Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Re: kakšen računalnik naj kupim?

Napisal/-a DIZL_ Ne apr 15, 2012 12:59 pm

Uporabljal se bo za filme, internet in pa tut kakšno igrico :) všeč mi je pa tut zato ker mamo doma že 2 Lenovo računalnika pa oba delata super :)
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne apr 15, 2012 1:07 pm

DIZL_ je napisal/-a:Uporabljal se bo za filme, internet in pa tut kakšno igrico :) všeč mi je pa tut zato ker mamo doma že 2 Lenovo računalnika pa oba delata super :)

V bistvu bi enak računalnik sestavil za dosti manj denarja. Če ti je tolko do Lenovo potem si samo nalepko gor nalimaj, ker oni naredijo enako. Komponente so od drugih proizvajalcov, oni so samo distributerji.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne apr 15, 2012 7:08 pm

DIZL_ je napisal/-a:Uporabljal se bo za filme, internet in pa tut kakšno igrico :)

Predvsem tisto "kakšno igrco" je pomembno. Za HD filme in internet si lahko sestaviš kišto za 200€ ali še manj, pa ti bo vse super delalo.
Tako da se moraš predvsem zjasniti, kakšne igre in na kakšnih nastavitvah želiš igrati. Sicer pa pejt v Funtech ali kaj podobnega, pa to bodo svetovali in sestavili boljšo ali cenejšo kišto, kot jo dobiš v BigBangu &Co.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic Ne apr 15, 2012 7:50 pm

V google iskalnik vpiši "sestavi računalnik" in na prvih dveh tako imenovanih link-ih si lahko sestaviš računalnik po meri. Priporočam ti spletno stran "agt.si", kajti sam sem si sestavil računalnik in velika prednost te spletne strani je, da ko klikneš na eno komponento ti avtomatsko predlaga drugo komponento. V računalniku moraš imeti komponente, katere se ujemajo med seboj (npr. ne moreš DDR III ram-ov vstaviti v kar eno matično ploščo ipd.). Za tvoj cenovni razred si lahko sestaviš zelo soliden računalnik, kateri bo podpiral vse oziroma večinoma novih iger (vendar ne na najboljših nastavitvah). Upam, da sem kaj pomagal!

scott
Novinec

Namizni ali prenosnik

Napisal/-a scott Po apr 16, 2012 3:18 pm

lep pozdrav,čeprav nima veze z avtomobilizmom(no delno ima ker na njem spremljam ta forum:-)) imam sledeče vprašanje,mojh namizni PC crkava in odločam se za nakup novega.Doma se nagibamo da bi namiznega zamenjal prenosnik v vrednosti max 500e.Uporaqbljal se bo izključno za srfanje po netu ,nalaganju fotografij in podobnega.Ne bo se uporabljal za igrice ali druge podobne zahtevne stvari.Lahko kdo predlaga kaj primernega iz spodaj dodane povezave
http://www.mimovrste.com/katalog/index. ... 400_499.99
Lep pozdrav
SCOTT

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: Namizni ali prenosnik

Napisal/-a srcnik Po apr 16, 2012 3:58 pm

Prva izbira:

http://www.mimovrste.com/artikel/275044 ... 27246#tech

Druga izbira, pač nekako najboljše razmerje med ceno in kakovostjo:

http://www.mimovrste.com/artikel/275042 ... r109k-8-gb

To je pač v rangu 15 col, za 17 bi pa raje kako bolho priporočal in kak mesec ali dan rabljenega ;)

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic Po apr 16, 2012 5:04 pm

off:

Če nimaš namena igrat iger, se ne ukvarjaš z zahtevnim programiranjem ter oblikovanjem (ga ne boš bremenil) in boš brskal samo po spletu ter gledal filme ipd., ti enostavno brez veze karkoli svetujemo, zato ker vsak računalnik v takšnem cenovnem razredu je predober!

on:

Nasveti:

- predlagam, da ne kupuješ HP računalnikov - men osebno niso všeč, vendar vsak ima svoje mnenje (imajo zakompliciran BIOS sistem ter zahtevne programe za uporabo (posebej če sam nalagaš Windows operacijske sisteme, povem iz prve roke),
- LENOVO firma je nedolgo nazaj prišla v Slovenijo in sem z njihovimi računalniki zelo zadovoljen (povem iz prve roke),
- ASUS me je mogoče malo razočaral zaradi slabe vzdržljivosti baterije (z baterijo sem ravnal pravilno, upošteval vsa pravila in sedaj po enemu letu uporabe računalnik enostavno ne smem izklopiti iz elektrike),
- ACER so zelo hvaljeni računalniki (predvsem za igre), kajti so zelo zmogljivi in to se jim tudi na pozna na cenah,
- na prenosnih računalnik bodi pozoren, da grafične kartice niso integrirane (procesor na integriranih grafičnih karticah je precej počasen, zato ker vzamejo veliko sistemskega pomnilnika - mogoče se motim, naj me kdo popravi če se).

P.S.: Uporabnik @srcnik ti je navedel dva zelo dobra prenosna računalnika - predlagam ti LENOVO, ker ima boljši procesor, bluetooth (lažja povezava z telefonu). Edino kar nima bolje je LCD zaslon in pa grafična kartica (pri LENOVU ni navedena točna številka grafične kartice).

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Po apr 16, 2012 8:49 pm

Sestavljam eno kišto pa rabim plato ki podpira DDR3 ter am2-3 podnožje.

Imam namreč amd athlon64x2 procesor, ki bi ga zaenkrat rad vgradil, ter kasneje po potrebi tudi nadgradil (zato potreba po am3). Dokaj specifične zahteve, nekaj sem že gledal vendar skoraj vse plate podpirajo samo do athlon II x2.. =/

Lp
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic Po apr 16, 2012 9:51 pm

grahovc je napisal/-a:Sestavljam eno kišto pa rabim plato ki podpira DDR3 ter am2-3 podnožje.

Imam namreč amd athlon64x2 procesor, ki bi ga zaenkrat rad vgradil, ter kasneje po potrebi tudi nadgradil (zato potreba po am3). Dokaj specifične zahteve, nekaj sem že gledal vendar skoraj vse plate podpirajo samo do athlon II x2.. =/

Lp

Koliko pa imaš namen dati denarja ? Pa prosil bi te če lahko podaš več informacij o procesorju, da poiščem kaj bi lahko "sedlo skupaj".

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Po apr 16, 2012 9:57 pm

nevem kako mi je ratalo spregledat, vendar sem našel tisto kar iščem

http://www.mimovrste.com/artikel/238007 ... m2-am2-am3

pregledal vse potrebne informacije in podatke tako da paše kot ata na mamo :D
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po apr 16, 2012 10:40 pm

@scott: V kolikor se odlocas oz. v kolikor se v druzini odlocate o nakupu notebooka je tukaj precej razvejana tema na pro-cons nacin o notebookih: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=72826 Tudi, ce ni detajlnega pogleda le na to ceno (takratno ceno - sedaj je lahko taksna konfiguracija lahko enaka cena) in na vse subjekte, ki se drzijo tvojih vprasanj, pa vseeno se pred tem en majhen nasvet. Ce se ze kupuje prenosni racunalnik, ki bo nadomescal namiznega (stacionarnega) potem naj bo na "mizi" vsaj 17.3" prenosnik, kajti nadomescanje necesa pomeni tudi obdrzati smiselnost tega.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic To apr 17, 2012 6:48 pm

@grahovc: Res je! Ujema se kot "ata na mamo". :-P Pa prijeten nakup ti želim! ;)

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če maj 03, 2012 1:38 pm

Pozdravljeni

Ker laptop ne zmore več obvladati vseh prgramov. sem primoran kupiti nov osebni račulanik.

Pripravljen sem odšteti 500evrov, do (če bo šlo za zares dobro ponudbo tudi do 600)

Gledam po netu, in v oći mi je padlo tole : klik

(sem pač enden tistih, ki je menja, da se najbolje splača kupit računalnik, v kaki masovni trgovini)

Zdej kakšna so kaj vaša mnenja? (vem, da lahko pride, to tega, da se določene komponente ne skladajo med seboj, ampak, če nakonci prihranim 150 evrov, me ne moti, če dela z 5% manjšo močjo)

Kja bi mi vi priporoačali (lahko date linke, )

Za odgovore se zahvaljujem.
Slika

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn Če maj 03, 2012 2:11 pm

Pomoje kaj takega za tak gnar top izbira: http://www.sestavi.si/index.php/compute ... uration/41

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če maj 03, 2012 3:23 pm

Hvala za odgovor

Sicer sem bolj navdušen nad intel, vendar se tud amd počasi popravlja na bolje. je še pametno menjavati ventilatorje s tišjimi, ali so že v osnovi dovolj tihi, pa da ti na naredi orkana po sobi, ko ga obremeniš?

drgač pa sem si malo prdelal v klik :pivo
Slika

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če maj 03, 2012 4:48 pm

jaz sem na phenom ii 955 zamenjal hladilnik po parih dneh. nenormalno glasen ventilator. zdaj mam artic freezer hladilnik za okol 20 ojru in se ga ne slisi pa se temperatura je v povprecju 5-10stopinj nizja.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če maj 03, 2012 7:58 pm

Dobro

bom še malo pogledalpo takih večjih nakupovalnih centrih (pač za malo denarja dober računalnik, je pa res, da je fino zamenajti vse ventilatorje v kompu, ker zaradi slabših materjalov ležaji dobijo luft, in zadeva postane nevzdržna
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So maj 05, 2012 12:31 pm

Dobiš tudi ohišja ki so že zvočno izolirana (NZXT H2, Cooler master Silencio, pa nekoliko držaje a tudi od teh najboljše Corsair 550D, vsa tri pa imajo možnost, da vse kable spelješ zadaj, tako da ne motijo pretoka zraka), lahko pa seveda poizoliraš sam. Za 30-40€ pa dobiš že kar solidne hladilnike (za tiste top pa bo treba odšteti 50€+), ki pridejo prav tudi če hočeš malo navit procesor, kar dandanes ko imajo multiplier-je odklenje ni več neka težko izvedljiva procedura. Poglej še malo cene pri Mlacom, se mi zdi, da so še celo malenkost cenejši kot pri sestavi.si

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Po maj 07, 2012 1:00 pm

Živ

Evo odločitec je padla:
LC Power LC6560GP3 V2.3 560W x 1 51,17 €
SAMSUNG SH-S222AB-BEBE DVDRW SATA črn x 1 16,44 €
AEROCOOL VS-3 x 1 31,81 €
SEAGATE ST2000DL003 2TB 5.9/64M/S600 x 1 118,61 €
SAPPHIRE Radeon HD6850 1GB PCIe x 1 139,78 €
PATRIOT PSD38G1333KH 8GB (2x4GB) PC10600 DDR3 x 1 45,98 €
INTEL Core i3 2120 3.3GHz 3MB BOX LGA1155 x 1 112,07 €
ASROCK Z68M/USB3

608evrčkov
Slika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po maj 07, 2012 1:28 pm

No ja, sam bi vzel na račun slabše grafične in osnovne plošče raje boljši procesor, sploh če se ne bodo nabijale igre. Ker piše, da je problem pri programih.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov