Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Letalski mitingi

Napisal/-a maniaxxx To apr 17, 2012 4:52 pm

Ker imam sam zelor ad letalske mitinge, me zanima, kako je s tem pri vas? Jih kaj obiskujete. V naši bližini je v letošnjem letu bolj slabo s temi zadevami kolikor sem gledal, je pa 1 in 2. 9 v BG veliki letalski miting, ki se ga bom, če se bo izšlo udeležil. Je kdo zainteresiran še za ogled?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

matayus
Novinec

Re: Letalski mitingi

Napisal/-a matayus To apr 17, 2012 8:56 pm

Jaz sem bil leta 2009 v Avstriji v Zeltwegu na mitingu. Morem reči, da je to res enkratna izkušnja. To sploh ni primerjave s tem kar vidimo v Sloveniji. En velik travnik, vzameš eno deko in cel dan gledaš v nebo.... Dejansko se skoz nekaj dogaja. Vidiš stvari, ki jih drugače v Sloveniji ne bi nikoli, no edino, kar sem pri nas videl so bili Pilatusi PC6. Tisti občutek, ko se par metrov nad teboj približajo prebitju zvočnega zida. Ampak, ga niso, ker je jakost poka premočna in lahko poškoduje sluh. Lani je tudi bil, ampak sem na žalost ravno takrat pisal izpit.
Tukaj je še trailer http://www.youtube.com/watch?v=Xdiw-sJ0XbQ
Ampak nikol ne bom pozabil Turškega napovedovalca, ki je govoril Angleško-Nemško-turščino :D
Tukaj še imaš link do vseh mitingov v Evropi http://www.milavia.net/airshows/calenda ... urope.html

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To apr 17, 2012 9:31 pm

Uf, jst sm tut za te zadeve. Predlani bil na 50. letnici Freece tricolori, in je blo res dobr. Od takrat pa nikjer več. Bi pa šel spet na kak večji šov. Si bo treba spet kej ogledat, če bo kej pametnege v bližini. :D
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To apr 17, 2012 11:44 pm

mitingi so zakon. če te pa zanima letenje kr tko, pa lahk jutr oz. zdaj k je čez polnoč, že danes prideš na brnik, ker imamo v našem FTO dan odprtih vrat.

www.rbairlines.si

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 18, 2012 4:50 pm

noj je napisal/-a:Uf, jst sm tut za te zadeve. Predlani bil na 50. letnici Freece tricolori, in je blo res dobr. Od takrat pa nikjer več. Bi pa šel spet na kak večji šov. Si bo treba spet kej ogledat, če bo kej pametnege v bližini. :D

Najbližje oziroma dokaj blizu, pa da je kaj večjega je 1.9 v Beogradu..jaz bom najbrž šel, če gre kdo zraven je welcome.

.
splash je napisal/-a:mitingi so zakon. če te pa zanima letenje kr tko, pa lahk jutr oz. zdaj k je čez polnoč, že danes prideš na brnik, ker imamo v našem FTO dan odprtih vrat.

http://www.rbairlines.si

Thnx, ampak prepozno sem videl, pa tudi nekako me bolj zanimajo vojaške zadeve, ne športne...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr apr 18, 2012 4:56 pm

ko najdes kaj zanimivega mi javi. sem zraven :)
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 18, 2012 4:59 pm

_furby_ je napisal/-a:ko najdes kaj zanimivega mi javi. sem zraven :)

Kot sem napisal, trenutno mi nabolj diši miting v Beogradu 1 in 2 Septembra, morm pa mal pobrskat če je kaj fajnega prej kot takrat. Drugače pa več nas gre, boljše bo :mrgreen:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 18, 2012 5:44 pm

igor, to bi tudi jaz šel
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr apr 18, 2012 5:52 pm

igor, ta bi bil zate http://www.bsda.ro/ ;)
pa se do tam je ena zanimiva cesta spotoma :mrgreen:
pa vidim, da se nas prava druscina zbira :pij:
turbo inside

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr apr 18, 2012 6:03 pm

Kar se mene tiče, je Beograd kar vabljiv. Ker je še nekaj časa do mitinga, težko rečem, da grem. Lahko pa rečem, da bom naredil vse kar je v moji moči, da bom šel. :D =P
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 18, 2012 6:06 pm

_furby_ je napisal/-a:igor, ta bi bil zate http://www.bsda.ro/ ;)
pa se do tam je ena zanimiva cesta spotoma :mrgreen:
pa vidim, da se nas prava druscina zbira :pij:

Ou jeah, to bi blo zame, samo maja mi časovno ne bo zneslo nažalost.

Zgleda, da bomo lahk kr srečanje v BG naredili :mrgreen:

Patrik_A3 je napisal/-a:igor, to bi tudi jaz šel

Lej, če se zmenimo sem jaz vedno za akcijo :mrgreen:

noj je napisal/-a:Kar se mene tiče, je Beograd kar vabljiv. Ker je še nekaj časa do mitinga, težko rečem, da grem. Lahko pa rečem, da bom naredil vse kar je v moji moči, da bom šel. :D =P

Seveda je težko za toliko časa naprej govoriti, ampak če se gre, bi blo res cool, da gremo skupaj in bi blo po moje to res vrhunsko doživetje
:mrgreen:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr apr 18, 2012 11:19 pm

drgač je v švici baje nekaj najbolj norega od mitingov. AXALP se imenuje. treba je it peš v hribe in potem tam mimo tebe ali pod tabo prletijo fighterji, itd...

http://www.youtube.com/watch?v=mmZJ7NRJ ... ure=relmfu

če so ti lovci všeč poglej tale tak easy lep filmček :)

http://www.youtube.com/watch?v=qf_hdFSn ... re=related

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Če apr 19, 2012 7:00 pm

če so ti lovci všeč poglej tale tak easy lep filmček :)

http://www.youtube.com/watch?v=qf_hdFSn ... re=related[/quote]

Tole pa je hudo...najboljša služba na svetu. Ne glede na to, kok sem aviofan, se ne bi upal zadaj pelat....zarad kozlanja oops :D
Sem šel parkrat z očetom z helikopterjem (letalska enota policije), matr vedno mi je bilo slabo, je pa res, ker so mene imeli zraven,so se mal zajebaval z mano...
lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe apr 20, 2012 11:45 pm

Uuu, v berograd bi pa kar šel. Kakšen je program? Če pride kaj iz Sukhojeve flote sem takoj za. To kar rusi delajo v zraku z Su-35/37 je vrhunec dneva ne le za gledalce ampak tudi za ameriške pilote:
http://www.youtube.com/watch?v=CGbOs0vg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=V9tl8XBvmIQ
http://www.youtube.com/watch?v=-hq_RTaThNI
Da se v zraku tako igraš z več kot 20 tonami mase... Noro. Nad vozniki forumle 1 so samo še piloti lovcev, kar se adrenalina tiče.

Imam sicer veliko željo enkrat iti v Rusijo na MAKS (kaj šele si plačat polet s Sukhoijem Su-30-ko ali pa polet na 20km z Migom 31), kjer pa vidiš vse kar ima človeštvo za ponudit. Sicer sem človek, ki v vojni nikoli ne vidi rešitve, ampak ogled vojaških lovcev na mitingu je pa res izredna stvar.

Se spomnim v Prekmurju ko je bil miting nekj let nazaj, in smo čakali na prihod Miga-29 iz Madžarske, in je kar konkretna množica lepo kramljala, po prvem preletu z vklopljenimi afterburnerji je zavladala smrtna tišina, prizor je bil res izreden, v zraku vonj po kerozinu v trebuhu pa premikanje čreves zaradi intenzitete zvoka. Od vojaških lovcev so glasneješe samo še vesoljske rakete... Mi je pa enkrat kolega povedal, da je v avstriji rus prebil zvočni zid s Sukhoijem in je večino ljudi od strahu odšlo kar domov :). Tudi to bi si želel enkrat slišat od blizu, a je žal na mitingih prepovedano.
Kakrokoli že, pomojem vsaj 1x v življenju moraš slišat kaj pomeni ko mimo tebe prileti nekaj tako glasnega.

Su-27 je pomojem tudi najlepše lovsko letalo, čista eleganca, z težiščem pomaknjenim k repu, in sijajno aerodinamiko:
Slika
Slika
Slika
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So apr 21, 2012 9:11 am

Glede suhkoja se strinjam s tabo, meni je to najlepše letalo kar jih je. Izkušnje, ki jih ti opisuješ z mig-29 mam js z f16 na mitingu v Levcu nekaj let nazaj.....

Programa točnega. še ne vem, ampak mislim da je blo lani dosti za videt, migi bodo vsekakor.

Mogoče bomo počas odprli temo kdo vse gre, samo je še dosti časa za to pa mogoče se res zberemo pa gremo skupaj.

P.s. hvala vsem za filmčke in slike :mrgreen:

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 So apr 21, 2012 1:19 pm

Res so zverine teli Sukhojčki, so pa res kr podobni M29. Jaz si pa zelo želim vidit tudi F14, mora tudi biti zverina.
Tale Beograd bi pa res bila fajn zadeva it pogledat, res bi se bilo treba zment.
Evo, jaz imam GEspace-a, vržem 3 otroške sedeže ven, se pravi 5 jih gre lahk z mano, pa s stroške delimo.
Edino, glede na to da ima avto 279000km, bi bilo fajn da je kakšen od 5-ih mehanik :D
lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So apr 21, 2012 1:33 pm

airbus320 je napisal/-a:Res so zverine teli Sukhojčki, so pa res kr podobni M29. Jaz si pa zelo želim vidit tudi F14, mora tudi biti zverina.
Tale Beograd bi pa res bila fajn zadeva it pogledat, res bi se bilo treba zment.
Evo, jaz imam GEspace-a, vržem 3 otroške sedeže ven, se pravi 5 jih gre lahk z mano, pa s stroške delimo.
Edino, glede na to da ima avto 279000km, bi bilo fajn da je kakšen od 5-ih mehanik :D
lp

A kr vlečno službo za spremstvo naročimo :mrgreen: .

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So apr 21, 2012 1:35 pm

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 So apr 21, 2012 2:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:
airbus320 je napisal/-a:Res so zverine teli Sukhojčki, so pa res kr podobni M29. Jaz si pa zelo želim vidit tudi F14, mora tudi biti zverina.
lp

A kr vlečno službo za spremstvo naročimo :mrgreen: .

je na 255000km bila obnovljena mašina, pa še XXL asistenco imam :lol: , ma do Beograda pa nazaj mora pridt.
lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So apr 21, 2012 2:33 pm

lahko se najame tudi kombi za 8 oseb, pa je stvar rešena. vsak da 15 € več k nafti pa je. pa se ne drka naših avtov in ena skrb manj
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov