Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če feb 09, 2006 11:45 am

Danes so mi iz T2 sporočili, da Telekom pravi, da ni možen priklop pri meni, ker naj nebi bilo rpostih vodov. Lažnivci. Lastnik stanovanja mi zagotavlja da je dovolj rpostora, poleg tega so vsi kabli še vedno potegnjeni, samo rpijavljen ni telefon. Naj gre Telekom nekam.

Kakšne so alternative? Kaj storiti?
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če feb 09, 2006 12:47 pm

Samotar je napisal/-a:
Marko_mx-3 je napisal/-a:
V postopku nadzora, uvedenega na pobudo družbe T-2, je agencija ugotovila, da je Telekom Slovenije kršil pravico družbe T-2, v skladu s katero bi morala ta dobiti z najemom pravico do povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke, to je brez vseh naprav, kar pomeni tudi brez zaščitnih elementov.

Mene pa tole malo moti, ali bo T-2 potem svoje zaščitne naprave vgradil, ker lahko nastane problem pri raznih napetostnih udarih, da ne bo enemu X udarla strela potem bom pa še jaz kaj kasiral na njegov račun?

Saj T2 je ponudil Telekomu da zamenjajo protinapetostne s svojimi, ki prepuščajo VDSL spekter, pa je Telekom reku da na svojem obrežju pa že ne bo mel tuje opreme. Ustreznih svojih pa tut noče zagotovit. Butalci.

Valda ne bo, zakaj bi pa pluval v lastno skledo. Telekom in Siol itak vesta da v primeru da to zagotovijo, ljudje ne bojo več dolg ostal pri oderuhu, ki se mu je*e za stranke.
Jaz tut ne morem na T2 zaenkrat, čeprav mam znanca ki dela na Telekomu, pa pravi da bi pri men bil komot priklop. Problem ni v tehniki, temveč v birokraciji na Telekomu. :[]
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če feb 09, 2006 11:47 pm

evo neki novga:

Ljubljana - Potem ko je Telekom Slovenije na podlagi odločbe agencije za pošto in elektronske komunikacije (APEK) pred nekaj tedni moral pričeti odstranjevati neustrezne prenapetostne zaščite, ki so ovirale dostop uporabnikom tehnologije VDSL, je prejšnji teden Apek z novo odločbo Telekomu prepovedal zavračanje dostopa iz razloga, da ni prostih vodov. To je sprostilo priključevanje večjega števila naročnikov T-2, ki jim je bilo to doslej onemogočeno, so danes sporočili iz družbe T-2.

Priključevanje naročnikov T-2 je prve mesece potekalo izredno oteženo, pojasnjujejo v T-2 in dodajajo, da je Telekom Slovenije poizvedbe za priklop na polno razvezano zanko zavračal z obrazložitvijo, da ni prostih kapacitet na kablih. "T-2 je to obrazložitev označil kot neutemeljeno in sprožil postopek na Apek, zaradi njenega nedelovanja pa tudi pred Evropsko komisijo. Na osnovi pritožbe T-2 je Apek prejšnji teden v svoji odločbi Telekomu prepovedal zavračanje priključitev iz razloga, da ni prostih rezerv," so sporočili iz T-2.

T-2: VDSL povezava delovala slabše, kot bi morala

Kot je znano, je T-2 že po priklopu prvih naročnikov sicer ugotovil, da internetna povezava VDSL ne deluje ali deluje slabše, kot bi morala. Opravljene meritve so pokazale, da je to posledica omejevanja uporabe frekvenčnega spektra bakrene parice, ki jo povzročajo Telekomova neprimerna prenapetostna varovala, poudarjajo v T-2. Slednji je zato od Telekoma zahteval odstranitev varoval in nadomestitev s primernejšimi, kar je potrdil tudi Apek v odločbi z dne 13. decembra lani, v kateri od Telekoma zahteva, da družbi T-2 omogoči uporabo celotnega frekvenčnega spektra v zakupljenih bakrenih paricah.

Te odločbe Telekom sprva ni spoštoval, ker nameščene zaščite naj ne bi vplivale na kakovost prenosa podatkov, pojasnjujejo v T-2 in dodajajo, da je od njih celo zahteval podpis aneksa k pogodbi o razvezani lokalni zanki, s katerim bi T-2 prevzel vse stroške ob morebitni škodi, ki bi nastala zaradi prenapetostnih pojavov v omrežju Telekoma.

Telekom pripravljen na skupno testiranje VDSL-razcepnikov

Nato pa je Telekom Slovenije pred tremi tedni obvestil T-2, da neustrezne prenapetostne zaščite, ki motijo signal VDSL, sproti odstranjuje. To pomeni, da bo s tem povezanih težav obstoječih uporabnikov kmalu konec, izpostavljajo v T-2. Obenem dodajajo, da v istem dopisu Telekom sporoča, da so pripravljeni na skupno testiranje VDSL-razcepnikov. To po pojasnilih T-2 napoveduje boljše čase tudi naročnikom, ki želijo skupni dostop, torej ohraniti telefonsko številko Telekoma Slovenije in hkrati uporabljati dostop do interneta prek VDSL.

"V T-2 nas zadnji ukrepi Apeka in sprememba odnosa Telekoma veselijo, saj pomenijo korak k normalizaciji poslovanja T-2 in odpravi ovir za hitrejši priklop naših naročnikov. Pričakujemo, da bomo s Telekomom čim prej našli skupen jezik tudi za rešitev preostalih odprtih vprašanj, kot sta neupravičeno zavračanje možnosti skupnega dostopa in vzpostavljanje kolokacij ter odzivanje nasploh v razumnih rokih," je v sporočilu za javnost pojasnil direktor T-2 Matevž Turk.

Mogoče se pa le premika na boljše :)
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Pe feb 10, 2006 12:43 pm

jst sem danes dobil T-2 paket (modem, telefon itd).. ..zdej pa samo še čakam na klic iz telekoma in priklop T-2 (rečeno mi je blo, da bo to naslednji teden).

na to sem čakal od oktobra.. ..ampak važno je, da sem dočakal :lol:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe feb 10, 2006 12:46 pm

Oktobra. :? :x Sem T2 prosil naj ponovno pošljejo v poizvedbo moj naslov, pa da vidim.
Slika

Uporabniški avatar
Sopr
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Sopr Pe feb 10, 2006 1:23 pm

Men so rekli da je možen priklop samo da imajo neke probleme z telekomom in da morajo to rešit potem pa naj bi bilo...

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Pe feb 10, 2006 1:41 pm

pri meni nikoli ni bil problem, ali je priklop možen ali ne, saj sem doma 200m stran od centrale.. ..problem je bil telekom, ki je postopek zavlačeval.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po feb 13, 2006 9:36 am

Dostop pri katerem obdržiš Telekomov telefon in SiOL zamenjaš z T-2 pa še ni mogoč?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Po feb 13, 2006 1:09 pm

ice je napisal/-a:Dostop pri katerem obdržiš Telekomov telefon in SiOL zamenjaš z T-2 pa še ni mogoč?

Samo pri telekomu že resno razmišljajo o tem in je samo še uprašanje časa, kdaj bo mogoče. :D

Sedaj naj bi bile porihtani vsi problemi med Telekomom in T2 in naj bi zadeve normalno stekle.Tako da hitro vsi na T2, še posebno ker so tako razočarali z ADSL2 PRI siol-u (premajhne hitrosti, sploh uplod, pa predrago, edin osnovna povezava se bo pocenila no)... :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Po feb 20, 2006 10:34 pm

Torej, glih tok da mal updejtam....dans je uradna uvedba ADSL2+. Hitrost bo zaenkrat 24/1 Mbps....za cene se se ne ve.

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 20, 2006 10:45 pm

No da se še jaz utaknem....... iz telekoma sem dobil ustnoinformacijo da bo u roki dveh mescev možn adsl tud pr men....... za T2 sem še vedn predaleč od centrale... u bistvu mi je pa tko vseen kaj mam sam da bo 24/7 dostop.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To feb 21, 2006 10:15 pm

u KR se pospeseno testira optiko T-2...do 15.marca zastonj

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr feb 22, 2006 8:28 am

Od T-2 sem dobil naslednje obvestilo:

Spoštovani!
Na osnovi pritožbe T-2 je APEK prejšnji teden v svoji odločbi Telekomu prepovedal zavračanje priključitev iz razloga, da ni prostih rezerv. To pomeni, da bomo sedaj pri vseh naših naročnikih v podobnem primeru nadaljevali s postopkom.
Upamo, da bo vaš priključek aktiven že do konca tega meseca.
Lepo vas pozdravlja,
Mitja
T-2 Služba za naročnike

Končno se je začelo nekaj premikat. VDSL čakam namreč že od novembra 2005.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr feb 22, 2006 8:35 am

tud sam sem ga imel namen nabavit, vendar je telekom nekaj kompliciral, tak da upam, da bo zdaj kaj šlo naprej

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky Sr feb 22, 2006 9:22 pm

Slika

Tole je T-2 ;)
Nimam ga doma osebno je pa od frenda linija je 20/10 centralo vidi z okna ;)

Drgac pa lepo zgleda. Film ma dol v 5min ce je dovolj seederjov... tko da se splača.

p.s: pa cist na useh forumih je tebata o T-2 ;)

LP

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe feb 24, 2006 10:03 am

Sem računal s tem.
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe feb 24, 2006 11:13 am

lenivec je napisal/-a:za vse ki hočete na T" sam eno opozorilo, kable bo treba potegnit vse nove. recimo če se v večnadstropni hiši bojo vsi kabli do televizij telefonov in računalnikov šli iz ene vtičnice.

dak da recimo da je telefon glavni v dnevni potem pa do vseh ostalih na novo vlečt utp kable.

tak da če je komu to ovira lahko pozabi na T2 bil je tak primer danes pri teti... nikjer in nikoli je ni noben opozoril da bo treba kable na novo.

Kaj pa recimo da uporabiš Wi-Fi ali pa kakšen drug brezžični router?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe feb 24, 2006 11:36 pm

INFINITI je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:za vse ki hočete na T" sam eno opozorilo, kable bo treba potegnit vse nove. recimo če se v večnadstropni hiši bojo vsi kabli do televizij telefonov in računalnikov šli iz ene vtičnice.

dak da recimo da je telefon glavni v dnevni potem pa do vseh ostalih na novo vlečt utp kable.

tak da če je komu to ovira lahko pozabi na T2 bil je tak primer danes pri teti... nikjer in nikoli je ni noben opozoril da bo treba kable na novo.

Kaj pa recimo da uporabiš Wi-Fi ali pa kakšen drug brezžični router?

tezka zarad TVja

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So feb 25, 2006 11:32 am

wuky je napisal/-a:Slika

Tole je T-2 ;)
Nimam ga doma osebno je pa od frenda linija je 20/10 centralo vidi z okna ;)

Drgac pa lepo zgleda. Film ma dol v 5min ce je dovolj seederjov... tko da se splača.

p.s: pa cist na useh forumih je tebata o T-2 ;)

LP

a to pol 20.000 daje za internet :shock:
ok sam če rab tut prov če ne pa :?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov