Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a MaLiNoVc Če maj 19, 2011 9:14 pm

Od včeraj naprej je nokio E75 zamenjal Iphone 4 :)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne maj 22, 2011 12:04 pm

crxdelsol je napisal/-a:Windows mobile mi ne odgovarja nikakor, boljše reglja.

Se strinjam imam windows mobile na samsung omniji 2. Pa je za en drek. Že drugič nesel na servis. Nikoli več telefon z wm.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Ne maj 22, 2011 1:33 pm

matayus je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Windows mobile mi ne odgovarja nikakor, boljše reglja.

Se strinjam imam windows mobile na samsung omniji 2. Pa je za en drek. Že drugič nesel na servis. Nikoli več telefon z wm.

V tvojem primeru ni kriv OS ampak kar telefon. Samsung omnia ni znana po kvalitetni in natačni izdelavi.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 22, 2011 4:28 pm

Windows 7 naj bi bil proti prejšnji verziji (o kateri govorite) veliko boljši, edino "kilometrine" še nima (še ni tolko aplikacij in vsega tega, kot pri Androiud in iOS-u).

Sem pa rešil težave z GPS-om. Naložu GPSfix in zdej dela. Naložu gor še iGo in ga lahko samo pohvalim - sicer ene par butastih napak, ampak OK. Se kaj ve, kdaj pridejo novejše karte?
Slika

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Ne maj 22, 2011 9:04 pm

IcEm4n je napisal/-a:Windows 7 naj bi bil proti prejšnji verziji (o kateri govorite) veliko boljši, edino "kilometrine" še nima (še ni tolko aplikacij in vsega tega, kot pri Androiud in iOS-u).

Sem pa rešil težave z GPS-om. Naložu GPSfix in zdej dela. Naložu gor še iGo in ga lahko samo pohvalim - sicer ene par butastih napak, ampak OK. Se kaj ve, kdaj pridejo novejše karte?

Predlagam Sygnic navigacijo =)
Slika

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Ne maj 22, 2011 9:34 pm

Naložo na Iphone 4 Navigon-a in morem priznat deluje kot urca :)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po maj 23, 2011 1:15 pm

baSix je napisal/-a:Naložo na Iphone 4 Navigon-a in morem priznat deluje kot urca :)

s firbca...kako ti dela med-drzavna navigacija (da je cilj v drugi ali tretji drzavi, torej ena tranzitna)?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po maj 23, 2011 1:21 pm

dobek je napisal/-a:
baSix je napisal/-a:Naložo na Iphone 4 Navigon-a in morem priznat deluje kot urca :)

s firbca...kako ti dela med-drzavna navigacija (da je cilj v drugi ali tretji drzavi, torej ena tranzitna)?

Mb-Banja Luka, Navigacija delala brez problema :)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Po maj 23, 2011 2:40 pm

baSix je napisal/-a:Mb-Banja Luka, Navigacija delala brez problema :)

meni namrec na androidu javlja napako :evil:
SlikaSlika

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Po maj 23, 2011 2:49 pm

dobek je napisal/-a:
baSix je napisal/-a:Mb-Banja Luka, Navigacija delala brez problema :)

meni namrec na androidu javlja napako :evil:

Ker ne menja pravilno mape. Po vsej verjetnosti imaš "crack" verzijo ;)
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Po maj 23, 2011 2:55 pm

BraaZ je napisal/-a:Ker ne menja pravilno mape. Po vsej verjetnosti imaš "crack" verzijo ;)

nope
definitivno jo imam =P :lol:
SlikaSlika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne maj 29, 2011 9:34 pm

Jaz imam na Samsungu Galaxy 3 Igo navigacijo pa se mi ne dopade najbol.
Prva stvar je da ne raztegne čez cel zaslon, spodaj je približno 1,5cm črnega polja.
Drga stvar je majhna pisava, hitrost tak na malo kaže, da med vožnjo komaj kaj vidiš.
Govorno usmerjanje je včasih mal čudno. V krožnem reče, izberite izvoz naslednjem :D

Zdaj ne vem kako je s kartami (to mi je en drug nalagal gor) vem, ko sva ekrat s sodelavcem šla nekam gor v Savinjsko in ima na Nokiji Garmina. Tist se mi bolj dopade. Pisava je večja, omejitev hitrosti skoz kaže, ne samo pri prekoračitvi kot Igo. Pa najbolj je bilo pa to, da je tisto res točno delalo. pri tabli je manjavalo omejitve. Pri tem pa ne vem, da so tako pomanklive karte. Glede omejitve dela tak na približno. Prideš v naselje, pa čez 100 metrov začne kazat da je 50 omejitev, potem je pa konec naselja pa še 20km kaže da je 50 omejitev. Kr neki v glavnem.
Glede na to navigacijo pa sem doma 50 metrov prej nek sredi ceste mi reče, prispeli ste na cilj :D
Nekaterih naslovov sploh ne najde, recimo ne najde osnovne šole, ki je tam že 50 let. Nekateri naslove pa pokaže nek sredi travnika, pa reče, da je na nedosegljivem področju :D

Kdo ve, če se da Garmina dat na Adroida?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 29, 2011 10:13 pm

isti problem imaš kot sem ga imel jaz. Nimaš v pravi resoluciji. Če imaš gor trenutno iGo v resoluciji 240x320, pogooglej za iGo z resolucijo 320x480. Potem bi mogl bit OK.

Kar se omejitev tiče, se meni zdi kar vredu - zelo hitro opozori (glede na trenutno uporabo). Kar se pa hišnih številk tiče, pa dvomim, da kera navigacija u nulo zadane (ne iGo, ne Garmin prej nista tok natančna).
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne maj 29, 2011 11:12 pm

Sedaj: N97mini 8gb

Ne priporočam. Telefon je zelo "bugast", sicer mi je oblika zelo všeč, tudi teža in velikost me ne moti, z tipkovnico se da hitreje pisat kot na ostalih androidih ki sem jih imel. Trenutno je na teleray-u, ker kameri kažeta temo in ram se zasede na polno vsake toliko časa in šteka- iste težave ma doooosti uporabnikov in se je dosti govorilo na forumih, tako da ne priporočam telefona če nimate časa ga pošiljat na servis.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Po jun 06, 2011 9:56 pm

Pa je prišel čas, da moram tudi jaz kupiti nov telefonček... Najbolj sta mi padla v oči 2 Nokiji in sicer
X3 Touch and Type
Slika
ali Nokia X6 8gb
Slika

Katerega izbrati, glede na trpežnost, uporabljala se bo veliko multimedija(tu je v prednosti X6 zaradi TV-OUT izhoda), preprostosti(v prednosti X3 zaradi tipkovnice)
po ostalih Telefonih se nisem pretirano oziral, saj mi nobeden ne deluj uporabno ali pa kvalitetno narejen.
Freunde am fahren.

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Po jun 06, 2011 10:36 pm

Brez zamere ampak si našel ravno obratno. Nobenega izmed navedenih telefonov ne bi kupil, ker niso kvalitetni, so zelo počasni pri delovanju in ne vidim niti 1ga razloga za nakup. Poglej rajše za čim drugim, ker tole ni prava izbira.

Lp Miha
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 06, 2011 10:37 pm

mišek je napisal/-a:Zdaj ne vem kako je s kartami (to mi je en drug nalagal gor) vem, ko sva ekrat s sodelavcem šla nekam gor v Savinjsko in ima na Nokiji Garmina. Tist se mi bolj dopade. Pisava je večja, omejitev hitrosti skoz kaže, ne samo pri prekoračitvi kot Igo. Pa najbolj je bilo pa to, da je tisto res točno delalo. pri tabli je manjavalo omejitve. Pri tem pa ne vem, da so tako pomanklive karte. Glede omejitve dela tak na približno. Prideš v naselje, pa čez 100 metrov začne kazat da je 50 omejitev, potem je pa konec naselja pa še 20km kaže da je 50 omejitev. Kr neki v glavnem.
Glede na to navigacijo pa sem doma 50 metrov prej nek sredi ceste mi reče, prispeli ste na cilj :D
Nekaterih naslovov sploh ne najde, recimo ne najde osnovne šole, ki je tam že 50 let. Nekateri naslove pa pokaže nek sredi travnika, pa reče, da je na nedosegljivem področju :D

Na Nokii je že kakšno leto od Garmina definitivno boljša njena lastna navigacija, Ovi Maps. Redno jo posodabljajo, vse je zastonj in dela odlično (če ima telefon spodoben sprejemnik). Z Nokio E7 sem jo imel prejšnji teden priložnost dvakrat dodbra preizkusit še čez Avstrijo in Nemčijo, brez internetne povezave seveda in lahko povem same lepe stvari. Do zdaj je bila mobilna navigacija zame v tujini muka, vedno prekinjalo in preračunavalo. Res super zadeva.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Po jun 06, 2011 10:53 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Zdaj ne vem kako je s kartami (to mi je en drug nalagal gor) vem, ko sva ekrat s sodelavcem šla nekam gor v Savinjsko in ima na Nokiji Garmina. Tist se mi bolj dopade. Pisava je večja, omejitev hitrosti skoz kaže, ne samo pri prekoračitvi kot Igo. Pa najbolj je bilo pa to, da je tisto res točno delalo. pri tabli je manjavalo omejitve. Pri tem pa ne vem, da so tako pomanklive karte. Glede omejitve dela tak na približno. Prideš v naselje, pa čez 100 metrov začne kazat da je 50 omejitev, potem je pa konec naselja pa še 20km kaže da je 50 omejitev. Kr neki v glavnem.

Na Nokii je že kakšno leto od Garmina definitivno boljša njena lastna navigacija, Ovi Maps. Redno jo posodabljajo, vse je zastonj in dela odlično (če ima telefon spodoben sprejemnik). Z Nokio E7 sem jo imel prejšnji teden priložnost dvakrat dodbra preizkusit še čez Avstrijo in Nemčijo, brez internetne povezave seveda in lahko povem same lepe stvari. Do zdaj je bila mobilna navigacija zame v tujini muka, vedno prekinjalo in preračunavalo. Res super zadeva.

Heheh =) sory samo morm spet kritizirat =) Ovi Maps so za moje kriterije slabi in počasni. Garmin je tudi višek "kvalitete". Edina navigacija, ki me je vsaj delno navdušila je Sygnic ampak moraš imeti pač "proper" telefon, da bo zadeva funkcionirala hitro in učinkovito.

Kar se tiče Nokie E7 pa ne vem, če je sploh smiselno izgubljati besede z izjemo, da edina stvar, ki je še manj odzivna od "touch screena" je delovanje celotnega sistema. Telefon je približno tak polom kot Nokia N97. Je pa zanimivo, da imajo zelo visoko ceno =)
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jun 06, 2011 11:20 pm

mišek je napisal/-a:Kdo ve, če se da Garmina dat na Adroida?

Ne in je se nekaj casa (relativno) ne bo. Se je pa pojavilo tudi uradno sporocilo da bi lahko celo bilo kmalu (oz. da je ze na voljo), vendar je napisano dvoumno: http://www8.garmin.com/ces/mobileapps.html namrec zajete so aplikacije, ki so tudi namenjene IOSu in hkrati nekatere android OSu. Zaenkrat deluje XT le na symbian telefonih, gaminphonih ter Asus a10 telefonu (edini android) - izvzamem pocket pc. Kot ze povedano pred meseci, Sygic Mobile je sicer vzorna navigacijska aplikacija, vendar ima pomanjkljivosti kar se tice prepoznavanja vseh poti (kolovozna pot je enaka regionalki) s popravkom EU 10.9 ...se nekaj casa bo preteklo, da bo kartografija na mestu (ceprav zanimivo, ker je Navteq) pa vendarle. Odlicna pa je zaradi prepozavanja lane assistent (kar pa XT nima).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 06, 2011 11:47 pm

BraaZ je napisal/-a:Heheh =) sory samo morm spet kritizirat =) Ovi Maps so za moje kriterije slabi in počasni. Garmin je tudi višek "kvalitete". Edina navigacija, ki me je vsaj delno navdušila je Sygnic ampak moraš imeti pač "proper" telefon, da bo zadeva funkcionirala hitro in učinkovito.

Kar se tiče Nokie E7 pa ne vem, če je sploh smiselno izgubljati besede z izjemo, da edina stvar, ki je še manj odzivna od "touch screena" je delovanje celotnega sistema. Telefon je približno tak polom kot Nokia N97. Je pa zanimivo, da imajo zelo visoko ceno =)

Katero verzijo Ovi Maps si pa uporabljal in na katerem telefonu? Posodabljajo jih praktično vsak mesec, Garmin je sploh daleč zadaj. E7 najde natančno lokacijo tudi če si v kakšni stavbi in to zelo hitro (recimo ta trenutek v pritličju trinadstropne stavbe v dobrih 5s, za navigacijo ima tudi odličen ekran (4" ClearBlack AMOLED) in vse skupaj deluje res odlično, pa tudi zastonj je.

Kar se tiče samega telefona, je odvisno od zahtev, meni dosti več pomeni odlična qwerty tipkovnica, kot kakšno desetinko sekunde boljša odzivnost. Res pa ne razumem kaj te moti pri odzivnosti enkrana, imam kar debele prste pa brez težav "zadanem" tudi zelo majhne povezave, recimo v Operi, regira pa že na najmanjši dotik. S tisto polomijo od N97 jo je greh primerjat, z E7 sm brskal (preko USB vmesnika) po spominu N97 hitrejše, kot na njej sami. N97 je bila prepočasna za svojih 32GB pomnilnika, ekran je slabo prenašal sonce, bil zelo neodziven itd. To je zelo dobra naprava, odzivnost je tudi spodobna, če ne puščaš vseh aplikacij odprtih v ozadju (kot to nehote počne cel kup uporabnikov), pomembno je tudi preverjanje posodobitev, na kar večina pozablja. USB in HDMI vmesnik sta dosti bolj uporabna, kot sem si zamišljal, ni noben problem priklopit 32" tv-ja ali pa 16GB USB ključka. So pa še razni bonbončki kot 2s pritisk tipke za odklepanje, da se vklopi (zelo močna in uporabna) LED lučka, kombinacije tipk za urejanje (Ctrl+A/C/V/X), priklop USB (in BT) miške oz. tipkovnice, ... Symbian so precej izboljšali v tej generaciji, v bližnji prihodnosti pa pride tudi PR2.0 a.k.a. Symbian Anna.

Za N97 se strinjam, da ni bila ravno najbolj konkurenčna, ta zadeva je pa nekaj čisto drugega in po tem kar sem videl pri ostalih (navigacija, ekran, tipkovnica, glasba, filmi, ...) ne zaostaja kaj preveč za konkurenco, na kar nekaj področjih tudi prednjači. Je pa tak mobitel čisto druga stvar v rokah poznavalca, kot v rokah nekoga, ki ga uporablja par minut oz. se na njem ne znajde in nima naloženih pravih aplikacij.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 2 gostov