Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Re: Fitnes,Vaje,športna prehrana

Napisal/-a Mdriver Pe feb 25, 2011 12:35 am

more je napisal/-a:Haha keri eksperti :D Mdriver odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo :vc

Sej jaz ne razlagam stvari katere ne poznam ampak takrat ko zadevo dobro poznam... @more jim odpuščam druge varjante nimam :D ""amen"" :mrgreen:

Stranski učinek kreatina : ter nabiranje vode v telesu itd..

Več tukaj: http://www.minet.si/gradivo/seminarske/26305Output.pdf
Zadnjič spremenil Mdriver, dne So feb 26, 2011 11:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 25, 2011 12:57 pm

Mdriver je napisal/-a:Sej jaz ne razlagam stvari katere ne poznam ampak takrat ko zadevo dobro poznam... @more jim odpuščam druge varjante nimam :D ""amen"" :mrgreen:

Stranski učinek kreatina
Uživanje kreatina pojav mišičnih krčev, povečan mišični tonus, pri uživanju visokih odmerkov kreatina pa tudi bruhanje in prebavne motnje. Značilno je tudi povečanje telesne mase, ki nastane zaradi zastajanja vode v telesu. V začetni fazi jemanja kreatina je značilno zmanjšano izločanje urina. Povečanje telesne mase zaradi intenzivnejšega treninga pa ne pripisujemo direktnemu učinkovanju kreatina, čeprav nekateri avtorji zopet zagovarjajo dejstvo o povečanju telesne mase zaradi spremenjene lastne sinteze proteinov in zmanjšanju odstotka maščobe. Pogoste so tudi domneve, da lahko kreatin vpliva na okvaro ledvične funkcije, prav tako pa najbolj kritični avtorji celo trdijo, da bi utegnil imeti kreatin vpliv na nastanek rakastih obolenj, vendar za obe trditvi danes še ne obstaja dovolj trdnih dokazov.
Posebno pozornost pri uživanju kreatina je potrebno posvetiti mladoletnim športnikom, saj prav tako ni nobenih zanesljivih podatkov o tem, kakšno naj bi bilo negativno učinkovanje kreatina na razvijajoči se organizem. Priporoča se, da naj bi bila uporaba kreatina primernejša le za odrasle športnike, ki intenzivno trenirajo že daljše obdobje. Mladim pa je pri tem potrebno zagotoviti izobraževanje iz tega področja, predvsem s stališča primernosti ter o možnih posledicah uživanja kreatina.

To je študija dokazana od kreatina pa ga ne rabim brati saj vem kaj in kako deluje sam toliko v vednost... AMEN :mrgreen:

Odlicen copy/paste druge strani si naredil: http://www.minet.si/gradivo/seminarske/26305Output.pdf

Mimogrede je CHAN povedal ze veckrat bistvo in nekateri se vedno pravdate.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe feb 25, 2011 1:03 pm

Mdriver je napisal/-a:
more je napisal/-a:Haha keri eksperti :D Mdriver odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo :vc

Sej jaz ne razlagam stvari katere ne poznam ampak takrat ko zadevo dobro poznam... @more jim odpuščam druge varjante nimam :D ""amen"" :mrgreen:

Stranski učinek kreatina
Uživanje kreatina pojav mišičnih krčev, povečan mišični tonus, pri uživanju visokih odmerkov kreatina pa tudi bruhanje in prebavne motnje. Značilno je tudi povečanje telesne mase, ki nastane zaradi zastajanja vode v telesu. V začetni fazi jemanja kreatina je značilno zmanjšano izločanje urina. Povečanje telesne mase zaradi intenzivnejšega treninga pa ne pripisujemo direktnemu učinkovanju kreatina, čeprav nekateri avtorji zopet zagovarjajo dejstvo o povečanju telesne mase zaradi spremenjene lastne sinteze proteinov in zmanjšanju odstotka maščobe. Pogoste so tudi domneve, da lahko kreatin vpliva na okvaro ledvične funkcije, prav tako pa najbolj kritični avtorji celo trdijo, da bi utegnil imeti kreatin vpliv na nastanek rakastih obolenj, vendar za obe trditvi danes še ne obstaja dovolj trdnih dokazov.
Posebno pozornost pri uživanju kreatina je potrebno posvetiti mladoletnim športnikom, saj prav tako ni nobenih zanesljivih podatkov o tem, kakšno naj bi bilo negativno učinkovanje kreatina na razvijajoči se organizem. Priporoča se, da naj bi bila uporaba kreatina primernejša le za odrasle športnike, ki intenzivno trenirajo že daljše obdobje. Mladim pa je pri tem potrebno zagotoviti izobraževanje iz tega področja, predvsem s stališča primernosti ter o možnih posledicah uživanja kreatina.

To je študija dokazana od kreatina pa ga ne rabim brati saj vem kaj in kako deluje sam toliko v vednost... AMEN :mrgreen:

Mdriver: očitno si eden tistih, ki mislijo da samo sami vedo vse, je še veliko drugih, ki se spoznajo na to oz sami uporabljajmo pa vemo kako zadeva učinkuje.
Jaz ga sam uporabljam pa nikoli nisem imel ne takšnih ne drugačnih težav, kot jih tukaj omenjajo.
Če bi ga sam uporabljal bi vedel kako deluje, in ne bi kopiral takih blesarij(mogoče je to raziskava iz pred 10-15let, ko še ni bilo monohidrata, magnezijevega kalata...) pozman kr nekaj folka pa še nobeden ni jamral da bi imel take težave. Sam sicer treniram 5 let, znanec pa trenira 15let pa uporablja kreatin pa ni imel nikoli takih težav oz še sam ga priporoča.

To kaj je pa chan napiso pa je stvar posameznika, ali jih uporablja ali jih uporablja samo tisti ki je vrhunski športnik. Ker zadeva če jo uporabljaš v zmernih količinah sploh ni draga.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe feb 25, 2011 1:33 pm

samo o kreatinu govorite?!?!

torej ob rabi kreatina je potrebno dnevno spiti do 4 litre vode, da se zadeva sčisti iz telesa!

če se ga pije v normalnih odmerkih in ob upoštevanju zadostnega pitja vode nebi smelo biti problemov. torej tisti, ki ga pijete probajte zamenjati urnik pitja kreatina, da se telo nebi preveč navadilo na en in isti tempo, ker potem ni prave absorbacije kreatina.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Pe feb 25, 2011 1:46 pm

TRX je komu poznan?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe feb 25, 2011 3:25 pm

MacTron je napisal/-a:Mimogrede je CHAN povedal ze veckrat bistvo in nekateri se vedno pravdate.

Zakaj pa misliš, da so sodišča zasipana s spori :) Pač Slovenci kot Slovenci ala nimam vedno prav, samo zmotim se pa tudi ne :)
Očitno pa bi večina rada prišla do nekega videza v najkrajšem času. Ker če imaš rad šport oz. delaš za zdravo telo, so razno razni ekstremi brezveze.
Kakšne ima to kaj morebitne vplive na telo pa ni važno oz. se zaupa nalepkam ... cigareti niso bili dolgo škodljivi, enako niso npr. sedaj razna cepiva, mobiteli ...

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Pe feb 25, 2011 4:06 pm

MacTron je napisal/-a:
Mdriver je napisal/-a:Sej jaz ne razlagam stvari katere ne poznam ampak takrat ko zadevo dobro poznam... @more jim odpuščam druge varjante nimam :D ""amen"" :mrgreen:

Stranski učinek kreatina

Odlicen copy/paste druge strani si naredil: http://www.minet.si/gradivo/seminarske/26305Output.pdf

Mimogrede je CHAN povedal ze veckrat bistvo in nekateri se vedno pravdate.

Hvala @MacTron za link sicer sem hotel samo povdarek na stranskih učinskih glede "nabiranje vode v telesu pri jemanju kreatina" ko je bilo pač poudarek ter zanimanje na prešnjih postih.

L.p.

xalfist je napisal/-a:Mdriver: očitno si eden tistih, ki mislijo da samo sami vedo vse, je še veliko drugih, ki se spoznajo na to oz sami uporabljajmo pa vemo kako zadeva učinkuje.
Jaz ga sam uporabljam pa nikoli nisem imel ne takšnih ne drugačnih težav, kot jih tukaj omenjajo.
Če bi ga sam uporabljal bi vedel kako deluje, in ne bi kopiral takih blesarij(mogoče je to raziskava iz pred 10-15let, ko še ni bilo monohidrata, magnezijevega kalata...) pozman kr nekaj folka pa še nobeden ni jamral da bi imel take težave. Sam sicer treniram 5 let, znanec pa trenira 15let pa uporablja kreatin pa ni imel nikoli takih težav oz še sam ga priporoča.

To kaj je pa chan napiso pa je stvar posameznika, ali jih uporablja ali jih uporablja samo tisti ki je vrhunski športnik. Ker zadeva če jo uporabljaš v zmernih količinah sploh ni draga.

Jaz osebno odgovarjam na vprašanja ljudi o raznih vprašanjih tukaj vlih zaradi nevednosti ...ampak ne zato da se delam pametnega ampak vlih zaradi tega da vam prišparam na času in denarju (kaj je dobro in kaj ni) iz iskušenj govorim in ne samo iz svojih tudi v večkratnem svetovnem prvaku Duškotu madžaroviću saj ga poznam ve kot 17 let in on je moj trener ter marsikaj mi pove kako stvari realno stojijo.....zato ne govorit neumnosti glede pametovanja itd... če me želite kaj vprašati "vprašajte" rade volje odgovorim sam pol ne pljuvat in pametarit tja v tri krasne z 100 teorijami...(pol zakaj sprašuješ)...če hočete sprejeti moj odgovor oz nasvet "OK" če nočete meni je vseeno....je pa res ena zadeva 100% nobeden od nas ni enak ...zadeve lahko učinkujejo raznoliko kot pri drugih posameznikih ali pa sploh ne !

L.p.

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz Pe feb 25, 2011 9:23 pm

Itak VSI tuki misljo da VSE vejo.. večina jih je pa čist nedovzetnih za mnenja kogarkoli drugega in namesto tega, da bi bla to debata je pač tekmovanje kdo-ima-prav. V tem smislu ne vem, če je kdo tuki taprav profesionalec, kar se na netu prebere je itak X. Kar se tega tiče js nism nikol zaupala internetu, če že, se raje posvetujem z zdravnikom ali kakšnim izvedencem (imam to srečo da mam na dosegu strokovnjaka za tek), in šele ko začneš take ljudi spraševat vidiš, kaj vse ti lahko nabijajo drugi ljudje oziroma internet.
Living on the edge

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 25, 2011 9:42 pm

Mdriver
Ker očitno nisi razumel sarkazma v MacTronovi "pohvali", ti bom razložil po "kmečko".
Vsaka uporaba oz objavljanje tujih tekstov mora biti ustrezno označena!
V konkretnem primeru to pomeni vsaj citiranje teksta in link nanj. Tako kot si ti napisal, zgleda, kot da je to tvoj tekst in ker očitno ni in tudi dovoljenja za objavo nimaš, si ga de facto "ukradel". In nehaj z jokanjem nad "pametovanji", ker si ti s takimi dejanji glede tega gotovo vodilni v temi. Hvali se s svojim in ne tujim perjem, če hočeš, da ti vsaj malo verjamemo.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Pe feb 25, 2011 10:17 pm

esem je napisal/-a:Mdriver
Ker očitno nisi razumel sarkazma v MacTronovi "pohvali", ti bom razložil po "kmečko".
Vsaka uporaba oz objavljanje tujih tekstov mora biti ustrezno označena!
V konkretnem primeru to pomeni vsaj citiranje teksta in link nanj. Tako kot si ti napisal, zgleda, kot da je to tvoj tekst in ker očitno ni in tudi dovoljenja za objavo nimaš, si ga de facto "ukradel". In nehaj z jokanjem nad "pametovanji", ker si ti s takimi dejanji glede tega gotovo vodilni v temi. Hvali se s svojim in ne tujim perjem, če hočeš, da ti vsaj malo verjamemo.

Jaz sem dobro razumel zato sem se mu tudi zahvalil @MacTronu za opozorilo kar se pa tiče hvaljenja sem omenjal skozi teme že prej da kreatin ni to kar so omenjali ampak to kar sem jaz trdil zato sem naredil ta magični copy/paste kot dokazilo in ne ker uporabljam oz. kradem tuje analize za moj post...

Moderator gor moderator dol kupi si raje podmornico in se potopi čim globlje da ljudje ne bodo brali taki neuporabnih postov

Kar se pa tiče nasvetov glede teme me lahko tisti ki želijo kontaktirajo na zasebna sporočila ,ker vidim da se nekateri ob branju mojih postov ,zaradi pomankanja informacij ,počutijo "kmeti"

L.p.
Zadnjič spremenil Mdriver, dne Ne feb 27, 2011 12:00 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 25, 2011 11:02 pm

Mdriver je napisal/-a:Jaz sem dobro razumel zato sem se mu tudi zahvalil @MacTronu za opozorilo kar se pa tiče hvaljenja sem omenjal skozi teme že prej da kreatin ni to kar so omenjali ampak to kar sem jaz trdil zato sem naredil ta magični copy/paste kot dokazilo in ne ker uporabljam oz. kradem tuje analize za moj post...

Moderator gor moderator dol kupi si raje podmornico in se potopi čim globlje da ljudje ne bodo brali taki neuporabnih postov ;)

Zanimivo kar tole sedaj vidim. Zgleda, da nisi prav razumel, ker mislim, da ti je prav sedaj moderator esem povedal bistvo vsega na kar sem ti tudi sam odgovoril s sarkazmom. Namrec tisto kar je v krepkem besedilu, tisto je bilo zgreseno iz tvoje strani in le kot dokaz sem ti podal link. S spodnji stavkom pa tudi zakljucil vsa nasprotovanja.

Prosim, da se v drugo vzdrzis taksnih besed, ki si jih podal v nadaljnjem cisto brez razloga. Eno lekcijo iz (net)etike si ze dobil. Prekleto uporaben post je bil napisan, vendar ga ti nisi znal razbrati (niti smeski ne vzdrzijo taksnega).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO So feb 26, 2011 10:23 am

krneki, tole temo ste zasral še par strani, sploh ni zanimiva več...preveč pametnjakovičev na kupu ;)

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So feb 26, 2011 10:59 am

Kaj pa si pričakoval da bo? Itak ima vsak svoj način treninga in prehrane, nekateri sploh ne vedo razlike med proteini in steroidi in vse enačijo, vsaj od tistih ki so napisali kaj pametnega lahko vidimo da imajo različne cilje itd itd. Smešno je brat tole temo, še bolj smešno pa poslušat tiste, ki drugim vsiljujejo svoje treninge - "češ pravilni so tvoji pa so zanič". Najbolj smešno pa je to, da ljudje pričakujejo da se vso fitnes znanje (NE GLEDE NA CILJ POSAMEZNIKA :lol: ) lahko prenese v eno temo. Jaz vam (vsem ki si še dajo kaj dopovedati in nimajo znanja o tem) priporočam mojTrener.com in maxximum-portal.com kjer začnite z branjem o osnovah prehrane in osnovah treningov. In kot je že nekdo omenil - bližnjic ni.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 26, 2011 11:17 am

dj je***e se ... vi in fitnes sm se odločil, da zopet začnem razmetavat uteži :D

naslednji teden akcija po prehrano - proteini + OH + BCAA - L glutamin pa še kaj bi se našlo ... mogoče kakšen dodatek NO ( izdelki) :twisted:

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO So feb 26, 2011 5:23 pm

adis je napisal/-a:dj je***e se ... vi in fitnes sm se odločil, da zopet začnem razmetavat uteži :D

naslednji teden akcija po prehrano - proteini + OH + BCAA - L glutamin pa še kaj bi se našlo ... mogoče kakšen dodatek NO ( izdelki) :twisted:

ooo lepo lepo :)
Kje boš pa razmetavu uteži :)

a si že razmislu katere izdelke od naštetih boš uzel.. glede NO ti svetujem use razn noexpolde :)

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So feb 26, 2011 5:33 pm

adis je napisal/-a:dj je***e se ... vi in fitnes sm se odločil, da zopet začnem razmetavat uteži :D

srečno s kožo ;)
Living on the edge

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So feb 26, 2011 10:50 pm

Mdriver je napisal/-a:
Jaz osebno odgovarjam na vprašanja ljudi o raznih vprašanjih tukaj vlih zaradi nevednosti ...ampak ne zato da se delam pametnega ampak vlih zaradi tega da vam prišparam na času in denarju (kaj je dobro in kaj ni) iz iskušenj govorim in ne samo iz svojih tudi v večkratnem svetovnem prvaku Duškotu madžaroviću saj ga poznam ve kot 17 let in on je moj trener ter marsikaj mi pove kako stvari realno stojijo.....zato ne govorit neumnosti glede pametovanja itd... če me želite kaj vprašati "vprašajte" rade volje odgovorim sam pol ne pljuvat in pametarit tja v tri krasne z 100 teorijami...(pol zakaj sprašuješ)...če hočete sprejeti moj odgovor oz nasvet "OK" če nočete meni je vseeno....je pa res ena zadeva 100% nobeden od nas ni enak ...zadeve lahko učinkujejo raznoliko kot pri drugih posameznikih ali pa sploh ne !

L.p.

Nobeden te ni vprašal ali je kreatin vredu za telo, ali pomaga ali ne, to temo si sam načel zato ne z takimi zakaj sprašujemo če imamo 100teori j- malo si zašel. Če pa že tako rad podaš mnenje brez vprašanja, pa lahko rečeš meni ni pomagal oz ni blo učinka, ne moreš pa reči, da zadeva splošno ne deluje. Pa zagotovo ne bo ne potrebnega prerekanja.
Glede kreatina sem samo vprašo, če je kdo uporabljal monohidrata in magnezijev kalat, in mešanico kreatinov razliko med temi in z kerim je bil najbolj zadovoljen. Ampak očitno ni nobeden, ker ko mi omenjajo kreatin in glukozo mi je vse jasno. Zato od tebe in tebi podobnih ne rabim takšnega odgovora.

Baileyz je napisal/-a:Itak VSI tuki misljo da VSE vejo.. večina jih je pa čist nedovzetnih za mnenja kogarkoli drugega in namesto tega, da bi bla to debata je pač tekmovanje kdo-ima-prav. V tem smislu ne vem, če je kdo tuki taprav profesionalec, kar se na netu prebere je itak X. Kar se tega tiče js nism nikol zaupala internetu, če že, se raje posvetujem z zdravnikom ali kakšnim izvedencem (imam to srečo da mam na dosegu strokovnjaka za tek), in šele ko začneš take ljudi spraševat vidiš, kaj vse ti lahko nabijajo drugi ljudje oziroma internet.

Dokler ti nekdo vsiljuje kaj je vredu pa kaj ne, in ga sploh noben ne vpraša je pač tako kot je. Če pa misliš da je kdo tukaj profesionalec glede fitnesa pa se motiš, takšen ti nebo po forumu delil nasvete ampak ima polno glavo dela , in na ta način služi :D
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 26, 2011 10:55 pm

kar se kože tiče bom vedu v že prvem mesecu razmetavanja kilogramov. če bo vse ok nadaljujem, če ne pa preneham takoj.

kar se NOx-tiče bo prah zaradi absorbacije.

proteini bodo mešanica sirotke-koncentrat+izolat, oh bo maltodekstrin navadni, bcaa ima že mešanico l glutamina, ter razmišljam o kretinu http://trgovina.maxximum.si/kreatin/105 ... -1-kg.html.

NOx pa pride v poštev v aprilu. najprej 1 mesec vadbe doma za moč, nato aprila v fitnes morda celo v sostro je dokaj ok prostor ipd...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So feb 26, 2011 10:57 pm

adis je napisal/-a:proteini bodo mešanica sirotke-koncentrat+izolat, oh bo maltodekstrin navadni, bcaa ima že mešanico l glutamina, ter razmišljam o kretinu http://trgovina.maxximum.si/kreatin/105 ... -1-kg.html.

Glede kreatina si že uporabljal kdaj to mešanico in monohidrata ločeno, kakšna je kaj razlika?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 26, 2011 11:10 pm

xalfist je napisal/-a:
adis je napisal/-a:proteini bodo mešanica sirotke-koncentrat+izolat, oh bo maltodekstrin navadni, bcaa ima že mešanico l glutamina, ter razmišljam o kretinu http://trgovina.maxximum.si/kreatin/105 ... -1-kg.html.

Glede kreatina si že uporabljal kdaj to mešanico in monohidrata ločeno, kakšna je kaj razlika?

tega X3 elite še nisem pil, mi je pa zanimiv predvsem zaradi dodanega Tavrin, Tri kreatin citrat, Kreatin piruvat, Beta alanin, Malična kislina ter nekaj malega vitaminov in mineralov.

monohidrat sem pil a ga moraš piti na daljši rok, zato sem ga dostikrat mešal z sadnim sokom ( sirup). mešanica kreatina ( creatin ribose) je pa boljša zaradi hitrejše absorbacije in jaz sem bil nad tem zelo zadovoljen.

vse pa je odvisno kako se bo telo odzvalo na določeno mešanico.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov