Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr dec 28, 2005 11:12 pm

R.I.P. punce

Lastnik je pa res ubogo žrtveno jagnje.Zgodila se je tragedija in poglej barabe kako želijo namočiti ubogega lastnika :roll: Revež nič kriv, samo želel je nuditi mladini kar najboljšo zabavo.Sory za sarkazem, ampak lastnik ni nobeno ubogo žrtveno jagnje.
Jaz bi mu obesil umor iz malomarnosti(ne se bat to se ne bo zgodilo).Z dobrim odvetnikom mu bodo skenslali pripor takoj, ko se srd množic malo uleže.Ne ven koliko 100 mio je dolžan za razne kazni,to ni prva nesreča, ki se je zgodila v lipi, delovanje lipe je bila javna tajna.Naš pravni sistem je pač tak kakršen je in ljudje smo kakršni smo.Ko gre kaj narobe so krivi vsi ostali samo mi ne.Nobena sankcija ne bo obudila 3 mlada življenja in vrnila staršem svoje otroke.Upam da se ta dogodek ne bo pozabil v parih mesecih in bo prinesel vsaj nekaj koristi.
Nemogoče je iskati neposredne krivce nesreče.Verjetno je bila gužva,bilo je prijetno toplo,folku je bilo dolgčas in so se začeli malo prerivat.Mogoče so bili začetniki tega prerivanja celo kolegi.To prerivanje se je potem sprevrglo v to, da je vsak probal ostati na nogah,ograja je popustila in vsak je želel samo vstati in rešiti sebe.Kar slabo mi je postalo, ko sem včeraj (se mi zdi) nekje na tv-ju pri poročilih poslušal jokajoče izpovedi dveh nadebudnih fantov.Kako se vleče koka v lipi,da je polno drog,da so punce otipavali, ko sta ležali na tleh, vglavnem kako hudobni so ljudje.Pa pi**a tam sta bila frajerja pa bi kaj naredila!!!Tipično.Vsi drugi so krivi za vse!!!Vsak, ki je bil takrat tam in ni naredil česa dobrega, ko bi lahko ga lahko upravičeno peče vest....
lp :cry:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 29, 2005 7:25 am

Vuso je napisal/-a:R.I.P. punce

Lastnik je pa res ubogo žrtveno jagnje.Zgodila se je tragedija in poglej barabe kako želijo namočiti ubogega lastnika :roll: Revež nič kriv, samo želel je nuditi mladini kar najboljšo zabavo.Sory za sarkazem, ampak lastnik ni nobeno ubogo žrtveno jagnje.
Jaz bi mu obesil umor iz malomarnosti(ne se bat to se ne bo zgodilo).Z dobrim odvetnikom mu bodo skenslali pripor takoj, ko se srd množic malo uleže.Ne ven koliko 100 mio je dolžan za razne kazni,to ni prva nesreča, ki se je zgodila v lipi, delovanje lipe je bila javna tajna.Naš pravni sistem je pač tak kakršen je in ljudje smo kakršni smo.Ko gre kaj narobe so krivi vsi ostali samo mi ne.Nobena sankcija ne bo obudila 3 mlada življenja in vrnila staršem svoje otroke.Upam da se ta dogodek ne bo pozabil v parih mesecih in bo prinesel vsaj nekaj koristi.
Nemogoče je iskati neposredne krivce nesreče.Verjetno je bila gužva,bilo je prijetno toplo,folku je bilo dolgčas in so se začeli malo prerivat.Mogoče so bili začetniki tega prerivanja celo kolegi.To prerivanje se je potem sprevrglo v to, da je vsak probal ostati na nogah,ograja je popustila in vsak je želel samo vstati in rešiti sebe.Kar slabo mi je postalo, ko sem včeraj (se mi zdi) nekje na tv-ju pri poročilih poslušal jokajoče izpovedi dveh nadebudnih fantov.Kako se vleče koka v lipi,da je polno drog,da so punce otipavali, ko sta ležali na tleh, vglavnem kako hudobni so ljudje.Pa pi**a tam sta bila frajerja pa bi kaj naredila!!!Tipično.Vsi drugi so krivi za vse!!!Vsak, ki je bil takrat tam in ni naredil česa dobrega, ko bi lahko ga lahko upravičeno peče vest....

In ti si bil vesel, ker si lahko v Lipo hodu žurat!!!
Old subarus never die, they just get faster!

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če dec 29, 2005 10:07 am

nebivedu je napisal/-a:

Točno tako na tisoče zadovoljnih uporabnikov lipe skozi leta se zdej zgraža in pluva nad lastnikom. Vsi smo ki smo hodil tja smo ga na nek način podpiral.(skor vsak vikend več kot tisoč že leta in leta) Dovolj dobre zabave je tud drugje. In pa ja lastnik je žrtveno jagnje!! Mediji so si ga zbral da bodo zadovolili uboge mame in očete. Kje pa odgovarja kdo iz državnega aparata ki bi moral klub že zdavnaj zapreti? Bo kak inšpektor izgubil vsaj delo? Tega ne bo verjemite!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če dec 29, 2005 10:57 am

nebivedu je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:R.I.P. punce

Bil sem 1x doslej v lipi, tako da bi težko rekel zase da sem nek lipa fan ;)
Če bi mi bila scena všeč bi šel verjetno več kot 1x ;)Ne maram in tudi nikoli nisem maral do konca nabasanih diskačev, kjer si kot sardela in se posledično večino časa držim za denarnico,elektronska muzka mi ni všeč,razni deejay time variante s krdelom kradljivih mladoletnikov in potrebnimi 13 letnicami se mi pa zdijo rahlo primitivni.Mogoče malo banalno napisano ampak jaz sem takrat dobil tak vtis.Ne trdim pa da so vsi taki.
Yurchek: Ne vem zakaj bi kdo izmed uslužbencev državnega aparata zgubil delo.ne vem, če dovolj natančno poznamo ozadje, da bi lahko sodili o delu pristojnih državnih uslužbencev.Če se v postopku ugotovi, da je prišlo do nepravilnosti je prav da odgovarja tudi kakšna pristojna državna služba.Lastnik je odgovoren za dogajanje na njegovi prireditvi.In če se pi**arija zgodi pred diskoteko na njegovi zemlji,pred očmi varnostnikov, ki so bili zadolženi za delanje reda je nedvomno odgovoren tudi lastnik.Varnostna služba je že dobila kazen, ker nima ne vem kakšne licence.Kdo jih je najel?Kdo ima ne vem koliko raznih kazni, ker ni deloval v skladu z zakonom?Kaj misliš da bo medijski gnev potolažil starše otrok?Mislim da bi raje videli, da se vse skupaj zaključi.... :roll:
btw: Danes ob 11ih je na žalah pogreb ene od punc.RIP

Uporabniški avatar
LoLiShMaN
Novinec

Napisal/-a LoLiShMaN Če dec 29, 2005 1:30 pm

dobr z mojega konca je ta tema zaključena danes je bil pogreb katke in ne moram verjeti koliko folka se je zbralo v vsakem primeru katka,nataly,anja r.i.p.
:cry:

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če dec 29, 2005 2:18 pm

Fullback je napisal/-a:
stealth je napisal/-a:Danes so lastniku lokala odvzeli prostost. Partiji pa naj bi bili do nadaljnega odpovedani. Mogoče se bo tako prišparalo kako življenje. Ne vem pa zakaj starši tako mlade punce puščajo ven?!? Jaz svoji hčerki ne bi dovolil na take žure. Do devetih zvečer ma da je doma! Sicer pa je bilo kaj takega samo vprašanje časa, ker lastnik pač res ni ok človek.

si že pomislu na to foro: bom pri kolegici prespala?! Napakira kufr in gre...starši v dobri veri da že spi , mirno zaspijo...pa jih zbudi telefon policije... :roll:

si že pomislu da loh tut prjatlca prespi pri hčerki? Kokrkol bomo mešal, življenja se ne bojo vrnila...tko da še enkrat rip. Jaz se umikam iz te teme.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Če dec 29, 2005 8:38 pm

Škoda ker se je to moral zgodit. Najbrž bojo Lipo tut zaprl. Sam ne morjo pa govort,da je to en neorganiziran lokal, nasrotno - Lipa je en redkih diskačev ki je bil res hudo dobr organiziran, če so le ljudje dost civilizirani.

Neboste verjel ampak ko je bil tm Rush je bla gužva najmanj taka, v klubu je blo okol 2200 ljudi, odzun je ostal pa še par sto ljudi, ki so pridno čakali tut po 5 (!!!) ur pa je bla karta se mi zdi okol 4k s tem da sta dva redarja mirila ljudi da se niso prerival. Sam to je bla starejša publika, mlado drhal nevem če bi se sploh dal umirt, k te tamali itak vsi misljo da so nevemkva...

Če bi mene tko prerival bi najbrž znoru, koga na gobec poču jih hudo nadrl, in glede na moje dosedanje izkušnje bi tut dosegu svoje, tut zarad svoje višine.

Sam škoda življenj in kluba zarad enih mulcev ki so hotl nujno pršparat tistga jurčka... :?
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če dec 29, 2005 8:53 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Če bi mene tko prerival bi najbrž znoru, koga na gobec poču jih hudo nadrl, in glede na moje dosedanje izkušnje bi tut dosegu svoje, tut zarad svoje višine.
Sam škoda življenj in kluba zarad enih mulcev ki so hotl nujno pršparat tistga jurčka... :?

no zdej se pa zamisl kaj bi s tem naredil... oz. storu v temlem primeru?
vsesplosni pretep.. itd..

mislm da se ne da resit na tak nacin
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jan 02, 2006 10:49 pm

MacTron načeloma se strinjam s tvojim razmišljanjem, a nekaj si spregledal. 15 let star mulo ne j**e žive sile razen samega sebe in beseda pri mlajši generaciji (tudi puncah) že dolgo ne zaleže več, ker so že po defaultu ovce brez lastnega razmišljanja, ki jih vzgaja MTV in tv pink namesto lastnih staršev.

Ovce pa je treba včasih malo bolj odločno "usmeriti" - za njihovo lastno dobro.

100% sem prepričan, da se bi zgodba drugače končala, če bi se našlo par starejših in krepkejših fantov in bi malo naredili red med objestneži na koncu vrste, ki so porivali in se drli citiram: "Malo vas je, malo vas je p**kice!"

Takim genialcem ne zaleže nikakršna prošnja, lepa beseda.
Dejstvo je, da so jih starši zanemarili, zato pa odraščajo iz telet v veliko govedo, ki razume le vzgojno klofuto (sicer dolžnost staršev), a tudi klofuta včasih ni dovolj. Nekaterim je treba pač debilizem izbiti iz glave. Če tega ne znajo starši, bo to vlogo prevzel nekdo na ulici.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po jan 02, 2006 11:04 pm

MacTron je napisal/-a:
BMW Motorsport je napisal/-a:Če bi mene tko prerival bi najbrž znoru, koga na gobec poču jih hudo nadrl, in glede na moje dosedanje izkušnje bi tut dosegu svoje, tut zarad svoje višine.

no zdej se pa zamisl kaj bi s tem naredil... oz. storu v temlem primeru?
vsesplosni pretep.. itd..

mislm da se ne da resit na tak nacin

ma poglej mac, jaz bi verjetno tudi tako naredil, raje vsespološni pretep in da se ljudje razkropijo kot pa 3 mlade smrtne žrtve. sam nikoli ne veš lahko bi bilo potem boljše ali
slabše. :? itaq je pa brez veze sploh govorit, ker kar je blo je blo. :?
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jan 03, 2006 12:24 pm

Ja, nekaj 100 ljudi bi se te res ustrašlo... :huh: Lepo te prosim no...znoru med 500 ljudmi...kot da bi šel v burjo prdet :? Mogoče bi se te 500 osnovnošolčkov na razredni stopnji ustrašilo ja...ne pa 500 pijanih "živali"...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

nakamichi
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a nakamichi To jan 03, 2006 4:39 pm

Strel v zrak bi bla edina zadeva ki bi streznila tako maso ljudi v zadostnem času za ukrepanje, vsak bi se za svoje življenje usral in bi se umaknil :o

Ostale zadeve pri velikih masah ljudi nabitih skupaj ne pomagajo ker mora popustit pritisk iz zunanjosti proti notranjosti, torej se morejo razkropit, in to je v tem primeru skupinsko delo in ne delo posameznikov :idea: :roll:

Organizator bi tragedijo lahko preprečil le s preventivo, torej zadostrno št. redarjev da bi množico "krotila" že od prihoda na prizorišče naprej proti diskoteki, kot je za to poskrbljeno na večjih partyjih in koncertih.

Ko se 1× taka zadeva začne je ponavadi prepozno kadar se redarji prebijejo do lokacije, enake probleme ima tudi policija pri razbivanju večjih skupin na manjše.

Kdo je tukaj kriv....nekaj organizator, a večinoma so ljudje, opice pouhne samih sebe ki rinejo naprej ker mislijo da bodo s tem nekaj dosegle, take bi mogli poteptat žive ;)

L.P.
SQ 4 ever

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jan 05, 2006 2:08 pm

Hipoteticno: na polnocnici dva nadobudneza pijana vrzeta eno orto doma narjeno petardo v cerkev. 3 bake umrejo zarad infarkta. Pred cerkvijo je mnozica ljudi in ne more se dolociti kdo je vrgel petardo. Ali odgovarja duhovnik ker ni poskrbel za varnost 1000 ljudi?

Ogabno se mi zdi da se tko hitro doloci krivec ki je kriv za vse drugo samo za smrt teh 3 punc ne... Bli so ze vecji partiji v lipi z bol zadrogiranimi ljudmi in ni blo nikomur nic. 500 ljudi sploh ni dosti ce se jih ne nabije na 5x3m razdalje medtem pa je za njimi parking na katerega bi slo 10.000 ljudi. Skorci so objestni in od objestnosti se kdaj pa kdaj umre.

Ko ze govorite o zagotavljanju varnosti se eno vprasanje. Kakor vem majo medvode svojo policijsko postajo. Me prav zanima kaj so vrli modri angeli poceli takrat. Mogoce pisali prometne kazni za 10kmh porekoracitev hitrosti ob 2h zjutraj ali pa so mogoce iskali pohace in njihove packe z 0,3g marihuane po okoliskih gozdovih?

Uglavnem vse kar pise v casopisih je iskanje gresnega osla (jst sm vedu kako bo medijski linc potekal takoj k sm zvedel za stvar) in metanje peska v oci. Resni problemi so ostali in ce je ksna tolazba starsem mrtvih deklet da je mel lastnik lipe 1m daljso parcelo in so za zaprtje njegovega kluba zbirali podpise pol naj ostane tko.

Ali imajo mladi kaksno moznost bolj konstruktivno izrabit svoj prosti cas in se zabavat na drugacne nacine? Kasne so vrednote med mladimi danes? Kaksen je nadzor nad njimi in ali je ta nadzor pravilen? ipd.

Uporabniški avatar
R-M
Novinec

Napisal/-a R-M Če jan 05, 2006 4:08 pm

HajdukS je napisal/-a:Hipoteticno: na polnocnici dva nadobudneza pijana vrzeta eno orto doma narjeno petardo v cerkev. 3 bake umrejo zarad infarkta. Pred cerkvijo je mnozica ljudi in ne more se dolociti kdo je vrgel petardo. Ali odgovarja duhovnik ker ni poskrbel za varnost 1000 ljudi?

Ogabno se mi zdi da se tko hitro doloci krivec ki je kriv za vse drugo samo za smrt teh 3 punc ne... Bli so ze vecji partiji v lipi z bol zadrogiranimi ljudmi in ni blo nikomur nic. 500 ljudi sploh ni dosti ce se jih ne nabije na 5x3m razdalje medtem pa je za njimi parking na katerega bi slo 10.000 ljudi. Skorci so objestni in od objestnosti se kdaj pa kdaj umre.

Ko ze govorite o zagotavljanju varnosti se eno vprasanje. Kakor vem majo medvode svojo policijsko postajo. Me prav zanima kaj so vrli modri angeli poceli takrat. Mogoce pisali prometne kazni za 10kmh porekoracitev hitrosti ob 2h zjutraj ali pa so mogoce iskali pohace in njihove packe z 0,3g marihuane po okoliskih gozdovih?

Uglavnem vse kar pise v casopisih je iskanje gresnega osla (jst sm vedu kako bo medijski linc potekal takoj k sm zvedel za stvar) in metanje peska v oci. Resni problemi so ostali in ce je ksna tolazba starsem mrtvih deklet da je mel lastnik lipe 1m daljso parcelo in so za zaprtje njegovega kluba zbirali podpise pol naj ostane tko.

Ali imajo mladi kaksno moznost bolj konstruktivno izrabit svoj prosti cas in se zabavat na drugacne nacine? Kasne so vrednote med mladimi danes? Kaksen je nadzor nad njimi in ali je ta nadzor pravilen? ipd.

Čaki mal. ne morš ti primerjat cerkve pa enga partyja k so skor usi pod vplivi raznih substanc.V carkvi se ne prričakuje nobenih izgredov ker tja hodjo ljudje iz drugačnih bolj miroljubnih razlogov. Pa tut nemorš primerjat da enga kap zadane al pa to da jih poteptajo sam zato ker so hotl pršparat jurja. OK če bi jim šlo za življenje bi mogoče še razumu.
Pa mislm da je lastnik oz. organizator zabave ker ni poskrbel za varnost in pa tudi varnostniki ker niso ukrepali

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jan 05, 2006 4:28 pm

...drugacnih miroljubnih razlogov?

Ples pa druzenje ni miroljubno? Vi se hodite v diskace nafukavat pa prefukavat? :lol:

Razlogi so cist isto miruljubni sam folk si jih narobe predstavlja.

(aja pa razloge za obiskovanje cerkve si tut ljudje razlicno predstavljamo ves... :evil: )

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če jan 05, 2006 4:32 pm

ovce se lepo da peljati in regulirati, če imajo le-te okoli sebe ogrado, ki jih usmerja iz točke a do točke b...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
R-M
Novinec

Napisal/-a R-M Če jan 05, 2006 4:41 pm

HajdukS je napisal/-a:...drugacnih miroljubnih razlogov?

Ples pa druzenje ni miroljubno? Vi se hodite v diskace nafukavat pa prefukavat? :lol:

Razlogi so cist isto miruljubni sam folk si jih narobe predstavlja.

(aja pa razloge za obiskovanje cerkve si tut ljudje razlicno predstavljamo ves... :evil: )

ja u cerku hodjo verni. vera jih pa uči odpuščanja in mir.

plas pa druzenje je pa tut lahko miroljubno sam ponavad ni ker so skor usi naliti. In če bi pred lipo folk lepo u meru čaku bi usi lepo u meru notr pršli in nebi nobedn umru.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jan 05, 2006 8:32 pm

R-M je napisal/-a: In če bi pred lipo folk lepo u meru čaku bi usi lepo u meru notr pršli in nebi nobedn umru.

hvala, vse si povedal. Se ti se vedno zdi da je lastnik kriv za smrt teh punc?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jan 05, 2006 8:48 pm

HajdukS je napisal/-a:
R-M je napisal/-a: In če bi pred lipo folk lepo u meru čaku bi usi lepo u meru notr pršli in nebi nobedn umru.

hvala, vse si povedal. Se ti se vedno zdi da je lastnik kriv za smrt teh punc?

ja meni se zdi...ker če ta lokal nebi obratoval se to nebi zgodilo. Ve pa se da je lastnik le tega lokala ena velika....

itak pa veš kolk je mel lastnik oz. kako je imel papirje urejene...že iz tukaj izhaja njegova krivda!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če jan 05, 2006 8:49 pm

pa bi ti čakal pred diskoteko zunaj ko je recimo -5 že 1 uro, pred sabo pa bi še videl par sto glavo množico ki isto čaka da pride not, ti pa si skoraj zaden, se boš probal kak prebit naprej, ker te zebee ko prasca, ali boš tam čakal, pa čakal da bo noč minila da boš lahko vstopil v diskoteko ko bo vse že končano?
pa po možnosti si že spil kakšen kozarček ali 2 tak da si še bolj nestrpen...
po toči je zvoniti prepozno, pa če bodo zdaj lastnika lipe linčali
pa če ste tako pametni, se po drugih diskotekah ne dogaja pizdarija ki so legalno prijavlene? bi to kaj rešilo če bi mel prijavljeno?
isti falus bi bil...
saj vem da ni fajn, lahko bi bil kdo koli ki je bil tam(jaz ne, ker jaz še do zdaj niti slišal nisem za lipo tak da) :P
pa vem da je težko staršem, ne morem rečt da sočostvujem z njimi, ker ne poznam nikoga od tam

Vuso glede tega pa da tam ni nihče nič storil pa je psihološko mišlenje človeka
ker ko si ti tam in strmiš v dve mrtvi dekleti, ena pa tik pred smrtjo, okoli sebe pa vidiš 500 folka, si milisliš, zakaj bi pa jaz kaj naredil če jih je pa toliko okoli
in to je dokazano
bolj si "varen" na ulici kjer je manj folka, ker ti bo prej nešče pomagal če te kdo napade, kot pa če je okoli tebe 500 folka, si bo skorajda vsak mislil zakaj bi pa jaz pomagal če je pa še zraven toliko drugih
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov