Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po apr 04, 2005 6:32 pm

EAGLE-1 je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:. Videli boste da ni bil je ena medijska osebnost vendar je tudi dosti storil za svet nasploh.

Videli bodo tisti ki hučejo oz so sploh sposobni videti. Tisti ki pa so razžrti s sovraštvom (sploh enega poznam ki si veselo menja nicke po različnih forumih) pa bodo raje pogledali stran in cel svet razglasili za ''slep''. Pa še to...papež se je boril za SLEHRNEGA človeka, ne glede na vero, raso, spol, barvo kože...da ne omenjam da je odpustil atentatorju ki mu je 4x poslal šus v telo. Ni bil samo velik papež, bil je tudi izjemno velik človek in izjemna, neponovljiva osebnost

pika :!:

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Po apr 04, 2005 6:43 pm

ne spadam med tiste najbolj verne ma....
r.i.p.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po apr 04, 2005 7:40 pm

mene kot ateista pa najbolj moti, da zdej papeža razkazujejo kot eno trofejo v Vatikanu :cry: , pa na katerkol kanal prešaltaš skos eno in isto.
Ne štekam tega...ko je moj bivši sošolec umrl ga je mama dala v odprto krsto, čeprav mu je četrt glave falil. Če te pogled na kaj takega ne sili na bruh pol tut ne vem kaj te. Pa še to...lahko kdo reče pa ne glej pol. Možgančki pa oči delajo po svoje...sploh ne moreš kontrolirat :oops:
Vidu sem že marsikaj sam ta slika me bo večno spremljala :cry:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Po apr 04, 2005 7:59 pm

sem ateist pa vseeno moram povedat v mariboru so mu naredili veliki križ pa ko je umrl so delali tako paniko zdaj pa mi niti ena sveča ni tam gorela še okolje je bol za v falus
:twisted:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po apr 04, 2005 8:50 pm

Za konec pa se eno veliko NESTRINJANJE s pocetjem nekaterih moderatorjev, ker je bil zbrisan pilgrimov post. On NI nikogar zalil, napisal je le svoje menenje, ki je bilo negativno. Napisal je tudi dejstva, ki so bila razlog za njegovo mnenje. Prav je da se slisi VSA argumentirana mnenja, ce tudi negativna in se jih nikakor NE bi smelo brisati. (Dokler seveda ne postanejo zaljiva) Zarad mene je prav da se zbrise zaljive poste, ki niso utemeljeni, samo tega posta pa ne. Bil je eden izmed boljsih v tej temi in predlagam, da ga moderatorji vrnete na mesto, kjer je bil. Al bo na tem forumu prevladala cenzura.

moderatorji pa dobite minus, ker brišete kvalitetne poste . pilgrim .

hvala Mate in menjekul za zgornje!

pa recimo, da je v tej - tako čustveno nabiti temi - težko vedno ohraniti hladno kri. Kakorkoli, moderatorji se trudijo in delajo OK in dober forum. Zavedajmo se, da napak ne dela le tisti, ki nič ne dela.

sicer je pa to forum, kjer se prvenstveno dobivamo, da se pogovarjamo o avtomobilih, in morda nam zato takšne teme ne gredo najbolje.

Za konec še slikca dveh pokončnih, žal obeh že umrlih mož, papež janez pavel drugi in naslovni slovenski škof vekoslav grmič, tisti, ki se je s papežem le rokoval (maribor, 1999). Taisti grmič, ki je bil pri slovenskem kleru slabo zapisan, papežu pa (off the record!) zelo pogodu in simpatičen!

Slika
lp pilgrim

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 05, 2005 6:55 am

SlaYeR je napisal/-a:NEbivedu in lenivec naj se malo obrnem na vase komentarje. Kot sm uspel izsledit vn, pravista da je pac umrl se en clovek. Glejte... A dejstvo da na njegov pogreb pricakujejo 2 milijona ljudi, da vedeti da je pac umrl le se en navaden clovek? Umrl je zelo pomemben clovek. Prizadeval si je za mir, imel je velik vpliv v politiko in je ta vpliv tudi spridom izkoriscal in veliko pomagal v veliko drzavah. Med drugim je tudi prvi priznal osamosvojeno slovensko drzavo. Poamagal je pri zelezni zavesi. Vsako nedeljo ga je poslusalo na tisoce ljudi pod oknom in praviste da je umrl le SE EN NAVADEN CLOVEK? :roll:

Na grobišče 1.5 miliona ljudi v kongu je prišlo 3,5 miliona ljudi, pa so to objavili samo drugorazredni radiji. Tko da o množicah na grobovih ne piskaj. Tut na mercuryjev pogreb(pevec od queen-ov) je prišlo 3 milione ljudi, pa mislim da razen pesmi ki jih je napisal in odpel ni delal dobrih del - pa še aids je prenašal naokoli na druge ljudi.

Pač nisem povprečen slovenec in zame je bil papež "samo" še en človek človek, tako kot so vsi ljudje "samo" še eni ljudje. Itak pa za večino na tem forumu velja, da so bolj papežki od Papeža samega - tut za 80% slovencev tole velja. In tako se tudi odvija tale tema. Sam sem napisal samo dejstvo in ga tudi dokazal, da če umre en človek je to grozovitost in je potrebno žalovati, če pa umre na miljone ljudi, je pa to za večino tukaj gor samo statistika in to je tista splošna slovenska zavrtost in vse bolj smo podobni tistim katerim se večina od nas noče več pribiževati - američanom.
Namesto da bi se osamosvojili, nastavljamo hrbet vodilnim ljudem, tujcem in vsem, ki lahko vplivajo slabo na nas - PAČ SMO DEŽELA HLAPCEV IN NIKOLI NE BOMO NIČ DRUGEGA - SLOVENEC POTREBUJE TRDO ROKO IN ŠIBO, DA GA VSAK DAN TOLČE PO HRBTU.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To apr 05, 2005 7:26 am

nebivedu je napisal/-a: PAČ SMO DEŽELA HLAPCEV IN NIKOLI NE BOMO NIČ DRUGEGA - SLOVENEC POTREBUJE TRDO ROKO IN ŠIBO, DA GA VSAK DAN TOLČE PO HRBTU.

načeloma se strinjam s tvojim celim postom nebivedu ampak tole sem moral citirat.
ker to je pa tok res da... le redki to povejo na glas. :tomidelej:

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To apr 05, 2005 10:59 am

nebivedu je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:NEbivedu in lenivec naj se malo obrnem na vase komentarje. Kot sm uspel izsledit vn, pravista da je pac umrl se en clovek. Glejte... A dejstvo da na njegov pogreb pricakujejo 2 milijona ljudi, da vedeti da je pac umrl le se en navaden clovek? Umrl je zelo pomemben clovek. Prizadeval si je za mir, imel je velik vpliv v politiko in je ta vpliv tudi spridom izkoriscal in veliko pomagal v veliko drzavah. Med drugim je tudi prvi priznal osamosvojeno slovensko drzavo. Poamagal je pri zelezni zavesi. Vsako nedeljo ga je poslusalo na tisoce ljudi pod oknom in praviste da je umrl le SE EN NAVADEN CLOVEK? :roll:

Na grobišče 1.5 miliona ljudi v kongu je prišlo 3,5 miliona ljudi, pa so to objavili samo drugorazredni radiji. Tko da o množicah na grobovih ne piskaj. Tut na mercuryjev pogreb(pevec od queen-ov) je prišlo 3 milione ljudi, pa mislim da razen pesmi ki jih je napisal in odpel ni delal dobrih del - pa še aids je prenašal naokoli na druge ljudi.

Pač nisem povprečen slovenec in zame je bil papež "samo" še en človek človek, tako kot so vsi ljudje "samo" še eni ljudje. Itak pa za večino na tem forumu velja, da so bolj papežki od Papeža samega - tut za 80% slovencev tole velja. In tako se tudi odvija tale tema. Sam sem napisal samo dejstvo in ga tudi dokazal, da če umre en človek je to grozovitost in je potrebno žalovati, če pa umre na miljone ljudi, je pa to za večino tukaj gor samo statistika in to je tista splošna slovenska zavrtost in vse bolj smo podobni tistim katerim se večina od nas noče več pribiževati - američanom.
Namesto da bi se osamosvojili, nastavljamo hrbet vodilnim ljudem, tujcem in vsem, ki lahko vplivajo slabo na nas - PAČ SMO DEŽELA HLAPCEV IN NIKOLI NE BOMO NIČ DRUGEGA - SLOVENEC POTREBUJE TRDO ROKO IN ŠIBO, DA GA VSAK DAN TOLČE PO HRBTU.

Mislim da pretiravaš. Ene države imajo teden žalovanja, in mi praviš da silimo v rit ? Nevem pa kaj imajo američani pri vsem tem.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] To apr 05, 2005 11:04 am

nebivedu je napisal/-a:

Ob naravnih katastrofah ali vojnah, kjer umre več tisoč, sto tisoč ali celo milijon ljudi, je zelo težko tako žalovati kot za posameznikom, ki si ga osebno poznal, ali pa le posredno prek medijev in ti je predstavljal nek idol.
Ko umre ogromna količina ljudi, človek zelo težko dojame to dejstvo, da je naenkrat izbrisanih toliko ljudi z zemlje..Ljudje so v večjem šoku in posledično se to kaže v "manjšem" žalovanju..Navsezadnje, če bi želel žalovati za vsakim, ki umre - bi lahko to počel 24 ur na dan, kar pa ni ravno spodbujajoče dejanje..

Aja: Freddie je bil pa car! Poglej si Live at Wembley al pa Live at the Bowl..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To apr 05, 2005 10:40 pm

nebivedu je napisal/-a:

Še en človek? Papež je eden izmed najbolj zaslužnih, da se je v mednarodni javnosti priznala samostojna Republika Slovenija, ker je to storil prvi in k temu spodbujal tudi ostale. ČE NE DRUGEGA. Sicer pa lahko itak vsak lahko vidi v vsaki stvari slabe stvari, če jih hoče. Verniki mu pripisujejo zasluge za Cerkev, ostali pa na području sprave in miru.

Mislim, da ne pretiravam, če rečem, da je šlo za pozitivno osebo, da je bil človek, ki se je trudil, da bi delal dobro.

Eno je kritična ocena, drugo pa iskati negativnost v vsaki stvari. Sicer pa izražam potrtost seveda tudi za tista 1.5 mio ljudi. Žal mi je za njih, čeprav jih nisem nikdar niti videl.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz To apr 05, 2005 11:03 pm

Elvis didn't died, he went home.

Ce sama cerkev razglasa, da papez ni umrl, zakaj potem zalovanje? Ce je sel na boljse, ajmo potem vola na gril in muziko do jutra.

Lep pozdrav

ps. ce se motim, me popravite

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch To apr 05, 2005 11:05 pm

Ma stari on je bil en čist navadn človek. Kva pa je naredu tazga kar kkšn drug nebi. Ambasador miru je bil samo zato ker je tok velik ljudi na tem svetu vernih in se klanjajo enmu človeku z plešo pa kapco na glav kot da je nevemkdo. Sploh pa nebi mogu hodt po svetu če si ne bi cekev nagrabla tok dnara. Skratka men on ni nič pomenu. Aja pa sploh ne pržgem več tv ja ka še cartoon networka (samurai jack je car) ne morm u miru gledat.
Kaj mata Elvis Presley pa papež skupnga?
Oba sta mrtva!
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

EAGLE-1
Nov uporabnik

Napisal/-a EAGLE-1 To apr 05, 2005 11:06 pm

lenivec je napisal/-a:.
mislim dajte mal razmislit no, kot je reko nebivedu, bil je samo en človek, ki je pač bil na takem položaju sploh med verniki da je preprosto treba zagovarjat da je bil velik človek.
je ogromo ljudi ki so nardili več od njega pa noben neve niti z anjih, ker pač niso medijaska osebnost in pa na takem položaju. to da je pa papež velik človek in te stvari pa itak neki pripadnik RKC nebo govoril drugače, ker je tak naučen da je to tak. pa si že dajte dopovedat da ni vse zlato kaj se sveti.

Pa mi povej kdo je naredil več za spravo med različnimi narodi, verami in rasami na svetu?
Pa še to mi povej, kako je lahko npr 50 novinarjev pri Discoveryu, par tisoč novinarjev pri časnikih celega sveta naučenih? Kako je lahko npr par tisoč pisateljev po svetu naučenih? Tale tvoja predpostavka glede ''naučenosti'' ne vzdrži niti tople vode. Hvala za odgovore.

Pa še nekaj, mislim da tule večina nima problemov s pregovorom da ni vse zlato kar se sveti. Ma pa kr nekaj posameznikov težave okoli slepega sovraštva do vsega kar je papež predstavljal. Zanimiv fenomen.

Kot je že nekdo povedal....eno je kritična presoja dela papeža, tudi jaz se v nekaterih zadevah nisem strinjal z njegovimi odločitvami, drugo pa je njegov neomajen 80 letni boj za mir in spravo v svetu. Da ne omenjam da je odpustil svojemu atentatorju, ga spovedal in se zavzel zanj, ko naj bi dobil smrtno kazen. Bi bil ti sposoben kaj takega narest? Jaz zase dvomim. [/u]

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Sr apr 06, 2005 12:20 am

Vontz je napisal/-a:Elvis didn't died, he went home.

Ce sama cerkev razglasa, da papez ni umrl, zakaj potem zalovanje? Ce je sel na boljse, ajmo potem vola na gril in muziko do jutra.

Lep pozdrav

To je običajno ritual pri pravoslavcih, ne pri rimokatolikih....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr apr 06, 2005 7:25 am

EAGLE-1 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:.
mislim dajte mal razmislit no, kot je reko nebivedu, bil je samo en človek, ki je pač bil na takem položaju sploh med verniki da je preprosto treba zagovarjat da je bil velik človek.
je ogromo ljudi ki so nardili več od njega pa noben neve niti z anjih, ker pač niso medijaska osebnost in pa na takem položaju. to da je pa papež velik človek in te stvari pa itak neki pripadnik RKC nebo govoril drugače, ker je tak naučen da je to tak. pa si že dajte dopovedat da ni vse zlato kaj se sveti.

Pa mi povej kdo je naredil več za spravo med različnimi narodi, verami in rasami na svetu?
Pa še to mi povej, kako je lahko npr 50 novinarjev pri Discoveryu, par tisoč novinarjev pri časnikih celega sveta naučenih? Kako je lahko npr par tisoč pisateljev po svetu naučenih? Tale tvoja predpostavka glede ''naučenosti'' ne vzdrži niti tople vode. Hvala za odgovore.

Pa še nekaj, mislim da tule večina nima problemov s pregovorom da ni vse zlato kar se sveti. Ma pa kr nekaj posameznikov težave okoli slepega sovraštva do vsega kar je papež predstavljal. Zanimiv fenomen.

Kot je že nekdo povedal....eno je kritična presoja dela papeža, tudi jaz se v nekaterih zadevah nisem strinjal z njegovimi odločitvami, drugo pa je njegov neomajen 80 letni boj za mir in spravo v svetu. Da ne omenjam da je odpustil svojemu atentatorju, ga spovedal in se zavzel zanj, ko naj bi dobil smrtno kazen. Bi bil ti sposoben kaj takega narest? Jaz zase dvomim. [/u]

Itak živimo v dolini šentflorjanski, ki je še hujša kot butale. V butalah vsaj neki so (butasti če ne druzga), slovenci pa niso vse skup nič, slepo sledimo svetu in medijem in nismo sposobni generirati lastnega mnenja.

Kar se pa tiče novinarjev so pa itak plačani za vse in pol se vsi rinejo tja, da bi dobil plačo, pa zato, ker bo letos najboljša slika(pulizerjeva nagrada) šla enemu od teh 50.000 novinarjev (če ne verjameš se bomo pogovarjali naprej po podelitvi teh nagrad). Mislim, da veš kaj to pomeni - eden od parazitov(novinarjev) bo slikal eno dobro fotko o papeževi smrti ali dogajanju tam in bo dobil nagrado - mastil se bo na račun umrlega - pa sej u bistvu je to delo novinarjev.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr apr 06, 2005 7:28 am

No pa še nekaj kar bo mogoče povedalo svoje(tistim parim procentom tukaj gor, ki še znamo razmišljat s svojo glavo)

Tista rožica,
ki se je resnično srečala s soncem,
ti ne bo pripovedovala samo o soncu....

Mislim, da tale stavek dosti pove.

Uporabniški avatar
germancarfan
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a germancarfan Sr apr 06, 2005 7:51 am

Vontz je napisal/-a:Elvis didn't died, he went home.

Lep pozdrav

ne skacejo pa ne veselijo se ravn tega, sam kot simbol da je to pot na boljse kardinali nosijo slavnostna rdeca oblacila ne pa zalvalna crna ;)
ski and drive

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr apr 06, 2005 10:05 am

Peesda če bi bil js admin tega foruma, bi ga kr zapru, a smem zaklent mogoče???

Fak an.
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov