Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Potapljajoča država

Napisal/-a fare Po sep 16, 2013 9:42 pm

Pa čeprav je to skoraj samomor NAS edino sveta € trojka lahko reši pred lopovščino domačih politikov in njihovih pajdašev!
Dokler smo pa ljudje tolko butasti da se pustimo hujskati njihovim podlostim z leve ali desne strani in na račun tega biti tlačeni pa ljubi moji Slovenci le dajmo le dajmo in še naprej pljuvajmo eno čez druge.
Narod se mora dvigniti, zaropotati, kaj razbiti, zažgati, kakega politika prebutati pa bo.....

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po sep 16, 2013 10:02 pm

No pa še nekaj tale dobro poznani znanec mi je rekel,da so mu na zavodu za zaposlovanje rekli,da naj se znajde tako pač je... On pa meni pove no zdaj pa ti meni reci kaj naj ukradem? Pozor: Predstavljajte si,da je uprašanje bilo mišljeno smrtno resno in brez heca, "kaj naj ukradem" me je uprašal...

Ostal sem brez besed za kakšno minuto ker če bi me na pivu uprašal to kakšen kolega bi mu verjetno brez pomisleka rekel v štosu "kaj pa vem, kakšno verižico? :mrgreen: " Tukaj je bil pa od njega tak ton glasu,da ga niti potolažit nisem upal :(

Od poštenega, pridnega, in resnično dobrega očeta majhnega otroka se mu je čisto skisalo že. Prodal je avto, porabil prihranke kaj pa zdaj? Dobil je neki za delat cca. 3 tedne, pa potem...? Malo sem opisal situacijo iz telefonskega pogovora ki me je zelo užalostila,da bo kmalu človek pripravljen iti v kriminal ali kaj podobnega ,da preživi...

Kaj je narobe z nami/ sistemom? Kaj je narobe z vodstvom države? Je morda krivda na naši strani? Kaj sploh pomeni še beseda dostojanstvo?
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 16, 2013 10:32 pm

Ti se šele zdaj skapiral, da je dejansko kriza?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 16, 2013 10:35 pm

Vsi vemo kakšen je problem v sloveniji in kaj bi se moralo narediti, a dejstvo je da nekdo mora biti prvi in nihče si pa to ne upa biti. Če bi se enemu odpulilo in bi prebutal kakega "pametnega" politika, bi to kar na hitro postala dnevna praksa. Šele takrat se bi mogoče kaj zganilo, do takrat pa se nebo nič. Politiki so ugotovili da lahko stresajo še tako veliko dreka na nas in da ne bomo nič ukrepali (če pa že, se pa par ljudi zapre in je to to). Zato pa je vse hujše, vse je iz dneva v dan dražje, vse več denarja pokradejo in tega sploh ne skrivajo več. Par let nazaj so še, danes pa samo še falijo dnevne objave v časopisih kdo in koliko je pokradel ter kam si je nakazal.

In še vedno me čudi to, da še ni počilo. Politiki se iz nas delajo norca in to dobesedno, v marsikateri državi bi bil že državni upor, politiki pa na grmadi, a pri nas ... kradejo dalje brez kančka sramu. Najbolj "smešno" mi pa je, da imamo kriminalce (z dokazano kriminalno preteklostjo in ponarejenimi spričevali!) v vladi! V tujini bi politik samo ob namigu na kaj takega takoj dal odstop, pri nas imajo ap dokaze pred nosom in se še sprenevedajo kot otroc. Take bi pa sam .... (raje ne napišem, big brother pa to).

Mi je kar hudo za tega tvojega prijatelja, sploh pa ker ima otroka. Če ga nebi imel, bi vse skupaj bilo malce lažje, tako pa ... In iz istega razloga jaz nočem (še) imeti otroka. Se sam preživljam z delom preko interneta in v tujini, imam zadosti prihodka zase, a tudi ta posel ni 100% in lahko kaj na hitro zagusti, in da bi v tem primeru imel družino?

Me že sedaj skrbi kaj bo čez par mesecev, ko bosta od punce mama in oče zgubila službo. Tovarna ima vse manj naročil in vse manj se dela, delavci že tako odhajajo stran skoraj vsak dan, druge službe pa tam okoli ni.
Sicer pa, kako kurca gre lahko v propad tovarna ki dela grelce za pečice, bojlerje ...??? To mi nebo nikoli jasno!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po sep 16, 2013 10:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ti se šele zdaj skapiral, da je dejansko kriza?

Saj ni edini oziroma še huje, mnogo jih sploh še ni skapiralo.

Sicer pa ni več kaj povedati, saj smo tudi na tem forumu že večkrat kakšno rekli. Jaz sicer že nekaj let kaj povem ampak sem ponavadi hitro označen za državnega sovražnika št.1 ali pa za nebodigatreba jamrača. Brezveze vseskupaj. Zabiti slovenci imamo tako državo kakršno si zaslužimo in konec debate!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po sep 16, 2013 10:42 pm

Podobna situacija je še marsikje v svetu.Vse se je začelo s prosto trgovino,dirko za dobički,krediti...in tukaj smo kje smo,Slovenija ni izjema,človek je pohlepno bitje,nikoli nima dovolj.Manipulacije na vse strani,odvračanje pozornosti...Velik vpliv na mase imajo mediji,ki so kontrolirani (neodvisni mediji,lari-fari) in še in še...Zbudite se ljudje,ko so protesti po Sloveniji,koliko ljudi se zbere,več jih je na vsaki košarkaški tekmi slovenske reprezentance,tudi evropsko košarkaško prvenstvo je eden od načinov odvračanja pozornosti.Predsednik maha z zastavo,v parlamentu pa rešujejo privatne banke na naš račun,upokojencem ukinjajo dodatke,uvajajo nove davke in še in še...mi pa,kaj? Na anketah vodi SD,sledi mu SDS,PS...,spet isto sranje,samo malo drugačni vrstni red,nič se nismo naučili.Imamo kar si zaslužimo oops
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po sep 16, 2013 10:47 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ti se šele zdaj skapiral, da je dejansko kriza?

Poglej, kot sem napisal mi še kakšno leto nazaj ni delovalo tako hudo kot sedaj. Sedaj pa res že kamorkoli se obrnem je zares kritična situacija...

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po sep 16, 2013 10:49 pm

xxl je napisal/-a:Podobna situacija je še marsikje v svetu.Vse se je začelo s prosto trgovino,dirko za dobički,krediti...in tukaj smo kje smo,Slovenija ni izjema,človek je pohlepno bitje,nikoli nima dovolj.Manipulacije na vse strani,odvračanje pozornosti...Velik vpliv na mase imajo mediji,ki so kontrolirani (neodvisni mediji,lari-fari) in še in še...Zbudite se ljudje,ko so protesti po Sloveniji,koliko ljudi se zbere,več jih je na vsaki košarkaški tekmi slovenske reprezentance,tudi evropsko košarkaško prvenstvo je eden od načinov odvračanja pozornosti.Predsednik maha z zastavo,v parlamentu pa rešujejo privatne banke na naš račun,upokojencem ukinjajo dodatke,uvajajo nove davke in še in še...mi pa,kaj? Na anketah vodi SD,sledi mu SDS,PS...,spet isto sranje,samo malo drugačni vrstni red,nič se nismo naučili.Imamo kar si zaslužimo oops

In kako je to sploh mogoče??! Kako je mogoče,da lahko nekdo sploh še dobi kakšen glas po vsem "sranju" ki ga je v preteklosti ustvaril? So ljudje resnično tako brez uma? :huh:

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po sep 16, 2013 10:59 pm

nooblette je napisal/-a:Poglej, kot sem napisal mi še kakšno leto nazaj ni delovalo tako hudo kot sedaj. Sedaj pa res že kamorkoli se obrnem je zares kritična situacija...

Ljudje so zadnje leto ali dve porabljali svoje prihranke. Zdaj pa jih ni več.

Zakaj nas bi katera koli politčna stranka rešila iz krize? Katero koli stranko, predsednika ali funkcionarja vodimo nam ne pomaga veliko, saj itak moramo delovat po navodilih EU. Le-ta pa nas bodo spravila v propad. Bog ne daj da dobimo kak paket ali tujega funkcionarja. Se še en lep čas ne bomo videli ven iz dolgov ter vez, če sploh kdaj.

Nekatere države znotraj EU pač morajo bit revne, drugače to zavira razvitejše.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po sep 16, 2013 11:08 pm

gasolinedream je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Poglej, kot sem napisal mi še kakšno leto nazaj ni delovalo tako hudo kot sedaj. Sedaj pa res že kamorkoli se obrnem je zares kritična situacija...

Zakaj nas bi katera koli politčna stranka rešila iz krize? Katero koli stranko, predsednika ali funkcionarja vodimo nam ne pomaga veliko, saj itak moramo delovat po navodilih EU. Le-ta pa nas bodo spravila v propad. Bog ne daj da dobimo kak paket ali tujega funkcionarja. Se še en lep čas ne bomo videli ven iz dolgov ter vez, če sploh kdaj.

Kaj predlagaš? Če se,da mi odgovori explicitno.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 16, 2013 11:16 pm

nooblette je napisal/-a:In kako je to sploh mogoče??! Kako je mogoče,da lahko nekdo sploh še dobi kakšen glas po vsem "sranju" ki ga je v preteklosti ustvaril? So ljudje resnično tako brez uma? :huh:

Kako je mogoče? Na volitve se odpravijo vsi, ki jim je pri politikih dovolj simpatičen obraz ali pa kakšna "naveza" na bivši režim oz. osamosvojitev (upokojenci, starejši), mi pa med tem po forumih rešujemo državo, namesto da bi oddali vsaj neveljavno volilnico, ker nizka udeležba jih itak ne gane. Sicer je pa naša politika direkten odraz naše mentalitete, v živo bi vsak nekaj preko veze ipd., ob dnevniku se pa zgraža, kako je nek funkcionar lahko zaposlil svojega sorodnika...

Ok, to je pa bedarija, da večje ni! :roll: Glede zunanje intervencije se sicer strinjam, da bo od nje prej škoda kot korist, vsaj izkušnje kažejo tako, ampak to, da krivdo obešaš na delovanje po navodilih EU, je pa totalen absurd.

Že dolga leta vemo kaj je narobe pri nas, o tem se razglablja po vseh medijih, vsi se zgražamo in pač se nič ne zgodi. Boš rekel, da so naši izropali toliko kapitala po navodilih EU? :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po sep 16, 2013 11:26 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:In kako je to sploh mogoče??! Kako je mogoče,da lahko nekdo sploh še dobi kakšen glas po vsem "sranju" ki ga je v preteklosti ustvaril? So ljudje resnično tako brez uma? :huh:

Kako je mogoče? Na volitve se odpravijo vsi, ki jim je pri politikih dovolj simpatičen obraz ali pa kakšna "naveza" na bivši režim oz. osamosvojitev (upokojenci, starejši), mi pa med tem po forumih rešujemo državo, namesto da bi oddali vsaj neveljavno volilnico, ker nizka udeležba jih itak ne gane. Sicer je pa naša politika direkten odraz naše mentalitete, v živo bi vsak nekaj preko veze ipd., ob dnevniku se pa zgraža, kako je nek funkcionar lahko zaposlil svojega sorodnika...

Ok, to je pa bedarija, da večje ni! :roll: Glede zunanje intervencije se sicer strinjam, da bo od nje prej škoda kot korist, vsaj izkušnje kažejo tako, ampak to, da krivdo obešaš na delovanje po navodilih EU, je pa totalen absurd.

Že dolga leta vemo kaj je narobe pri nas, o tem se razglablja po vseh medijih, vsi se zgražamo in pač se nič ne zgodi. Boš rekel, da so naši izropali toliko kapitala po navodilih EU? :roll:

To se pa popolnoma strinjam. Pri nekaterih tudi opažam tako vehamenten odnos do vseh podražitev in vsega,da ne morem verjet. Večina pravi na vsako bedarijo iz strani vladnih ukrepov "jah moramo plačat, ni druge". Ob takem si pa tudi jaz zaželim naj se vse podraži za 500% pa plače naj se še znižujejo! Še bolj je treba malega človeka udarit, še več mu je treba vzet!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po sep 16, 2013 11:33 pm

~toMmy~ je napisal/-a: ampak to, da krivdo obešaš na delovanje po navodilih EU, je pa totalen absurd.

Se strinjam! Kaj ima veze EU s tukajšnjo ciganijo? V sloveniji gre vse narobe že od leta '91' čeprav smo se rešili Juge in socializma in komunizma smo vse totalno zabluzili, žal pa večina to šele danes dojema, zelo počasi dojema pa še to narobe, ker krivijo EU. Ajjoooooj! Saj pravim brez veze! Imamo to kar si zaslužimo.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po sep 16, 2013 11:43 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ok, to je pa bedarija, da večje ni! :roll: Glede zunanje intervencije se sicer strinjam, da bo od nje prej škoda kot korist, vsaj izkušnje kažejo tako, ampak to, da krivdo obešaš na delovanje po navodilih EU, je pa totalen absurd.

Nene, absurd je to da se obnašaš kot če bi pogoltnil vso pamet, obenem pa ti manjka osnovnega razumevanja. Če bi prebral, vidiš da sem pisal za preteklost, ne za prihodnost.

Nikjer nisem napisal da ne vemo kaj je pri nas narobe. Niti nisem napisal da je vse skupaj kriva EU. Kar pa sem želel povedat - in še vedno želim, je to - da nas trenutno novo vodstvo ne bo rešilo, EU pa za to nima interesa. Če bi to bilo tako lahko, ne bi bili v istem šmornu skupaj z nekaj desetimi drugimi državami.

Tudi mene v tej državi marsikaj moti. Pa to še ne pomeni da se obregnem ob mnenje ostalih ljudi takoj ko imam možnost.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Re: Država nas ropa

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 16, 2013 11:55 pm

Oprosti, ampak zdaj pišeš čisto nekaj tretjega, kot v postu, ki sem ga citiral. Naj drugi odločijo, če imam težave z razumevanjem (očitno te je vsaj eden razumel isto kot jaz!)...
Slika

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To sep 17, 2013 1:18 am

Glej, skušal sem razložit kaj sem mislil z prejšnjim besedilom. Ampak, kolikor vidim je tukaj bolj pomembno da se loviva za besede in kaj je kdo kdaj rekel in kaj je z tem mislil, kot pa ideja oz. bistvo ki stoji za tem. V tem primeru ne mislim nadaljevat.

nooblette je napisal/-a:Kaj predlagaš? Če se,da mi odgovori explicitno.

Na žalost sem popolnoma brez predlogov.

cruiser1 je napisal/-a:Se strinjam! Kaj ima veze EU s tukajšnjo ciganijo? V sloveniji gre vse narobe že od leta '91' čeprav smo se rešili Juge in socializma in komunizma smo vse totalno zabluzili, žal pa večina to šele danes dojema, zelo počasi dojema pa še to narobe, ker krivijo EU. Ajjoooooj! Saj pravim brez veze! Imamo to kar si zaslužimo.

O tem kakšna ciganija je bila prej, kakšna pa je sedaj je škoda zgubljat besed.

Kar pa je potrebno poudarit je, da se tukaj tepemo na dveh frontah katerih načeloma ni mogoče reševati naenkrat.

Prvo je "ciganija," oz. korupcija ki je tekom let pustila svojevrsten pečat. Ljudstvo predlaga vislice, država pa bi se tega lotevala drugače. Podpiram recimo proti korupcijske komisije (če svoje delo opravijo kot morajo) in podobne ukrepe. Nekaj pomembnih ljudi je že za zapahi - če so osebe prave in če so kazni primerne ali ne pa vsak sodi sam pri sebi. To sicer lahko vodi v velik problem. Ljudstvo hoče da so ljudje obsojeni in odgovarjajo za svoja dejanja, in ker nimamo neke kritične distance (niti dovolj informacij) ustvarjamo idealno podlago da se lahko pomembneži znebijo ljudi ki so jim že nekaj časa v peti. Ljudstvo pa ploska. Ne pravim da se to dogaja. Ampak obstaja velik riziko vreden premisleka.

Drugo je recesija, ki pa je daleč od tega da bi bila plod naše vlade. Ozadja poznamo, nekih koristnih proti ukrepov pa ni. No, tiste ki izvajamo so se preko zgodovine izkazali kot neuspešni oz. še škodljivi. Lep primer so krizni davki.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 17, 2013 6:21 am

V socializmu je imel vsak delavec možnost zaslužit za dostojno življenje. Danes večina delavcev niti položnic ne more plačat, kaj šele da bi dostojno živeli. Krivi so pa vsi politiki od leta 1991 naprej.
Če bi bilo po moje, bi jih vse od prvega do zadnjega, poleg tajkunov, postavil pred steno in jih dal postrelit, premoženje bi jim zaplenil, od tujih bank, bi zahteval, da vse njihovo premoženje da nazaj v slovenijo in večino tajkunsko prevzetih firm bi podržavil.

Je pa tako, zadnja svetovna vojna bo med revnimi in bogatimi. In bo zadnja, ker se bogati ne bodo odrekli bogastvu, ampak bodo raje vse uničili.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To sep 17, 2013 9:09 am

nebivedu je napisal/-a:V socializmu je imel vsak delavec možnost zaslužit za dostojno življenje. Danes večina delavcev niti položnic ne more plačat, kaj šele da bi dostojno živeli. Krivi so pa vsi politiki od leta 1991 naprej.
Če bi bilo po moje, bi jih vse od prvega do zadnjega, poleg tajkunov, postavil pred steno in jih dal postrelit, premoženje bi jim zaplenil, od tujih bank, bi zahteval, da vse njihovo premoženje da nazaj v slovenijo in večino tajkunsko prevzetih firm bi podržavil.

Je pa tako, zadnja svetovna vojna bo med revnimi in bogatimi. In bo zadnja, ker se bogati ne bodo odrekli bogastvu, ampak bodo raje vse uničili.

Kot sem napisal,mediji so kontrolirani,umiri konje.Itak skrajno nasilje vodi v samo še večje.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To sep 17, 2013 9:28 am

Sem zadnjič skočil med malico v BTC. Skoraj ni bilo kam parkirat. Štacune polne - med tednom dopoldan! Kafiči tudi. Turisti smo, da je težko najt večje.

Jst bi rekel, da nam na splošno nič ne manjka (seveda so izjeme, vendar kje jih pa ni). Dostojno življenje pri nas ni težko uresničljivo.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To sep 17, 2013 10:01 am

Matjazy je napisal/-a:Sem zadnjič skočil med malico v BTC. Skoraj ni bilo kam parkirat. Štacune polne - med tednom dopoldan! Kafiči tudi. Turisti smo, da je težko najt večje.

Jst bi rekel, da nam na splošno nič ne manjka (seveda so izjeme, vendar kje jih pa ni). Dostojno življenje pri nas ni težko uresničljivo.

tisti ki jamrajo imajo vedno največ vsega,nisem bogataš vendar dokler lahko živim dostojno se nimam za kaj bunit,ker vem da boljše tak al tak nebo!
VW golf IV
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov