Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali še živite doma pri starših?

1.) da
94
71%
2.) ne
34
26%
3.) se selim na svoje
5
4%

Skupaj glasov : 133

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če sep 02, 2010 7:17 am

hladni je napisal/-a:ja očitno smo si zelo različni. Namreč sam imam 2 stanovanja (1 svoje, drugo od staršev) vendar vsaj trenutno pri 25 (tik pred diplomo) nikakor nočem v blok. Doma se seveda ne razumemo, ampak 100X raje si kaj dogradim, uredim podstrejše, imam svoj vhod. Zakaj? Preprosto zato ker želim imet svobodo, od starih si jo lahk vzameš, od okolja ne. V bloku moraš bit relativno zvočno obziren, nimam trave,dreves,ptičkov, ne rabim snega kidat. Sovražim hojo po stopnicah,iskanje parkinga,smrad v hodiniku, zijanje sosedov ko kaj kupim. Doma si opereš avto, maš piknike, se vležeš na travico, imaš bazen, garažo, orodje,psa....... Vse to za minimalne stroške.
Če pa stanovanja ne bi imel, je pa še najbolj ******* jemat kredit za 20,30,40 let. Šele čez 20 let se zaveš, da boš kredit za 70kvadratov odplačal šele v penziji ali tik pred njo. Normalno, govorim o enem primeru, odvisno od plače. Pač hočem nekaj met od življenja, hodit malo po svetu ter neko stopnjo luksuza.
Torej če povzamem: Hudo tistemu, ki nima finančnega zaledja staršev, zraven pa še ga čaka boj za preživetje. Razen če je študiral medicino, takrat nima kaj skrbet, četudi nima prebire pare (zase vem, da je to bila napaka življenja...).
:evil:

Tole pa ima smisel ja :roll:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če sep 02, 2010 7:26 am

Beastmaster je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:ja očitno smo si zelo različni. Namreč sam imam 2 stanovanja (1 svoje, drugo od staršev) vendar vsaj trenutno pri 25 (tik pred diplomo) nikakor nočem v blok. Doma se seveda ne razumemo, ampak 100X raje si kaj dogradim, uredim podstrejše, imam svoj vhod. Zakaj? Preprosto zato ker želim imet svobodo, od starih si jo lahk vzameš, od okolja ne. V bloku moraš bit relativno zvočno obziren, nimam trave,dreves,ptičkov, ne rabim snega kidat. Sovražim hojo po stopnicah,iskanje parkinga,smrad v hodiniku, zijanje sosedov ko kaj kupim. Doma si opereš avto, maš piknike, se vležeš na travico, imaš bazen, garažo, orodje,psa....... Vse to za minimalne stroške.
Če pa stanovanja ne bi imel, je pa še najbolj ******* jemat kredit za 20,30,40 let. Šele čez 20 let se zaveš, da boš kredit za 70kvadratov odplačal šele v penziji ali tik pred njo. Normalno, govorim o enem primeru, odvisno od plače. Pač hočem nekaj met od življenja, hodit malo po svetu ter neko stopnjo luksuza.
Torej če povzamem: Hudo tistemu, ki nima finančnega zaledja staršev, zraven pa še ga čaka boj za preživetje. Razen če je študiral medicino, takrat nima kaj skrbet, četudi nima prebire pare (zase vem, da je to bila napaka življenja...).
:evil:

Tole pa ima smisel ja :roll:

Tudi jaz ne vidim ravno smisla v tem postu.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če sep 02, 2010 8:28 am

stench je napisal/-a:SPL je Stanovanjsko Podjetje Ljubljana- upravitelj bloka.

@mišek, pozabil si koliko denarja gre še za vzdrževanje okolice hiše (tega pri bloku nimaš-oziroma gre iz sklada), in pa same hiše na zunaj (noter pa je tako isto kot stanovanje).

Drugače si kar dobro zadel položnice. S tem da se mi vidi da imaš nekam nizko komunalo, kljub svoji vodi.

A da potem sem kar zadel. Ja komunalo imamo mi tako, odvoz odpadkov enkrat na teden (en teden embalaža, en teden mešani), voda svoja, kanalizacije ni.
Vzdrževanje okolice hiše se ne računa, to je kmetija, stroji so, to da greš z lakserco okrog vogalov - to sam narediš, isto kot si drva sam pripraviš in ostale stvari. V bloku moreš pa vsako dlako plačat. Snega ni treba kidat v bloku, ja samo jaz to rajši sam naredim ;)

Se da to kje točno, uradno izvedet koliko so mesečni stroški (tisti, ki so predvideni oz se jih da ocenit). Recimo, če je to neko stanovanje v sklopu bloka, potem tisti upravitelj stanovanj verjetno lahko pove, oz. mora povedat kolikšni so ti stroški?
Tisto, ko ste napisali stroški stanovanja v Ljubljani 80 eur + za elektriko in telefonijo. A v tistih 80 eur je všteto vse, komunala, ogrevanje,…kaj vse je v to všteto? Pa ali je to fiksno ali varira. Sem že nekje slišal, da ponekod se ogrevanje plačuje čez celo leto v ustrezno manjšem znesku, da ni tistega rukerja čez zimo. Ali so to kakšni števci? Najbolje je verjetno itak na plin pa vsak sam greje kolikor želi.

Mater vedno bolj se mi zdi to misija nemogoče.
:roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 02, 2010 8:47 am

mišek je napisal/-a:

@mišek, pozabil si koliko denarja gre še za vzdrževanje okolice hiše (tega pri bloku nimaš-oziroma gre iz sklada), in pa same hiše na zunaj (noter pa je tako isto kot stanovanje).

Drugače si kar dobro zadel položnice. S tem da se mi vidi da imaš nekam nizko komunalo, kljub svoji vodi.

A da potem sem kar zadel. Ja komunalo imamo mi tako, odvoz odpadkov enkrat na teden (en teden embalaža, en teden mešani), voda svoja, kanalizacije ni.
Vzdrževanje okolice hiše se ne računa, to je kmetija, stroji so, to da greš z lakserco okrog vogalov - to sam narediš, isto kot si drva sam pripraviš in ostale stvari. V bloku moreš pa vsako dlako plačat. Snega ni treba kidat v bloku, ja samo jaz to rajši sam naredim ;)

Se da to kje točno, uradno izvedet koliko so mesečni stroški (tisti, ki so predvideni oz se jih da ocenit). Recimo, če je to neko stanovanje v sklopu bloka, potem tisti upravitelj stanovanj verjetno lahko pove, oz. mora povedat kolikšni so ti stroški?
Tisto, ko ste napisali stroški stanovanja v Ljubljani 80 eur + za elektriko in telefonijo. A v tistih 80 eur je všteto vse, komunala, ogrevanje,…kaj vse je v to všteto? Pa ali je to fiksno ali varira. Sem že nekje slišal, da ponekod se ogrevanje plačuje čez celo leto v ustrezno manjšem znesku, da ni tistega rukerja čez zimo. Ali so to kakšni števci? Najbolje je verjetno itak na plin pa vsak sam greje kolikor želi.

v lj so začeli uvajati števce po blokih, predvsem zaradi tega, da se točno vidi kdo koliko pokuri toplote in vode itd...

prej se je dogajalo, da ko si se sprehodil po zimi skozi blokovsko naselje si lahko vidil na stežaj odprta okna in radioatorje na FULL odprte, kar pa stroškovno ni ok. sedaj bo toliko kolikor pokuriš toliko plačaš ;)

se pa vrti tam cca. 150-200 eur stroškov za stanovanje v lj ( vsi stroški do stanovanja) brez luksuznih dobrin ( tv, net, telefon itd...)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če sep 02, 2010 9:03 am

adis je napisal/-a:v lj so začeli uvajati števce po blokih

prej se je dogajalo, da ko si se sprehodil po zimi skozi blokovsko naselje si lahko vidil na stežaj odprta okna in radioatorje na FULL odprte, kar pa stroškovno ni ok. sedaj bo toliko kolikor pokuriš toliko plačaš ;)

No tole merjenje koliko pokuriš s števci sploh ni pravično! Jaz sedaj živim v prtljičju in moram pozimi imeti kar stalno odprte radiatorje. Se pa spomnim, ko je sestra živela v 9 nadstropju in sploh ni bilo potrebe po lastnem ogrevanju! Stalno je imela vse radiatorje zaprte pa je včasih morala sredi zime odpirati okna, da je bilo temperatura v stanovanju znosna. S števci se stanovalci višjih nadstropij grejejo zastonj ali precej ceneje. Torej ta sistem s števci ni najbolj pravičen.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 02, 2010 9:13 am

cruiser1 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:v lj so začeli uvajati števce po blokih

No tole merjenje koliko pokuriš s števci sploh ni pravično! Jaz sedaj živim v prtljičju in moram pozimi imeti kar stalno odprte radiatorje. Se pa spomnim, ko je sestra živela v 9 nadstropju in sploh ni bilo potrebe po lastnem ogrevanju! Stalno je imela vse radiatorje zaprte pa je včasih morala sredi zime odpirati okna, da je bilo temperatura v stanovanju znosna. S števci se stanovalci višjih nadstropij grejejo zastonj ali precej ceneje. Torej ta sistem s števci ni najbolj pravičen.

me prav zanima kdo bo sedaj po zimi odpiral okna ko bo po števcu plačeval.

to zakaj ti pokuriš več je pa ali v izolaciji ( stene, okna) ali pa v radiatorjih.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če sep 02, 2010 9:28 am

adis je napisal/-a:to zakaj ti pokuriš več je pa ali v izolaciji ( stene, okna) ali pa v radiatorjih.

Izolacija je problem, sploh pri starih blokih.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če sep 02, 2010 10:13 am

adis je napisal/-a:me prav zanima kdo bo sedaj po zimi odpiral okna ko bo po števcu plačeval.

Tisti, ki ima prevroče stanovanje kljub zaprtim radiatorjem zagotovo! Števec bo še vedno na nuli. :roll:

adis je napisal/-a:
to zakaj ti pokuriš več je pa ali v izolaciji ( stene, okna) ali pa v radiatorjih.

V bloku kjer imam vsi enako izolacijo in okna? Največji problem je zagotovo , ker je pod mojim stanovanjem mrzla neogrevana klet, pod stanovanji v višjuh nadstropjih pa imajo toplo ogrevana stanovanja ;) . Ja vem, da bi lahko jaz na svoje stroške izoliral strop v kleti...in še kaj, ampak ...bilo bi bolje ampak še vedno nebi bil na istem, kot zgornji stanovalci. Pa sej nima veze jaz bom že nekako. Samo pravim, da tudi te števci niso pravični!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če sep 02, 2010 10:56 am

hladni, jaz se načeloma strinjam s tabo.
Težko bi zamenjal življenje v hiši s stanovanjem v bloku.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Če sep 02, 2010 1:16 pm

hiša je zakon !sem probal blok in hišo tako da pišem iz lastnih izkušenj,in če je treba bit z starši skupaj si pač,nimamo vsi za*ebanih staršev.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če sep 02, 2010 8:50 pm

Star 20 let še pri starših. Bi bil z veseljem že na svojem, ampak treba najprej fax končat, potem bomo pa videli kako naprej. V isti hiši kot starši pa sigurno ne bom, mogoče v sosednji :lol: ali pa najprej nekaj časa v stanovanju v ljubljani.
Sem pa tudi jaz eden tistih ki je rajši v hiši, že sedaj ko sem kdaj pri punci v stanovanju mi gre na živce iskane parkirnega prostora, to da nimaš zunaj nobenega travnika in mize,... So pa določene prednosti in se defenitivno strinjam z tem da je bolje v svojem stanovanju kot v isti hiši z starši.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če sep 02, 2010 9:01 pm

Na katerih straneh iščete oglase s stanovanji?
Zadnjič, ko sem nekaj po bolhi gledal pa daš recimo Celje, me moti to, da so to res stanovanja v samem mestu. Bi rad kaj našel izven mesta, recimo kak Šentjur ali kaj takega, bi verjetno moglo bit ceneje kot pa center Celja.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če sep 02, 2010 9:05 pm

adis je napisal/-a:v lj so začeli uvajati števce po blokih, predvsem zaradi tega, da se točno vidi kdo koliko pokuri toplote in vode itd...

ti števci lažejo za nekje 30%.. preverjeno:) seveda ne v našo korist.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če sep 02, 2010 9:53 pm

DaDek je napisal/-a:
adis je napisal/-a:v lj so začeli uvajati števce po blokih, predvsem zaradi tega, da se točno vidi kdo koliko pokuri toplote in vode itd...

Kako? Tudi pri meni trenutno aktualna tematika.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 02, 2010 9:55 pm

maliBobi je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:

če lažejo in če lahko to dokažete zakaj ne pokličete inšpekcije??

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če sep 02, 2010 10:47 pm

mišek je napisal/-a:

No, sej ravno to govorim, kosilnice in pa bencin za njih je treba kupit in potem vsake 14 dni nekaj mutit dve uri okoli hiše.

Upravitelj ti naj bi povedal kakšni so stroški z njihove strani pred nakupom stanovanja. Tistih 80€ nima nič veze z komunalo, elektriko, to se daja v skopni sklad (ko je recimo treba streho menjat, obvavljat,...), ogrevanje imaš še posebej za plačat in se ponavadi plačuje samo takrat ko se ogreva, lahko se pa znesek razmeji ćez celo leto. Eni imajo števce na radijatorjih (sploh novograndnje imajo mislim da vse). sploh starejši bloki pa plačujejo na stanovanje. Ponavadi se hajca na polno in na polno odpira okna.
Pri nas recimo laufa radiator samo v kopalnici in v dnevni sobi, v spalnicah je vedno zaprt, razen če je res -20 zunaj.

So pa števci definitivno bolj pravični kot brez njih.
@Cruiser, poleti imaš pa ti lepo hladno, uni zgoraj pa vroče (sploh uni pod streho) in porabijo več štroma za klimo, če jo sploh imajo.

Sicer pa hiša je zakon, hvalabogu da grem čez vikend domov. To da je več dela mi je še v užitek.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če sep 02, 2010 10:56 pm

stench je napisal/-a:
@Cruiser, poleti imaš pa ti lepo hladno, uni zgoraj pa vroče (sploh uni pod streho) in porabijo več štroma za klimo, če jo sploh imajo.

To je pa res! Sploh še nikoli nisem pomislil, da bi si kupil klimo, ker enostavno ni potrebe.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe sep 03, 2010 10:15 am

mišek je napisal/-a:Na katerih straneh iščete oglase s stanovanji?
Zadnjič, ko sem nekaj po bolhi gledal pa daš recimo Celje, me moti to, da so to res stanovanja v samem mestu. Bi rad kaj našel izven mesta, recimo kak Šentjur ali kaj takega, bi verjetno moglo bit ceneje kot pa center Celja.

http://www.nepremicnine.net/
http://www.gohome.si/
http://www.ibn.si/
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi So sep 04, 2010 8:11 am

adis je napisal/-a:
maliBobi je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:

če lažejo in če lahko to dokažete zakaj ne pokličete inšpekcije??

Mene zanima koko je/so ugotovili, da lažejo ti števci..... Potem pa je res zrelo za kako inšpekcijo.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Po sep 06, 2010 11:23 pm

DaDek je napisal/-a:

Čakam/o na odgovor.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov