Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 06, 2005 10:10 am

Pugi je napisal/-a:Peesda če bi bil js admin tega foruma, bi ga kr zapru, a smem zaklent mogoče???

Fak an.

No pugi ni še čas. Bomo zaklenil, ko bo nov papež zbran.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Sr apr 06, 2005 10:11 am

kaj ni cas....a je kaksna pametna debata tole?? samo pregovarjanje :?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr apr 06, 2005 10:22 am

Kapa zdj, a zdj že lahko??

:D:D
Slika

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Sr apr 06, 2005 10:23 am

3,2,1 ... go Pugi GOOOO :P :P

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr apr 06, 2005 10:37 am

lenivec je napisal/-a:čist isto kot ti. celo otrošvo poslušajo/poslušate bullshit pri mašah, verouku in teh stvareh, marsikaj pomembnega "pozabijo" povedat, pol pa nastane to kaj je.

To pove vse o tvojem razmišljanju o papežu. Zato maš tudi tako negativno mnenje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 06, 2005 11:43 am

SlaYeR je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:čist isto kot ti. celo otrošvo poslušajo/poslušate bullshit pri mašah, verouku in teh stvareh, marsikaj pomembnega "pozabijo" povedat, pol pa nastane to kaj je.

To pove vse o tvojem razmišljanju o papežu. Zato maš tudi tako negativno mnenje.

Slayer jst recimo nimam negativenga mnenja o papežu, samo brezveze se mi zdi tok pompa, hvale, razmetavanja denarja(za ta pogreb bo šlo tok denarja, da bi se lahko v afriki najedlo mnogo otrok) in oddaj o enem človeku, na drugi strani sveta pa se ljudje komaj živijo, nimajo dovolj hrane ali pa se pobijajo, koljejo, posiljujejo, pa tega noben ne prikaže, noben ne obsoja(no tistih ki to obsojajo je 0,00001%), noben ne gre tja pa ne naredi miru.

Če se že gremo tok humane in izkazujemo čast enemu MRTVEMU človeku, zakaj nebi izkazali še toliko večje časti živim in jim pomagali, da začnejo živeti, da se postavijo na noge?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr apr 06, 2005 11:54 am

Nebivedu spostujem tvoje mnenje. Vsak si pac ustvari svoje mnenje, kjer jih obstaja vec. Hotu sm samo citirat lenivca in njegovo razmišljanje o verouku ter krščanstvu. iz tega sklepam da je tudi njegovo mnenje do papeža tako kot pač je.

Pa lp.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr apr 06, 2005 12:12 pm

vremenska napoved za vatikan
nedelja 3.4.2005
minus ena

:lol:

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Sr apr 06, 2005 12:32 pm

Nasploh (vsaj zame) tu ni več vprašanje za ali proti papežu, ampak za ali proti religijam. Sam preprosto ne morem verjeti v neumnosti (oprostite grobemu izrazu) , ki jih religije razglašajo za "svete resnice", kakor tudi se ne morem strinjati z nekaterimi "moralnimi" načeli ter pristopi. (Zagovorniki "svetih resnic" v pogovoru običajno "pogorijo" že pri utemeljevanju osnovnih pojmov - nekoč so mi neki jehovci po nekajurnem pogovoru celo zatrdili, da bom eden redkih "grešnikov", ki se bodo ob vesoljni katastrofi rešili :D )
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr apr 06, 2005 12:46 pm

:clapclap :bow :clapclap & lock ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr apr 06, 2005 1:14 pm

ar35s je napisal/-a:da bom eden redkih "grešnikov", ki se bodo ob vesoljni katastrofi rešili :D )

Noe 2 :lol:

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr apr 06, 2005 1:20 pm

Hmmm.. Jst se tudi ne strinjam da se je pilgrimov post brisal... (ljudje tukaj ne locijo med zaljenjem in drugacnim mnenjem)

Glede papeza, meni osebno ni naredil nic dobrega, kvecjemu manjse preglavice (zaprte ceste, evforicno stanje, nezanimiv program...). Bil je vodja najodurnejse organizacije na svetu, ki verovanje ljudi izkorisca za zasluzek in moc. Ko se je opraviceval za razlicne stvari se mi zdi da je samo dvigoval rejting RKCja in dejansko ni naredil nic konkretnega... (muslimani, katoliki, židje se vedno ne znamo ziveti skupaj, al se meni samo zdi..). Verjetno bi bila vecina ki ste tako pretreseni nad njegovo smrtjo navdusena nad gradnjo dzamije v SLO, porok med geji, posvojitvi enakospolnih partnerjev.. :roll: (kje je zdaj vasa liberalnost in odprtost do vseh ki verujejo v kaj drugega kot v RKC boga)

Drugace pa ce obstaja hujse ali manjse zlo je bil on definitivno najmanjse zlo mozno. :D

RIP

Chapyy-H
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a Chapyy-H Sr apr 06, 2005 1:43 pm

Tisti k ste v temu topicu kukr kol govorili, žalili čez papeža itd.... Ne se čudt če vam bo čez ene par dni začel avto crkvat, guma počla..... BOG VSE VID IN SLIŠ :roll: Hecam se, men se zdi da se brez veze prerekate, vsak ima pač svoje mišljenje in ljudje smo si različni, je pa res da je bil papež legenda po svoje (pa nisem veren) .... Pa ne pozabit : PAPEŽ MA VAS RAD :)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr apr 06, 2005 3:26 pm

HajdukS je napisal/-a:, posvojitvi enakospolnih partnerjev..

Na kateri problem se nanašaš...? Ne vem, če je najbolj pametno, da se razpravlja o stvareh, ki se jih ne zna niti imenovati... Mimogrede, Cerkev pač vidi rešitve teh problemov drugače kot nekateri... Pa ni nujno, da se z vsemi strinjam. Roko sprave pa je papež ponudil vsem ostalim religijam, spremembe pač niso možne čez noč. Je pa definitivno on začel s tem!

Predlagam, da se tukaj oglasijo tisti ljudje, ki kaj vedo o zgodovini in dejanjih Svetega Očeta, namreč veliko se je ta človek (ja, navaden človek!) trudil, da bi ta "najodurnejša organizacija" bila bliže tudi ljudem, ki je ne poznajo in da bi se popravilo napake, ki so nedvomno bile v Cerkvi. Nimam popolnoma nič proti kritiki napak v Cerkvi, vendar moraš tudi kakšno navesti.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr apr 06, 2005 3:34 pm

Narobe sem se izrazil res je, g. pikolovski, glavno je da ves kaj sem mislil :D (nerodna struktura za tvorit: zakonska nezmoznost istospolnih partnerjev za posvojitev??? priznam pa, da ne znam tega bolse povedat kot to, razen v celem stavku)

Me zanima ali me popravljas, da bi me kaj naucil, al da bi pokazal kako si se ti veliko naucil...

(jao, sploh pa se ne mislim vec s tabo spuscat v debate ker ljudi lovis za besedo, jim postavljas besede v usta... Zadnje debate se vedno nisva koncala o japonski in o zakonih... le zakaj?)

Ps: bi tudi nastel svoje kritike na napake cerkve ampak se mi zdi da ta tema ni temu namenjena. (hint: preberi kasno knjigo)
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Sr apr 06, 2005 3:45 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr apr 06, 2005 3:39 pm

nebivedu je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:

Slayer jst recimo nimam negativenga mnenja o papežu, samo brezveze se mi zdi tok pompa, hvale, razmetavanja denarja(za ta pogreb bo šlo tok denarja, da bi se lahko v afriki najedlo mnogo otrok) in oddaj o enem človeku, na drugi strani sveta pa se ljudje komaj živijo, nimajo dovolj hrane ali pa se pobijajo, koljejo, posiljujejo, pa tega noben ne prikaže, noben ne obsoja(no tistih ki to obsojajo je 0,00001%), noben ne gre tja pa ne naredi miru.

Če se že gremo tok humane in izkazujemo čast enemu MRTVEMU človeku, zakaj nebi izkazali še toliko večje časti živim in jim pomagali, da začnejo živeti, da se postavijo na noge?

no, potem pa predlagaj, kako bi ti pomagal...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr apr 06, 2005 4:03 pm

edino cerkveno osebo, ki je na našo srečo izstopila iz cerkvenih krogov je..vsaj zdi se mi...vida žabot. pa še fuul vrei zgleda. d best bejba 8)

daj gorgo zresni se no. :roll:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr apr 06, 2005 4:20 pm

For all of you,

Jesus was a black man :D

Radiković ;)
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr apr 06, 2005 4:31 pm

Kakor koli obrnemo, vedno se bodo našli tisti, ki izpostavljajo vse pozitivne lastnosti papeža in tisit, ki dajejo povdarek in težo negativnim lastnostim..Prepirati se o tem kdo ima prav je tako uspešna zadeva kot scanje proti vetru..Vsak namreč vidi zadevo v svoji luči, tako da je brezvezno, da bi želeli nasprotno stran prepričati o superiornosti vašega pogleda...

Umrl je človek, ki je bil toliko človeški kot mi; se pravi je imel tako pozitivne lastnosti kot slabe..
Cerkev kot institucijo pa v to temo niti ni smiselno tlačiti..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr apr 06, 2005 7:39 pm

menjekul je napisal/-a:edino cerkveno osebo, ki je na našo srečo izstopila iz cerkvenih krogov je..vsaj zdi se mi...vida žabot. pa še fuul vrei zgleda. d best bejba 8)

daj gorgo zresni se no. :roll:

daj ti se zresni...
ce clovek nekaj napise naj argumentira..
pa sploh nevem kaj bluziš, če sem njega nekaj vprašal, ne tebe..
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost