maliBobi je napisal/-a:Cruiser, koliko imaš stroškov z avtom na letni ravni?
eclipse_R je napisal/-a:Tut jst sm se nasmejal pr temu stavku
Velke bajte so kul ja, dokler ne rata tema pa začne vse škripat pa kej ropotat :P
Drugač pa pač, zgleda obstajata dve skupini ljudi. Ena, v kateri so ljudje, ki jim je doma živet super (dvomim, da jih je več kot 1%) in tisti, ki lahko življenje pri ta starih tolerirajo. Druga pa smo tisti, ki se gremo še vedno raje zakreditirat za 20 let in živet v 50 m2 stanovanju.. Pa če nam okoliščine doma omogočajo življenje v lastnem štuku, hiši, dveh štukih itd. Mogoče še tretja skupina, ki si nikoli ne more privoščit in se zaradi tega ne odseli, samo v tej skupini so vsi iz druge skupine, dokler jim ne odobrijo kredita
Meni, kot sem že napisal, je doma mama pripravljena dvignit hišo in zgradit iz nje stanovanjski blok, da bi lahko vsi trije otroci ostali doma, ali pa pokupit vsa posestva okoli hiše in na njih zgradit hiše za nas.. Pa me niti malo ne vleče. Življenje s tastarimi (pa če si v svojem štuku ali pa ne vem kakšnem prostoru z lastnim vhodom, še vedno živiš s starimi, nikakor drugače se temu ne reče) me tako živcira, da mi pač ni vredno. Sej jih mam vse rad, so najboljši ljudje na svetu, samo nočem, da mi nekdo celo življenje serje po glavi, kaj naj delam in kaj ne, kam sem avto parkiral in zakaj nisem listja pograbil, kdaj bom travo pokosil in toleriral vdiranje v prostore, kjer naj bi imel zasebnost.
Veliko mi pomeni svoboda, da se lahko nag po svojem stanovanju sprehodim, da lahko magar 4 dni skupaj ležim pred TVjem, al pa sem cel teden zaporedoma po žurih, al cele dneve delam, skačem po pojstli itd. Tudi če se še kakorkoli zmeniš s starši, da je to tvoja stvar in se ne vtikajo še vedno ostane nek procent, ki še vedno preži nad tabo in tudi to je preveč. Še posebej pri (bolj mamah, kot očetih) mojih in puncinih starših. Ko se vrne domov mama od punce ratam živčen že samo da jo slišim, ko da ključ v vhodna vrata, pri moji mami pa se to začne že pri poti domov, saj je itak vedno nekej narobe in me kliče že preden se vsede v avto.
Osebno bi raje živel v lastnem 10 m2 prostoru v centru Lj, kot pa doma v 200 m2 hiši (v kateri živimo trije, ki nas ni praktično nikoli doma). Se pa strinjam tudi s tistimi, da sem raje v stanovanju, kot hiši, ker pač tak sem. Rabim sekret pa kuhno/dnevno, mogoče še ločeno spalnico, samo to je že luksus. To je pa vse kar jaz rabim od domovanja.. Pa ja, čim bližje centru Ljubljane. Tudi bližina vsega mi veliko pomeni, to da grem lahko peš v center, grem zvečer ven pit pa sem v 15 minutah doma brez taksijev in busov pa da mi ni treba razmišljat ali sem preveč spil da vozim ali nisem..
Moj cilj v življenju je živeti s čim manj skrbmi, čim več svobode in s čim manj problemi. Vse to se bo pa začelo odvijati tisti dan, ko bom prvič prespal v lastnem stanovanju, ko bom življenje držal v svojih rokah.
lp
eclipse_R je napisal/-a:Moj cilj v življenju je živeti s čim manj skrbmi, čim več svobode in s čim manj problemi. Vse to se bo pa začelo odvijati tisti dan, ko bom prvič prespal v lastnem stanovanju, ko bom življenje držal v svojih rokah.
mišek je napisal/-a:Najbolj me pa skrbi, kako prit do tega denarja. Ali je kaka možnost kredita ali česar koli, če nimaš pogodbe za nedoločen čas??? Recimo, da bi lahko dal 15.000 eur pologa ostalo bi pa še moral nekje nakraspat, kako?
mišek je napisal/-a:Pa naj nekdo pove koliko v taki luknji znesejo še potem mesečni stroški. Elektrika, voda, komunala, tv, internet, plin,...ne vem kaj vse se še najde.
Courage™ je napisal/-a:Od 23 leta na svojem, stanovanje dobil v dar.
LP
adis je napisal/-a:@Courage™: vidim, da imate v mb večji standard kot pa v lj.
imeti položnic za 300€ je pa že pretiravanje glede na to, da nimaš nobenih finančnih izdatkov ( beri: kredit, posojilo,...) za stanovanje sodeč po tem, da si stanovanje dobil v dar.Courage™ je napisal/-a:Od 23 leta na svojem, stanovanje dobil v dar.
LP
Bojanxe je napisal/-a:Elektro 25 eur
SPL cca 80 eur
T-2 35 eur
samo za primerjavo,to so mesecni stroski stanovanja v Ljubljani/fuzine.
To so samo stroski stanovanja,potem so tu se mobiteli,trgovina,avto/bencin in drugi izdatki.
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov