Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a HPF Sr jun 22, 2011 6:16 pm

Pa jih kontaktiraj, tudi če ga dobiš za 450€, je to še vedno dobra cena. Mogoče boš imel srečo, da nekdo nima pojma kaj prodaja, ker bi se tudi za 550 komot prodali. V iSpotu pride novi 16gb 634€ (zaklenjen na Simobil) če se mi prav zdi, pa so jih sigurno že nekaj prodali. Pol pa hitro še Jailbreak, pa hitro "vkradene" aplikacije nalagat :DDD

Sicer je res, da je danes boljše če kaj dobiš ceneje (se tudi sam poslužujem te metode z ebayom ipd.) ampak vseeno nevem zakaj tak silite z iPhoni.
Za pol manj denarja lahko dobite skoraj enako dober telefon z Androidom, pa še aplikacij ne bo treba "krast". Sicer pa tudi iPhone čez čas z Jailbreakom začne štekat, takrat bote pač restorali na original in imeli na voljo klicanje pa smse (+ free demo apps, ker ostalih tak ne bote kupli). Nokia 3310 stil. Južni brati bi povzeli: Nije žvaka za seljaka. Sicer pa smo v Sloveniji.. vsak deseti že ma avto z 3.0 mašino pa "značko" na nosu, iz gum mu pa že pol leta žice gledajo.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Samsung Wifi težava

Napisal/-a gold hamster Ne jun 26, 2011 10:59 am

Torej...

Samsung galaxy 551, telefon se poveže na domače omrežje in potem takoj dol vrže...zaščiteno z wpa/wpa2 psk.
Geslo je tapravo.

Sem guglal pa nekako ne najdem rešitve.

Pomoč, lepo prosim :)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jun 30, 2011 12:32 pm

zakaj se to sranje od iphona ne da povezat prek luetootha na noben laptop (ki ni apple), ali karkoli drugega??

kaj je sploh dobrega da ga vsi hočete?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 30, 2011 12:39 pm

splash je napisal/-a:zakaj se to sranje od iphona ne da povezat prek luetootha na noben laptop (ki ni apple), ali karkoli drugega??

kaj je sploh dobrega da ga vsi hočete?

Kaj bi pa rad dosegel z povezavo z Bluetooth-om? Prenos datotek ni mogoč zaradi avtorskih pravic, to ima Apple že od vedno in povsod tako, kar je za razumet. Povezava z bluetooth avtoradiji in slušalkami ter tethering pa deluje BP.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jun 30, 2011 4:12 pm

zakaj se potem noče povezat na moj dell (ameriški laptop) in moje lightspeed (ameriške slušalke)? sem bil v apple storu in so rekl da pač ne gre

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 03, 2011 10:23 am

HPF je napisal/-a:
Za pol manj denarja lahko dobite skoraj enako dober telefon z Androidom, pa še aplikacij ne bo treba "krast". Sicer pa tudi iPhone čez čas z Jailbreakom začne štekat, takrat bote pač restorali na original in imeli na voljo klicanje pa smse (+ free demo apps, ker ostalih tak ne bote kupli).

Za prvi stavek v tem citatu imam ta reply ---> :cry :cry :cry

Za drugega pa nisem najbolj preprican da vem o cem govoris. O kaksnih jailbrakih govoris ? Simobil ne prodaja jailbrakanih telefonov, tako kot tudi iSPOT ne, nevem o cem kvasis, prav tako ne vem kaj so vkradene aplikacije... Bi razlozil malo bolj podrobno ?

Sicer pa imam tudi v druzini tipicni primer -> punca je bla vedno proti iphonu, od vsega zacetka ko sem ga privlekel domov (2G), zdaj pa ko si lasti iP4 pa je tiho ko rit :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jul 03, 2011 10:31 am

HPF to tudi mene zanima? Sam imam trenutno čez 150 kupljenih aplikacij, sicer na iPadu pa vseeno. Na iPhonu bi jih verjetno kupil še več, ker so pol ceneje. Enostavno sem se "losal" slovenske zaplankanosti, škrtarjenja in kraje pa sem bil do pred 5 let nazaj hud "torrentaš". Ne da se mi več po pravici povedano. Plačam 1 EUR za aplikacijo za katero mi potem ni treba skrbeti ali je kompatibilna z mojim operacijskim sistemom, bo delovala ali mogoče vsebuje virus, itd. Življenje je lepše kljub olajšanemu bančnemu računu.

Lp.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Napisal/-a HPF Ne jul 03, 2011 10:43 am

Courage™ je napisal/-a:
HPF je napisal/-a:
Za pol manj denarja lahko dobite skoraj enako dober telefon z Androidom, pa še aplikacij ne bo treba "krast". Sicer pa tudi iPhone čez čas z Jailbreakom začne štekat, takrat bote pač restorali na original in imeli na voljo klicanje pa smse (+ free demo apps, ker ostalih tak ne bote kupli).

Za prvi stavek v tem citatu imam ta reply ---> :cry :cry :cry

Za drugega pa nisem najbolj preprican da vem o cem govoris. O kaksnih jailbrakih govoris ? Simobil ne prodaja jailbrakanih telefonov, tako kot tudi iSPOT ne, nevem o cem kvasis, prav tako ne vem kaj so vkradene aplikacije... Bi razlozil malo bolj podrobno ?

Sicer pa imam tudi v druzini tipicni primer -> punca je bla vedno proti iphonu, od vsega zacetka ko sem ga privlekel domov (2G), zdaj pa ko si lasti iP4 pa je tiho ko rit :)

Nisva se najboljše razumela, oziroma nisi razumel, kaj sem jaz želel povedat. Tudi sam si lastim iphona in kupim aplikacijo, ki mi je všeč..
Pravim, da ne vem zakaj ljudje tak silijo z iPhoni, ko si lahko kupijo za pol manj denarja telefon z androidom in si nalagajo aplikacije iz Marketa. Pač začne android čez čas štekat, pa počasneje delat, prav tako začne čez čas štekat iPhone z jailbreakom. Ne pravim, da simobil iSpot in drugi, ki prodajajo iPhone, prodajajo jailbrekane telefone (bog ne daj), ampak pravim, da takšni kot je bil primer zgoraj ZAGOTOVO ne bodo kupovali aplikacij, ampak si bodo telefon jailbrekali, kasneje pa še kje pluvali po njem, da jim šteka..

Preberi moje prejšnje poste v tej temi, pa boš razumel, kaj sem želel povedat, ker je tudi za mene iPhone 1A telefon. Pravim samo, da ni za vse.. eni so brez služb itd., pa hočejo met iphona da ga majo, pa čeprav potem brez aplikacij, da se kažejo. Keri frajer že 1 tedn ni jedo, samo alo.. ma pa ajFona 8)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 03, 2011 12:41 pm

Aha, potem sem res narobe razumel tvoj post, ker je res bil malo dvoumno napisan.

Se pa strinjam z balkaena, aplikacije za iphone (izvzete navigacijske aplikacije) so zelo poceni, tako da ne vidim razloga zakaj nebi placal tiste 3 evre in imel mir.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 04, 2011 10:08 pm

Vsi študentje, če še ne veste, imate 10% popust na appleove izdelke. Tako da če ne druzga ga lahko kupite za manj kot 600 že v uradni trgovini :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po jul 04, 2011 10:38 pm

Ka dejansko ne deluje bluetooth z drugimi aparati razn jabkami???
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Po jul 04, 2011 11:11 pm

kva pa mate zaene aplikacije na iphonih oz. kere največ uporabljate... =)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To jul 05, 2011 12:41 am

HaMzO je napisal/-a:kva pa mate zaene aplikacije na iphonih oz. kere največ uporabljate... =)

navigon ;)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jul 05, 2011 6:18 am

HaMzO je napisal/-a:kva pa mate zaene aplikacije na iphonih oz. kere največ uporabljate... =)

Največ...Angry birds :twisted:
potem pa odvisno od situacij...full sem se navadil na razne v stilu Lonely Planeta ko kam potuješ, na avionu al pa letališčih pa itak ne vem kaj bi brez...ma sj je vse gor. Karkoli se sprdneš, there's an app for that :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To jul 05, 2011 9:34 am

gecco je napisal/-a:there's an app for that

Tako je.

Bluetooth deluje. Z drugimi telefoni se ne bo povezal zaradi avtorskih pravic. Sicer pa zakaj bi ga uporabljal? Da ti nekdo pošlje mp3? Če je že taka nuja obstaja dovolj alternativnih kanalov, sliko pa lahko pošlješ preko MMS ali maila. Ne vidim razloga, zakaj je to huda omejitev za uporabnike?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jul 05, 2011 12:40 pm

Je problem in ni problem.. To je kot da ti avto ne bi hotel zavit na avtocesto.. Še vedno lahko prideš kamor hočeš, ni pa glih fajn ane ;)

lp
Slika

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To jul 05, 2011 1:09 pm

Mislim da ce je jailbreakan, da imas na Cydia aplikacijo posebaj za bluetooth ;)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To jul 05, 2011 2:10 pm

belkaena je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:there's an app for that

Tako je.

Bluetooth deluje. Z drugimi telefoni se ne bo povezal zaradi avtorskih pravic. Sicer pa zakaj bi ga uporabljal? Da ti nekdo pošlje mp3? Če je že taka nuja obstaja dovolj alternativnih kanalov, sliko pa lahko pošlješ preko MMS ali maila. Ne vidim razloga, zakaj je to huda omejitev za uporabnike?

kaki bedni izgovor ...ja recimo od nekoga si želiš v gostilni ob kavi ali pa kjerkoli izmenjat neko 5mp ali pa 8mp fotko...ali pač en ful dober komad...mms ti zmanjša velikost in kvaliteto... saj namen bluetooth med drugimi je tudi lažja izmenjava podatkov med telefoni... kak ste bedni vi applovci pa vaše zagovarjanje tega sranja :S
Slika pugi.si

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 To jul 05, 2011 2:19 pm

Zois: zakaj vsa ta nervoza, jeza, sej pa te nihce ne sili da kupis produkt apple-a. Trzisce je nasiceno z raznimi produkti razlicnih znamk, kvalitet,... tako da se lazje odlocis kaj in kako. Vedno bo pa nekdo zagovarjal doloceno stvar, pa naj bodo dokazovanja na trdnih tleh, z oprijemljivimi dokazi zakaj je temu tako ali samo izmisljena dejstva, natolcevanja.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris To jul 05, 2011 2:43 pm

Courage™ je napisal/-a:Aha, potem sem res narobe razumel tvoj post, ker je res bil malo dvoumno napisan.

Se pa strinjam z balkaena, aplikacije za iphone (izvzete navigacijske aplikacije) so zelo poceni, tako da ne vidim razloga zakaj nebi placal tiste 3 evre in imel mir.

Neki študent porabi raje te 3 eure za kebab, pa porabi minutko časa pa si potegne dol skrekano verzijo. Pa ma glih tak mir :) pač kakor komu
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov