Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a ninjeti Pe apr 29, 2011 9:23 pm

Drocky je napisal/-a:mam eno vprašanje za tiste, ki redno spremljate ponudbo telefonov pri mobitelu.
Ali je pri đabestu zdej po novem kakšna fora, napaka na "konfiguratorju" na njihovi strani oz kaj tretjega, da so cene telefonov spustili?
Npr meni najbolj zanimiva sta Nokia C6-01 za 20€ in X6 8 GB za 1€. Ker vem da še ne tak dolgo nazaj je bla cena za x6 proti 200€, se ne spomnim točno. Danes pa malo gledam in sem kr šokiran (pozitivno, se razume :) ) nad razliko v ceni

Fora je le v tem da so cene nižje, če dodaš recimo različne pakete prenosov do 2GB - to pa se seveda pri naročnini pozna :) Večji je paket prenosa, več je dodatka pri naročnini - (malenkost je nižja cena telefona ampak se njim pol itak vse lepo pokrije pa še ostane jim :D )

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe apr 29, 2011 10:33 pm

Sej vsak vid sam tisto ceno 20€, ko pa potem leti na mobitelov center, pa razočaranje, ker je telefon 200€, ker ni pogledal podrobnosti (ker je 20€ le v primeru, da vzameš 2GB prenosa, kar je +20€/mesečno k naročnini). Je pa res, da je Mobitel na začetku imel precej nepregledno glede tega. Sej Simobil je isti glede tega.
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe apr 29, 2011 10:35 pm

IcEm4n je napisal/-a:Sej vsak vid sam tisto ceno 20€, ko pa potem leti na mobitelov center, pa razočaranje, ker je telefon 200€, ker ni pogledal podrobnosti (ker je 20€ le v primeru, da vzameš 2GB prenosa, kar je +20€ k naročnini). Je pa res, da je Mobitel na začetku imel precej nepregledno glede tega. Sej Simobil je isti glede tega.

Dandanes več ne greš ničesar kupovat dokler ne prebereš drobnega teksta (razen špecerije :D). Vse je napisano, samo čas si je potrebno vzeti pa prebrati :) Pol itak take dobijo na te fore, ki bi najraje vse zastojn imeli :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So apr 30, 2011 12:09 pm

IcEm4n je napisal/-a:Sej vsak vid sam tisto ceno 20€, ko pa potem leti na mobitelov center, pa razočaranje, ker je telefon 200€, ker ni pogledal podrobnosti (ker je 20€ le v primeru, da vzameš 2GB prenosa, kar je +20€/mesečno k naročnini). Je pa res, da je Mobitel na začetku imel precej nepregledno glede tega. Sej Simobil je isti glede tega.
ma to se sam sebe nategneš, če ne pogledaš vsega. Zdej sem šel še enkrat gledat in če si zbereš v ožji izbor telefone in jih primerjaš, ti vrže sam ceno ven brez opomb ali kakšne zvezdice zraven (tak sem nardil včeraj). Če pa klikneš vsak telefon posebej, ti pa piše zraven "Z Mobilnim Internetom Premium do cenejšega mobitela" in komplet vse cene. Predvidevam da se za đabest gleda cena v splošni akciji, če ni posebej specificirana :)
LP Rok

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ So apr 30, 2011 12:53 pm

To kar je nardil Mobitel je zavajanje kupcev in upam, da jih kdo prijavi na inšpekcijo, ker je tole sramota... Če si v konfiguratorju izbereš džabest paket (primer) ti pokaže ceno, ki vklučuje 20eu dodatne mesečne naročnine. V konfiguratorju samem NI NOBENEGA drobnega tiska. Mobitel si je pa naredil močno sramoto, zavajanja in vtis nesposobnežev, ki drugače strank ne znajo dobiti kot z zavanjem....

Lp
Slika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So apr 30, 2011 2:26 pm

BraaZ je napisal/-a:To kar je nardil Mobitel je zavajanje kupcev in upam, da jih kdo prijavi na inšpekcijo, ker je tole sramota... Če si v konfiguratorju izbereš džabest paket (primer) ti pokaže ceno, ki vklučuje 20eu dodatne mesečne naročnine. V konfiguratorju samem NI NOBENEGA drobnega tiska. Mobitel si je pa naredil močno sramoto, zavajanja in vtis nesposobnežev, ki drugače strank ne znajo dobiti kot z zavanjem....

Lp

Kakšno zavajanje in sramota neki, daj ne pretiravaj :roll: Klikneš na telefon pa imaš zraven tabelo kjer je jasno razvidno koliko plačaš zanj in v katerem primeru velja nižja cena.

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ So apr 30, 2011 3:29 pm

Sory, samo to je zavanje oz. ne vem, kaj tebi tukaj ni jasno, da to ni zavajanje. Ko greš na konfigurator in obljukaš itak džabest paket, ti pokaže telefone in ceno za njih. Cena, ki je prikazana NE VELJA za splošni paket ampak za doplačilo dodatnega prenosa podatkov, kljub temu, da si IZBRAL itak džabest paket kjer NI OMENJENO oz. dopisano za dodatni prenos podatkov oz. se šteje

Morala bi biti prikazana cena za OSNOVNI paket brez doplačila, ker nikjer v pregledu konfiguratorja NI omenjeno, da so cene izračunane na podlagi dodatnega prenosa podatkov in 20eu dodatne naročnine. Ali pa dodatna možnost, ki že takoj v konfiguratorju omogoča uporabniku izračun cene glede na izbran paket in dodatno prenos podatkov.

Glede na to, da je Mobitel vodilni mobilni operater (vsaj na bi bil ...,to je stvar diskusije) bi človek pričakoval prikazano ponudbo na nekem nivoju. Tudi, če rečemo, da to ni zavajanja je pa šlamparija. Primer: v Itak džabest paketu je vsaj 30 mobilnih aparatov, ki imajo splošno ceno in ceno, ki vključuje dodatni paket prenosa podatkov različno glede na razliko v ceni. Torej naj bi potencialni kupec moral "preklikati" in preveriti 30 različnih možnost, ker je spletna stran narejena površno, nepregledno in navsezadnje zavajujoče ?

Spletna stran je OGLEDALO podjetja, kar se v tem primeru vidi, da je narejeno ZELO slabo in površno. Spletna stran naj bi bil hiter vir informacij in samopromocije skozi pregledno ponudbo, kar v tem primeru ni tako. Zaradi takih "šalabajzarjev" pa je stanje spletnih strani v SLO na takem nivoju kot je...
Slika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So apr 30, 2011 4:10 pm

Joj, si pa izpeljal celo senzacijo iz ene bizarne malenkosti…, kot da gre za ne vem kakšno zaroto, prav v stilu novinarjev Svet-a na Kanalu A. Samo nerganje in pritoževanje, čudno, da nisi še Pahorja vpletel :twisted:

Res bi lahko konfigurator izvedli tudi drugače, vendar pa tudi takšen kot je sedaj je čisto dovolj pregleden, da lahko vsak hitro preveri ponudbo in cene, če le ni popoln retardiranec. Pa tudi če poklikaš vseh 30 telefonov ti to ne vzame več kot minutko ali dve. Toliko časa boš pa že žrtvoval če si izbiraš nov mobitel, razen če ti preveriš samo ceno in ti je to edini faktor pri nakupu.

Sicer pa, če upoštevam tvojo logiko, so bile že prej vse cene zavajujoče, ker nikjer v konfiguratorju ne piše, da veljajo ob podaljšanju naročnine za 24 mesecev. Barabe, nesposobneži..., prekleti šalabajzerji zavajajo javnost, jaz bi jih na tvojem mestu kar tožil ;)

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ So apr 30, 2011 4:33 pm

LoL. Nobene senzacija samo je to pač popolna šlamparija in mene osebno bi bilo sram dat od sebe tak izdelek tko da same pohvale site builderju. Ni nobene "zarote" ampak samo napačno oglaševanje na spletni strani zaradi nesposobnosti ali pa brezbrižnosti... kakorkoli obrneš ;) Če se tebi zdi to popolnoma sprejemljivo se mi zdi pa to žalostno.

Vse se začne in konča z malenkostmi pri izvajanju svojega dela in tudi oglaševanju svojega produkta. Zarad takih majhni bedarij kot ti praviš smo pa v takem položaju kot smo, ker vsak reče, da je to malenkost. Začne se pri malenkostih ;) in tole je izdelano kot "pri norcih". Sej ne pravim, da imata pa TUS in SIMOBIL kaj boljše. Ampak v Sloveniji je ratal trend primerjanja svoje sposobni z slabšimi, da se počutimo superiorne, kar je naravnost smešno. Primerjamo se z boljšimi in odpravimo napake. Odprava te napake pa ni tako komplicirana, da bi človek potreboval 1 mesec....

Kar se tiče glede podaljšanja naročnine je pa na izbiro PAKET ali pa redna cena in tukaj ne vidim dileme tako, da je tvoja interpretacija moje "logike" napačna.
Se opravičujem, ker sem natančne ampak sem po "poklicu" računalničar in bi mene bilo sram, da bi zase delal tako spletno stran oz. DB konfigurator, kaj šele za firmo za kar bi bil plačan. Pač moje osebno mnenje je, da če nekaj delaš...naredi do konca tako kot se za gre ali pa tega ne delat. Poleg tega pa mobitelova spletna stran ni neka "čunga lunga" drugo razredna firma...

Lol da ne bo samo OT sem pa v pričakovanju nove serije HTC in sicer HTC Wildfire S in HTC Desire S, ki sta po večini držav že v prodaji. Pri nas pričakuje, da bosta prišla v kratkem v prodajo in po tehničnih specifikacijah naj bi bile zadevce zelo zanimive za probat. Odvisno bo le od cene, ki pa po mojem mnenju ne bo pretirano nizka.

Lp
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne maj 01, 2011 11:00 pm

Ima kdo kakšno izkušnjo z Samsung Galaxy 3 ??
Pa še en problem imam; pogodba za zdajšnega mi poteče drugo leto februarja, na mobitelu mi je reko, da če hočem, drugega kupit, moreš plačat 50 eur, da prekinejo star aneks.
Pa kaj so nori :huh: je reko, lahko pa najdeš koga, ki ima naročnino pa ne kupi novega aparata pa prek tistega vzameš. Kje pa naj dobim takega kandidata :huh:

david156jtdm
Nov uporabnik

Napisal/-a david156jtdm Ne maj 01, 2011 11:18 pm

imam iphone 4!!! :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 01, 2011 11:22 pm

david156jtdm je napisal/-a:imam iphone 4!!! :)

pa ti si car.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 08, 2011 4:43 pm

Se je mogoče komu že zgodilo, da mu vgrajen GPS ni delu? Ker sem opazu, da mi na Galaxy Ace-u niti ena aplikacija ne zazna GPS-a.
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne maj 08, 2011 5:49 pm

Trenutno imam xperio x10mini (prej HTC Wildfire) in kljub manjšemu ekranu in svoji majhnosti je zelo funkcionalen, nekatere strani celo bolje prikaže kot wildfire. Pomanjkljivost je baterija drži kak dan in pol ob redni uporabi, čez vikend ko res malo kličem 3dni.

Če koga bilokaj zanima o tem telefonu lahko vpraša.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne maj 08, 2011 6:40 pm

IcEm4n je napisal/-a:Se je mogoče komu že zgodilo, da mu vgrajen GPS ni delu? Ker sem opazu, da mi na Galaxy Ace-u niti ena aplikacija ne zazna GPS-a.

Meni na taistem telefonu vse špila okej. Nesi nazaj pa naj preverijo

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Ne maj 08, 2011 7:49 pm

Potegni dol z marketa GSPfix program pa zaženi bi moglo pomagat.

LP, G

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne maj 08, 2011 9:23 pm

Jaz sem zdaj nabavil Samsunga Galaxy 3. In mi tudi nič ne najde, če dam na iskanje (tist ko ima neko navigacijo gor). Kaj resnega pa še nimam naloženo.
Pa nekaj me moti, majhna pisava za pisanje sms- ov, to pa je katastrofa :roll: Fora pa v tem, da je prostora navzgor na displeju koker hočeš, ampak ne, pisava je taka, da moreš bulit kot blesav, da vidiš kaj pišeš. Pa ne vem, se da to slučajno kje nastavit na večje? Jaz ne najdem, da bi se dalo kaj nastavljat :?

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po maj 09, 2011 8:13 pm

Nabavil danes Iphone 4, všečno... :twisted:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Po maj 16, 2011 9:04 pm

Od danes naprej HTC Desire S =)
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po maj 16, 2011 10:04 pm

ta mesec prišel iz

wildfire na xperio x10 mini, lg swift, nokia c5-03, trenutno imam htc toch diamond touch, ki je najbolj beden telefon kaj sem jih kdaj imel.

Windows mobile mi ne odgovarja nikakor, boljše reglja.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 2 gostov