Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če apr 17, 2008 8:12 pm

@nebivedu: najlažja rešitev je bila odstranitev offica 07 in namestitev nove "fresh" verzije offica 07 a glej ga zlomka ista težava...očitno je šlo za "interno" napako že v samih officih 07 kajti sam imam vse "update" driverje

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če apr 17, 2008 8:50 pm

A si probal kako drugo verzijo offica, če dela normalno, recimo 2003 pol pa update z 2007 verzijo?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če apr 17, 2008 9:21 pm

nebivedu je napisal/-a:A si probal kako drugo verzijo offica, če dela normalno, recimo 2003 pol pa update z 2007 verzijo?

off:
joj smo pa že res šli nekam v off, bi bilo bolje če bi mi takrat svetovali :P
ja bil je tudi problem z officom 03 - ista grafična napaka

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če apr 17, 2008 9:27 pm

Potem pa ni bila napaka v officu. Napak je morala bit v enem izmed driverjev za grafiko - sistemskem v visti.
To bi mogu pa sprobat doma, ampak očitno si imel eno knjižnjico zasedeno s kakim drugim programom in je inštalacija office-a ni mogla povoziti, pa je pustila staro v uporabi in ti je zmešalo grafiko.

Uporabniški avatar
bugatti
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a bugatti Po maj 05, 2008 1:47 am

Procesor: Intel celeron 2,66
Grafika: GeForce 7300gs 512MB
Ram: 2 gb
Plata: ASUS

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jun 16, 2008 4:50 pm

da se ne odpira tema bom kar tu povedal...

objavljena je nova verzija FIREFOX-a in sicer firefox 3 RC ( release candidate) bo pa ta teden objavljena tudi "uradna" verzija tako, da si uporabniki firefox-a, kar priskrbite novo verzijo brskalnika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jun 24, 2008 8:31 am

vsi, ki imate firefox naj obvestim, da ta ima 2 adware, ki sta se "vklopila notri" v firefox tako, da ju odstranite z bitdefenderjem

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jun 24, 2008 8:34 am

"Ponarejena vstopna stran NLB Klika

Obveščamo vas, da se je na spletu pojavila ponarejena vstopna spletne poslovalnice NLB Klik. Najlažje jo boste prepoznali po tem, da se na zaslonu ne izpiše ime in priimek uporabnika NLB Klika, na strani ni varnostnega opozorila, kot banke ponudnice storitve pa so naštete NLB, Banka Celje, ter banke NLB Skupine: Koroška banka, Banka Zasavje in Banka Domžale. Na originalni vstopni strani sta kot ponudnici storitev navedeni le NLB in Banka Celje.

Prosimo vas, da v primeru, če se ob vstopu v NLB Klik na zaslonu prikaže omenjena ponarejena vstopna stran ne vnašate nobenih podatkov o vašem kvalificiranem digitalnem potrdilu, vstopnem geslu ali osebnem računu! Nemudoma zaprite vaš spletni brskalnik!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jun 24, 2008 9:51 am

@nebivedu: od kdaj so te informacije?

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr jun 25, 2008 10:51 am

adis je napisal/-a:@nebivedu: od kdaj so te informacije?

Tole je napisano v samem sistemu klik in sicer dva dni nazaj.

OBVESTILO BANKE
Predmet: Ponarejena vstopna stran NLB Klika
Datum: 23.6.2008

adis je napisal/-a:vsi, ki imate firefox naj obvestim, da ta ima 2 adware, ki sta se "vklopila notri" v firefox tako, da ju odstranite z bitdefenderjem

Kaj? Firefox ma adware? Od kje ti to?
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jun 25, 2008 11:23 am

bitdefender je pokazal i evo dokaz:

poglej tisto k piše C:\program files\...
Priponke
1.jpg
2.jpg

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr jun 25, 2008 12:33 pm

Stari, tega ne fašeš ob inštalaciji Firefoxa, to je plugin/toolbar od My Web Search in ga Firefox 3 ali katerakoli druga verzija ob inštalaciji z njihove spletne strani zagotovo ne more vsebovati. Ne vem kje si ga staknil.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jun 25, 2008 1:11 pm

to mi je jasno ampak z moje strani ni bilo nič od tega instalirano...je pa bitdefender to zaznal in odstranil

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 27, 2008 11:25 am

meni na treh čistih mašinah z FF3 ne najde tega noben av.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jun 27, 2008 11:50 am

DaDek je napisal/-a:meni na treh čistih mašinah z FF3 ne najde tega noben av.

si probal bitdefender? lahko pa da sem imel samo jaz ta problem a je sedaj odstranjen ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 12:27 pm

search & destroj in avira free sta še vedno v prednosti pred bitdefenderjem in nodom. V zadnjem letu (če sam nisem hotel) nisem dobil niti enega trojanca, ali česa podobnega, virusov pa itak ni več, ker ni več zanimivo uničevat podatkov, ampak jih je bolj zabavno pridobivat.

P.S. Včeraj, ko sem na Liskota čakal v mariboru, sem malo preverjal z dlančnikom, kako kej maribor stoji z WI-FI-jem. Ne boste verjel - okol 30 routerjev in na vsakem dostop do modema (DIREKT DO NASTAVITEV SAMEGA MODEMA!!!). Z lahkoto sem spreminjal nastavitve brezžičnim routerjem in si od računalnika z najboljšim signalom dodelil 54Mb linijo do svojega dlančnika kar iz lokala v katerem sem sedel in pil hladno pijačo. Tako da včeraj sem bil preko dlančnika na tem forumu.
Noben problem mi recimo nebi bil povlečt dol certifikatov, ki so jih imeli ti ljudje na mašinah, pa bi danes lahko prenakazoval njihov denar iz računa na račun in podobno. No tega nisem storil, ker se mi zdi bedno, vendar kaki nadebudni računalničarji bi pa to lahko izkoristili.

Kaj ljudje sploh mislite - a boste kej zaščitili svoje mašine, routerje in ostalo periferijo, do katere se da dostopat bodisi z wi-fijwm ali bluetoothom? Al boste kr dopuščal, da vsakdo ki pride mimo, si lahko posname vse kar imate na mašinah, vam naredi štalo in oddide naprej?

Že to da vam nekdo udre v sistem, naredi štalo nekomu drugemu, krivi boste pa vi, ker je šlo to iz vaše mašine, bi vas moralo malo skrbeti, ne pa da imate še router naštiman tako da se lahko iz lokala v bližini spreminja vaše nastavitve.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jun 27, 2008 12:53 pm

@nebivedu: search & destroy ima integrirano nezaželjeno kodo in takoj, ko sem to izvedel je ta letel dol!

avira mi ni zaznala 2 trojancev a glej bitdefender pa je :D pa še gratis licenco sem dobil ker delam za bitdefender :oops:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 1:00 pm

adis je napisal/-a:@nebivedu: search & destroy ima integrirano nezaželjeno kodo in takoj, ko sem to izvedel je ta letel dol!

avira mi ni zaznala 2 trojancev a glej bitdefender pa je :D pa še gratis licenco sem dobil ker delam za bitdefender :oops:

Hmm, kakšno neželjeno kodo ima pa integriran search and destroj - rad bi jo videl, ker ta program uporabljam že dolgo časa (od beta verzije)?
Pomoje je tole bolj rekla kazala in ne resnična zadeva.

Avira je antivirusni program in ima samo del trojancev vpisan. Prvotno je namenjena uničevanju virusov in trojanci niso virusi.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jun 27, 2008 1:16 pm

@nebivedu: ob instalaciji dobiš spyware na pc brez da bi to vedel, nakar ta spyware začne metati reklamne bannerje na zaslon itd...na vsake toliko časa se pokaže reklama čez zaslon med brskanjem po netu

testirano z naše strani
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov