Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 30, 2011 10:12 am

:D primi še v roko galaxy s pa poročaj kateri zgleda bolj kitajski

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po okt 31, 2011 11:34 am

Jaz sem presaltu pred cca 1mesec iz galaxy s v s2. S2 je bistveno hitrejsi, baterija mi drzi cca pol dneva vec kot pri predhodniku.
Je pa veliko graj napram S. Zvocnik vcas ko klices obupno zaropoce. Potem se je nekajkrat zgodilo, da ko sem prejel klic, zvocnik ni deloval niti slusalka. Po forumih sem prebral, da je razlog napake v softwaru (kar je sigurno, saj po tem, ko sem telefon ugasnil je vse normalno delovalo).
Ok, nalozim nov software preko KIEs. Nisem flashu ker ni potrebe. Super vse deluje, meniji se hitrejsi. V zvocniku se vedno obcasn poci. Mi pa po nadgradnji telefon ni posiljal mms-ov (splet je delu, prejemu sem jih, posiljat pa ni slo:napaka na odzivu streznika). Vse nastavitve so ble ok. Klicu sem na mobitel-mi niso znal pomagat. Kaj mi je ostal druga kot to, da sem ponastavil na tovarniske nastavitve.
Mmsi deujejo. Poka se zmer v zvocniku, cakam pa na osnovno napako, ce se ponovi-da pri klicanju al pa sprejemanju ne deluje zvocnik oz slusalka.
Kaj lah recem druga kot to, da je bil predhodnik (galaxy S) kar se tega tice ultra boljsi. Sem precej razocaran nad kitajskim sranjem.
Slika

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po okt 31, 2011 11:48 am

No jaz sem prejšnji teden kupil Galaxy S2 in mi v zvočniku ne poka. Telefon je zelo hiter, odziven, sploh kamera je super. Z lahkoto premaga vse fotoaparate za 100€.
Imam pa ta problem, da imam na računalniku Linux (Ubuntu) in na njem ne deluje KIES. Sedaj bom moral samo zaradi KIESa instalirat WinXp da bom lahko updatal telefon :evil:
Drugače se mi pa zdi kvaliteta izdelave super. Nič ne škriplje, se zvija,... Tisti ki se pa pritožujejo da je telefon ves plastičen: No zaradi plastike je telefon debel samo 8.49mm in "težek 116g.

Zraven sem dokupil še folijo za ekran in zaščitno ohišje. Tole je super ohišje http://www.case-mate.com/Samsung-Galaxy ... -Cases.asp
Case mate je itak znan po dobrih ohišjih :)
Drugače pa telefon polnim vsak dan. Verjetno bom dokupil boljšo baterijo z 2000 mAh Original ima 1650.

Aja, drugače sem pa telefon kupil pri Mobitelu in zraven dobil brezplačno Mobilno TV in Integral.
Nevem zakaj Mobilna TV ne deluje, ampak Mobitel menda že rešuje problem.

Je pa to moj prvi Androidni telefon. Prej sem imel Nokio E72, tako da zaenkrat o Androidu še nimam pojma.
Zadnjič spremenil Klobasa, dne Po okt 31, 2011 11:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po okt 31, 2011 11:52 am

Klobasa je napisal/-a:No jaz sem prejšnji teden kupil Galaxy S2 in mi v zvočniku ne poka. Telefon je zelo hiter, odziven, sploh kamera je super. Z lahkoto premaga vse fotoaparate za 100€.
Imam pa ta problem, da imam na računalniku Linux (Ubuntu) in na njem ne deluje KIES. Sedaj bom moral samo zaradi KIESa instalirat WinXp da bom lahko updatal telefon :evil:
Drugače se mi pa zdi kvaliteta izdelave super. Nič ne škriplje, se zvija,... Tisti ki se pa pritožujejo da je telefon ves plastičen: No zaradi plastike je telefon debel samo 8.49mm in "težek 116g.

Zraven sem dokupil še folijo za ekran in zaščitno ohišje. Tole je super ohišje http://www.case-mate.com/Samsung-Galaxy ... -Cases.asp
Case mate je itak znan po dobrih ohišjih :)
Drugače pa telefon polnim vsak dan. Verjetno bom dokupil boljšo baterijo z 2000 mAh Original ima 1650.

Aja, drugače sem pa telefon kupil pri Mobitelu in zraven dobil brezplačno Mobilno TV in Integral.
Nevem zakaj Mobilna TV ne deluje, ampak Mobitel menda že rešuje problem.

Se strinjam z vsem napisanim. Men tut prvih 14dni ni pokalo. Potem pa se je zacel-in poci takoj ko zaslisis zvok za pricetek klicanja.
Upam, da bo nehal tako, kot je zacel :mrgreen:

edit: kaksen je pa ta case mate? silikon al plastika? js imam kar originaln silikonski ovitek
Slika

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po okt 31, 2011 12:06 pm

BoneS je napisal/-a:Se strinjam z vsem napisanim. Men tut prvih 14dni ni pokalo. Potem pa se je zacel-in poci takoj ko zaslisis zvok za pricetek klicanja.
Upam, da bo nehal tako, kot je zacel :mrgreen:

edit: kaksen je pa ta case mate? silikon al plastika? js imam kar originaln silikonski ovitek

Na znotraj je trda plastika, na zunaj pa malo mehkejša, da deluje bolj "kakovostno". Je take bolj mat barve (ni ravno bleščeče).
Prilega se super, ohišje je pa RES tanko. Debelo je pa ravno toliko, da kamera ne štrli ven iz telefona, tako da ko telefon položiš na mizo, je v stiku z mizo ohišje in ne leča fotoaparata.
Kolega ima aftermarket silikonski ovitek. Če ga primerjaš z mojim, se pri kolegu čuti tako kot da bi kondom navlekel čez telefon, saj se ohišje zvija in je zelo mehko.
Naročil sem ga tukaj, dobil v štirih dneh kljub temu da niso imeli na zalogi :DDD :bow Imajo tudi v beli barvi.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po okt 31, 2011 12:34 pm

Mister Twister je napisal/-a:Zanimajo me mnenja lastnikov Samsung ACE. Predvesem me zanima kamera(slika/video) in pa GPS če je za kej.

mam ga zdej slab mesec,zaenkrat mi je kul,me pa moti par stvari. slabi videi (15fps), zakasnitev (lag),ko ga potegneš iz žepa in hočeš odklenit,ter baterija.obupno slaba (1350mah). če bi telefon izkoriščal za vse kar mi nudi,bi mogu bit nonstop na štromu. sicer se najde folk,ki trdi das mu zdrži po 3,4 dni,ampak takemu je telefon verjetno ves čas ležal na mizi. mam vedno v rezervi še nokio e52,če bi blo treba it kam za 2,3 dni,da ne bi biu že prvi dan zvečer nedosegljiv s samsungom.

kar se tiče GPS-a,dela odlično,uporabljam navigacijo Sygic,in sm več kot zadovoljen,3D objekti pa teke fore,hehe.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Po okt 31, 2011 4:23 pm

Klobasa: Ne rabiš nobenih Windowsov za posodobitev. Sploh pa je KIES eno sranje! Ko pride nov firmware ven, ga lahko downloadaš in ga iz linuxa namestiš na telefon s kakšim programom kot je recimo ODIN. Če boš pa hotel uporabit custom firmware itd., boš prav tako potreboval program ODIN in ne KIES.

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Re:

Napisal/-a Monster Energy Ne nov 06, 2011 1:52 pm

AudiBoy je napisal/-a:trenutno nokia 9300, ki je v okrari (bolš da neveste kaj je blo)

Kaj je blo? Drgač pa mam Samsung Wawe, bivši pa SE S312
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

android market - problem

Napisal/-a el_diablo Po nov 14, 2011 9:10 pm

pozdravljeni!bom še tle vprašal,mogoče se kdo kej spozna. imam problem,in sicer danes sem vnesel podatke mastercarda,ker bi želel imeti nek program,ki je plačljiv.ko je sprejelo,in sem hotel downloadat, je napisalo NAPAKA PRI USTVARJANJU NAROČILA. a glej ga zlomka,slučajno pogledam v kliku,kjer je zabeležen odtegljaj za google,za0.83 eu-toliko stane program.
se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: android market - problem

Napisal/-a crxdelsol Po nov 14, 2011 9:23 pm

http://tehnik.mobitel.si/google-market- ... sloveniji/

Res stara novica, nisem še probal kupit aplikacije nobene čeprav sem imel veliko android telefonov ampak sem "pirat". Nevem če se je od novice že kaj spremenilo ampak nevem če je možno pri nas kupovat na android marketu.

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Po nov 14, 2011 9:39 pm

Pozdravljen! Neboš več rabil kupovat ;) http://snappzmarket.com/ to aplikacijo si lohk tut na telefon posnameš to pa nardiš tako da greš prek telefona na google vpišeš snappz market odpreš stran daš download android application in to je to ;)

lp denis

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po nov 14, 2011 9:51 pm

Ker je ravno tema o androidu, bom še jaz nekaj vprašal. Nekaj časa nazaj sem si hotel na mail preko telefona (Samsung Galaxy Ace) iz telefona naložit eno sliko. ker še nisem imel odprtega računa na telefonu, sem storil tudi to. Po tem, sem ta račun oz. dostop zbirsal, vedno pa imam izkljopljeno tudi povezavo z net-om. Sedaj pa večkrat dobivam obvestilo na telefon ...... Napaka ob prijavi na .....gmail.com. Izklopu sem že vse kar s eje dalo (z napotki od drugih :D). a tega obvsetila se še vedno nisem znebil. Nekdo mi je reku, da bi bilo potrebno telefon povrniti na tovarniške nastavitve, samo potem izgubim menda vse kar je bilo pol tko naloženo gor oz. vklpoljeno potem ko bil telefon kupljen. Se komu morda sanja kako bi se rešil tega k...... obvestila?

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Po nov 14, 2011 10:41 pm

pinny je napisal/-a:Ker je ravno tema o androidu, bom še jaz nekaj vprašal. Nekaj časa nazaj sem si hotel na mail preko telefona (Samsung Galaxy Ace) iz telefona naložit eno sliko. ker še nisem imel odprtega računa na telefonu, sem storil tudi to. Po tem, sem ta račun oz. dostop zbirsal, vedno pa imam izkljopljeno tudi povezavo z net-om. Sedaj pa večkrat dobivam obvestilo na telefon ...... Napaka ob prijavi na .....gmail.com. Izklopu sem že vse kar s eje dalo (z napotki od drugih :D). a tega obvsetila se še vedno nisem znebil. Nekdo mi je reku, da bi bilo potrebno telefon povrniti na tovarniške nastavitve, samo potem izgubim menda vse kar je bilo pol tko naloženo gor oz. vklpoljeno potem ko bil telefon kupljen. Se komu morda sanja kako bi se rešil tega k...... obvestila?

Pozdravljen! ko daš tovarniške nastavitve ti na telefonu ČE se ne motim še skoz ostanejo slike,imenik itd. spremeni ti sam nastavitve tiste ki si jih ti spremenil. se pravi če je tovarniško nastavljeno neko zvonenje pa si ga spremenil ti ga bo vrnil itd.
to je prvo :) drugo je ko si naredil mail račun si tudi označil da ti telefon sinhronizira vse na mail. se pravi če si račun zbrisal pa sinhronizacijo pustil vklopljeno ti še vedno hoče sinhronizirat ampak ne more ker nimaš več računa zato ti javlja napako.
tretjič je pa to da nevem zakaj si zbrisal račun ( še vedno se lahko prijaviš pod isti račun btw :) ) ker je prav uporaben saj ti sinhronizira vse na mail od imenika dalje. se pravi tudi če zgubiš sim kartico daš novo notri se povežeš na mail pa lohk cel imenik skopiraš iz emaila. seveda če nove stike shraniš na mail. lahko tudi stare preneseš na mail :)
aja pa še to :) napako ti lahko vn meče tudi zaradi tega ker če pogledaš kere aplikacije ti tečejo nastavitve->programi->uredi aplikacije ali pa storitve ki se izvajajo pa boš tam videl da vedno ko zaženeš telefon ti avtomatsko zažene tudi gmail ali e-pošto ampak poveže se pa ne ker si zbrisal račun. lahko pa aplikacijo tam ustaviš pa nebi smelo biti več napake :)
tolk z moje strani zdej če ti nism pomagal pejt pa na to stran pa ti bodo zihr znal povedat :)

link: http://slo-android.si/

lp denis

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 15, 2011 10:40 am

VPRAŠANJE:

Big bang prodaja N. C7 00 za 259 eur - ker imam(mama) 2x po 50 eur popusta na "enki" in kaj drugega nimam do konc leta za kupit, me zanima če se splača dat za ta C7 159 eur :?: :?: :?: prosim poznavalce ali bivše in sedanje lastnike :arrow:

PS. "ulične" debate so deljene: 1/2 za 1/2 proti....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 15, 2011 10:59 am

sašo5 je napisal/-a:VPRAŠANJE:

Big bang prodaja N. C7 00 za 259 eur - ker imam(mama) 2x po 50 eur popusta na "enki" in kaj drugega nimam do konc leta za kupit, me zanima če se splača dat za ta C7 159 eur :?: :?: :?: prosim poznavalce ali bivše in sedanje lastnike :arrow:

PS. "ulične" debate so deljene: 1/2 za 1/2 proti....

za male pare ok telefon, morda moti povezljivost wi-fi saj je telefon zmeden in se ne more odločiti ali naj uporablja wi-fi ali 3g omrežje...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To nov 15, 2011 11:22 am

Srečen uporabnik HTC Desire S.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 To nov 15, 2011 2:23 pm

Aja pozabil napisat kakšen mobitel si lastim :)

uglavnem: samsung galaxy s2

lp

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a xuserx To nov 15, 2011 3:00 pm

samsung galaxy s2 white sicer že 3 mesece je super telefon.zraven sem dokupil vso dodatno opremo kar prek dealextreme in sicer avtonosilec 8komadov zaščitnih folij 2x silikonski etui in eno nogavico.
zaenkrat mi ni še nikoli zatrokiral ali karkoli podobnega kljub temu da imam spominsko kartico 16gb

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan To nov 15, 2011 3:05 pm

pa to maš vseh 8 folij gor nalepljenih??:)

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy To nov 15, 2011 3:15 pm

damjan je napisal/-a:pa to maš vseh 8 folij gor nalepljenih??:)

ja ... enako kot v motogp ko majo folije na vizirjih, da jih lahko dol trga :lol:

ps: moral sem :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov