Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Oglas iz bolhe

Napisal/-a arijan Ne sep 30, 2012 6:54 pm

"Prodam iPhone 3Gs 8GB dobljen za darilo, vendar se telefon ne prižge, saj ob njem ni bilo podatkovnega kabla, slušalk in polnilnika 220V. Sam nisem ljubitelj teh telefonov tako, da kaj več ne znam povedati o telefonu. Na slikah je telefon, ki je naprodaj."

Ta oglas sem našel na bolhi.
Zakaj se mi zdi, da ko bo nekdo prvič prižgal ta telefon, bo takoj dobil obiske na dom? :D

ps. Ta prodajalec ima še 2 oglasa za telefona, ki sta brez polnilca in papirjev, vendar vsakič nek drug izgovor zakaj jih ni...

peroRS
Mojster foruma

Re: Oglas iz bolhe

Napisal/-a peroRS Ne sep 30, 2012 7:00 pm

Pa kako imaš lahko take dvome v poštenost prodajalca :mrgreen:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne sep 30, 2012 7:16 pm

haha, samo res

Prodam Nokia E5-00 telefon, skoraj nič v uporabi, a žal sva z boljšo polovico ob selitvi pomotoma vrgla v smeti škatlo z dokumenti in tako je ostal samo telefon in pa polnilec 220v.

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Ne sep 30, 2012 7:36 pm

Imaš kakšno tel. št. od tega tipa?

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne sep 30, 2012 7:51 pm

Na bolhi jo boš hitro našel :)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne sep 30, 2012 7:52 pm

V google arhivu sem našel to telefonsko za tega bolha uporabnika.
GSM: 031 665127

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne sep 30, 2012 8:21 pm

bunny01 je napisal/-a:Imaš kakšno tel. št. od tega tipa?

Kater od teh telefonov tvoj? :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne sep 30, 2012 10:01 pm

arijan je napisal/-a:

Se mi zdi, da ravno ne. Vendar bolj kot ta domneva je po vsej verjetnosti sledeca ali le vnaprej sporocena kazenska ovadba (KZ) glede na profesijo uporabnika. Se posebno, ce je to ze "rutina" prodajalca.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po okt 01, 2012 12:47 am

Bolj očitno ne bi moglo bit. :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 01, 2012 10:26 am

obisk na dom? ah...nismo v ameriki.

prej se bo zgodil wipe-up podatkov ali pa obisk lastnika telefona v kolikor je še aplikacija "find my iphone" na telefonu.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po okt 01, 2012 11:33 am

Pred kakim mesecem so kolegu in njegovim prijateljem ukradli vse stvari, ki so jih imeli s sabo na taborjenju.
Kakšna dva tedna po kraji, so našli vse stvari zakopane, torbe, obleke, brisače... in vse to so našli, zato ker je bil med ukradenimi stvarmi telefon, ki ga je policija izsledila.
Zakaj pa da ne bi policija prišla do njega ko bi prižgali telefon in bi se pokazal, da je ukraden?

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po okt 01, 2012 11:41 am

Meni so ukradli se Galaxy S in so ga zasledili po mescu in pol(pogoj je da se prizge v Sloveniji, nato operator javi lastniku in policiji.. nato policija zaseze telefon in pač svoje postopke naprej). Telefon sem dvignil na policijski postaji.

Je pa tudi fajn da se javi na vse slovenske operatorje IME številka, ker gre v "seznam ukradenih".

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Po okt 01, 2012 12:25 pm

arijan je napisal/-a:

Ne ni moj ;)

Vsak odtujen telefon v RS se da izslediti, če le oškodovanec pozna IMEI št. telefona. ko se telefon vklopi vaerem koli omrežju v RS se IMEI št. zazna,nato se da izslediti zadnjega uporabnika tega telefona. Zadnji uporabnik telefona dobi obisk policije in sledi zaseg telefona ter kazenska ovadba za ali tatvino telefona, ali zatajitev oziroma prekrivanje. Linija vseh uporabnikov se da tudi izslediti če le zadnji uporabnik sodeluje.
cilje je dosežen, oškodovanec dobi telefona nazaj, zadnji uporabnik pa je ovaden, lahko jih je tudi več.

Tatvina GSM aparata v RS se ne splača ker ga ne moreš mirno uporabljati. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po okt 01, 2012 1:00 pm

Kaj pa če nevede kupiš ukraden telefon? Potem moraš dokazovati, da ga nisi ti ukradel...?

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Po okt 01, 2012 1:22 pm

V posesti imaš ukradeno robo ... kaj misliš, kaj to pomeni? Vrniti jo je potrebno pravem lastniku. Ti lahko sam poveš, kdo ti je to prodal pa upaš, da ga dobijo in dobiš svoj denar nazaj.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po okt 01, 2012 1:28 pm

tomson je napisal/-a:V posesti imaš ukradeno robo ... kaj misliš, kaj to pomeni? Vrniti jo je potrebno pravem lastniku. Ti lahko sam poveš, kdo ti je to prodal pa upaš, da ga dobijo in dobiš svoj denar nazaj.

Ja, saj logično mi je, da je tako, ampak me je zmedlo to, kar je bunny01 napisal:

bunny01 je napisal/-a:cilje je dosežen, oškodovanec dobi telefona nazaj, zadnji uporabnik pa je ovaden, lahko jih je tudi več.

:)

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Po okt 01, 2012 2:16 pm

Daedalus je napisal/-a:Kaj pa če nevede kupiš ukraden telefon? Potem moraš dokazovati, da ga nisi ti ukradel...?

Da ti moraš dokazati, povedati, kje od koga si dobil odtujen telefon.Če teh podatkov nimaš odgovarjaš ti, kajti v štartu bi moral vedeti, da blago, ki ga kupiš izjemno poceni glede na njegovo večjo vrednost pri prodaji lahko izvira iz kaznivega dejanja.
Pri nakupu moraš zatevati dokumentacijo oziroma vse potrebne elemente ki spadajo k mobilnemu telefonu.

Če ti nekdo prodaja mobilni telefon brez vseh papirjev, brez napajalnega kabla, brez orginal embalaže skrtak brez vsega in ob enem za vse manjkajoče stvari ima izgovre kot iz oglasa na bolhi ob enem pa še ima ceno ki je neverjetno nizka greš stran od tega telefona če le ne misliš imeti težav na sodišču in sitnosti policiji.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po okt 01, 2012 3:29 pm

bunny01 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Kaj pa če nevede kupiš ukraden telefon? Potem moraš dokazovati, da ga nisi ti ukradel...?

Da ti moraš dokazati, povedati, kje od koga si dobil odtujen telefon.Če teh podatkov nimaš odgovarjaš ti, kajti v štartu bi moral vedeti, da blago, ki ga kupiš izjemno poceni glede na njegovo večjo vrednost pri prodaji lahko izvira iz kaznivega dejanja.
Pri nakupu moraš zatevati dokumentacijo oziroma vse potrebne elemente ki spadajo k mobilnemu telefonu.

Če ti nekdo prodaja mobilni telefon brez vseh papirjev, brez napajalnega kabla, brez orginal embalaže skrtak brez vsega in ob enem za vse manjkajoče stvari ima izgovre kot iz oglasa na bolhi ob enem pa še ima ceno ki je neverjetno nizka greš stran od tega telefona če le ne misliš imeti težav na sodišču in sitnosti policiji.

Že že, da moraš povedati kje oz. od koga si ga kupil, to vem, mislil sem dokazovati v smislu da si res od njega kupil itd. Ker pač, verjetno oni ne bo kar rekel, da ga je on prodal. :D

Drugače pa vem vse to, glede takih nakupov. Sam zadeve brez papirjev in VSEGA kar spada zraven ne bi kupil. Sprašujem zgolj iz firbca v bistvu. :) Da vem, če se mi splača krast telefone... :lol: Hec, da ne bo kdo kej mislil. ;)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po okt 01, 2012 3:48 pm

bunny01 je napisal/-a:
arijan je napisal/-a:

Ne ni moj ;)

Vsak odtujen telefon v RS se da izslediti, če le oškodovanec pozna IMEI št. telefona. ko se telefon vklopi vaerem koli omrežju v RS se IMEI št. zazna,nato se da izslediti zadnjega uporabnika tega telefona. Zadnji uporabnik telefona dobi obisk policije in sledi zaseg telefona ter kazenska ovadba za ali tatvino telefona, ali zatajitev oziroma prekrivanje. Linija vseh uporabnikov se da tudi izslediti če le zadnji uporabnik sodeluje.
cilje je dosežen, oškodovanec dobi telefona nazaj, zadnji uporabnik pa je ovaden, lahko jih je tudi več.

Tatvina GSM aparata v RS se ne splača ker ga ne moreš mirno uporabljati. :mrgreen:

IMEI se da spremeniti...ni preprosto. Vendar se da.
Če je kdo zagrižen da ti bo odtujil telefon in da ga pri tem ne bodo dobili bo spremenil IMEI, ali pa dal telefon nekomu ki to zna.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus To okt 02, 2012 3:50 pm

http://www.youtube.com/watch?v=63u6b-eHYzU
Mogoče me na tole spominja :lol:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov