Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

jurjevic
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

tomos predelava

Napisal/-a jurjevic Sr jul 07, 2010 9:16 pm

moj avtomatik sem ze tako predelal da sem dal večji bat 44mm nov cilinder športno balanco prebarval na črno krom feltne predelal izpuh
kaj naj še naredim da bo imel mogočen zvok in moč
ze z mojo predelavo doseze 90kmh
prosim če mi kdo odgovori in če imate slučajno kakšne svoje slike kako ste vi predeleli avtomatik

lp kristijan

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Sr jul 07, 2010 9:18 pm

Priporočam da pogledaš na kak moped forum, je tam zelo veliko uporabnih informacij. ;)
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
brejker
Novinec

Kraj: KAMNIK: Podgorje

Napisal/-a brejker Sr jul 07, 2010 9:20 pm

DIY maniac.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Sr jul 07, 2010 9:39 pm

ustrezni kanali, Bat z L-obročkom, elektronika z notranjim magnetom, večji sesalni, izpušni, višja kompresija (ter boljše gorivo), večji uplinjač, ter enega ki ti bo vse naštelal v nulo...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jul 07, 2010 10:07 pm

44 mm bat obstaja? ker 42 mm je 60 ccm, 44 bi blo potem 65 ccm. Za to rabiš tudi cilinder drugi a? pa z večjimi hladilnimi rebri?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr jul 07, 2010 10:34 pm

Pa dizo večjo

Uporabniški avatar
__bambi__
Novinec

Napisal/-a __bambi__ Sr jul 07, 2010 11:07 pm

Sj u kamniki mate koprona in ti bo turbino gor vrgu pa na 5 barov udpru. joke

Mi smo na mojem avtmaatiku Naredili krivino iz celindra da je gor pasal uplinjač od "štirke". Sam ni lepo delal in vse je polomil(menjalnik) Pa zavore poštimaj.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če jul 08, 2010 1:14 am

to ma od arisala cilinder kit, 44mm bat, sem za zajebancijo imel 5 let nazaj na avtomatiku.
da nebo kdo vrjel da mu gre 90 :D sicer pa res, malo napačen forum...

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če jul 08, 2010 6:08 am

44 bat? me pa res zanima, kako dolgo potem zdrži ojnica (ležaji)..... in 90 km7h? a pri 15000 o/min? :)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če jul 08, 2010 6:20 am

mi smo ene 7 let nazaj montirali od CTX-a mašino na geštel od automatika.vse na novo zložili,dizo večjo,mf power izpuh,pa še bat smo rahlo olajšali za par gramov....

zadeva je letela 120 po ravnem kot za šalo....in še danes je vozen,samo bi blo fajn naredit generalko...

drugače je pa tudi zanimivo,če daš cilinder od LAMA čolna.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če jul 08, 2010 7:35 am

ne damjan, če daš LAMA cilinder od čolna...Ne cilinder od lama čolna
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: tomos predelava

Napisal/-a tristan01 Če jul 08, 2010 10:58 am

jurjevic je napisal/-a:moj avtomatik sem ze tako predelal da sem dal večji bat 44mm nov cilinder športno balanco prebarval na črno krom feltne predelal izpuh
prosim če mi kdo odgovori in če imate slučajno kakšne svoje slike kako ste vi predeleli avtomatik

lp kristijan

Iz enovaljnega dvotaktnega mlinčka pač ne moreš dobiti kakega posebnega zvoka. Za to rabiš 4 taktnik z veliko prostornino in odprtim izouhom. KAr se tiče pa predelave se samo sprašujem koliko časa bo tole letelo. Zamenjat cilinder in bat je najmanjši problem. Pri tem pa pozabljaš da imaš zadaj avtomatiko ki je narejena za precej manj moči, blajerco, ki na dolgi rok prenese kvečjemu 38,5 batek, da ne omenjam zadnje vilice, kjer ti kolo verjetno že pošteno vleče na stran zaradi zračnosti v pušah vilice. O zavorah ne bom zgubljal besed, ker za take hitrosti bobni niso primerni. Celo APNi, ATXi in podobno so imeli težave z zaviranjem ob takšnih predelavah.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Če jul 08, 2010 12:42 pm

Če smo že pri prestavah, bi se dalo kako naredit za imet na APN6 bolj približane brzine? Vgradit zobnike od atx? al zamenjat kašen zobnik?

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Če jul 08, 2010 12:50 pm

Za ene je 90 km/h z avtomatikom utopija, za druge pa resničnost

Enih 20 let nazaj sem se z mojim avtomatikom brez problema vozil vzporedno z BT-ji...pač sem 2 dni na teden šraufal, pa je šlo ;)
Lp

kovcek

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Če jul 08, 2010 1:14 pm

jurjevic je napisal/-a:moj avtomatik sem ze tako predelal da sem dal večji bat 44mm nov cilinder športno balanco prebarval na črno krom feltne predelal izpuh
prosim če mi kdo odgovori in če imate slučajno kakšne svoje slike kako ste vi predeleli avtomatiklp kristijan

seveda... and your name must be jay leno.

lenivec je napisal/-a:hahahahahaha avtomatic pa 90kmh :D
ja pa tretjo prestavo (pa še četrto) si montiral zraven ne?
navadni frčo se pri 65 že konkretno dere, pri 70 maš pa noge za vratom, ker te je strah da bo kaj iz mašine priletelo.

avtomatic 90km/h ni znanstvena fantastika. dirkalni bat (cisto tanek obrocek, ce se prav spomnim od kreidlerja), dellorto 19, custom kolencek, kapa od petke (pobrusena na nulo), mer kanalov se ne spomnim vec, veliko dela z auspuhom (pravilni izracun), zamenjani fedri od sklopke, pa obvezna menjava sprednjega zobnika z vecjim, mislim, da je bil 30 ali 31. je pa rabil cel km, da je saltal v drugo. pa blajerce je blo dobr imet kar na zalogi.

Blinder je napisal/-a:Če smo že pri prestavah, bi se dalo kako naredit za imet na APN6 bolj približane brzine? Vgradit zobnike od atx? al zamenjat kašen zobnik?

vsi tomosovi menjalniki imajo enake zobnike. za krajsanje je najbolje, da uporabis spredaj manjsi zobnik (11,12) in zadaj 34 (pomoje na APN6 serijsko).

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Če jul 08, 2010 9:14 pm

navadni frčo se pri 65 že konkretno dere, pri 70 maš pa noge za vratom, ker te je strah da bo kaj iz mašine priletelo.

na avtomatika se da lahko treta prestava, vzame se komplet od tomosa MC 80 Senior ki ima treto prestavo in to avtomatsko, da se vse ampak velik je predelav in se da dosežit lepo končno, samo 44bat na original clinder je pa nemogoče, tudi če je ta velik cilinder je max 42 bat ampak je že tm tko tenka stena da lahko poči, z kolegom sma lani dala 42.5 L bat z sfrezanim luknam za velik cinlider in sma samo hotla vžgat motor, vžgal pa ugasnu samo sec delovanja in je stenka poknala, ker ni blo dost mesa. zdej je noter 42L bat isti postopek in avtomatik leti 95km/h, zadi najmanjši zobnik kar se da dobit 20zobov, ta velka mf poverca, 19 diza, štrom od elektronika 12v, kapa spuščena,skrajšan bat na vrhu za 3mm, povečani kanali, preluknjana kuplunga za hitro šaltanje,bing fergazer od BT-ja,športen filter,....... samo to ne dela dolg, to je skor vsak drug dan šraufanja. tk da boljš da vrneš od na original stanje motorja pa uživaš v lepi počasni vožnji ter malce predelanom zunanjostem.

Uporabniški avatar
aleksl2
Nov uporabnik

Kraj: spodnji duplek

Napisal/-a aleksl2 Pe avg 06, 2010 8:03 pm

jaz sem v svoji mladosti tudi sam sfriziral avtomatika letel je 85 km/h ampak ne dolgo, delano je bilo športni 39 enojni L bat , zbrušena glava na minimum povečani kanali vhodni in izpušni ,vhodni je ostal na grobo povečan ,je gorivo se bolj zmešalo , izpušni pa je bil spoliran v nulo , sam bat je bil tako že športni ampak zgoraj je bil odrezan in stranski kanali povečani spremenjen sornik večji,sprednji zobnik večji za en zobec , ker se večjega ni dalo vgraditi ,fergazer je bil povrtan ,vstavljena večja diza ,auzpuh je bil predelan ( ostalo je samo koleno drugi del je gil od apn in odrezan ter prišvasan stožec z na koncu cevko in dušilcem -kopija prvih resonančnih auspuhov. Zdaj pa še povem porabo goriva 3,5 litrov na 100 km. mešanica pa je morala biti min 6 % ker je drugače bat zaštekal. No toliko .
več glav več ve

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Sr avg 18, 2010 6:01 pm

Fantje vse je možno da frčo leti tut 100 sam klanc na dol more bit pa iz skutrjom morš mert pa tut če ma fant sam 30-40 kil se tud zelo pozna. :lol:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Sr avg 18, 2010 6:33 pm

brrr je napisal/-a:
prosim če mi kdo odgovori in če imate slučajno kakšne svoje slike kako ste vi predeleli avtomatiklp kristijan

seveda... and your name must be jay leno.

avtomatic 90km/h ni znanstvena fantastika. dirkalni bat (cisto tanek obrocek, ce se prav spomnim od kreidlerja), dellorto 19, custom kolencek, kapa od petke (pobrusena na nulo), mer kanalov se ne spomnim vec, veliko dela z auspuhom (pravilni izracun), zamenjani fedri od sklopke, pa obvezna menjava sprednjega zobnika z vecjim, mislim, da je bil 30 ali 31. je pa rabil cel km, da je saltal v drugo. pa blajerce je blo dobr imet kar na zalogi.

Blinder je napisal/-a:Če smo že pri prestavah, bi se dalo kako naredit za imet na APN6 bolj približane brzine? Vgradit zobnike od atx? al zamenjat kašen zobnik?

vsi tomosovi menjalniki imajo enake zobnike. za krajsanje je najbolje, da uporabis spredaj manjsi zobnik (11,12) in zadaj 34 (pomoje na APN6 serijsko).

Je že poskrbljeno za zobnik 15 spredaj namesto 13 :!:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov