Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

ebay in CE certifikat?

Napisal/-a soso Pe feb 18, 2011 7:41 am

Preko ebaya sem iz ZDA kupil radar detekor in sedaj se je vse ustavilo na carini. Izdelek so pregledali in nima ozake CE in izjave o skladnosti. Prodajalec nima pojma o čem se gre, niti nima pojma kako bi lahko uredil te papirje. Ok pisal sem tudi proizvajalcu in čakam odg., ampak mislil, da iz tega ne bo nič. Ali obstaja kakšna varianta, da ta izdelek dobim? Ima kdo veze na carinski pošti v LJ :) ? V primeru, da izdelek vrnejo prodajalcu mi more vrnit kupnino ali naj se obrnem na pay pal?
Hvala
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: ebay in CE certifikat?

Napisal/-a DaDek Pe feb 18, 2011 7:59 am

kaj pa lahko paypal pomaga? Ne skrbi paypal samo za varno plačilo? Preveri, če ima v opisu izdelka specifikacijo, da ustreza oz. da vsebuje ta CE certifikat ta izdelek.. Po mojem lastnem videnju bo njegova dobra volja, če ti bo vrnil denar. Konaktiraj ebay in povprašaj kako je s temi zadevami. Ali pa enostavno daš prijavo na ebay, da izdelka nisi prejel :)
btw ali ne grejo neustrezni izdelki, ki jih carina zapleni na uničenje, če ne se ne more dokazat, da je ok (vsaj tako je bilo dober mesec nazaj rečeno na preverjeno)?

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Pe feb 18, 2011 8:06 am

Če izdelek nima tiste male''glupe'' nalepke CE, bo bolj težka. Kolega je to urejal 2 meseca, za tehnično stvar iz kitajske in se je na koncu tako končalo , da je carina poslala nazaj na kitajsko, na njegovo željo, in prodajalec mu je vrnil denar.
Zakaj pa bi ga prijavil na ebay, saj je dobil izdelek... :roll:
Veliko sreče pri reševanju zadeve...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe feb 18, 2011 8:13 am

valle-leon je napisal/-a:Če izdelek nima tiste male''glupe'' nalepke CE, bo bolj težka. Kolega je to urejal 2 meseca, za tehnično stvar iz kitajske in se je na koncu tako končalo , da je carina poslala nazaj na kitajsko, na njegovo željo, in prodajalec mu je vrnil denar.
Zakaj pa bi ga prijavil na ebay, saj je dobil izdelek... :roll:
Veliko sreče pri reševanju zadeve...

ja ni ga dobil ne, če je na carini.

Najboljše, da se zmeniš s prodajalcem, da bo carina poslala nazaj, pa da ti vrne denar. Če se nebo strinjal ga prijavi

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Pe feb 18, 2011 8:18 am

Pomoje se bo dalo vse zmeniti, ker se prodajalcem na ebayu gre za čim boljši feedback.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Pe feb 18, 2011 9:25 am

Možnost da boš ta radar detector dobil je zelo majhna. Je imel sošolec enak problem za mobilni telefon iz Kitajske. Je ostal v Mariboru na carini. Sošolec je šel tudi na carino, in je videl telefon in vse, ampak se nikakor ni mogel zmeniti s carinikom da bi telefon dobil, ker polnilec ni imel oznake CE. Tako da so iz carine potem telefon poslali nazaj, potem pa se je še z prodajalcem nekaj časa dogovarjal glede denarja. Po dveh mescih je dobil denar nazaj.

lp, D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe feb 18, 2011 3:26 pm

DaDek je napisal/-a:

To vendar ni problem prodajalca!! :roll:

@soso
Bojim se, da boš težko dokazal, da aparat ustreza oznaki CE. Po drugi strani pa vem za kar nekaj primerov prijateljev, ki so naročali tehnične izdelke iz ZDA brez CE nalepke pa ni bilo problema. Ali imajo ZDA kakšno svojo podobno oznako za svoj trg, ki je enakega pomena, kot CE in bi jo tu morda upoštevali? Probaj se še to pozanimati, drgač pa tako, kot so že predlagali, da se izdelek vrne ti pa dobiš denar. Pa ne dajat slabe ocene prodajalcu zaradi tega, ker je aparat ostal na carini!! Verjemi, da to ni pametno.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Pe feb 18, 2011 3:39 pm

cruiser1 tudi sam sem že nekaj naročial in nikoli ni bilo problemov. Vse je odvisno od carinika. Ziher je mislil, da je to pri nas prepovedano in je zaradi tega odprl in vse preveril. Kak je pa, če dam čez Bosno. Tam baje ni ppotrebna CE oznake? Ve kdo kaj o tem?

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe feb 18, 2011 4:17 pm

cruiser1 je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:

To vendar ni problem prodajalca!! :roll:

kaj je kdo rekel da je od prodajalca problem?

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Pe feb 18, 2011 7:37 pm

NA netu ičem o tem, kateri proizvodi potrebujejo oznako CE. Našel sem tole
2006/95/EEC - nizkonapetostna oprema (prej direktiva 73/23/EEC)
87/404/EEC - enostavne tlačne posode
88/378/EEC - otroške igrače
89/106/EEC - gradbeni izdelki
2004/108/EEC - EMC(elektromagnetna kompatibilnost, prej direktiva (89/336/EEC)
89/686/EEC - osebna varovalna oprema
90/384/EEC - neavtomatske tehtnice
90/385/EEC - aktivni medicinski pripomočki za implantacijo
90/396/EEC - oprema za plinske naprave
92/42/EEC - bojlerji za vročo vodo - tekoča / plinska goriva
93/15/EEC - eksplozivi za civilne namene
93/42/EEC - medicinska oprema
94/9/EC - oprema in zaščitni sistemi v eksplozijsko ogroženih atmosferah
94/25/EC - športni čolni
95/16/EC - dvigala
97/23/EC - tlačna oprema
2006/42/EC - stroji (prej direktiva 98/37/EC)
98/79/EC - vitro diagnostična medicinska oprema
1999/5/EC - radijska in telekomunikacijska terminalska oprema
2000/9/EC - žičniške naprave za prevoz ljudi
2004/22/EEC - merilni instrumenti

Pod kaj spada radar detektor? Pod radijsko in telekomunikacijsko terminalsko opremo?
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Pe feb 18, 2011 8:38 pm

Ko sem jaz imel poslano navigacijo Navigon in Amerike brez CE oznake, je nisem dobil, niti vrnjenega denarja (identične naprave se v Sloveniji prodajajo).
Sem pa inšpektorju poslal vse papirje, certifikate, pa je potem zahteval, da mora biti certifikat in meritve naprave točno od te serijske številke naprave in ne od modela naprave. :roll: Kakor, da vsako napravo posebej testirajo na vsa mogoča valovanja, sevanja,...
Skratka niti Zveza potrošnikov Slovenije, niti SOLVIT (ministrstvo za gospodarstvo) nista mogla proti carinski pošti Slovenije nič.
Denarja od trgovca pa nisem dobil, ker niti on ni dobil vrnjene naprave, roki za kakršenkoli ˝disput˝ so pa pretekli. Toliko o poštenosti slovenskih ljudi, ki skrbijo za te zadeve.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe feb 18, 2011 8:51 pm

timm je napisal/-a:Ko sem jaz imel poslano navigacijo Navigon in Amerike brez CE oznake, je nisem dobil, niti vrnjenega denarja (identične naprave se v Sloveniji prodajajo).
Sem pa inšpektorju poslal vse papirje, certifikate, pa je potem zahteval, da mora biti certifikat in meritve naprave točno od te serijske številke naprave in ne od modela naprave. :roll: Kakor, da vsako napravo posebej testirajo na vsa mogoča valovanja, sevanja,...

Ob takih stvareh človek sploh več ne ve ali bi se smejal ali jokal :roll: . Ta slovenska birokracija je res neverjetna, v tej državi ne obstaja "rešitev problema", z lahkoto pa se problem še bolj zakomplicira. Saj človek še "požre" 100-200eur, kaj pa pa, ko gre naprimer za avtomobile za 10.000-20.000eur ali celo več?

scythe
Nov uporabnik

Napisal/-a scythe Po nov 28, 2011 3:00 pm

Da nebom nove teme odpiral

Kolega je kupil nek Typer motor za hondo iz ZDA, zdaj mu na carini težijo za CE cerfitikat drugače nebo dobil motorja. Kaj naj naredi? Prodajalcu ni nič jasno glede tega.

lp.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 3:02 pm

za tak "težek" primer je treba it osebno tja, ker tako nesposobnih ljudi kot so pa na slovenski carini pa še nisem našel drugje.
the brand with the three stripes :)

scythe
Nov uporabnik

Napisal/-a scythe Po nov 28, 2011 3:22 pm

To sem mu tudi jaz rekel, je klical dol in so rekli če nebo CE certifikata nebojo motorja dali naprej oz. ga bo trebal nazaj poslat. Človek vem da nebo hodu v Koper na Transocean Shipping.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 3:34 pm

honda čepin (če ma kake veze ali AC v ljubljani), razloži problem in če mu lahko proti plačilu priskrbijo ustrezno dokumentacijo da motor ustreza CE normam. Za idejo mogoče

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po nov 28, 2011 3:43 pm

ta carinska pošta je res kr nekaj...
parkrat naročil identično stvar pri enem prodajalcu, in 2× nisem rabil plačat carine, in v upanju da prihodnjič tudi ne, še enkrat naročim in evo, se spomnijo odpret paket, četrtič pa zopet ne.

Nekaj me zanima, kako je z uveljavljanjem garancije. Se neka stvar pokvari, za katero si že plačal uvozne dajatve, se zmeniš s prodajalcem da jo pošlješ nazaj, on popravi oz. pošlje novo, kako se potem izognit da nebi še enrkat plačal ddv-ja?

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris Po nov 28, 2011 3:45 pm

vse podobne reklamacije sem jaz uveljavljal preko paypala,s tem da naročam večino paketov iz Kitajske in sicer tako da sem podal prijavo da paketa nisem dobil. Vedno do zdaj je bilo v mojo korist, sicer pa ni tvoja težava oziroma se lahko po pravni poti sklicuješ na to, da nisi mogel vedeti da naprava nima CE certifikata, razen če kje to izključno ne piše, pa še takrat paypal bolj varuje kupca kot prodajalca.

lp

scythe
Nov uporabnik

Napisal/-a scythe Po nov 28, 2011 3:55 pm

croma_man je napisal/-a:honda čepin (če ma kake veze ali AC v ljubljani), razloži problem in če mu lahko proti plačilu priskrbijo ustrezno dokumentacijo da motor ustreza CE normam. Za idejo mogoče

Kakor sem se js pogovarju z njim, je reku da je bil ta motor samo za Japonski trg delan :/ Tako da ne verjamem da bo dobu CE :/

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 3:58 pm

jdm forum - koshir?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov