Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Očistimo Slovenijo!

Napisal/-a Beastmaster To dec 15, 2009 7:26 pm

http://www.ocistimo.si/
Tule nas je kar nekaj, jaz osebno se bom pridružil tej pobudi...
Še kdo?

Admine ali mode bi prosil da dajo tole pod dogodke, 17 april, če je možno?? oops

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 15, 2009 9:59 pm

Ua, izgovor za vožnjo po terenu!

Komot pridem pomagat, kako prikolco vlečt po gozdu, z vitlom kake stare školjke vlečt iz jam in podobno.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To dec 15, 2009 10:11 pm

škoda da naše oblasti ne nardijo tega kot hrvati, ko dobiš pol kune za plastenko.tk bi lahk pr nam dobu 10 centov za plastenko.

drgač pa je sodelavc lani, ko je rušil staro hišo, nabral za 4 tone starga železa in dal, da ga odpelajo.naročil kontejner, naložil in so mu odpelali.dobu je tuk da so se mu komej povrnili potni stroški, nekaj evrov je dobil nazaj in še pri dohodnini je bil obdavčen...

zato pa imamo slovenci toliko divjih odlagališč in se niti ne čudim zakaj je tako.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Očistimo Slovenijo!

Napisal/-a MacTron To dec 15, 2009 10:27 pm

Beastmaster je napisal/-a:Admine ali mode bi prosil da dajo tole pod dogodke, 17 april, če je možno?? oops

Urejeno in dodano. Zanima me se ura - dal sem bolj genericno (jutro).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To dec 15, 2009 10:41 pm

še več divjih odlagališč bo.

Vulkanizerji morajo od tega meseca naprej plačevati uničevanje gum po kosu, ne več paušal pri dveh firmah ki so imele koncesijo za gume. Kaj se bo zgodilo z garažnimi mojstri in mini vulkanizerji ki itak računajo pol manj kot so drugje cene pa mislim da se lahko iz tega da razbrat. Bo več gum v gozdovih kot pa dreves.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Re: Očistimo Slovenijo!

Napisal/-a Beastmaster Sr dec 16, 2009 9:16 am

MacTron je napisal/-a:
Beastmaster je napisal/-a:Admine ali mode bi prosil da dajo tole pod dogodke, 17 april, če je možno?? oops

Urejeno in dodano. Zanima me se ura - dal sem bolj genericno (jutro).

Ura ni določena, vse informacije so na pageu....Bom pa poizkušal vse pomembne informacije pisat v tej temi...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 16, 2009 12:39 pm

myster, sej imajo zaradi tega hrvati tud višje cene pijač, ki so v plastenkah. Je pa res, da bi verjetno veliko ljudi potem odneslo v trgovino plastenke, če bi kj nazaj dobil.
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če dec 17, 2009 12:17 am

IcEm4n je napisal/-a:myster, sej imajo zaradi tega hrvati tud višje cene pijač, ki so v plastenkah. Je pa res, da bi verjetno veliko ljudi potem odneslo v trgovino plastenke, če bi kj nazaj dobil.

in rešitev se sama ponuja :)
smo k je narod glup :) pa se jim reciklaža še vedno ne zdi smotrna .. :D

sej mamo tut kontejnerje za ločevanje .. pa a kdo to dela do potankosti :)
večje kose ja . ostalo pa skupi ..

če bi bla kulutra v novogradnjah taka da bi delal že prostore za ločevanje .. in pa sama kulutra kuhinj če bi se premenila namesto v 1 kantico v 3 različne ali pa 4 še bolje . bi blo drugače . v najbolšem primeru bi se stvar začela premikat v 100 letih ..

tko nam pač ni pomoči :)

in to je realnost ..

lp

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Če dec 17, 2009 7:32 pm

croma_man je napisal/-a:še več divjih odlagališč bo.

Vulkanizerji morajo od tega meseca naprej plačevati uničevanje gum po kosu, ne več paušal pri dveh firmah ki so imele koncesijo za gume. Kaj se bo zgodilo z garažnimi mojstri in mini vulkanizerji ki itak računajo pol manj kot so drugje cene pa mislim da se lahko iz tega da razbrat. Bo več gum v gozdovih kot pa dreves.

Novembra, sem šel k vulkanizerju, da mi je premenjal gume, ker pa sem imel letne gume že stare in znucane sem vprašal če mi stare gume oni vzamejo zastonj in je rekel da ni problema in jih je vzel. Ker nekje je pa tako, da moraš 5€ plačat, da ti jih vzamejo. Torej očitno le ni tako velik problem s temi starimi gumami, če jih še zastonj jemlejo, celo če kaj vem, k tem vulkanizerjem hodijo razni ljudje in te stare gume odkupujejo, se jih da za marskikaj ponucat. Tako da js ne vidim problema s starimi gumami.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če dec 17, 2009 8:35 pm

dj_em je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:myster, sej imajo zaradi tega hrvati tud višje cene pijač, ki so v plastenkah. Je pa res, da bi verjetno veliko ljudi potem odneslo v trgovino plastenke, če bi kj nazaj dobil.

in rešitev se sama ponuja :)
smo k je narod glup :) pa se jim reciklaža še vedno ne zdi smotrna .. :D

sej mamo tut kontejnerje za ločevanje .. pa a kdo to dela do potankosti :)
večje kose ja . ostalo pa skupi ..

če bi bla kulutra v novogradnjah taka da bi delal že prostore za ločevanje .. in pa sama kulutra kuhinj če bi se premenila namesto v 1 kantico v 3 različne ali pa 4 še bolje . bi blo drugače . v najbolšem primeru bi se stvar začela premikat v 100 letih ..

tko nam pač ni pomoči :)

in to je realnost ..

lp

V nemčijo in verjetno še kje je nepovratnih embalaž za pijače vedno manj. Vse plastenke so povratne in za večkratno uporabo, prazne ti v vsaki trgovini odkupijo, kot včasih tudi pri nas steklenice. Pred približno 6timi leti je tudi v Sloveniji tuja multinacionalka poskušala uvesti povratno plastiko za svoje pijače. Lobi slovenskih proizvajalcev pijač in trgovcev je temu močno nasprotoval in zato pri nas še vedno naredimo ogromno svinjarije z plastično embalažo. Prav tako zaradi istega lobija ni zakonsko predpisano, da se v gostinstvu streže samo pijačo v stekleničkah. Ne samo, da to ni ekološko ampak je tudi kmetavzarsko v boljši restavraciji postreči z vodo ali sokom v plastenki.

Jaz sem doma v zelo majhni kuhinji postavil tri koše za ločevanje odpadkov + četrti prostor za odpadni papir. ;)

fiatpowered je napisal/-a:
croma_man je napisal/-a:še več divjih odlagališč bo.

Novembra, sem šel k vulkanizerju, da mi je premenjal gume, ker pa sem imel letne gume že stare in znucane sem vprašal če mi stare gume oni vzamejo zastonj in je rekel da ni problema in jih je vzel. Ker nekje je pa tako, da moraš 5€ plačat, da ti jih vzamejo. Torej očitno le ni tako velik problem s temi starimi gumami, če jih še zastonj jemlejo, celo če kaj vem, k tem vulkanizerjem hodijo razni ljudje in te stare gume odkupujejo, se jih da za marskikaj ponucat. Tako da js ne vidim problema s starimi gumami.

Z gumami je in bo velik problem, tudi če jih vulkanizerji naprej prodajo slej ko prej odslužijo in takrat jih zavržejo v naravo ali pa skurijo.
Avtocenter Špan je ogromno odpadnih gum kar zakopal pod neko kros stezo v bližini letališča J. Pučnika. :roll:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 18, 2009 12:56 am

cruiser1 je napisal/-a:Jaz sem doma v zelo majhni kuhinji postavil tri koše za ločevanje odpadkov + četrti prostor za odpadni papir. ;)

Ups oops . Sem zdaj, ko sem domov prišel ugotovil, da imam v bistvu štiri koše za ločevanje + prostor za star papir. :mrgreen:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 18, 2009 1:12 am

Jst imam samo en koš za smeti. Kar je papirja, tetrapakov, vrečk(papirnatih in navadnih) in podobnih gorljivih stvari zakurimo (še vedno kurim na drva in sicer s pečjo, ki ima kar 93% izkoristek, če kuriš na drva. To je najceneje če imaš svojo hosto), ostanki hrane in bio odpadki gredo v kompostnik, v smeti pa letijo samo plastenke (če jih je kdaj kaj, ker pijem ponavadi sokove v tetrapakih, ki pa v naši peči zgorijo) in kovinski odpadki (konzerve).
Na obrobju ljubljane pač nimamo ločevanja odpadkov(sosednje ulice imajo, mi pa ne) - najbližji kontejnerji so skoraj kilometer stran, tako da se mi tja ne da nosit smeti. Bi pa ločeval, če bi imeli kontejnerje za ločevanje.

V osnovi mogoče enkrat na teden spraznimo koš za smeti, ker res malo ostane za v kanto.

moremin
Nov uporabnik

pozdravljam tako pobudo

Napisal/-a moremin Po dec 21, 2009 2:56 pm

Vendar na žalost se tisti, ki bi se morali zmenit niso dogovorili o pravno zavezujočem ukrepanju (copenhagen) :(
i love DS3

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po dec 21, 2009 5:43 pm

država nabija davščine še za uničevanje, hrati pa bi nekateri radi čist prostor...sosed je opazil, da je najbolje poklicat cigane in ti kovino (še posebi barvno) sami pridejo iskat, plačajo in adijo.
ponekod majo iz smeti pravi biznis in služijo, tako da pločevinke prodajajo za aluminij, plastiko za reciklažo, prav tako papir itd...sam država preveč ozko gleda in ničesar ne stori glede tega.kar se tiče ločevanja je en larifari.v službi moremo skrbno ločevat, a hkrati pa smeti potem v en kup zmetujejo (a ne pri nas ampak na odlagališču)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So apr 17, 2010 7:35 pm

Nekaj utrinkov z današnje akcije

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Tega sranja je nenormalno ogromno! Čeprav smo res veliko nabrali in zvozili se bojim, da je to samo pljunek v morje. Slovenija je ena velika svinjarija! Pa kakšen folk tu živi?? :roll:

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč So apr 17, 2010 11:43 pm

Aa Cruiser, vi ste bli s temle fordom :D Pohvale, ste bli pridni. Smo cistili isti konec, bel reno kombi z dvoosno prikolico :)

Evo vas
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Ne apr 18, 2010 12:38 am

Lepo, da si posodil svojega Američana za to ;)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne apr 18, 2010 12:59 pm

BBS je napisal/-a:Lepo, da si posodil svojega Američana za to ;)

pickup je služil svojemu namenu :tomidelej:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne apr 18, 2010 1:48 pm

hrošč je napisal/-a: Smo cistili isti konec, bel reno kombi z dvoosno prikolico :)

Aha! Se vas spomnim!! :tomidelej:

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 Ne apr 18, 2010 1:53 pm

svaka čast cruiser, tudi jaz sem bil driver na ta dan... 8)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov