Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Selitev, iskanje boljše prihodnosti, itd...

Napisal/-a cruiser1 Če okt 31, 2013 12:20 am

Escalade je napisal/-a: moje mnenje je da najvecjo "tezavo" v avstriji povzrocajo predvsem tujci, kateri se nocejo niti malo integrirati v druzbo

To je itak vedno in povsod problem, zato bi vsi tisti, ki so imeli težave v avstriji ali drugje v tujini morali najprej pri sebi razčistiti kje in kdo je v resnici problematičen. Tudi v sloveniji imamo čefurje, ki jih nihče normalen ne mara prav tako pa imamo priseljence z bivše juge in drugod, ki so se lepo vključili v družbo ali se vsaj trudijo in so čisto v redu ljudje.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 31, 2013 12:30 am

Moj sosed,25 letni fant,brez službe,je šel za pol leta v Južno Afriko,kot prostovoljec,zdaj se je vrnil.spet je brezposlen.Ampak,njegova izjava,ko je prišel nazaj,TUKAJ JE RAJ,veliko pove.
No,sicer,ta raj je vedno bolj podoben peklu,ampak,to je že druga tema. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Dani.
Nov uporabnik

Kraj: Ergolding

Napisal/-a Dani. Če okt 31, 2013 8:27 am

xxl je napisal/-a:Moj sosed,25 letni fant,brez službe,je šel za pol leta v Južno Afriko,kot prostovoljec,zdaj se je vrnil.spet je brezposlen.Ampak,njegova izjava,ko je prišel nazaj,TUKAJ JE RAJ,veliko pove.
No,sicer,ta raj je vedno bolj podoben peklu,ampak,to je že druga tema. ;)

Ne ne pove veliko. Je še samo eno sprenevedanje. Ker to je primerjava z državo, ki je večja vukoje*ina kot je naša država. Zakaj se ne primerjamo rajši z severnimi sosedi, ki imajo najnižjo brezposelnost v Evropi (mogoče celo na svetu). Dokler se bomo tolažili da je v Južni Afriki, Siriji,Egiptu... slabše kot pri nas ne bomo nikamor prišli.

Tsunamii
Nov uporabnik

Napisal/-a Tsunamii Če okt 31, 2013 10:58 am

Kako je pa kaj v kanadi glede dela in življenja ? Ima kdo kakšne izkusnje oz znance ?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 31, 2013 11:47 am

Fantje in dekleta, dela je dost sam problem je ker večina bi samo nekaj zabušavala, delala v neki pisarni in čakala da bo malca in konc šihta. Tega ni več pri nas oz je že zdaj preveč prisklednikov, ki jih bi bilo treba odslovit ali nagnat delat. Vsi bi naraje študirali do 40 leta imel 0 let delovne dobe, imel neko fakulteto iz ne vem česa in hudo plačo. Treba je it delat fizično malo se umazat, zašvicat pa bo denarček.

ps.:kamor koli greš po svetu bo treba tudi mal truda uložit, da prilezeš na zeleno vejo
ps1.:jambranje po a.netu ne bo nič boljše, noben ne bo dal denar kar tako
Lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če okt 31, 2013 7:05 pm

Dani. je napisal/-a:Ne ne pove veliko. Je še samo eno sprenevedanje. Ker to je primerjava z državo, ki je večja vukoje*ina kot je naša država. Zakaj se ne primerjamo rajši z severnimi sosedi, ki imajo najnižjo brezposelnost v Evropi (mogoče celo na svetu). Dokler se bomo tolažili da je v Južni Afriki, Siriji,Egiptu... slabše kot pri nas ne bomo nikamor prišli.

Oni so reševali brezposelnost na račun zadolževanja - so konkretno bolj zadolženi kot mi. Sicer na ven izgleda lepo, lepe ceste, zaposlitev, ampak dolgove imajo pa resne.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe nov 01, 2013 7:57 pm

Je bilo po TV-ju

Avstrija socialne trgovine v katerih delajo prostovoljni ljudje, cene so nižje, če je blagko potekel rok uporabe izdelek prodajo še ceneje oz. ga PODARIJO.
Kdo lahko v tej trgovini kupuje vsi tisti, ki imajo manj kot 900 evrov dohodkov. Nadomestila dobi ena 800 evrov in kupuje tle.
Že leta so te trgovine.

in kaj je pri nas, kot prvo za bruhat.
Nadomestila vrjetno noben ne dobi kar po 800 evrov, mel 1 trgovino SOS pa so jo uničli.
Imamo mnogo več revnih kot Avstrija

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne nov 03, 2013 3:36 pm

Za tele naše zakone nimam več besed. Se mi zdi,da še vedno nekatere države lahko ponudijo več kot ta država.
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Ne nov 03, 2013 4:22 pm

če bi imeli ljudje po dve službi, cca 12ur na dan, 6dni na teden, tako kot dela veliko ljudi v tujini, bi imeli tudi tukaj dober standard.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne nov 03, 2013 7:47 pm

enaguma je napisal/-a:če bi imeli ljudje po dve službi, cca 12ur na dan, 6dni na teden, tako kot dela veliko ljudi v tujini, bi imeli tudi tukaj dober standard.

Ni treba da imamo normalno zaposleni po 2 službi za preživetje, bi pa se pa moralo vkleniti in zares zajebano oglobiti raznorazne socialne pijavke, ki na papirju nimajo kao ničesar v resnici pa na črno rentajo stanovanja, se naokoli vozikajo z mercedesi, hkrati pa v očeh države živjo na minimalcu in smo mi njim dolžni da "preživijo". To kot prvo, kot drugo pa Tajkunom in bankirjem ki so omogočili državne rope odvzeti vsa sredstva, jih pretopiti v sklade za gospodarski razvoj (startupi, zposlitve ipd) njih pa vse v čuzo.

Ja in potem svizec zavije čokolado.. :)

Skratka tukaj bo folk pušil dokler se narodu ne bo strgalo do te mere, da bodo šli na ulice ne z transparenti temveč orožjem iskat pravico.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Ne nov 03, 2013 8:20 pm

To so delal privatniki, naokoli vozili z dobrimi avti, delal hiše, sčasoma pa imel brezplačno otroke v vrtcu, imel otroške dodatke....

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Ne nov 03, 2013 8:34 pm

Sam tolk; to da je potrebno imet dve službe da preživš je milo rečeno svinjarija, ki pa nažalost postaja realnost,
saj so zapravl vse in še več. Ne samo da nimamo nič, imamo ogromno luknjo v proračunu.

V naši državi nikoli stvari ne bodo tekle tako kot bi morale, nažalost.
Gre se za naš način delovanja, zanimiv in resničen je ta video http://www.youtube.com/watch?v=y-EIBY-OUwU
Politika je samo odraz volilcev, kar se voli, to nam vlada.
Pravico pa nikoli ne bomo vzeli v svoje roke, saj se kot narod ne znamo postavit zase, smo poslušni in ubogljivi;
poslušamo sosede, prjatle, šefe, evropo... to kar imamo na vratu imamo pa za okras.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne nov 03, 2013 8:48 pm

INFINITI je napisal/-a:Ni treba da imamo normalno zaposleni po 2 službi za preživetje, bi pa se pa moralo vkleniti in zares zajebano oglobiti raznorazne socialne pijavke, ki na papirju nimajo kao ničesar v resnici pa na črno rentajo stanovanja, se naokoli vozikajo z mercedesi, hkrati pa v očeh države živjo na minimalcu in smo mi njim dolžni da "preživijo".

Racionalno gledano, teh pijavk je v sistemu tako malo, da skoraj niso vredni omembe - prav tako scuzajo malo denarja v primerjavi s tem, koliko se ga pokrade in prelije v žepe tistih pri koritu prek raznih javnih razpisov in podobnega. Delež tega, kar te pijavke poberejo je tudi minimalen v primerjavi s tem, koliko denarja je od osamosvojitve prenakazanega v tujino na zasebne račune. To je iskanje grešnega kozla na napačnem koncu - nemogoče je narediti socialni sistem brez kakršnihkoli lukenj (možno jih je omejiti z dobrim premislekom). Ampak to tudi ne pomeni, da bi morali zaradi nesposobnosti tistih, ki pišejo zakone, ukiniti take sisteme (vem, da tega nisi omenjal - ne leti nate)

Pa še ena zanimiva stvar "Premalo delamo!". Po vseh kazalcih v Sloveniji ne delamo nič manj kot kje drugje - delamo celo več, kot v katerih "bolj razvitih" deželah. Lahko bi rekli kakšno o delavni kulturi, kjer kje šepa, ampak je tega čedalje manj, ker ljudje vidijo, da gre zares. Če isto zadevo pogledamo na malo večjem primeru. 35% Američanov živi pod pragom revščine, od tega se vedno bolj povečuje delež tistih, ki garajo po cele dneve in nimajo za preživetje. Po drugi strani pa lahko beremo, da delež svinjsko bogatih strmo narašča. Tukaj torej ni problem v ljudeh, ki so leni in nočejo delat, ampak v nečem drugem :!:

http://www.dnevnik.si/svet/najrevnejsim-se-manj

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne nov 03, 2013 8:53 pm

INFINITI je napisal/-a:
enaguma je napisal/-a:če bi imeli ljudje po dve službi, cca 12ur na dan, 6dni na teden, tako kot dela veliko ljudi v tujini, bi imeli tudi tukaj dober standard.

Ni treba da imamo normalno zaposleni po 2 službi za preživetje, bi pa se pa moralo vkleniti in zares zajebano oglobiti raznorazne socialne pijavke, ki na papirju nimajo kao ničesar v resnici pa na črno rentajo stanovanja, se naokoli vozikajo z mercedesi, hkrati pa v očeh države živjo na minimalcu in smo mi njim dolžni da "preživijo". To kot prvo, kot drugo pa Tajkunom in bankirjem ki so omogočili državne rope odvzeti vsa sredstva, jih pretopiti v sklade za gospodarski razvoj (startupi, zposlitve ipd) njih pa vse v čuzo.

Ja in potem svizec zavije čokolado.. :)

Skratka tukaj bo folk pušil dokler se narodu ne bo strgalo do te mere, da bodo šli na ulice ne z transparenti temveč orožjem iskat pravico.

Ja seveda :lol: , to bi pa rad doživel.!

Sicer pa smo narod ki lahko po njem tolčeš, hodiš in nakoncu ti bo še vedno plačal kar boš zahteval. Se mi zdi,da uspeha želni gledajo vedno bolj za tujino...
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne nov 03, 2013 9:19 pm

Koliko od vas je že bilo na ulici?Bil sem na 4 Mb vstajah (všteta tudi ta zadnja) in 2 v Lj,pa mi ne gre slabo.Kje je tistih 120 000 uradno brezposlenih+neuradno,pa navidezni študentje...,torej 200 000?Očitno še nismo na dnu,ko pa bomo,bo prepozno.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne nov 03, 2013 9:45 pm

enaguma je napisal/-a:Gre se za naš način delovanja, zanimiv in resničen je ta video http://www.youtube.com/watch?v=y-EIBY-OUwU

Ha ha..kako resnični in v resnici zelo žalostno.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Ne nov 03, 2013 10:19 pm

[quote="xxl"]Koliko od vas je že bilo na ulici?Bil sem na 4 Mb vstajah (všteta tudi ta zadnja) in 2 v Lj,pa mi ne gre slabo.Kje je tistih 120 000 uradno brezposlenih+neuradno,pa navidezni študentje...,torej 200 000?Očitno še nismo na dnu,ko pa bomo,bo prepozno.[/quote]

Brezposleni delajo na črno, vlečejo socialno, študenti delajo preko servisa, ....vsi sigurno nekaj dobijo, če ne imajo pa vsaj dodatno zaavrovanje free....torej nobenmu od teh menda nič ne menjka razen malo denarja je v igri.

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Ne nov 03, 2013 11:10 pm

bolj si pošten, bolj te oberejo, zato pa je tako kot je.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po nov 04, 2013 9:07 am

Bolj se trudiš,bolj te oberejo,manj imaš,več olajšav dobiš,dobiš občutek,kot da se splača biti reven :?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po nov 04, 2013 9:15 am

xxl je napisal/-a:Koliko od vas je že bilo na ulici?Bil sem na 4 Mb vstajah (všteta tudi ta zadnja) in 2 v Lj,pa mi ne gre slabo.Kje je tistih 120 000 uradno brezposlenih+neuradno,pa navidezni študentje...,torej 200 000?Očitno še nismo na dnu,ko pa bomo,bo prepozno.

Kapo dol - iskreno ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov