Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Protivlomna vrata...

Napisal/-a adis Po dec 12, 2011 6:31 pm

Zdravo vsem,

zanima me kakšne izkušnje imate z protivlomnimi vrati ter kje bi mi jih priporočili kar se nakupa tiče?

Lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Proti-vlomna vrata...

Napisal/-a mihaing Po dec 12, 2011 6:47 pm

Sosed si je dal tele: http://www.varnavrata.com/

Res top zadeva glede na ceno ;)

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Po dec 12, 2011 6:59 pm

tudi ti baje niso slabi, Vovko
http://www.protivlomna-vrata.net/

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po dec 12, 2011 8:39 pm

mihaing je napisal/-a:Sosed si je dal tele: http://www.varnavrata.com/

Res top zadeva glede na ceno ;)

x2

Imamo takšna... in ne morem verjet kakšna dobra zvočna izolacija.

krencar
Nov uporabnik

Napisal/-a krencar Po dec 12, 2011 9:17 pm

Jaz imam VAL vrata že tri leta in sem zelo zadovoljen.
Sem razmišljal o VAL in Vovko in sem izbral VAL, ker se mi je zdela končna izdelava boljša.
Predlagam, da obiščeš salone ali kakšne sejme (jaz sem šel v Vovkov salon; VAL pa sem obiskal na sejmu) ter se prepričaš na lastne oči.

Mislim (če se motim se opravičujem), da je VAL kar dosti cenejši, saj imajo skoz neke akcije.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po dec 12, 2011 10:25 pm

Val ima akcije ja...koliko je približno cena teh vrat? da se znam orentirati ... je v ceno všteta tudi postavitev/inštalacija vrat?

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Po dec 12, 2011 10:33 pm

cene protivlomnih (pri nekem drugem): http://www.mizarstvoprimozic.si/protivl ... ata/cenik/
Kar sem delal po objektih za "bolj premozne" so imeli vsi enega proizvajalca, vendar se ne spomnim imena. Nekaj na G ali B mislim, da je bilo (slišalo se je pa bolj nemško)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po dec 12, 2011 10:45 pm

adis je napisal/-a:Val ima akcije ja...koliko je približno cena teh vrat? da se znam orentirati ... je v ceno všteta tudi postavitev/inštalacija vrat?

Odvisno od dimenzij. V ceno se mi zdi, da je vse všteto. Mi mamo nestandardne mere (široka, visoka vrata) in je bila cena se mi zdi okoli 1200€ ampak tu je všteto še nekaj popusta (vzamejo stara vrata, gotovinski popust) tako, da so bila še več. Če je ''normalna dimenzija'' bi te prišlo po moje nekje jurija s popusti.

Pošlji jim meil, dimenzije in ti bodo izračunali.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po dec 12, 2011 10:47 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:cene protivlomnih (pri nekem drugem): http://www.mizarstvoprimozic.si/protivl ... ata/cenik/
Kar sem delal po objektih za "bolj premozne" so imeli vsi enega proizvajalca, vendar se ne spomnim imena. Nekaj na G ali B mislim, da je bilo (slišalo se je pa bolj nemško)

misliš na GERDA?

nevermind je napisal/-a:
adis je napisal/-a:Val ima akcije ja...koliko je približno cena teh vrat? da se znam orentirati ... je v ceno všteta tudi postavitev/inštalacija vrat?

Odvisno od dimenzij. V ceno se mi zdi, da je vse všteto. Mi mamo nestandardne mere (široka, visoka vrata) in je bila cena se mi zdi okoli 1200€ ampak tu je všteto še nekaj popusta (vzamejo stara vrata, gotovinski popust) tako, da so bila še več. Če je ''normalna dimenzija'' bi te prišlo po moje nekje jurija s popusti.

Pošlji jim meil, dimenzije in ti bodo izračunali.

no ja še nekaj "malenkosti uredim" kar se stanovanja tiče ( dokončno plačilo ipd...) nato bom pa odletel merit vrata :D

je pa stvar informativne narave, ker je ponudba "pestra" in želim za novi dom maksimalno varnost.

gledal sem tudi tujino a žal ne poznam postopka montaže, kako je z njihove strani, ker dvomim da se bodo iz tujine peljali v slo montirat vrata za par 100 eur. ni računice za njih.

garancija na vrata je pa cca. 10-15 let?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po dec 12, 2011 11:01 pm

So z LJ tako, da po moje bi ti lahko prišli fantje zmerit in se posvetovat.
Ti pa garantiram, da so vrata odlična kar se tiče zvočne/toplotne izolacije, vzdrževanja vrat in seveda varnosti. Ko zunaj zvoniš pred vrati sploh ni slišati zvonca notri (ga imamo nad vrati z notranje strani). Tako, da se večkrat kakšen poštar/sosed ''obesi'' na zvonec.
Glede tujine - ne me držat za besedo ampak mislim, da je firma VAL italijanska. Ker vidim po tistem certifikatu/kodi za naredit ključe.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po dec 12, 2011 11:04 pm

nevermind je napisal/-a:So z LJ tako, da po moje bi ti lahko prišli fantje zmerit in se posvetovat.
Ti pa garantiram, da so vrata odlična kar se tiče zvočne/toplotne izolacije, vzdrževanja vrat in seveda varnosti. Ko zunaj zvoniš pred vrati sploh ni slišati zvonca notri (ga imamo nad vrati z notranje strani). Tako, da se večkrat kakšen poštar/sosed ''obesi'' na zvonec.
Glede tujine - ne me držat za besedo ampak mislim, da je firma VAL italijanska. Ker vidim po tistem certifikatu/kodi za naredit ključe.

koliko ključev je poleg? 3-je?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po dec 12, 2011 11:10 pm

adis je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:So z LJ tako, da po moje bi ti lahko prišli fantje zmerit in se posvetovat.

koliko ključev je poleg? 3-je?

U zdaj si me pa dobil... mislim, da smo jih najprej 5 dobili (se ne spomnim koliko smo jih še dodatno naročili) in potem smo še enega naknadno šli naročit v LJ. Tako, da jih sedaj imamo 6 :D

Prej sem se zmotil glede italijanov. Italijani izdelujejo ključavnice/ključe za VAL http://cisa.ingersollrand.com/it/Pages/Benvenuto.aspx

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po dec 12, 2011 11:16 pm

od val-a sem že naročil cenik in prospekt, nato romam do volk-a in ostalih da se zdilam za ceno...

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen To dec 13, 2011 7:29 am

lp!

Sam sem pripravlja za montažo in montiral vrata pri valu nekaj časa kot študent in mislim da je izdelava res kvalitetna. V ljubljani na langusovi si lahko ogledaš tudi nekaj primerov vrat.

Je pa sistem italijanski.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To dec 13, 2011 8:23 am

Načeloma zagovarjam proti-vlomna vrata, poleg varnosti tudi zvočna in toplotna izolacija, samo po drugi strani pa (razen če živiš v bloku/v višjem nadstropju), kaj ti pomagajo proti-vlomna vrata, če pa čez okno pridejo noter? Proti-vlomnih oken pa zaenkrat še ni (oziroma stekla)... :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To dec 13, 2011 9:14 am

Mi imamo tudi VAL in smo izredno zadovoljni - tako z produktom kot tudi storitvijo pooblaščencev.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To dec 13, 2011 2:33 pm

INFINITI je napisal/-a:Mi imamo tudi VAL in smo izredno zadovoljni - tako z produktom kot tudi storitvijo pooblaščencev.

dobil ceno cca. 1080 eur, kar se mi zopet ne zdi tako veliko...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To dec 13, 2011 2:59 pm

adis je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Mi imamo tudi VAL in smo izredno zadovoljni - tako z produktom kot tudi storitvijo pooblaščencev.

Tudi mi imamo v stanovanju v mestu vrata VAL Master. Vrata so protivlomna in odlično zadušijo hrup. Ker dobro tesnijo, je tudi super, da smrad iz hodnika ne prihaja več skozi kot je to bilo pri starih vratih. Nevem kaj imajo stari ljudje od tega, da stanovanje luftajo na hodnik. Vrata se mi osebno zdijo zelo kvalitetna, polno železnih palic ki se ob zaklepanju zataknejo v podboj, steno in strop. Vrata se zaklenejo tri krat, ne dva krat kot se vrata ponavadi zaklepajo. Zraven smo dobili tri ključe, nove lahko naročimo pri njih. Sem vprašal že pri večih mojstrih če mi lahko naredijo taki ključ, pa noben ni najdo ustreznega. Cena 1080€ ni pretirana, mislim pa da lahko dobiš še kakšen popust (mi smo dali malo manj kot 1k).

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To dec 13, 2011 8:26 pm

Ravno včeraj so prijatelju montirali VAL vrata in je ZELO zadovoljen. (če jih naročiš, pa bo treba nekaj čakat, ker imajo baje veliko gužvo) Priporočam.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 13, 2011 11:50 pm

adis je napisal/-a:

Dobro sem predvidel :) ...kar po njih!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov