Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr jan 23, 2008 11:22 am

urosr je napisal/-a:
mikimis je napisal/-a:
Skull23 je napisal/-a:Vedno nakazujem z bančnim transferjem in do zdej ni bilo problemov. računajo 0.33€.

a rabis IBN številko in Swift kodo prejemnika?

Ja, pa njegov naslov, pa naslov banke.

naslov od banke...to se preko swifta ugotovi...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jan 23, 2008 11:33 am

mikimis je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:
mikimis je napisal/-a:
Skull23 je napisal/-a:Vedno nakazujem z bančnim transferjem in do zdej ni bilo problemov. računajo 0.33€.

Če je nimaš, si jo pa tukaj generiraš http://www.iban-rechner.de/

če prav zastopim, lahko na osnovi podatkov o banki in računa prejemnika dobiš iban in swift kodo, na osnovi katerih potem nakažeš denar?

Tako je, hkrati pa ti generator preveri še, če št. računa sploh obstaja, oziroma je veljavna.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr jan 23, 2008 11:42 am

če nimaš točno swifta in ibana, ampak samo navadno številko računa, ti banka zaračuna za pridobivanje podatkov, in to lepih 10€, tako da vedno zahtevaj IBAN in BIC kodo, in obvezno tudi ime in priimek, ter komplet naslov.

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Sr jan 23, 2008 11:43 am

Polooo je napisal/-a:
urosr je napisal/-a:
mikimis je napisal/-a:

Ja, pa njegov naslov, pa naslov banke.

naslov od banke...to se preko swifta ugotovi...

Drži, sam NLB hoče še to met napisano gor.
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr jan 23, 2008 12:15 pm

tud preko raifaisna hocjo vse podatke, samo ce das samo IBAN pa SWIFT gre isto vse tekoče čez...Rabiš pa vsaj ime pa priimek oz. podjetje

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Sr jan 23, 2008 12:18 pm

načeloma to nudi večina bank preko elektronskega bančništva

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Če mar 06, 2008 2:28 pm

Mam sledeč problem kako ukrepat: Kupil sem eno stvar na ebayu nakažem denar trgovec pa mi pošlje da je poslal, dobim številko paketa čez čas paketa ni bilo mu piše in odgovor da se je paket zgubil kaj storiti zdaj na ebayu mi niso nič konkretno odgovorili naj se sam brigam za to pa še jst pa moja nemščina tko da ne zastopim vse. Prosim pomoč.
Clean look

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če mar 06, 2008 2:35 pm

Kok časa pa je od tega. Da se nisi prenaglil. Kolega je tud že celo paniko zagnal pol je pa paket pršu čez 2 dni :)

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Če mar 06, 2008 2:48 pm

19.2.2008 je bil paket poslan pa ga še ni ????
Clean look

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če mar 06, 2008 2:58 pm

Hmm. Men je decembra rabu 1.5 mesca. Sam je blo iz H.K.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To okt 14, 2008 10:05 pm

Nemci me pa vsake toliko čase dvignejo pritisk.
Torej stručnjaki za ebay vas bom vprašal in sicer, za gasilce sem licitiru eno napravo za dimit, to zadevo sem danes dobil in seveda NE DELA nesu zdej enim majstru da bo pogledu vendar kaj jst sploh lahko naredim edino to da mu dam negativno oceno ?
Clean look

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain To okt 14, 2008 10:36 pm

negativne ocene po novem menda niso mozne
Slika

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To okt 14, 2008 10:45 pm

:) pol mu pa napiše hvala ker si me nategnu in mi prodal zjeban aparat.
Clean look

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To okt 14, 2008 10:58 pm

Rain je napisal/-a:negativne ocene po novem menda niso mozne

ni res.

negativne ocene so se kako mozne, ti das prodajalcu po novem lahko slabo oceno on je pa tebi nemore, on da lahko samo pozitivno ali pa nic.

uvedli so to pa za zascito kupcev ker se je tut men ze zgodil da sm mu rajs + stisnu ceprou me je nategnu, kot pa da bi mu dal - in ga se sam fasal.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To okt 14, 2008 11:09 pm

Še lahko kaj drugega naredim prijavim kam ?
Clean look

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm To okt 14, 2008 11:18 pm

Denii je napisal/-a:Mam sledeč problem kako ukrepat: Kupil sem eno stvar na ebayu nakažem denar trgovec pa mi pošlje da je poslal, dobim številko paketa čez čas paketa ni bilo mu piše in odgovor da se je paket zgubil kaj storiti zdaj na ebayu mi niso nič konkretno odgovorili naj se sam brigam za to pa še jst pa moja nemščina tko da ne zastopim vse. Prosim pomoč.

Ravno zaradi tega jaz vse delam s paypalom. Tam lepo zbereš plačilo, klikneš na pritožbo. Klikneš na opcijo "Plačal sem - dobil nisem "in fant ima 10 dni časa, da odgovori, drugače dobiš ti denar nazaj on pa minus na paypal računu. ;)

Drugače lahko daš na ebayu še vedno prodajalcu negativno oceno. Samo kupcu ne moreš. :D

V Nemščini imaš na levi strani v meniju Mein ebay opcijo "Unstimmigkeiten online klären" in lahko oddaš svojo pritožbo. Meni so takoj odogovrili po mailu in zadevo raziskali. :oops:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To okt 14, 2008 11:21 pm

Mare9mm je napisal/-a:
Denii je napisal/-a:Mam sledeč problem kako ukrepat: Kupil sem eno stvar na ebayu nakažem denar trgovec pa mi pošlje da je poslal, dobim številko paketa čez čas paketa ni bilo mu piše in odgovor da se je paket zgubil kaj storiti zdaj na ebayu mi niso nič konkretno odgovorili naj se sam brigam za to pa še jst pa moja nemščina tko da ne zastopim vse. Prosim pomoč.

Ravno zaradi tega jaz vse delam s paypalom. Tam lepo zbereš plačilo, klikneš na pritožbo. Klikneš na opcijo "Plačal sem - dobil nisem "in fant ima 10 dni časa, da odgovori, drugače dobiš ti denar nazaj on pa minus na paypal računu. ;)

Drugače lahko daš na ebayu še vedno prodajalcu negativno oceno. Samo kupcu ne moreš. :D

V Nemščini imaš na levi strani v meniju Mein ebay opcijo "Unstimmigkeiten online klären" in lahko oddaš svojo pritožbo. Meni so takoj odogovrili po mailu in zadevo raziskali. :oops:

men so napisal " sorry to hear that, we dont get many complaints about these kind of things"....neki v tem smislu in se na konc dodal da naj se šše 1x probam zment+ da je njihova angleščina taka k moja nemščina ...nikakva

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To okt 14, 2008 11:21 pm

Kjub vsemu je potrebno biti previden.

1) Kupije se od ljudi / podjetij, ki so že prodali veliko in imajo oceno blizu 100%

2) Večjih vrednosti se izogibati - razen, če ima prodajalec dobro oceno + veliko število transakcij večjih vrednosti.

3) Pri navedbi naslova je potrebno biti previden. Nekateri paketi pridejo s "hitro pošto" XY in lahko ze zgodi, da ti pustijo pred vrati, če nobenega ni doma. Torej najboljše je uporabiti služben naslov dostave.

4) Plačevanje perko Paypal - tako, da ima v primeru težav Ebay referenčen podatek o plačilu.

5) Nekateri prodajalci ponujajo tudi zavarovanje paketa za dodaten strošek. Kdaj ga je vredno vzeti.

Če se temu sledi, je odpravljeno 99%+ tveganja

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To okt 14, 2008 11:53 pm

If you like to gamble, I tell you I'm your man
You win some, lose some, it's -all- the same to me
The pleasure is to play, it makes no difference what you say

Playing for the high one, dicing with the devil,
Going with the flow, it's all a game to me,

You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live for ever :twisted:

cel čar ebaya je v tem da je tvegan in da učas pač popušiš. bite the bullet and get on with it. ;)

yyyeb
Novinec

Napisal/-a yyyeb Po nov 10, 2008 11:10 am

še nikoli nisem kupoval na ebayu in bi rad sedaj nekaj kupil ampak ne vem,če so to fixne cene ali se še na koncu kaki procenti za raznorazne usluge dodajajo.npr poštnina...
kaj vse se še prišteje?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov