Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: Fitnes,Vaje,športna prehrana

Napisal/-a pixie To feb 22, 2011 11:23 am

IcEm4n je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:jaz pa potrebujem nasvet.velik sem 185 cm...kilogramov mam 65...včasih treniral atletiko,nekaj časa street fight,rolanje 8 let itd...problem je da se ne morem zrediti...vem da največ pomeni hrana oziroma redni obroki...me pa zanima za kakšen dodatek npr. ogljikovi hidrati oz. kaj podobnega da bi pridobil vsaj 10- 15 kg....hvala

očitno sva že dva z identičnim problemom :D :D :D

orehe jej.
vsak dan 1 oreh več
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To feb 22, 2011 12:30 pm

CHAN je napisal/-a:Preveč filozofiranja in razglabljanja za precej preproste zadeve!

Creatin (zaradi lažje absorbcije skupaj s sladkorji – npr riboza) je priporočljiv SAMO dvigovalcem uteži, sprinterjem, metalcem – ostali mečete denar stran!

O keratinu se z tabo sploh ne morem strinjati, sam po počitku sprobal začetek fitnesa brez kreatina in z jemanjem kreatina, in razlika je več kot učitna. To ne pomeni da včeraj nisem vzel kreatina , jutri pa :lol: da nebo pomote. Ampak po enomesečnem počitku od fitnesa sem spet začel brez kreatina. Vztrajal sem dva tedna pa sem ga začel jemati :D . Ko sem začel po naslednji pavzi sem od začetka jemal kreatin, in razlika met tem začetkom in brez je kot dan in noč.
Imam tudi živi primer, brat je začel z fitnesom kak mesec pred mano(po eno mesečnem počitku), in glede na to da sma podobne telesne konstrukcije, je on začel brez kreatina, jaz pa z keratinom, v dveh tednih sem imel , en primer 1-3kg večjo kilažo na ročko kot on. Sedaj si je tudi sam nabavil kreatin.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
more
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a more To feb 22, 2011 12:58 pm

Hjoj kake eni stresate :D Čudežni kreatin :DDD Sej neki deluje, ampak ne tko kokr eni tle pravte. Kvečjemu ma kak večji efekt na kakem začetniku, ampak pri teh je pa itak useeno, ker bi rasli in bli močni tudi če bi jim dal vsak dan en kos torte :) Kreatin ti bo kvečjemu dal mal vode (kar bo marsikateri dojame kot mišično maso :) ) in nekaj moči (če boš mel srečo)... jst sm ga jemal bolj zaradi večje koncentracije med treningom in posledično same kvalitete treninga. Pa teorija o glukozi in kreatinu je že zdavnaj ovržena btw.... Fantje treba bo par let na fitnes hodt in ne en mesec, če bote hotl neke kvalitetne in dejanske rezultate, ne pa nabreklosti od vode in napumpanega ega od podiranja rekordov v dvigovanju kilaž...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To feb 22, 2011 1:21 pm

xalfist je napisal/-a:
O keratinu se z tabo sploh ne morem strinjati, sam po počitku sprobal začetek fitnesa brez kreatina in z jemanjem kreatina, in razlika je več kot učitna. To ne pomeni da včeraj nisem vzel kreatina , jutri pa :lol: da nebo pomote. Ampak po enomesečnem počitku od fitnesa sem spet začel brez kreatina. Vztrajal sem dva tedna pa sem ga začel jemati :D . Ko sem začel po naslednji pavzi sem od začetka jemal kreatin, in razlika met tem začetkom in brez je kot dan in noč.

Še enkrat: za potrebe lastne rekreacije je škoda vsakega denarja za razne Creatine in podobno! Glavno vodilo naj bo rednost rekreacije in pravilnost izvajanja le te. Ob rednem treningu ter povečevanju intenzitete le tega, z željo po izboljšanju rezultata pa Creatine pripomore k večjemu napredku pri zagotavljanju energije za delovanje tako mišičnih kot živčnih celic pri hitrih in eksplozivnih gibih - posebej v sprintu so rezultati vidni v zelo hitrem obdobju, kontra učinek so lahko prekomerni mišični krči, ki lahko vodijo v poškodbe. Najbolj učinkovito vpliva na bela mišična vlakna (eksplozivna), skoraj popolnoma nič na rdeča (vzdržljivostna) - zatorej je popolni nonsense uporaba le tega v vzdržljivostnih športih (maratonci, kolesarji, smučarski tekači, ipd).
Če pač nekdo želi tekmovati sam s sabo na fitnesu z željo po osebnih rekordih v benču, čepu, deadliftu, pa je Creatine lahko zelo dobrodošel - samo vsak posameznik se mora sam pri sebi vprašati ali je smiselno za lastno potrjevanje svojega EGA trošiti denar!?!?!? Športna prehrana naj bo glavno vodilo pri tekmovalnem športu in pogojno resni rekreaciji, ko ne želimo, da prehaja telo v katabolni proces in želimo rast svojega rezultata - na tekmovanjih, da se razumemo! Morda bi bil marsikdo presenečen, kakšne rezultate je moč doseči celo brez Creatina...tudi pred cca 20 leti, ko kreatin še ni bil splošno poznan in priznan so dvigovalci uteži, sprinterji in metalci dosegali odlične rezultate (seveda izvzemajoč vse "steroidizirane").
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To feb 22, 2011 1:27 pm

CHAN je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

Še enkrat: za potrebe lastne rekreacije je škoda vsakega denarja za razne Creatine in podobno! Glavno vodilo naj bo rednost rekreacije in pravilnost izvajanja le te. Ob rednem treningu ter povečevanju intenzitete le tega, z željo po izboljšanju rezultata pa Creatine pripomore k večjemu napredku pri zagotavljanju energije za delovanje tako mišičnih kot živčnih celic pri hitrih in eksplozivnih gibih - posebej v sprintu so rezultati vidni v zelo hitrem obdobju, kontra učinek so lahko prekomerni mišični krči, ki lahko vodijo v poškodbe. Najbolj učinkovito vpliva na bela mišična vlakna (eksplozivna), skoraj popolnoma nič na rdeča (vzdržljivostna) - zatorej je popolni nonsense uporaba le tega v vzdržljivostnih športih (maratonci, kolesarji, smučarski tekači, ipd).
Če pač nekdo želi tekmovati sam s sabo na fitnesu z željo po osebnih rekordih v benču, čepu, deadliftu, pa je Creatine lahko zelo dobrodošel - samo vsak posameznik se mora sam pri sebi vprašati ali je smiselno za lastno potrjevanje svojega EGA trošiti denar!?!?!? Športna prehrana naj bo glavno vodilo pri tekmovalnem športu in pogojno resni rekreaciji, ko ne želimo, da prehaja telo v katabolni proces in želimo rast svojega rezultata - na tekmovanjih, da se razumemo! Morda bi bil marsikdo presenečen, kakšne rezultate je moč doseči celo brez Creatina...tudi pred cca 20 leti, ko kreatin še ni bil splošno poznan in priznan so dvigovalci uteži, sprinterji in metalci dosegali odlične rezultate (seveda izvzemajoč vse "steroidizirane").

Že ampak pred 20leti je za tak napredek treniral 5 let, ko lahko sedaj z športno prehrano in pravilno redno vadbo dosežeš v letu dni. Sploh pa ni tako zelo draga ta prehrana, jaz ki jemlem samo po 3-5g na dan treninga imam en kreatin eno leto/ 13€ kolk pride oz odvisno od pakiranja, in to je sedaj nek velik denar?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
more
Novinec

Napisal/-a more To feb 22, 2011 1:33 pm

xalfist je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

Že ampak pred 20leti je za tak napredek treniral 5 let, ko lahko sedaj z športno prehrano in pravilno redno vadbo dosežeš v letu dni. Sploh pa ni tako zelo draga ta prehrana, jaz ki jemlem samo po 3-5g na dan treninga imam en kreatin eno leto/ 13€ kolk pride oz odvisno od pakiranja, in to je sedaj nek velik denar?

To se pa močno motiš. Nasprotno. Nič se ni spremenilo! Mičice rastejo od urejene prehrane in premišljenih in kvalitetnih treningov (pride z izkušnjami), ne pa z enim kreatinčkom pa praški... Ni mi treba vrjet, ampak če boš vztrajal več let v fitnesu, boš videl kako sem imel prav... Vsi bi neke bližnjice, ki jih ni.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To feb 22, 2011 1:41 pm

xalfist je napisal/-a: Že ampak pred 20leti je za tak napredek treniral 5 let, ko lahko sedaj z športno prehrano in pravilno redno vadbo dosežeš v letu dni. Sploh pa ni tako zelo draga ta prehrana, jaz ki jemlem samo po 3-5g na dan treninga imam en kreatin eno leto/ 13€ kolk pride oz odvisno od pakiranja, in to je sedaj nek velik denar?

Da se ne bomo narobe razumeli - vsak posameznik se seveda sam odloča o prioritetah pri prehrani. Priznam, da je cena kreatina drastično padla v zadnjih 10 letih.
Vendar želim samo opozoriti na najbolj pomembno stvar: danes se absolutno PREVEČ posveča prehrambenim izdelkom, kot pa sami vadbi. Začetnik, ki želi s treningom npr. v fitnesu, bo dandanes najprej začel razmišljati o prehranskih dopolnilih, misleč kako bo v čim hitrejšem času napredoval, namesto da bi razmišljal o pravilnosti vadbe!!! Povsem zgrešena filozofija se pojavlja v zadnjem obdobju, ko želijo vsi v čim hitrejšem času napredovati - za rezultate je potrebno OGROMNO časa in volje! Zatorej v zadnjih časih prihaja do povečanih zlorab pri uporabi najtežjih, prepovedanih poživil - žalostno dejstvo, da največ v rekreativne namene.
Iz lastnih izkušenj svetujem - ob dolgoletnem pravilnem treningu bodo rezultati vidni bistveno dlje časa. Muskulaturo je moč natrenirati v zelo kratkem času, malokdo pa se zaveda, da se vezi in tetive ne razvijajo sorazmerno z mišicami, da ne govorim o težavah s hrbtenico ter ostalimi poškodbami, ki se pokažejo čez čas!
Ta tema bi MORALA biti namenjena primarno pravilnosti vadbe, športna prehrana pa na sekundarnem mestu.

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Baileyz To feb 22, 2011 1:50 pm

@CHAN - definitivno najpametnejši prispevek v temi, x2 (nekaj podobnega sem jim probala razložit že js, ampak očitno ne morm kej dost vedt ker sm pač ženska)
Living on the edge

brezlj
Nov uporabnik

Napisal/-a brezlj To feb 22, 2011 2:15 pm

IcEm4n je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:jaz pa potrebujem nasvet.velik sem 185 cm...kilogramov mam 65...včasih treniral atletiko,nekaj časa street fight,rolanje 8 let itd...problem je da se ne morem zrediti...vem da največ pomeni hrana oziroma redni obroki...me pa zanima za kakšen dodatek npr. OH oz. http://www.pas.si/misicna-masa/beljakovine-proteini oz. kaj podobnega da bi pridobil vsaj 10- 15 kg....hvala

očitno sva že dva z identičnim problemom :D :D :D
Zadnjič spremenil brezlj, dne Sr maj 15, 2013 9:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy To feb 22, 2011 2:20 pm

Iz besed enega izmed najbolj priznanih trenerjev na svetu: vsi dodatki, ki za res pomagajo so že zdavnaj na prepovedani listi, ostalo so samo malenkosti. Od teh, ki delujejo se omenja ZMA, kreatin, multivitamini, glutamin... Še ena anekdota: Ko se je Ben Johnson kot imigrant preselil v ZDA, sje bila njegova družina zelo revna. Njegov trener, ki je opazil ta izjemen talent mu je pomagal in mu vsak dan pripravil - ZAJTRK (to je bilo pri njegovih 15 letih), kakšni dodatki neki...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To feb 22, 2011 3:12 pm

MadIggy je napisal/-a:Iz besed enega izmed najbolj priznanih trenerjev na svetu: vsi dodatki, ki za res pomagajo so že zdavnaj na prepovedani listi, ostalo so samo malenkosti. Od teh, ki delujejo se omenja ZMA, kreatin, multivitamini, glutamin... Še ena anekdota: Ko se je Ben Johnson kot imigrant preselil v ZDA, sje bila njegova družina zelo revna. Njegov trener, ki je opazil ta izjemen talent mu je pomagal in mu vsak dan pripravil - ZAJTRK (to je bilo pri njegovih 15 letih), kakšni dodatki neki...

Danes se v vrhunskem športu vsi radi tolaži(m)jo, da brez prepovedanih poživil pač ne gre. Malokdo pa se zaveda, da vrhunski rezultat v največji meri naredi v osnovi genetska predispozicija oziroma talent. Človek se z belimi mišičnimi (ekplozivnimi) vlakni lahko samo rodi, nemogoče naredi (pa lahko predozira vse možne anabolne steroide tega sveta), tako je rezultat v sprintu položen v cca 60% v rojstne jasli. Vse ostale nianse se izoblikujejo skozi cikel pravilnega treninga, pravilne regeneracije, kamor spada tudi večina dovoljenih ter nedovoljenih poživil. Razlika med enimi ter drugimi lahko v zelo grobem opisu opišemo v intenziteti regeneracijskega učinka slednjih (predvsem na živčni sistem) ter zaradi boljše regeneracije - v bistveno hitrejšem napredku - po domače povedano, lahko treniraš dlje, kvalitetneje in z manjšim rizikom poškodb, kar posledično privede do napredka v rezultatu. Velik faktor pri dosegu rezultata pri tem sloni na psihični pripravi, ki je potenciran zaradi "dobrega" treninga ter ponavadi pospešen še z dodatnimi psihostimulanti (efedrin, amfitamini,...).
Ves ta efekt je možen tudi z množico dovoljenih pripomočkov, napredek je počasnejši, bistveno večji faktor pa ima pri tem tudi odziv lastnega organizma na dolgotrajnejši napor, psihološka priprava z motivacijo,...zaradi pravilnejšega in dolgotrajnejšega treninga pa ostaja rezultat dlje časa - glavni pokazatelj uporabnika anabolnih steroidov se kaže v ekstremnem nihanju rezultata, tudi navzdol!

Ben Johnson je prišel z rezultata brez poživil z 10.21 (roko na srce, podoben rezultat je doseglo brez prepovedanih poživil kar nekaj evropskih sprinterjev!) na, za tisti čas fantastičnih, 9.79, dokler ni bil najden v njegovem telesu tedaj zelo popularen stanozolol. Če gledamo današnje vrhunske sprinterje, njihovo tehniko ter ostale predispozicije, lahko pri marsikaterem govorimo o bistveno večjem talentu, kot pri Johnsonu (Bolt je tipičen primer "izvenserijskega" športnika z nezemeljskimi predispozicijami, katere ne ustvari noben doping tega sveta). V svetu belih sprinterjev je lani zablestel Francoz Lemaitre ( http://www.rtvslo.si/sport/preostali-sp ... tre/247167 ), kot prvi belopolti sprinter pod 10s na 100m - njegova tehnika je fantastična, posebej impresionira delo njegovih stopal.
Sam trdim, da je moč v vrhunskem športu doseči odličen rezultat brez uporabe prepovedanih poživil.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To feb 22, 2011 10:34 pm

more je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

To se pa močno motiš. Nasprotno. Nič se ni spremenilo! Mičice rastejo od urejene prehrane in premišljenih in kvalitetnih treningov (pride z izkušnjami), ne pa z enim kreatinčkom pa praški... Ni mi treba vrjet, ampak če boš vztrajal več let v fitnesu, boš videl kako sem imel prav... Vsi bi neke bližnjice, ki jih ni.

Kaj se tiče malo boljših rezultatov, z samo hrano ne boš dosegel nikoli in nikdar. Vse kaj je profesionalno , morajo jemati dodatke. Poglej si filmske igralce, lep primer je silvester stalone v rambo 1, si poglej njegovo mišično maso in rambo 3, razlika več kot učitna, brez dodatkov bi ostal tako kot v prvem delu.

Z fitnesom se ukvarjam že ene 5 let, ampak ne redno imam presledke vmes oz pavze, zadnjše čase treniram redno. Seveda je pomembna urejena prehrana ampak z dodatki lahko natančneje kontroliraš vnos hranilnih snovi. Sam jemlem samo dodatke ne pa nadomestke to je velika razlika.

V teh 5 letih sem zaddosti spoznal kreatin in pa proteine+ vitamine, in vem kako in kaj pomagajo, saj ne pravim, da jih morajo vsi jemat, ampak sam vem kako pomagajo in vem da so zakon.
In nisem eden tistih ki jemle dodatke in gre v fitnes dva krat na teden. Sam treniram dosti, če ne preveč in to pravilno z redno prehrano plus dodati.
Glede kreatina se nebom prepiral, kdo ga noče njegova stvar ampak, sam vem kako deluje in kako ga moram jemati, ker veliko folka ga jemlje tako , da ga njegovo telo absorbira 20% ostalo pa gre z urinom ven ker ga ne znajo jemati. Govorim o monohidratu, ki je težko topen v vodi. To je pač moje mnenje, če komu ne odgovarja tudi ok. Ampak sam vem da deluje :D .
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Baileyz To feb 22, 2011 10:41 pm

Ok, just sayin', ampak... če je kdo tuki Rambo, naj dvigne roko :hi :lol:
Living on the edge

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To feb 22, 2011 11:12 pm

Baileyz je napisal/-a:Ok, just sayin', ampak... če je kdo tuki Rambo, naj dvigne roko :hi :lol:

Saj niso vsi profesionalni fitneserji, pa uporabljajo dodatke, zakaj pa je bilo že več kot dovolj napisano.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Sr feb 23, 2011 11:35 am

more je napisal/-a:Hjoj kake eni stresate :D Čudežni kreatin :DDD Sej neki deluje, ampak ne tko kokr eni tle pravte. Kvečjemu ma kak večji efekt na kakem začetniku, ampak pri teh je pa itak useeno, ker bi rasli in bli močni tudi če bi jim dal vsak dan en kos torte :) Kreatin ti bo kvečjemu dal mal vode (kar bo marsikateri dojame kot mišično maso :) ) in nekaj moči (če boš mel srečo)... jst sm ga jemal bolj zaradi večje koncentracije med treningom in posledično same kvalitete treninga. Pa teorija o glukozi in kreatinu je že zdavnaj ovržena btw.... Fantje treba bo par let na fitnes hodt in ne en mesec, če bote hotl neke kvalitetne in dejanske rezultate, ne pa nabreklosti od vode in napumpanega ega od podiranja rekordov v dvigovanju kilaž...

@more je tuki lepo napisal kreatin pa se z vodo zalivat (kaj pa trebušnjaki,definicija) no skratka raje kot kreatin vzamem obratno zadevo (efedrin ali pa fat burner) nič vode v telesu čim manj...pa čeprav boste nekoliko volumnsko malo manjši (brez vode) boste vidini 3x večji optično sicer to je moje mnenje.
Hotel sem še reči da ni vse v masi lahko pride "obični delavni radnik" ki koplje kanale vsak dan pa pride na plažo z 60 kg in ko se sleče je 3x lepši ker je suh in zdefiniran kot nekdo ki je masiven poln vode pa z trebuhom...
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr feb 23, 2011 12:49 pm

Mdriver je napisal/-a: @more je tuki lepo napisal kreatin pa se z vodo zalivat (kaj pa trebušnjaki,definicija) no skratka raje kot kreatin vzamem obratno zadevo (efedrin ali pa fat burner) nič vode v telesu čim manj...

...ter pričakoval, da bodo jetra in ledvica delovala brez problemov :?: :!: ...
Preden se začne razglabljanje o efedrinu, samo par informacij o "čudežnem" fat burnerju: http://www.osebnitrener.com/index.php?o ... &Itemid=88

Zakaj omenjati ekstremne (in v največji meri tudi nezdrave) metode pri oblikovanju oz. definiranju telesa, kar je moč doseči na povsem naraven, vendar dolgotrajnejši način? In brez nepotrebnih komentarjev o življenskem stilu ljudi, ki pijejo in kadijo....

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če feb 24, 2011 10:36 pm

Mdriver je napisal/-a:
more je napisal/-a:Hjoj kake eni stresate :D Čudežni kreatin :DDD Sej neki deluje, ampak ne tko kokr eni tle pravte. Kvečjemu ma kak večji efekt na kakem začetniku, ampak pri teh je pa itak useeno, ker bi rasli in bli močni tudi če bi jim dal vsak dan en kos torte :) Kreatin ti bo kvečjemu dal mal vode (kar bo marsikateri dojame kot mišično maso :) ) in nekaj moči (če boš mel srečo)... jst sm ga jemal bolj zaradi večje koncentracije med treningom in posledično same kvalitete treninga. Pa teorija o glukozi in kreatinu je že zdavnaj ovržena btw.... Fantje treba bo par let na fitnes hodt in ne en mesec, če bote hotl neke kvalitetne in dejanske rezultate, ne pa nabreklosti od vode in napumpanega ega od podiranja rekordov v dvigovanju kilaž...

@more je tuki lepo napisal kreatin pa se z vodo zalivat (kaj pa trebušnjaki,definicija) no skratka raje kot kreatin vzamem obratno zadevo (efedrin ali pa fat burner) nič vode v telesu čim manj...pa čeprav boste nekoliko volumnsko malo manjši (brez vode) boste vidini 3x večji optično sicer to je moje mnenje.
Hotel sem še reči da ni vse v masi lahko pride "obični delavni radnik" ki koplje kanale vsak dan pa pride na plažo z 60 kg in ko se sleče je 3x lepši ker je suh in zdefiniran kot nekdo ki je masiven poln vode pa z trebuhom...

Sam jemlem normalno količino keratina , pa nisem nikoli bil zalit z vodo. Nevem od kje vam to. Kreatin skrbi samo za hitrejšo regeneracijo mišic, sam kreatin pa ne povzroča hitrejše rasti mišic. Za rast le teh poskrbiš sam z redno vadbo in ustrezno prehrano, za rast mišic skrbi samo prehrana in nič drugega.

Drgače pa kdo misli, da je to brezveze in brez učinka lahko z govejo juhco pa fitnes, kdo pa je malo bol napredne sorte pa bo jelam kak dodatek pa mu tudi nebo nič manjkalo. In bojo vsi srečni. Vsak se odliči po svoje. :D
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Če feb 24, 2011 11:11 pm

Kreatin ti da samo malo moči za sam trening to je to, nobenga zalivanja ipd.

Uporabniški avatar
more
Novinec

Napisal/-a more Če feb 24, 2011 11:50 pm

Haha keri eksperti :D Mdriver odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo :vc

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 25, 2011 12:14 am

more je napisal/-a:Haha keri eksperti :D Mdriver odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo :vc

In na podlagi česa si pa ti tak ekspetr... da bi nam odpuščal, mogoče za leseno žlico :D

Ko sem zasleduil da omenjaš teorijo o glukozi in kreatinu mi postane vse jasno v katerem času si ostal. Na trgu je že monohidrat, magnezijev kalat... par let. :lol:
yugogti: kreatin ti ne da moči ampak energijo/moč za trening ti ga hranilne snovi v hrani. Kreatin samo poskrbi za hitrejšo okrevanje mišic , zato imaš občutek da imaš več moči.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov