Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a crxdelsol Po jun 06, 2011 11:48 pm

@mišek čemu bi rabil garmina če je dosti drugih po mnenju nekaterih (tudi mene) boljših alternativ.

@MacTron torej je po tvojem če prav razumem še garmin vedno najboljši ?

Meni iGO zadošča če imam android telefon (dosti menjujem). Mape moraš gledat da so od monolita, ta jih je dal v Topmat in tudi v Adriaroute in še kam. Topmaps pa delajo za iGo itd. za Sygic Mobile če so nevem.

Alternativ je dosti:
-iGo
-motonav
-Copilot
-Sygic

Ampak še vedno najraje vidim in zaupam Garminu XT v kombinaciji z Nokio, mogoče ker sem to največ uporabljal in mi je najbolj domače.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ To jun 07, 2011 12:06 am

@ Tommy - kar se tiče Ovie maps sem testiral 3.0 verzijo, ki me je kot rečeno razočarala....mogoče še dodatno, ker so jo tako reklamirali, kot da je res popolna tehnologija. Glede komentarja za E7-00 me je motil (je pa seveda res, da sem testiral že praktično vse telefone, ki so na trgu in osebno prisegam na HTC, kar pomeni da moje mnenje ni 100% realno ampak...vseeno), da sem imel občutek, da je touch kar počasen in ne zazna takoj oz. bi lahko hitreje. Dodatno me je tudi razočaralo sorazmeroma počasno delovanje celotnega telefona in pa tudi nizko kapacitetna baterija. Edina pozitivna lastnost E7 je zame bila kamera, ki me je
prijetno presenetila glede na cenovni razred, ker je boljša od nekaterih višje rangiranih aparatov.

Drugače imam osebno sedaj 1 mesec HTC Desire S, ki ga moram kar pohvalit z izjemo par stvari. Kamera oz. kvaliteta slike je za ta rang obupna in tudi 720p snemanje po mojem mnenju ni tako dobro kot je bilo oglaševano. Ostalih pripomb zaekrat nimam....

Dodatno imam tudi na "testiranju" HTC Sensation, ki ga žal v Sloveniji ni in tudi zaenkrat nisem slišal, da bo prišel. Res je, da ga imam šele 2gi dan ampak ga morem zaekrat izredno pohvaliti. Zadeva je po mojem mnenju točno to kar se od "smartphona" pričakuje. KVALITETA! Edini res - je ekran, ker bi človek na takem strojču pričakoval še boljši display. Ampak če ga primerjamo z LG Optimus je svetlobna leta pred njim. Nad LG Optimus sem bil globoko razočaran, ker realno gledano ni nič drugega kot to...da lahko rečeš, da imaš telefon, ki ima 2 jedri. Drugače je sistem zelo dober in odziven ampak KO deluje. S primerkom, ki sem ga dobil sem imel cel kup težav kot je crashiranje OS za praktično vsako stvar...težave z baterijo, mikrofonom itd itd...
Slika

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie To jun 07, 2011 6:46 am

BraaZ je napisal/-a:Brez zamere ampak si našel ravno obratno. Nobenega izmed navedenih telefonov ne bi kupil, ker niso kvalitetni, so zelo počasni pri delovanju in ne vidim niti 1ga razloga za nakup. Poglej rajše za čim drugim, ker tole ni prava izbira.

Lp Miha

Sama hitrost mi ni neka ovira... Pač polna pomnilniška kartica ga pač upočasni... Pa vsekakor bosa hitrejša od mojega trenutnega GSMa
Kakšni so pa problemi z kvaliteto?
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jun 07, 2011 9:35 am

imam nokio n96 in nokio 8800arte. dva telefona ki sta dobra vsak v svojih lastnostih. n96 bom v kratkem prodal in kupil neki novi pametni telefon...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jun 07, 2011 10:55 am

crxdelsol je napisal/-a:@MacTron torej je po tvojem če prav razumem še garmin vedno najboljši ?

Ne, napak razumes. Uporabniku sem odgovarjal le na striktno vprasanje, ki veleva, ce ze obstaja ta vrsta aplikacije za Android OS in ne da je kot ta aplikacija najboljsa. Ce se bos osredotocil na nadaljnje bos opazil, da sem mu opisal celo kompletno renovacijo pri tem pa sem vlekel vzporednice med ze nekajkrat predlagano aplikacijo (v ciste detajle predlogov se ne bom spuscal, ker je za to druga tema v splosnem pa si tam preberi kako potekajo) ter, da sem tudi Garminu (aplikaciji XT) negiral dolocene stvari, ki jih nima. Torej ne vem od kje tebi taksno vprasalno razumevanje.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 07, 2011 11:19 am

BraaZ je napisal/-a:@ Tommy - kar se tiče Ovie maps sem testiral 3.0 verzijo, ki me je kot rečeno razočarala....mogoče še dodatno, ker so jo tako reklamirali, kot da je res popolna tehnologija. Glede komentarja za E7-00 me je motil (je pa seveda res, da sem testiral že praktično vse telefone, ki so na trgu in osebno prisegam na HTC, kar pomeni da moje mnenje ni 100% realno ampak...vseeno), da sem imel občutek, da je touch kar počasen in ne zazna takoj oz. bi lahko hitreje. Dodatno me je tudi razočaralo sorazmeroma počasno delovanje celotnega telefona in pa tudi nizko kapacitetna baterija. Edina pozitivna lastnost E7 je zame bila kamera, ki me je
prijetno presenetila glede na cenovni razred, ker je boljša od nekaterih višje rangiranih aparatov.

No trenutno imam verzijo 3.07 (Beta Labs) in je zadeva res vredu, ima pa tudi spremenjen vmesnik, kar precej pripomore k uporabnosti (ko se ga enkrat navadiš). Ena lepa prednost je, da ni treba crack-at, vse je zastonj. Glede touch-a se ne morem nikakor strinjat. Res da sem prešaltal iz obupnega in sem prve dni nehote pritisnil marsikaj, ampak tudi drugače touch zagrabi včasih, ko celo nisi prepričan, če si kaj pritisnil ali ne, dobesedno :D Slab vtis bi mogoče lahko dobil le z uporabo privzetega brskalnika, ampak to je SW problem, itak ga nima smisla uporabljat, ker je Opera dosti boljša. Če lahko s svojimi prsti brez truda zadanem tudi čist majhne povezave, potem ne more bit slab touch. =P

To "počasno" delovanje telefona je spet ena stvar, ki me ne moti, ker je dejansko "problem" res minimalen delay, pa še to ne povsod. Res počasna je recimo N97 in tam je ta kritika na mestu, ker ima probleme s prebavljanjem večjih količin podatkov. E7 (skoraj) takoj odpre dobrih 10Gb veliko glasbeno zbirko in nima težav s pomikanjem po njej, v slabi minuti lahko na njo preneseš 700Mb velik velik Xvid film, ga "takoj" odpre in se v trenutku premakne po njem kamor hočeš, HDMI izhod dela kot se spodobi, USB vhod tudi. Če ne puščaš v ozadju odprtih milion stvari, zadeva laufa več kot spodobno, čeprav ne tako bliskovito kot nekatera konkurenca, ni pa neke hude počasnosti, kvečjemu kakšna sekunda pri bolj zahtevnih stvareh.

Roko na srce, veliko vlogo igra tudi stvar navade oz. privrženost, pri tebi HTC-ju, pri meni Nokii. Na Symbianu sem že cca. 8 let, nanj sem navajen in ga zelo dobro poznam, recimo imenik (s slikami) in še kaj drugega sem si lahko prenesel iz 3650 preko treh drugih mobitelov do E7. Ko dobim v roke iPhone-a, kakšnega spodobnega HTC-ja, Samsunga ipd., me ne prepriča, ker se kljub nekaj prednostim najde tudi kakšna slabost (zame osebno). No bistvo je pa velik qwerty, drugače dvomim, da bi pred dvema letoma kupil N97. Pri E7 pa nimam več občutka, da gre za kak kompromis na račun tipkovnice, kot sem ga imel prej. :D

Ena lepa stvar so tudi licenčni QuickOffice, Adober Reader, Zip in občasna darila Ovi Stora, trenutno recimo paket (HD) iger ipd., vglavnem cel kup zastonj stvari oz. podpore.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Če jun 09, 2011 12:12 pm

od aprila si lastim LG Optimu 2X

z telefonom sem zelo zadovoljen, prejüni telefon je bil HTC Desire, pa sem bil tudi zadovoljen razen kamera je crap in pa izgled mi je letos ze kar zastarel...nekako sem bil fous tistim ki so imeli Samsung Galaxy S.

Letos sem potem ugledal tega LG-ja in priznam sem bil v glavnem navdusen zaradi naziva prvi telefon z Dual Core in prvi z Full HD....ampak ce bi bilo samo to to potem telefona nebi kupil, ko pa sem ga prijel v roke...mi je bil vsec filing kvalitetne izdelave, vsec mi je da se cuti da imas stroj in ne lahkotno igracko kot jo delajo pri HTC in se bolj pri Samsungu...LG preseneti z izdelavo in dizajnom...meni je telefon neverjetno lep!

Sedaj ni vec najbolj zmogljiv, ga pac Galaxy S2 nese ampak se ne sekiram, sebe stejem med zahtevnejse uporabnike Androida saj uporabljam ogromno aplikacij in veliko uporabljam tako disk kot dodatno SD kartico in veliko uporabljam navigacijo, ogromno dokumentov odpiram gor in predvajam filmcke, sprobati moram se predvajanje Full HD filmov preko HDMI izhoda...drugace pa zadnji mesec in se malo sem kar manj na PC-ju ker vecina chatov, mailov in druzabnih mrez opravim kar preko telefona...na wirelessu sem tako doma kot v sluzbi...sem navdusen nad baterijo!

Res je da pa ne uporabljam igric katerim naj bi ta telefon tudi biu namenjen, tako da z igricam graficne kartice ne izkoriscam na polno.

Telefon je super za brskanje po internetu, brez pripomb.

Sedaj cakam na posodobitev na Android 2.3, ker bo nova verzija precej bolj optimizirana za ta telefon.

Ce bi sedaj kupoval bi se tezko odlocil med tem LG-jem ali novim Galaxy S2...slednji mi je namrec malce prelahek in pretanek in hkrati prevelik (4,3 zaslon)...mi je pa dober zaradi norih zmogljivosti in Full HD 30fps ter najboljsim zaslonom na svetu Super AMOLED Plus...ampak kaj cem...mogoce bi pogledal se za katerim izmed novejsih verzij LG Optimus...recimo 3D in ostale....

...do naslednjega leta ko pridejo ven ze prvi Quad Core...tudi taki od Intela...potem pa mislim da se bo v tej smeri ustavilo (namrec 6 jedrnik bi biu nesmiselen...) bodo pa proizvajalci definitivno morali malo razmisljati o tem da bi naredili kaj na baterijah...ker procesorska moc, RAM in velikost pomnilnika in nevem kaksne graficne bodo prisli do vrha tehnologije....tako da bodo vec delali na dizajnu, na materialih in morajo zrihtat baterije (mogoce tudi take opcije polnjenja na svetlobo in na tresljaje kot pri avtomatskih urah Seiko...to sem videl oboje na enem telefonu za vec kot 100k €....in bi bilo smiselno imeti na smartphonu, da ce ti zmanjka baterije da se laufa dokler ne prides do polnilca mal na gibanje in na svetlobo in pomaga avtonomijo podaljsevat).

Android je pac zakon.

Lp

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Če jun 09, 2011 12:51 pm

Vredu si to spisal. Rad bi te opozoril le na to, da ne bodi presenečen, ko boš telefon priklopil na televizijo, ker slika ne bo čisto tekoča..
Drugače pa je zraven Optimusa 2x in Galaxy S 2 tu še Motorola Atrix 4G, ki je prav tako vredna omembe in nakupa. Se pa ne strinjam z načinom izdelave.. 2 jedri, drugo leto že 4? Raje naj optimizirajo programsko kodo, ker ni dovolj optimizirana niti za eno jedro.

Sam pa čakam Iphona 5, oz. še prej iOS 5 8)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 09, 2011 1:15 pm

HPF je napisal/-a:Vredu si to spisal. Rad bi te opozoril le na to, da ne bodi presenečen, ko boš telefon priklopil na televizijo, ker slika ne bo čisto tekoča..
Drugače pa je zraven Optimusa 2x in Galaxy S 2 tu še Motorola Atrix 4G, ki je prav tako vredna omembe in nakupa. Se pa ne strinjam z načinom izdelave.. 2 jedri, drugo leto že 4? Raje naj optimizirajo programsko kodo, ker ni dovolj optimizirana niti za eno jedro.

Sva že dva 8)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če jun 09, 2011 2:33 pm

Mater pa komaj sem se navadil na IOS 4 :D
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 09, 2011 2:52 pm

jutri Simobil začne s prodajo iPhone-a 4. Mal kasnej pa naj bi se ga dalo kupit tudi brez operaterja - vsaj tako piše na FB strani iSpota.
Slika

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Če jun 09, 2011 3:08 pm

HPF je napisal/-a:Vredu si to spisal. Rad bi te opozoril le na to, da ne bodi presenečen, ko boš telefon priklopil na televizijo, ker slika ne bo čisto tekoča..

res je Motorola Atrix 4G je omembe vredna, skoda da pri nas 4G ne deluje (in se lep cas nebo)....

To da prek HDMIja povezan na TV posnetki ne bodo tekoci je posledica predvsem tega da Full HD 1080p snema LG pri 24fps...Galaxy S2 pa ze pri 30fps....tako zato slika ni top kot bi mogla bit...oziroma je top kadar snemas bolj predmete ki so pri miru....premikanje pa slabo posname...je potem bolje snemat zgolj HD 720p...ampak novejse iz druzine Optimus zmorejo tudi pri Full HD posnet z 30fps :D

Galaxy S2 je pa kar se zmogljivosti tice res top ta trenutek ampak kot sm reku mene osebno mal moti da je tako lahek in tanek ter mi deluje bolj kot igracka zaradi toliko plastike. Pa malce prevelik je ze...ze LG Optimus 2x ni ravno majhen ampak mi se sede v dlan.

Tako je...naslednjo leto bodo se Quad Cori...potem pa ze zaradi povrsine jedr nebi bilo vec ucinkovito proizvajati 6-jedrne itd.....bodo pol na cem drugem lahko proizvajalci tekmovali.

iPhone je kulski...predvsem izdelava...do sedaj so po zmogljivostih malce sepali ampak naslednji iPhone 5 verjamem da bo dober...ampak to je spet za drugi spekter ljudi.

js mislim da je nekako tako:

Android - je lahko zelo preprost je pa bolj "geekovski" sistem, ki zadovolji tudi najzahtevnejse

iOS - blesti z izdelavo in ga radi imajo tisti, ki dajo dosti na imidz in je tut bolj fancy...moje izkusnje z softwareom so pozitivne...predvsem je preprost a malce manj dober pri zelo zahtevnih uporabnikih.

BlackBerry - to je top zadeva za poslovneze, tiste, ki so veliko na poti, so jim najpomembnejsi e-maili in belezke ter organizacija sestankov...itd.

Symbian - za tradicionaliste ampak tega bo konec 2014

Windows mobile - konkurenca v prihodnosti...predvsem z Nokio...moje izkusnje so pozitivne, zadovoljijo tudi zahtevne ampak zmotilo me je da so bili Windowsi manj prijazni do uporabnika...prevec so komplicirali z tistimi palckami z katerimi si lovil da si kliknu tiste X za zapreti okna...upam da to izboljsajo!

lp

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če jun 09, 2011 3:11 pm

Ko se ravno govori o iPhonih.... a bo res v kristalni palači v BTC prodaja Applov? Nekje sem slišal.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če jun 09, 2011 4:11 pm

DragonForce je napisal/-a:Ko se ravno govori o iPhonih.... a bo res v kristalni palači v BTC prodaja Applov? Nekje sem slišal.

Jap. Na vogalu v spodnjem štuku. Ne moreš zgrešiti, ker je čisto polepljeno z "jabuki" =)
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jun 09, 2011 5:28 pm

DragonForce je napisal/-a:Ko se ravno govori o iPhonih.... a bo res v kristalni palači v BTC prodaja Applov? Nekje sem slišal.

imel ga bo si.mobil od jutri ( petek) no takšno informacijo sem jaz dobil.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF Če jun 09, 2011 6:07 pm

adis je napisal/-a:

imel ga bo si.mobil od jutri ( petek) no takšno informacijo sem jaz dobil.

Res je, vsi govorijo o tem. Baje, da je lastnik iz Avstrije(?) uspel podpisat pogodbo z Applom, da lahko telefone prodajajo tudi v Sloveniji.

M156: Symbian je res že skoraj "pozabljen", se pa ne strinjam čisto z vsem napisanim.
Android je dober operacijski sistem, je vedno boljši in se hitro razvija. Pohvalno je, da delajo na optimizaciji. Sam recimo, sem pridobil root dostop in si na telefonu uredil preprost spletni strežnik. Tudi programiranje aplikacij je postalo že zabavno, ko obstaja že dosti orodij s katerimi lahko izdelaš uporabnišk vmesnik ipd. Na začetku pa je blo programiranje muka, sploh pa največja zamera - emulator. Vsakič si čakal 5 minut, da se je kaj prikazalo.
Glede Appla pa je tak.. večina ljudi misli, da je Apple za nastopače in postavljače. Žal je res dosti takšnih uporabnikov, sploh v Ameriki. Po drugi strani, pa imajo vsi najboljši programerji Mace in (trenutno) snow leopard OS. To je nekaj, kar dela tako kot je treba, čeprav to plačaš. Res je, da lahko narediš na androidu marsikaj, ampak iOS dela tako kot je treba, vedno, pa ni važno če v ozadju teče 20 programov ali noben. Tako kot dela prvi dan, tako dela skozi. Vsi telefoni z android OSom so začeli čez čas "štekat". Nazadnje Google Nexus S z 2.3.
Glede LGja pa se ne gre samo za štekanje videa, tudi vmesnik prikazan na televiziji šteka. Ne dvomim pa, da bo 2.3 oz. kakšna naslednja verzija to odpravila :)

Nedvomno se bo med Googlom in Applom bila še huda bitka ;)

Edit: Lahko si pogledate cene v paketih ->http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=0C7A7335-8F43-CB5D-DC31-167721ACC5CB&linkid=article
Moje mnenje; Predrago.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 09, 2011 10:32 pm

adis, sej kaj sm pa jst mal višje napisu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jun 10, 2011 1:25 pm

SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe jun 10, 2011 2:36 pm

HPF je napisal/-a: Lahko si pogledate cene v paketih ->http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=0C7A7335-8F43-CB5D-DC31-167721ACC5CB&linkid=article
Moje mnenje; Predrago.

Drago? Punca je šla kupit iPhone oktobra v UK za 630 EUR in je na Orto v nulo paketu za katerega plačuje 15 EUR na mesec. V paketu kjer iPhone 4 kupiš za 1 EUR moraš doplačati vsak mesec še 28 EUR za prenos 4 Gb podatkov (mesečno skupaj 43 EUR).
Torej če 28 EUR plačuješ 24 mesecev pomeni da plačaš 672 EUR. Glede na to, da iPhone v prosti prodaji stane 600 EUR to pomeni da ti Simobil ponuja nakup iPhona na obroke s "preplačilom" 70 EUR vendar ne pozabimo, da imaš za teh 70 EUR na voljo 4 Gb podatkov mesečno pa pustimo kdo jih rabi in kdo jih ne.

Dejstvo je, da so paketi ZELO poceni. Najceneje je pa logično paket Orto v nulo kjer je cena iPhona 500 EUR in mesečna naročnina 15 EUR. Določeni uporabniki znajo tu imeti problem zaradi prenosa le 100 Mb podatkov mesečno.

Kakor komu v glavnem.

dobek je napisal/-a:bwahahahahahahahahahaha

http://thetechjournal.com/electronics/i ... type.xhtml

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

iPhone v mojih rokah NI NIKOLI izgubil signal ali prekinil pogovor.

Lp, Rok.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF Pe jun 10, 2011 3:16 pm

Sam sem gledal 32Gb verzijo, katero si lastim tudi sam. V paketu orto je 600€, pa vsaki mesec 10€+, 2 leti. Telefon lahko drugje kupim za 600€ brez vezave.
Je pa res, da si ga bo sedaj lahko privoščilo dosti ljudi, ker bodo pač dali 1€ za njega, pa pol vsaki mesec 50€+, kar je dosti krat lažje kot dat 600€ za njega. Če ga pa kdo res hoče met samo zato da ima iphona, pa je verjetno res dobra kombinacija 16gb verzija pa 4Gb interneta v orto za 38€ na mesec, ker 100mb interneta ni nič, to gre ob uporabi v parih dnevih skozi.

Drugače pa, tudi meni nikoli ni zmanjkalo signala, pa ga imam odkar je ven prišel, pa senzor za približevanje me tudi ni zajebaval. Zajebaval me je mikrofon, sem nesel na servis pa dobil drugi telefon.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 2 gostov