Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a PogachnyK Po sep 19, 2011 11:32 am

~toMmy~ je napisal/-a:
PogachnyK je napisal/-a:živ

imam en problem:

Lastim si nokijo c6-00, pa me zanima kako to da vsakič ko odprem ovi maps, me poveže z internetom.

Kdor si lasti te novejše nokie z ovimaps, ve da je na zemljevdu spodaj ikonca, ki kaže če si povezan z internetom, ampak ta ikonca ostane nepovezana, in tudi prenos je 0,0kb

Ampak če takoj zaprem ovi maps(po cca sekudni delovanja) se mi na glavnem zaslonu, pokaže da sem povezan z internetom.

Ima kdo kako idejo?

V nastavitvah samih zemljevidov maš naštimano, "brez povezave"? V vsakem primeru ti priporočam, da si posodobiš Ovi maps, če tega še nisi naredil.

to je vse poštimano, ampak se mi vedno poveže(ampak samo poveže) preonsa podatkov ni, skrbi me samo, de nebi ko telefon "začuti" da si povezan ne netom, te povezave začel uzkoriščati v druge namene
Slika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To sep 20, 2011 10:41 pm

Dobre pol leta si lastim HTC Wildfierja. Ne priporočam nikomu, ker tako slabega telefona pa še nisem imel. :x
Kot kaže bom šel spet nazaj na nokio ko tega "odplačam" a kaj ko je do takrat še precej časa :?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To sep 20, 2011 11:29 pm

še vedno se k790i...star 4leta, kot nov.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Sr sep 21, 2011 8:02 am

2 leti imam Nokio 5800 (prvi touch od Nokie) in zaenkrat je še ne mislim menjati, saj mi dela vredu. Pred kratkim sem jo resetiral, tako da se je notranji spomin malo sprostil, ker se je zapolnil v tem času. Redne posodobitve so naredile kar precejšno razliko v izkušnji, kot pa prvi firmware-i.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Sr sep 21, 2011 8:00 pm

Ali ima kdo Samsung Galaxy 3 ? =) =)
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 22, 2011 12:45 pm

King1 je napisal/-a:Prosim za pomoč. Kaj vzeti? Tole: http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni.html#m_mid155 ali tole: http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni.html#m_mid152??

Hvala ;)

lp

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3724 ;) Mislim, da je Ace bolj prepričljiv.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če sep 22, 2011 12:52 pm

Osebno bi raje HTC-ja.

Bojda ima boljše video posnetke (jaz recimo kar precej snemam tudi z GSM) pa še lepše in močneje mi deluje. Edino kar mi ni všeč pri HTC (sicer ne vem koliko to rabiš) je to, da za razliko od Samsunga (sodeč po lastnostih na tušmobilu) nima urejevalnika za Word, Excel, PP,.., ampak ima samo pregledovalnik. Sicer pa se sigurno da kaj lahko gor naložiti, s čimer lahko te zadeve potem urejaš.

Sem pa zadnjič probaval spet te touchscreene, ker se poskušam prisiliti da "prevekslam" na njih in nevem.. Edino mogoče SE Xperia(?) Arc ali kak HTC Sensation, da bi prišla v poštev (dobra odzivnost in dovolj veliki, da ne falim :D ).. Ampak so za moje pojme uibr predragi, da bi jih vzel kar tako "na pamet" in upal, da se bom navadil. Tak da, trenutna Nokia E72, s svojo super fizično tipkovnico, vendarle ostaja. Pa pismo...kako ta telefon izpade poceni, ko primerjam cene (naročnina, doplačilo..) z raznimi touchscreeni.

Še eno vprašanje imam.. Malce bom opisal, ker je težko razložiti v parih besedah. Ko recimo pišeš sms in ostale zadeve na kakem telefonu na dotik.. Če je postavljen ležeče imaš pač qwerty(z) in tipke uredu velikosti. Če pa ga postaviš pokonci, pa imaš še vedno qwerty(z), ampak so takrat "tipke" precej ozke. Mogoče kdo ve, pri katerem telefonu se v pokončnem položaju, tipkovnica spremeni v tisti "old school" način, kjer imaš 1, 2 (abc), 3(def), 4(ghi)..? Da recimo za črko "J" klikneš 1x 5-ko in podobno..? Včasih recimo ne morem telefon postavljati v ležeči položaj, ker uporabljam drugo roko za pisanje ali kak drug telefon, v tega pa bi si zapisal par "beležk" ali kaj takega in bi bilo lažje če bi imel tisti "old school" način. Upam da je razumljivo ;)
Zadnjič spremenil ejsim, dne Če sep 22, 2011 1:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Če sep 22, 2011 1:04 pm

King1 je napisal/-a:Prosim za pomoč. Kaj vzeti? Tole: http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni.html#m_mid155 ali tole: http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni.html#m_mid152??

Hvala ;)

lp

Jaz bi se odločil za HTCja. Glavna razlogi so kvalitetno ohišje, htc sense in htc podpora.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 22, 2011 1:28 pm

ejsim je napisal/-a:Osebno bi raje HTC-ja.

Bojda ima boljše video posnetke (jaz recimo kar precej snemam tudi z GSM) pa še lepše in močneje mi deluje. Edino kar mi ni všeč pri HTC (sicer ne vem koliko to rabiš) je to, da za razliko od Samsunga (sodeč po lastnostih na tušmobilu) nima urejevalnika za Word, Excel, PP,.., ampak ima samo pregledovalnik. Sicer pa se sigurno da kaj lahko gor naložiti, s čimer lahko te zadeve potem urejaš.

Sem pa zadnjič probaval spet te touchscreene, ker se poskušam prisiliti da "prevekslam" na njih in nevem.. Edino mogoče SE Xparia Arc ali kak HTC Sensation, da bi prišla v poštev (dobra odzivnost in dovolj veliki, da ne falim :D ).. Ampak so za moje pojme uibr predragi, da bi jih vzel kar tako "na pamet" in upal, da se bom navadil. Tako da, trenutno Nokia E72 s svojo super fizično tipkovnico vendarle ostaja. Pa pismo...kako ta telefon izpade poceni, ko primerjam cene (naročnina, doplačilo..), ko ga primerjam z raznimi touchscreeni.

Še eno vprašanje imam.. Malce bom opisal, ker je težko za razložiti v parih besedah. Ko recimo pišeš na kakem telefonu na dotik.. Če je postavljen ležeče imaš pač qwerty(z) in tipke uredu velikosti. Če pa ga postaviš pokonci, pa imaš še vedno qwerty(z), ampak so takrat "tipke" precej ozke. Mogoče kdo ve, pri katerem telefonu se v pokončnem položaju, tipkovnica spremeni v tisti "old school" način, kjer imaš 1, 2 (abc), 3(def), 4(ghi)..? Da recimo za črko "J" klikneš 1x 5-ko in podobno..?

Pri Nokii maš izbiro med alfanumerično in qwerty pri teh novih s Symbian ^3 (Anna) operacijskim. Če gledaš E72, ti vsekakor bolj priporočam E6, ker ima novi Symbian in ekran na dotik, hkrati pa fizični qwerty, poleg tega ponuja USB On The Go - nanj lahko priklopiš USB ključek, miško, drug telefon itd. Symbian Anna bo predvidoma do konca leta posodobljena na Belle, ki bo še dodatno izboljšana, vse kar je starejšega od Symbian ^3 (k njemu sodijo PR 1.0, Anna in Belle), ti toplo odsvetujem, ker gre verjetno za najbolj nekonkurenčno obdobje Symbiana in to jih še zdaj, ko so se zelo popravili, tepe.

Zmaga za pisanje je pa moja Nokia E7, fizična tipkovnica, ki je zaprta tako, da nepoznavalci niti ne ugotovijo, da se da telefon odpret, velik ekran na dotik + Swype. Swype je zelo dober pripomoček za pisanje na qwerty tipkovnico na dotik, dela pa na Androidu in Symbian Anni tudi v slovenščini.

Swype:

http://www.youtube.com/watch?v=xHfdxj-AXv0
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če sep 22, 2011 1:28 pm

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če sep 22, 2011 1:29 pm

Bat_zajla je napisal/-a:

Hvala ;)

lp

Jaz bi se odločil za HTCja. Glavna razlogi so kvalitetno ohišje, htc sense in htc podpora.

Kaj pomeni tisto odebeljeno? oops oops ... sense in podpora?....

lp

Bom razmislil. ;) Hvala

lp

~toMmy~ je napisal/-a:http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3724 ;) Mislim, da je Ace bolj prepričljiv.

Ja tok je težko, ker ne vem kaj vzeti.. Ace se mi dopade in je sigurno kvaliteten. Spet htc se mi prilaga v roko kot ulit in je simpatičen, ker glih ni ne vem kako velik. Pii........... težka bo. ;)

lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če sep 22, 2011 1:30 pm

ejsim je napisal/-a:
Še eno vprašanje imam.. Malce bom opisal, ker je težko razložiti v parih besedah. Ko recimo pišeš sms in ostale zadeve na kakem telefonu na dotik.. Če je postavljen ležeče imaš pač qwerty(z) in tipke uredu velikosti. Če pa ga postaviš pokonci, pa imaš še vedno qwerty(z), ampak so takrat "tipke" precej ozke. Mogoče kdo ve, pri katerem telefonu se v pokončnem položaju, tipkovnica spremeni v tisti "old school" način, kjer imaš 1, 2 (abc), 3(def), 4(ghi)..? Da recimo za črko "J" klikneš 1x 5-ko in podobno..? Včasih recimo ne morem telefon postavljati v ležeči položaj, ker uporabljam drugo roko za pisanje ali kak drug telefon, v tega pa bi si zapisal par "beležk" ali kaj takega in bi bilo lažje če bi imel tisti "old school" način. Upam da je razumljivo ;)

Nokia C6-01 ima tak način je pa isti cenovni rang kot ta 2, le zaslon ima Galaxy večji od HTCja IN Nokie ki imata 3.2 icčen zaslon ACE pa 3.5.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če sep 22, 2011 1:58 pm

Aha, okej. Ma enkrat sem videl da ima nek telefon, ko je v "ležečem" položajo qwerty (na dotik seveda), ko pa si ga postavil pokonci (tudi na dotik telefon), pa so bile tiste 123456.. in spodaj abc, def.. In se mi je zdelo bolj praktično, kot pa da v pokončnem načinu ostane qwerty, samo zožen.

tommy: Sej sedaj imam E72, pred tem sem imel E75, pred njim E71, še pred tem pa E61, zato bi v prihodnosti raje probal "dotikajočega", tko da E6-ke trenutno ne bi gledal.. ;) E72 je super, ampak me pa zaslon pri teh touchscreenih kar pošteno rajca. Pa rad bi, da je konstrukcijsko (moč) nekje kot E72.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Če sep 22, 2011 2:22 pm

Tak način ima xperia mini, ne vem pa al je to možno na vsakem androidu ali samo pri nekaterih proizvajalcih...

Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 22, 2011 2:42 pm

King1, jst mam Ace-a, pa nekak (vsaj trenutno) nism preveč zadovoljen. Android šteka k 100 mater (nimam pojma čemu!?), že nekajkrat mi je zmrznu/crknu tik pred "plačilom" s študentskimi boni, GPS hudičevo švoh dela. Na Alterju sem videl nekoga z istimi problemi. Pa sej bi razumu, če bi bil to mobitel z androidom v nizkem cenovnem razredu, ne pa v srednjem rangu.... No, sej itak gre kmalu na servis.
Ti loh na meet-u (če mi bo seveda uspel pridt) pokažem.

Ima pa brat Wildfire S, pa zaenkrat še ni nič pojamral.
Slika

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Če sep 22, 2011 3:42 pm

Hvala ;)

lp

Živ

Močno odsvetujem nakup ACE. Hardware je samo "navidezno" močnejši pz. 800mhz procesor deluje zelo počasi v primerjavi z Wildfire S. Imel sem oba na testiranju kar nekaj časa (sem zaposlen v podjetju kjer izdelujemo aplikacije za android) in ti lahko pritrdim, da je v tem trenutku Wildfire S v nižje rangiranih android telefonih res ena izmed boljših izbir.
Samsung Galaxy ACE se je izkazal za ZELO nezanesljivega, počasnega, kar niti ni tako presentljivo glede na to, da je ima zelo malo RAMa. Wildfire S kljub po specifikacijah slabšem procesorju ampak več RAMa se izkaže res kot pravo presenečenje glede samega delovanja.
Kar se tiče samega grafičnega vmesnika je pa stvar posameznika ali ti je bolj všeč HTC Sense ali Samsung. Sem pa tudi jaz opazil, da predvsem v SIMOBILu iz meni neznanega razloga poveličujejo ACE napram Wildfire S....in kot kaže ga noben še ni dejansko uporabljal.

Če te še kaj zanima...kar vprašaj =)

P.S Galaxy ACE niti slučajno ni t.i. "srednji" razred telefona.... v srednji razred lahko v tem trenutku vključimo stvari kot so Galaxy S in HTC Desire S.

Lp Miha
Zadnjič spremenil BraaZ, dne Če sep 22, 2011 3:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če sep 22, 2011 3:47 pm

mm46 je napisal/-a:Tak način ima xperia mini, ne vem pa al je to možno na vsakem androidu ali samo pri nekaterih proizvajalcih...

Slika

E vidiš, točno to sem mislil! Torej, touchscreen telefoni, na katere sem do sedaj naletel, so imeli qwerty vedno :arrow:

Takole v "ležečem" položaju:
Slika

ali pa tako v "pokončnem" položaju:
Slika

Jaz bi pa rad imel v pokončnem položaju tako, kot je "mm46" pokazal.. Tudi tole ni napačno npr oz je zelo podobno. Sta 2 črki namesto treh oz ene.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 22, 2011 3:53 pm

BraaZ, kaj pa potem spada v "visoki" razred? iPhone? (Še) kej druzga?
Slika

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Če sep 22, 2011 4:41 pm

IcEm4n je napisal/-a:BraaZ, kaj pa potem spada v "visoki" razred? iPhone? (Še) kej druzga?

V visokem razredu sta po mojem mnenju trenutno le Samsung Galaxy S2 in HTC Sensation (Slednji ima OGROMNO težav z audio driverji, ki pa naj bi bile rešene ob zadnjih updatih), če seveda gledamo SLO trg. V tujini je še cel kup dobrih telefonov, ki jih žal pri nas ni...oz. jih naši mobilni operaterji ne ponujajo. Kar se tiče Iphone 4 ga pa po zmogljivosti osebno ne bi štel pod "visoki" razred ....ampak njegova cena, izgled in neko "časščenje" kot boga, ga žal tja uvrščajo...kar smo naredili uporabniki sami.

Osebno drugače nisem pristaš Iphone, ker se mi zdi, da je sistem preveč zaprt in njegovo ceno lahko upraviči le izgled in neka "eksluziva". Nisem fan Iphone 4, da ne bo pomote =)

Se bo pa "android" svet še dodatno razvil s prihajajočimi stvarmi kot sta Galaxy S3 in LG Quad. Datumi sicer še niso znani...ampak upam, da čimpreje =) Za Galaxy ACE ga pa res ne moremo uvrstiti v srednji razred, ker je enostavno preslab. Galaxy ACE je že v primerji s HTC Wildfire močno zadaj z samim delovanjem. Kar se tiče grafičnega vmesnika, izgleda in zaslona bi pa lahko rekel, da je to stvar vsakega posameznika.
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov