Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Laserska korekcija vida

Napisal/-a B|ind Po mar 05, 2012 10:58 am

Ali se kdo že poslužil te zadnje čase vse bolj moderne in dostopne operacije ?
Jaz resno razmišljam o tem..pa čeprav berem same dobre kritike imam še vedno pomisleke.

Poseg v Zagrebu stane 1600€.

Fajn bi blo da mi kdo iz prve roke pove kako pa kaj.. :)

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Re: Laserska korekcija vida

Napisal/-a Spasky Po mar 05, 2012 2:09 pm

odvisno kakšno imaš dioptrijo in cilindre.
Dva moja sodelavca sta bila na operaciji, prvi je nekaj tednov videl brez očal potem se mu je poslabšal vid in jih zopet nosi (ampak ne več tako veliko dioptrijo).
Drugemu so samo zmanjšali dioptrijo. Osebno ne poznam nobenega, ki ne bi začel čez čas ponovno nositi očala.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe Po mar 05, 2012 2:17 pm

Kolegica in njena sestra sta sli na to operacijo in sta se obe znebile očal. Operacijo sta imele pred cca. 2 letoma in še danes dobro vidita brez očal.
Če želiš se lahko pozanimam o podrobnostih.

Lep pozdrav,
Bojan
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po mar 05, 2012 2:28 pm

Zdej je celo nagradna igra nekje imas opreacijo oz. poseg zastojn.
Tam sem tudi prebral,da je 95% uspesnost teh posegov.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora Po mar 05, 2012 2:31 pm

Nebi rad zgubljal besed, http://www.svjetlost.hr/ .. zmeni se pri njih. Glede posega, 1600€, to si že imel pregled in so ti postavili "diagnozo" kaj točno je narobe? So te dali čez preiskave, da veš da je taka končna cena? Jaz sem nad njihovim odnosom, nivojem "uslug" in vsega skupaj prezadovoljen. Od operacije naprej hodim h njim na redne preglede vsako leto, je za plačat ampak se splača. Ne zgubljaš živcev in volje v naših klinikah. Dogovoriš se točno za termin kateri tebi ugaja + vsakič se lahko še sprehodiš malo po Zagrebu in iz tega narediš v bistvu en majhen "trip". LP

Spasky je napisal/-a:odvisno kakšno imaš dioptrijo in cilindre.
Dva moja sodelavca sta bila na operaciji, prvi je nekaj tednov videl brez očal potem se mu je poslabšal vid in jih zopet nosi (ampak ne več tako veliko dioptrijo).
Drugemu so samo zmanjšali dioptrijo. Osebno ne poznam nobenega, ki ne bi začel čez čas ponovno nositi očala.

Tam kjer sem jaz delal poseg, so mi rekli če se dioptrija pojavi po njihovi operaciji še enkrat, jo odpravijo v "garanciji" torej ne plačaš ponovnega posega. 2 leti sta od moje operacije, dioptrija pa še vedno 0. LP

ps; če rabiš več podrobnosti, me vprašaj na zasebnih za številko pa ti tam povem vse.
Alfa Romeo 159 - 2007 ; 1.9 jtdm

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po mar 05, 2012 2:41 pm

Tole tudi mene vedno bolj mika, ker mam že poln kufer leč in očal in vsega skupaj... :)

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po mar 05, 2012 2:46 pm

VWBora je napisal/-a:Nebi rad zgubljal besed, http://www.svjetlost.hr/ .. zmeni se pri njih. Glede posega, 1600€, to si že imel pregled in so ti postavili "diagnozo" kaj točno je narobe? So te dali čez preiskave, da veš da je taka končna cena? Jaz sem nad njihovim odnosom, nivojem "uslug" in vsega skupaj prezadovoljen. Od operacije naprej hodim h njim na redne preglede vsako leto, je za plačat ampak se splača. Ne zgubljaš živcev in volje v naših klinikah. Dogovoriš se točno za termin kateri tebi ugaja + vsakič se lahko še sprehodiš malo po Zagrebu in iz tega narediš v bistvu en majhen "trip". LP

Spasky je napisal/-a:odvisno kakšno imaš dioptrijo in cilindre.

Tam kjer sem jaz delal poseg, so mi rekli če se dioptrija pojavi po njihovi operaciji še enkrat, jo odpravijo v "garanciji" torej ne plačaš ponovnega posega. 2 leti sta od moje operacije, dioptrija pa še vedno 0. LP

ps; če rabiš več podrobnosti, me vprašaj na zasebnih za številko pa ti tam povem vse.

No to je super. Koliko si pa imel dioptrijo pred posegom?
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora Po mar 05, 2012 3:01 pm

@Spasky, - 8,25, imel sem tudi nekaj podobnega sivi mreni česar mi v Sloveniji niso opazili, baje bi lahko imel 100% vid ker je bilo to kar sem imel ozdravljivo do petega leta starosti z preprostimi vajami. je pa res da te najraje vzamejo na 2-3 kontrole v roku enega leta da se tudi oni prepričajo da je dioptrija stalna, če si mlajši toliko bolj. Mislim da je minimalna starost 21.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po mar 05, 2012 3:08 pm

deoptrija pri tem posegu menda niti ni talko velik problem, ta nastopi, če imaš orng cilindre(moj primer), zato mi je Irman v Žalcu(menda eden izmed boljših v slo) svetoval, da naj se zaenkrar raje še ne odločim za poseg, saj bi mi lahko v mojem primeru naredili več škode kot koristi, je blo pa to pred cca 2.5leta, morda so sedaj že kake nove metode, ne vem :D bi se pa v primeru, da bi mi operacija konkretno popravila vid za njo definitivno odločil, saj me očala stanejo cca 400€ na 2-3leti, torej bi se mi v cca. 10ih letih "naložba" povrnila, da ne omenjam brezskrbnosti pri športu in ostalih dejavnostih(tudi leč ne morem imeti zaradi visokih cilindrov)

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora Po mar 05, 2012 3:11 pm

@snikerson - stvari neverjetno hitro napredujejo, se splača poklicat naokoli po privat klinikah, če je minilo toliko časa.

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Po mar 05, 2012 3:13 pm

opravil lasersko korekcijo pri moreli leta 2007. zaradi visokih cilindrov sem bil na meji za primernega kandidata, sem pokazal denar, pa so me v roku 5 dni opreirali. po 5 letih vidim še vedno kot sokol.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po mar 05, 2012 3:15 pm

mikimis je napisal/-a:opravil lasersko korekcijo pri moreli leta 2007. zaradi visokih cilindrov sem bil na meji za primernega kandidata, sem pokazal denar, pa so me v roku 5 dni opreirali. po 5 letih vidim še vedno kot sokol.

Koliko pa si imel dioptrijo? Pa cena me zanima, če ni skrivnost seveda :)

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Po mar 05, 2012 3:16 pm

Laserska operacija dioptrije je fajna pogruntavščina, vendar ima poleg dobri lastnosti tudi slabe.
Prvo kot prvo gre tukaj za odluščenje nekaj mikrometrov rozenice, ki je tako potem tanjša (seveda sorazmerno glede na dioptrijo) in nihče še ne upa napovedat kako bo to vplivalo na oko čez 20, 25 let...
Drugič, pri posegu ni nujno, da pridemo na dioptrijo 0, kot uspeh se steje tudi 0.25, dioptrija po operaciji se lahko tudi poslabša, ta garacija pa ni nič kaj vredna, če smo pri operaciji že odstranili maksimalni delež roženice, saj to ne moreš delat v nedogled. omejitev je nekje do dioptrije -8. Pazi - večjo imaš dioptrijo, večja verjetnost je, da po operaciji ne boš imel dioptrijo 0!
Zelo redko, vendar možna je tudi popolna slepota in slabši vid kot pred operacijo, in to seveda mora sam presodit, koliko bo tvegal.
Zelo pomembno je tudi, da ti pri pregledu svetujejo dobri strokovnjaki, saj laserska operacija ni primerna za vse ljudi z očali. Pomembna je tudi laserska tehnika odstranitve roženice, saj obstajajo različne (lasik, epilasik...), vsaka ima svoj odstotek uspešnosti in stranskih učinkov.

Problem je tudi, da si po operaciji onesposobljen kar lep čas in seveda potrebuješ bolniško (kar bo delodajalec zelo vesel).

Na splošno gledano pa je laserska operacija zelo zanesljiva, pri primerno izbranih indikacijah, z zelo redkimi stranskimi učinki, ki pa so žal zelo resni (lahko imaš pač smolo in si ti tisti). Je pa to še mlada metoda in nihče še ne ve napovedat, kakšne bodo tvoje oči čez 25 let po OP.

Zdaj pa se odloči;)

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Po mar 05, 2012 3:33 pm

zany je napisal/-a:
mikimis je napisal/-a:opravil lasersko korekcijo pri moreli leta 2007. zaradi visokih cilindrov sem bil na meji za primernega kandidata, sem pokazal denar, pa so me v roku 5 dni opreirali. po 5 letih vidim še vedno kot sokol.

Koliko pa si imel dioptrijo? Pa cena me zanima, če ni skrivnost seveda :)

dioprtoja je biula nizka -3, problem pri mojem vidu so bili cilindri, ki so bili zelo visko (kolko pa ne vem)

takrat je bila cena 2,5keur

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora Po mar 05, 2012 3:48 pm

JureV - vse to kar si ti povedal, zdravniki v Zagrebu lepo objasnijo, od tega kaj točno naredijo do tveganj ki jih nosi operacija. kontro ti dam samo pri "bolniški", vse kar je bilo pri meni je da sem prespal ( opazovanje ) , zjutraj vizita, pregled, zajtrk. 2-3dni nisem oči izpostavljal direktni sončni svetlobi ( kapa, sončna očala - navodila zdravnika ) + voziti nesmeš. potem je bila kontrola 7dni po operaciji, 1 mesec po operaciji, 3 mesce po operaciji, potem pa normalni intervali na 6 mesecev. Vglavnem, po 2-3dneh se je moje življenje nadaljevalo naprej brez tistih začetnih omejitev. Tako da šefi nebojo nič jezni, ker te v službo nebo maksimalno 2-3dni :) LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 05, 2012 4:11 pm

lahko samo povem, da iz našega konca v zadnjih dveh letih cel kup zadovoljnih pacijentov......tako, da če bi sam rabil nebi dvomil niti sekunde. Moj sin imam minimalni minus, pojavil se mu je pri 14 letih in čisto "by the vay" smo povprašali domačega oftalmologa in je definitivno "za" (moraš bit seveda star najmanj 25 let) ampak vsekakor priporoča Zagreb (baje najboljši (najmodernejši) laser v tem delu EU in to ke na dveh klinikah: že omenjena Svijetlost in Viso-Med ......

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Po mar 05, 2012 4:46 pm

lani septembra opravil PRK operacijo v Kromberku pri Novi gorici ( center Vid ) na obeh očesih -4.75, vse uredu, pa še mal skonto sm dobu :) :)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po mar 05, 2012 4:59 pm

Škoda dnarja .... jaz nosim očala že celo življenje in so zelo lep okras na glavi!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 05, 2012 5:23 pm

da je škoda denarja... hja, kokr za koga.
Če gledam zase - letno porabim nekje 170€ za leče + 50€ za tekočine za leče. Če je npr. poseg 1600€, se bi mi povrnilo v približno 7ih letih, kar niti ni tako grozno, poleg tega pa se znebiš še kup drugih problemov, ki si jih mel prej. Tud sam vedno bolj razmišljam o tem, a bom najbrž še mal počaku (da se dioptrija še mal bolj utrdi).
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po mar 05, 2012 6:10 pm

To kar je JureV zgoraj napisal jaz vem že dolgo ,da bi bil poskusni zajc mi ravno ni ,ker kaj pa če sem recimo ravno jaz lahko v tistem malem procentu kjer lahko gre kaj narobe sicer pa kakorkoli že odloči naj se vsak sam ..... je pa malo hecno glede na vso to dandanašnjo znanost in tehniko ,da ne morjo recimo očesa klonirat ali kakorkoli že pač in ti kr zdravega vstavit :lol:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov