalo. Če bi ga nadgradil še z 1GB ploščico RAM in kakšno HD 3850, bi bilo pa že kar OK.
Sicer pa za slabih 300€ bi dobil že dokaj OK kišto (Athlon X2, 2GB, 640GB disk, HD46xx), s katero bi praktično večina stvari delala tekoče.
abcabc je napisal/-a:
OFF:
Je možno vzeti kje na obroke računalnik(400 evrov vreden pc), jest sicer nisem nikjer zaposlen, lahko bi vzel preko staršev, ampak noben nima 400 evrov penzije.
abcabc je napisal/-a: bi rad zaigral še kakšno zahtevno igro
fiatpowered je napisal/-a:abcabc je napisal/-a: bi rad zaigral še kakšno zahtevno igro
No tole je precej pomemben podatek, saj načeloma tudi velja da folk na 3 leta menja kompe ravno zaradi špilov, če pa špilov ne igraš, potem komp loh menjaš na 10 let. Tako da če ti je do igranja špilov, računi da za 800€ dobiš že soliden komp(samo kišta) k ti bo poganjal vsaj dve leti špile.
Godward je napisal/-a:po komponentah se da dober comp praktično za 300-400€ sestavit , seveda moreš vedet kaj kupuješ. zdaj če si ga ne znaš sam sestavit pač plačaš malo dražje v trgovini.
Energetik81 je napisal/-a:abcabc močno dvomim, da je skurilo kar vse povprek v kišti. Po mojm je vsaj kakšen disk ali pa DVD pekač preživel.
Tako da po mojem se ti ne splača rabljenga kupovat. Za ~220€ dobiš proc(AthlonII X2) + plato(z integrirano grafiko) + RAM(2GB) + napajlc. Vtakneš v staro ohišje, po možnosti uporabiš star disk in DVD in si na konju.
Ko prideš pa še do nekaj dnarja, si pa PCI grafično nabaviš in maš še za novejše špile.
abcabc je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:abcabc močno dvomim, da je skurilo kar vse povprek v kišti. Po mojm je vsaj kakšen disk ali pa DVD pekač preživel.
Tako da po mojem se ti ne splača rabljenga kupovat. Za ~220€ dobiš proc(AthlonII X2) + plato(z integrirano grafiko) + RAM(2GB) + napajlc. Vtakneš v staro ohišje, po možnosti uporabiš star disk in DVD in si na konju.
Ko prideš pa še do nekaj dnarja, si pa PCI grafično nabaviš in maš še za novejše špile.
vse je skurlo.
sašo5 je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:abcabc močno dvomim, da je skurilo kar vse povprek v kišti. Po mojm je vsaj kakšen disk ali pa DVD pekač preživel.
vse je skurlo.
ka moraš v nevihti na kompu visetstaro pravilo, da se vse ugasne, ko je nevihta, ali pa varnostne vtičnice kupijo......drugič ti bo direktno v kišto vsekalo.....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov