Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Apple: Steve Jobs RIP

Napisal/-a adis Če okt 06, 2011 2:56 pm

preminul je ustanovitevlj in predsednik Appla - Steve jobs.

Naj počiva v miru. Sožaljam se pridružuje tudi facebook profil Avtomobilizem.com.
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Apple: Steve Jobs RIP

Napisal/-a jack86 Če okt 06, 2011 3:16 pm

Jobs bi rekel: iDie.

Počivaj v miru, Legenda.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če okt 06, 2011 3:25 pm

naredu je ZELO velik, zdej pa nej počiva v miru :(

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Če okt 06, 2011 3:34 pm

Naj počiva v miru! Slika

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če okt 06, 2011 3:44 pm

Mobiteli in računalniki so z njim dobili popolnoma drugačen pristop. Hvaležen sem da lahko imam v rokah tehnologijo, ki je prišla iz njegove glave, dejansko v realnost. Genij našega časa!
Počivaj v miru.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če okt 06, 2011 11:43 pm

Da bi se pa kdo spomnil še na Slaka in Brendija, to pa ne. :idea:
Naj počivajo v miru.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 07, 2011 12:07 am

sebaveh je napisal/-a:Da bi se pa kdo spomnil še na Slaka in Brendija, to pa ne. :idea:
Naj počivajo v miru.

Ravno nekaj takšnega sem imel napisat, preden sem (ponovno) odprl to temo in prebral tvoj post. Zdi se mi malce žalostno, da se zanemari nekdo, ki je na našem ozemlju imel veliko večji vpliv, žaluje se pa za enim uspešnim ameriškim podjetnikom. Ja saj vem, da je je imel zelo pomemben vpliv na področju računalništva ipd., ampak tudi brez njega bi se zadeve razvile. Skoraj smešno je to, da je verjetno to žalovanje tudi na naših tleh predvsem posledica slavljenja iPhone-a, ki je v štartu požel uspeh predvsem med ozkoglednimi američani :roll:

Da je pa en ameriški biznismen bolj pomemben od dveh glasbenikov, ki sta nas skoraj vse tukaj spremljala od rane mladosti, je zelo "dober" znak, kakšne privilegije ima današnja družba.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe okt 07, 2011 5:29 am

Mah, sj tudi Jobs ni bil kr neki ameriški poslovnež.

Neglede na to, da mu denarja ni primankovalo, je bil vedno skromen srčen človek. Poglejte mal njegove nagovore na YT.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe okt 07, 2011 5:54 am

Nebi mešal Jobsa in Brendija ter Slaka v isti stavek. Rip Jobs

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe okt 07, 2011 7:48 am

~toMmy~ je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Da bi se pa kdo spomnil še na Slaka in Brendija, to pa ne. :idea:
Naj počivajo v miru.

Ravno nekaj takšnega sem imel napisat, preden sem (ponovno) odprl to temo in prebral tvoj post. Zdi se mi malce žalostno, da se zanemari nekdo, ki je na našem ozemlju imel veliko večji vpliv, žaluje se pa za enim uspešnim ameriškim podjetnikom. Ja saj vem, da je je imel zelo pomemben vpliv na področju računalništva ipd., ampak tudi brez njega bi se zadeve razvile. Skoraj smešno je to, da je verjetno to žalovanje tudi na naših tleh predvsem posledica slavljenja iPhone-a, ki je v štartu požel uspeh predvsem med ozkoglednimi američani :roll:

Da je pa en ameriški biznismen bolj pomemben od dveh glasbenikov, ki sta nas skoraj vse tukaj spremljala od rane mladosti, je zelo "dober" znak, kakšne privilegije ima današnja družba.

Zakaj Steve Jobs? prispeval je nekaj k svetovnemu razvoju in o tem razvoju bi lahko debatirali na veliko.
Žal so mediji tisti, ki v največji meri prispevajo k obveščanju o dogodkih, ki so za svet "pomembni" - takšni ali drugačni.

Je pa žalostno, da se v tej temi pogovarjamo o tem kdo je bolj pomemben in kdo ne ko bi se lahko kreirala druga tema o gospodu Slaku.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe okt 07, 2011 8:05 am

...tema je o Jobsu, zato predlagam da zbrišete vse ostale poste.

Za našega legendarnega Slaka (btw, bil je skoraj moj sosed) pa odprite novo temo, definitivno si tudi on zasluži spoštovanje!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 07, 2011 8:58 am

Lahko zbrišete in ne gre se za to kdo je v širšem merilu bolj pomemben, ampak na koga se spomnimo Slovenci in na koga ne. V tem primeru me moti tudi "uradni" (ne)odziv a.com.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe okt 07, 2011 9:58 am

~toMmy~ je napisal/-a:Lahko zbrišete in ne gre se za to kdo je v širšem merilu bolj pomemben, ampak na koga se spomnimo Slovenci in na koga ne. V tem primeru me moti tudi "uradni" (ne)odziv a.com.

A.com ter Facebook A.com se je odzval ( uradni odziv) zato, ker je imel Steve Jobs tudi vpliv na avtomobilsko industrijo predvsem, ker je uspel integrirati nekatere produkte Appla v tovrstno industrijo in je uspel postaviti nove standarde.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe okt 07, 2011 10:33 am

Moj pogled nanj je bil sprva pač da je človek, ki se mu verjetno gre samo za denar. Poleg tega je malo krivo tudi to, da se na veliko promovira Windows in že od rane mladosti je v sistem nekako vsiljen sistem Windows. Ampak ko se človek spusti malo globje, pogleda tudi Jobsove govore in jih primerjaš z Billom, nekako spoznaš da nista iste sorte. Redke izjeme imajo take govore kot jih je imel sam Jobs. Nekako začutist tisto iskrenost, katere je v današnjem svetu zmeraj manj! In ko nekako cincaš kaj je boljše, sem stopil do Simobil trgovine in sprobal Iphona 4. Impresioniral me je. Prav tako kot vsi Mac-ki, Ipadi. Vsekakor pa je moj pogled na tehnologijo tak, da je dobro da se svet razvija, da se učimo in iščemo rešitve. Po drugi strani pa se ljudje tudi zaradi teh tehnologij vedno bolj zatirajo vase. Res da se sam ne ukvarjam več tak dosti s športom, ampak ko pa se (kaka košarka) je igrišče vedno prazno, tudi ko se peljem mimo. Nogometno igrišče prav tako. Verjetno zato, ker vsi športajo na Wii sport, špilajo na PS3 kaki tenis itd :-P Vsekakor pa naj počiva v miru!

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe okt 07, 2011 11:42 am

Slika

Uporabniški avatar
x_beat
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a x_beat So nov 19, 2011 11:22 pm

ta možakar je spremenil računalništvo od začetka in do ipad-ov in na zadnje tudi mobilnike, on je bil tako rečeno da vinči sodobnega časa, počivaj v miru :(

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So nov 19, 2011 11:50 pm

Offtopic: Zakaj pa se potem ni omenilo Dennis-a Ritchie-ja (avtorja jezika C in UNIX-a), brez katerega bi bil Jobs, Gates in še marsikdo navadna nula? Umrl je v istem tednu kot Jobs in je bil za področje računalništva neprimerno bolj pomemben kot Jobs.

Ontopic: Naj počiva v miru.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne nov 20, 2011 2:38 am

Točno to sem se jaz spraševal cel teden! Ritchie je veliko ustvaril sam, Jobs pa je imel pri marsikateri inovaciji za seboj vojsko podobno razmišljajočih razvijalcev in inovatorjev, sploh zadnja leta, bil pa je uspešen menedžer, brez dvoma... Tudi marsikaj kar vidite pri njegovih izdelkih je inovacija drugih podjetij, on pa je to idejo uspešno zavil v paket in uspešneje ponudil trgu. Tudi za razliko od fundacije Billa Gatesa (njegova fundacija ni samo v stilu Rdečega križa, ampak tudi za zdravstvo, razvoj in šolstvo) ni nikoli doniral niti centa za karkoli v dobro drugim ali za pomoč pomoči potrebnim. No ubistvu za zadnja leta, ko je bil bolan, za donacije nisem čisto prepričan...

RIP obema.
when in doubt, flat out

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 20, 2011 8:14 am

Tole me pa zbode. Si bil ti Jobsov manager, da tako z gotovostjo trdiš, da ni daroval niti centa? Če ne pridejo vse novice o darovanju do slovenije na prvo stran medijev še ne pomeni, da nekdo ne daruje, tako ali drugače. Sicer se sedaj nisem spustil v iskanje darov na google ampak osebno enostavno dvomim, da nekdo pri milijardah denarja nikoli ne daruje. Sploj pa Jobs, ki je bil neverjetno skromen glede na bogastvo. Za primer poglejte sliko njegove hiše in jo primerjajte z ostalimi bogatuni (tudi Bilom Gatesom), saj je še naša skoraj večja.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne nov 20, 2011 9:04 am

Razlog, da je bil Jobs v ospredju, je predvsem zaradi medijev. Če bi skozi leta pisali/objavljali o Ritchie-ju, bi bilo drugače, tako pa so ga poznali le pravi računalničarji.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov