Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Coca Cola, pepsi, fanta itd.

Napisal/-a eclipse_R Ne jan 30, 2011 2:03 pm

Ne ni reklama in tudi ne topic, kako nekateri tega nikoli in nikdar ne pijete in kako je to škodljivo, zanič in sladko.

Ko sem bil v USA se je dalo v večjih trgovinah (Publix, Walmart itd.) kupiti npr. 20 piksen (0,33l) coca cole za nekje 6 dolarjev, oz. 10 za 4 dolarje itd. Kar mi je bilo osebno zelo zakon, saj mi je dosti boljše pit manjše količine, dalj ostane sveža in načeloma je manj potem spijem (ker če si kupim 1,5l, potem je naslednji dan že zanič, kar pomeni, da se mora spiti isti dan..).

Problem pa je, ker če bi pri nas kupoval cele šteke piksen, bi že tako drago pijačo naredil še dražjo. Se da pri nas kupiti kje coca colo, pepsi, fanto itd. v takih količinah za podobno ceno? Kaj pa kje čez mejo? Imajo samo v USA tako logiko, da jih tako prodajajo, ali se tudi kje v bližini nas najde (vem za Aviano, kjer je USA baza, kamor lahko npr. marinci hodijo kupovat po US cenah, neke veze sicer imam pridet do tega, samo jih lahko zelo zelo po redko koristim..)?

Hvala za vsako pomoč.

lp
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Coca Cola, pepsi, fanta itd.

Napisal/-a mihaing Ne jan 30, 2011 2:26 pm

Pepsi polni po licenci radenska in imajo zravem tovarne prodajalno. Tam je res poceni, ampak meni je pepsi odkar jo polnijo slovenci totalen gnus.

Za coca-colo, fanto, sprite je najbolje da kontaktiraš avstrijskega distributerja, ker polnijo te stvari nekje blizu gradza, naj ti povejo naslov in vprašaj ali imajo tudi industrijsko prodajalno.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jan 30, 2011 3:36 pm

Tovarna je pa v Radencih (170 km z ljubljane) ali kje drugje?

lp
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne jan 30, 2011 3:48 pm

ne pit to sranje :huh: :lol:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 30, 2011 4:20 pm

čakaj ti bi rad kupoval piksne po 0,33l ceneje kot je v povprečnih trgovinah in bi se peljal 170km zato?
svaka čast.. meni je še na trgatev grozdja, ki se stisne v sok težko it do štajerske (stare mame) in pobirat ter prešat in kuhat to doma. res je da je naravno, bio super extra, ampak kaj ko to na flašah na etiketi ne piše in večini, ki jim ponudim nič ne pomeni. da bi pa šel po piksne tako daleč... :huh:

vem pa samo eno.. da odkar sem pil coca-colo v steklenih flaškah (tudi v angliji imajo) se plastične embalaže ne dotikam več.. enostavno, steklo ohrani tisto prijetno aromo karamela 100x bolj kot plastika

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne jan 30, 2011 4:26 pm

Če bi rad v naslednjih letih ostal še živ in mentalno zdrav, razmisli o prenehanju pitja tega strupa.

Po netu malo pobrskaj o aspartamu in citronski kislini.

http://www.rtvslo.si/blog/boltan/aspart ... ilec/34871

http://www.rtvslo.si/slike/photo/117880/

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne jan 30, 2011 5:25 pm

marjan novak je napisal/-a:Če bi rad v naslednjih letih ostal še živ in mentalno zdrav, razmisli o prenehanju pitja tega strupa.

In kaj piješ in ješ ti? Te bo to pripeljalo do večnega življenja? Daj nas še malo o škodljivosti cigaret in alkohola poduči :roll: . Dobro vem, da coca cola in podobni zvarki niso nedolžne pijače in jih tudi ne pijem zelo pogosto, ampak daj prosim ne moraliziraj.

@eclipse_R
Kolikor vem boš težko dobil poceni pločevinke. Pred leti sem delal v eni od teh firm z gaziranimi napitki in se dobro spomnim, da so bile pločevinke bolj zguba za firmo. Prodajali smo jih praktično brez marže in so na trgu samo zato, ker morajo biti zaradi konkurence in imidža! Mogoče se sliši smešno, ampak tako je. Za kakšno spodobno ceno boš pločevinke dobil le v primeru kakšne akcije.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jan 30, 2011 5:49 pm

V tušu imaš včasih celo paleto PEPSI za nekje 6€ vsake tolko majo.... 0,33l

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jan 30, 2011 6:51 pm

Hvala vsem, ki vam ni uspelo priti čez prvi stavek mojega posta ;)

In ne, ne bi se peljal 170km v eno smer zaradi tega, ker potem grem raj v mercator in kupim celo šteko (bom na boljšem).

Samo mislil sem, če mogoče kaj zamujam, ker ko sem bil tam nisem mogu vrjet, da dobiš pijačo v pločevinkah ceneje kot v plastenkah (pol litra coca cole je bilo tudi do 2 dolarja). Zgleda tam več povpraševanja po pločevinkah.

Sicer pa manj tega spijem, če pijem takole po pločevinkah ker kakor pravim, drugače si ponavadi kupim liter in pol pa ga spijem skoraj v enem dnevu, ker vem da mi naslednji dan ne bo več všeč :) Pol mi je še 5 dni slabo zarad tega, pol kak mesec kasnej pa ponovim vajo. Če bi imel pa pločevinke bi pa sem pa tja kako stisnu pa je. Ponavadi pijem tole v povečanih količinah ob dveh priložnostih:

- kadar je izpitno obdobje - torej sedaj :)
- kadar sem kje zunaj in je treba pit cuba libre in druge stvari s kokakolo :P

Ja če bo kdaj še kje akcija za celo šteko pepsi po 6 € mi morte takoj povedat (pa ne v to temo prilepit, ampak mi poslat na ZS :))

Sicer pa se moje povpraševanje ne tiče samo gaziranih pijač, lahko je tudi multi sola, ledeni čaj, magar radenska če obstaja :lol: Samo ugotovil sem, da če imam v pločevinkah, da bolj uživam v njih in načeloma jih manj spijem potem..

hvala in lp
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne jan 30, 2011 6:57 pm

sicer za pepsi nisem zihr, ampak v metroju je to normalna cena, da ti dobiš 24 piksn recimo 7upa za neto ceno malo na 4 eur...sploh kadar je v akciji :D coca cola je pa mislim da 30 centov ena, se pravi 7,2 eur..
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
tade320
Nov uporabnik

Napisal/-a tade320 Ne jan 30, 2011 7:10 pm

http://www.mercator.si/trgovina/coca-cola-brezalkoholna-pijaca-v-plocevinki_10349
12€ za gajbo, meni se ne zdi veliko, če ti to zdrži cel mesec.

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Ne jan 30, 2011 8:15 pm

Jaz jo kupujem v 0,25 v stekleničkah v KZ Metlika v Savljah. Mislim, da je 40 centov (ali kak cent več) po komadu. Grem po gajbo in v povprečju ne spijem več kot ene na dan. Če pa kupiš 2l plastiko jo ziher prej spiješ kot v osmih dneh :mrgreen:

Ni je čez CC v 0,25 flaški :-D

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Ne jan 30, 2011 8:26 pm

Ravno včeraj kupil 24x pepsi piksne po skupni ceni 6,94€
Trgovina TUŠ.

Lp

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne jan 30, 2011 10:18 pm

http://www.tuscc.si/pic/akcije/maximum/ ... 010211.pdf

Sedma stran. ;) Pa v kakšnem Eleclercu majo tut 100% po ugodni ceni. Tudi če preračunaš na dcl je cena nekje enaka ali celo malo nižja kot pri 1,5l plastenki, tako da ti ni treba nikamor daleč hodit. :D

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Po jan 31, 2011 12:43 am

@Mindflash: A ni Cash & Carry za trgovanje med podjetji/pravnimi osebami?
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 31, 2011 12:49 am

Eazy-O je napisal/-a:@Mindflash: A ni Cash & Carry za trgovanje med podjetji/pravnimi osebami?

Ne! V TUŠovem cash&cary lahko kupuje vsak. Tam jaz kupujem žgane pijače (viski, likerje, gin...) je občutno ceneje, kot v ostalih trgovinah.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jan 31, 2011 11:01 am

Tudi v Merkatorjevih Cash & Carry trgovinah lahko kupi vsak.
Je pa malo ceneje.. pozna se če kupiš količino. Za kakšno zabavo ali kaj podobnega recimo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr feb 02, 2011 4:25 pm

Mindflash je napisal/-a:http://www.tuscc.si/pic/akcije/maximum/2011/maximum_1901_010211.pdf

Sedma stran. ;) Pa v kakšnem Eleclercu majo tut 100% po ugodni ceni. Tudi če preračunaš na dcl je cena nekje enaka ali celo malo nižja kot pri 1,5l plastenki, tako da ti ni treba nikamor daleč hodit. :D

AAAAAA, skor znoru, vidu dan prepozno :)

Ena cena je rdeča in ena bela, kaj kera pomeni?

Kje pa ima TUŠ Cash & Carry?

lp

Btw, kako se naštima sledenje temam? Nikjer ne vidim..
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 02, 2011 4:35 pm

eclipse_R je napisal/-a:
Mindflash je napisal/-a:http://www.tuscc.si/pic/akcije/maximum/2011/maximum_1901_010211.pdf

AAAAAA, skor znoru, vidu dan prepozno :)

lp

ena cena je Z davkom druga brez, kje pa ma tuš cc boš pa verjel ali ne zvedel na internetu, baje da majo zdaj to že skoraj v vsakem domu :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 02, 2011 4:55 pm

eclipse_R je napisal/-a:AAAAAA, skor znoru, vidu dan prepozno :)

lp

če se je na tvojo temo odgovorilo vidiš pod zavihkom moji prispevki v rubriki forum ;)

ps: brez zamere, ampak nisem ti želel soliti pameti, da ni dobro piti nečesa.. se tudi sam sedaj v času izpitov filam z eno sicer malo bolj kofeinsko pijačo z bikcema in vem kako gre to.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov