Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Hendrix
Novinec

Mobitel - previsok račun!

Napisal/-a Hendrix Pe dec 11, 2009 5:00 pm

Pozdravljeni!

Se vam je zgodilo, da vam mobitel pošlje račun za porabo, ki je dejansko ni bilo, ker je telefon bil izklopljen več, kot 1 mesec in pospravljen v predal brez dostopa drugih. :roll:

Skratka pošljejo mi račun za 100€, nič pogovorov, temveč UMTS/GPRS poraba, jaz nisem opravil niti za kb prenosa!

Sprašujem, ker me zanima koliko so bile uspešne vaše reklamacije. Razmišljam tudi obiskati odvetnika, če reklamacija ne uspe, ker tega plačal ne bom, šel bom do konca.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Pe dec 11, 2009 6:24 pm

Lahko da si gdaj po nesreči pritisnil tipko za povezavo na internet,ne da bi ti sploh vedel in se je pač nabralo... Vsaj tak je bil moj primer...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe dec 11, 2009 6:43 pm

mam podobno stanje pr Tušmobilu...najbol oderuški ponudnik daleč :evil:

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Pe dec 11, 2009 6:53 pm

Ja jaz sem pa hotel plačati položnico pa mi reče da je že plačana... malo čudno. Na koncu mi bodo pa obresti zračunali ko bodo ugotovili da so narobe poknjižli.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 11, 2009 7:42 pm

E jaz sem 3 leta mobitelu plačeval 60-80€ mesečno,potem sem pa enkrat mal na pamet računal pa ni šans da bi z minutami pogovorov tok naklepal in sem jih mel dost ter prešaltal na simobil.Vzel sem paket smart 20 al kaj je bil,kjer je 20€ naročnine v ta denar pa je vključeno 1000 min. Simobila,1000 min. stacionarca in 1000 sms-ov pa še nisem prišel čez 35€.Ma sem mel občutek kot da en pavšal klofajo.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe dec 11, 2009 8:03 pm

Pitu je napisal/-a:Lahko da si gdaj po nesreči pritisnil tipko za povezavo na internet,ne da bi ti sploh vedel in se je pač nabralo... Vsaj tak je bil moj primer...

Hja, poznam te primere, zato vedno ob nakupu telefona odstranim povezavo za gprs/umts. Sem 100% da nisem pritisnil povezave v meniju.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 11, 2009 8:27 pm

Hendrix je napisal/-a:
Pitu je napisal/-a:Lahko da si gdaj po nesreči pritisnil tipko za povezavo na internet,ne da bi ti sploh vedel in se je pač nabralo... Vsaj tak je bil moj primer...

Hja, poznam te primere, zato vedno ob nakupu telefona odstranim povezavo za gprs/umts. Sem 100% da nisem pritisnil povezave v meniju.

Sam čak mal tud če je povezan na internet se ne more računat podatkov....sej če je samo povezan ni prenosa če ne brskaš....po tej logiki si lahko skonectan celi mesec in ne boš plačal nič....stran se ti naloži in čaka....

Sicer pa imaš na računo spisek številk oz. vsega kar si počel....če si klical nekoga ima tudi on na računo oz. na izpisku da je prejel klic.....torej vse je možno preverit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe dec 11, 2009 8:50 pm

lisko je napisal/-a:Sam čak mal tud če je povezan na internet se ne more računat podatkov....sej če je samo povezan ni prenosa če ne brskaš....po tej logiki si lahko skonectan celi mesec in ne boš plačal nič....stran se ti naloži in čaka....

je tako :tomidelej:

je pa tko,100 eu hitr nabereš če brskaš po netu na tujem omrežju,ali pa če si prikonektan na net z laptopom preko telefona (služi kot modem) in prekoračiš zakupljen količino,ker takrat pol res drago rata.

ampak če praviš da telefon sploh ni bil v uporabi... :? neki ne štima,pokliči gor če se da kak spisek dobit.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Pe dec 11, 2009 9:03 pm

zatopa mam jaz predplačniškega.
Make my day

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe dec 11, 2009 11:41 pm

lisko, prav maš, torej spoh ni možno, mislim... :evil:

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 So dec 12, 2009 1:15 am

Napiši natančno kaj imaš na računo, da bomo vedeli za kaj se gre.

Drugače če so se pa zmotili, bodo preprosto preverili in pri Mobitelu ti bodo brez težav vrnili denar, tako da o kakšnih "odvetnikih" ni potrebno sanjati.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So dec 12, 2009 10:39 am

Pejd na Simobil... jest mam orto u nulo, plus opcijo 201... 15€ na mesec... to je to..

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So dec 12, 2009 10:46 am

Zahtevaj razčlenjen račun za začetek. Obrazec dobiš na njihovi strani. Sem mel dost reklamacij pri njih pa so vse rešli razen eneo ko sem bil sam kriv da mi je hrvaški signal potegnillo na instant internet modemu. No ko dobiš razčlenjen račun sam označi z čem se ne strinjaš pa napiši en dopis zraven pa bojo rešili ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 12, 2009 11:12 am

Jaz imam pri mobitelu dzabest, opcija je starost 15 - 30 let, za 15€ na mesec imam 1000 minut mobitel, 1000 sporočil, 200 minut v ostala omrežja in stacionarni - vse brezplačno.

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack So dec 12, 2009 1:36 pm

el_diablo je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Sam čak mal tud če je povezan na internet se ne more računat podatkov....sej če je samo povezan ni prenosa če ne brskaš....po tej logiki si lahko skonectan celi mesec in ne boš plačal nič....stran se ti naloži in čaka....

je tako :tomidelej:

je pa tko,100 eu hitr nabereš če brskaš po netu na tujem omrežju,ali pa če si prikonektan na net z laptopom preko telefona (služi kot modem) in prekoračiš zakupljen količino,ker takrat pol res drago rata.

ampak če praviš da telefon sploh ni bil v uporabi... :? neki ne štima,pokliči gor če se da kak spisek dobit.

To velja za GPRS/3G, med tem ko se povezava za stari WAP še vedno kasira po minuti - vsaj take informacije sem dobil en čas nazaj pri mobiju.
Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So dec 12, 2009 2:02 pm

Meni so zadnjič pri Simobilu zasrali račun :evil:
Imam Orto v nulo in tisto opcijo za 200 minut v ostala omrežja in dobim račun za 120€ :shock: So mi pa računali vse smse in klice znotraj omrežja simobil, ki so drugače vključeni v paket :x Ampak sem jih takoj klical in smo v parih minutah uredili :D

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So dec 12, 2009 2:32 pm

Ne vem kaj vsi vidimo na tem mobitelu ki je daleč okoli najdražji. Je znan po tem da rad nabije račun ga je meni že tudi -.- .Meni se zdijo drugi ponudniki kot so debitel, simobil in kakšen izi mobil dosti cenejši. Sem pa proti tušmobilu, imajo pa nikakršen signal imela ga je mami 2 meseca, potem pa šla nazaj na mobitel, ker mobitel nikjer ni vlekel še v Celju ponekod ni bilo signala. Kar se tiče pa položnice, ki si jo dobil ti za 100€ se pa jaz nebi dal kar tako in nebi plačal, naj ti dajo izpizke vse preveri in se prepričaj če je res šele potem plačaj, da ni prišlo do kakšne "pomote" pri mobitelovcih, pri pisanju računa.

Veliko sreče pri reševanju problemov in Lp

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So dec 12, 2009 2:49 pm

Danes sem prekinil naročnino. Čakam še na odgovor reklamacije računa.

Mobitel, nikoli več!

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So dec 12, 2009 2:59 pm

exide je napisal/-a:Meni so zadnjič pri Simobilu zasrali račun :evil:
Imam Orto v nulo in tisto opcijo za 200 minut v ostala omrežja in dobim račun za 120€ :shock: So mi pa računali vse smse in klice znotraj omrežja simobil, ki so drugače vključeni v paket :x Ampak sem jih takoj klical in smo v parih minutah uredili :D

Jaz tudi ne štekam več simobila.. prvo lepo 8mesecev položnce po 15 - 20€ ( pač naročnina in interneta nekaj ).
Prejšn mesec sem dobil 70€ računa.. Imam orto u nulo. Pa nikjer nisem prekoračil omejitve ( no.. Nekaj evrov je bilo plus zaradi interneta, ker imam telefon na firmo in nimam čisto enako kot je pri navadnih paket.. )
Isto bo ta mesec.. okoli 50 - 70€ ..
Torej v pondelk kličem in preverim na simobil :) ?

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So dec 12, 2009 3:15 pm

Hendrix je napisal/-a:Danes sem prekinil naročnino. Čakam še na odgovor reklamacije računa.

Mobitel, nikoli več!

Pa ni tole malo drastična poteza? Ker jaz sem do sedaj še vse rešil.

Primer: Mam sklenjen paket 33 in še eno številko na kateri je samo prenos podatkov neomejeno. Pred tem sem imel navadno naročnino in posebej paket podatkov 10Gb(instant internet). Potem sem si spremenil na paket 33 in na neomejeno ampak intiligenten referent je aktiviral na obeh številkah oba paketa tak da sem naslednji mesec dobil dvojno naročnino. Pa sem najprej plačal potem pa klical gor pa so nardil dobropis pri naslednjem računu in je to rešeno.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov