Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a INFINITI To nov 15, 2011 3:19 pm

Mene je pa samsung popolnoma razočaral. Z ženo si oba lastiva isti model - šteka kljub najnovejšim updejtom. Tlefon začne kao zvonit pa se ne oglasi, unlock tipke zaštekajo - lahko edino baterijo ven potegneš, včasih tipkaš in kar nekaj zašteka potem pa zelo na hitro odenkrat da ves input not...
Njej je še celo ekran trepetal, ga je že 3X dala na servis; enkrat krivijo spominsko, potem polnilec - sami absurdi od izgovorov.
Po dolgem času samsungov, človek lahko zaključi da niso to kar so včasih bili - le šopajo in mečejo ven telefon za telefonoom z politiko da bodo že pol dodelali napake.
Osebno bom prešaltal na Iphone 4S najbrž
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Monster Energy To nov 15, 2011 3:21 pm

Ups, ravnokar odkril da nimam S wawe ampak S champ!
S pomen samsung!
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS To nov 15, 2011 4:06 pm

Nee vem,zakaj kupujete telefone za 700€,če jih ne znate uporabljat?

Če hočeš met telefon, kateri bo delal za tebe in ne ti za njega, kupiš telefon z Android OS. Ampak s takimi telefoni je treba znat. Jaz sem svojega S-a kupil rabljenega pred dvema mesecema za cca. 250€ (700€ nebom nikoli dal za telefon), Sprva z odinom naložil 2.3.5 (štok je bla 2.2.1 se mi zdi). Čez čas,ko sem spoznal Android OS (prej sem bil zvest Symbian S60 V3), sem ga rootal, dal gor CWM 5, preko tega naložil CM 7.1 Stable (Android 2.3.7). Potem še IGo, slovensko mapo itd., Qualcomm-ov GPS driver (čeprav je GPS delal, od viška ne boli glava xP ). Itd. Itd... Zdaj deluje telefon kot računalnik. Lahko downloadam torrente direktno na njega, brskanje po netu je čist enako kot na računalniko (nobenih for, kot so mobilne strani, nepodpiranje iskanja videa v googlu), navigacija ma omejitve hitrosti, table za izvoze, zelo natančna, itd. V glavnem vse,kar ma moj računalnik. Baterija pa zdrži 3.5 dni občasne/srednje dost uporabe. Če pa redno drkam igre, navigacijo, itd, pa 1,5 dneva.

Če pa ne znaš delat s takimi stvarmi,pa kupite telefon za 50€. Pisanje sms-ov,klici in občasno preverjanje vremena na internetu.

Če pa bi vseeno radi telefon za 700€, katerega boste rabili za pisanje sm-ov in klicanje,pa kupite iphone (drugo tak ali tak ne omogoča, ne spreminjanja OS-a, ne inštaliranja app brez jailbrejka)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To nov 15, 2011 5:47 pm

StajercS je napisal/-a:Nee vem,zakaj kupujete telefone za 700€,če jih ne znate uporabljat?
Če pa bi vseeno radi telefon za 700€, katerega boste rabili za pisanje sm-ov in klicanje,pa kupite iphone (drugo tak ali tak ne omogoča, ne spreminjanja OS-a, ne inštaliranja app brez jailbrejka)

Mam na iPhonu Navigon, upam it stavit da je natančnejši kot tvoja aftermarket zadeva za katero si rabil 15 dni da si jo usposobil... :roll:
Mi pa grete Android uporabniki že konkretno na falus z tem anti Apple sranjem, eno vprašanje mam za vas, a ko kupite avto, tud takoj grete menjat mašino? :roll:
Nevem zakaj bi se nekaj mučil z rootanjem, pa menjavanjem sistemov pa tega, če pa pri iPhonu dela vse od dne ko si ga kupil, pa vse do konca...

Edit: pa da nebo zaj tu nekega napadanja, češ ne govori če nisi mel androida... Mel sem že praktično vse od teh pametnih sranj, od Windows mobile 6.5, Windows mobile 7, Android 2.1, 2.2, iOS4, iOS5...
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 15, 2011 6:03 pm

Kupil bi iPhone 4S v Londonu. Pa me zanima kaj vse je ptorebno naredit, da ga uporabljam s tukajšnjo kartico?
Ker naj bi bil pogoj tukaj pri nas plačevanje interneta + naročnina.
Sem pri Mobitelu in sedaj imam Dzabest paket za 19€.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Napisal/-a StajercS To nov 15, 2011 6:21 pm

baSix je napisal/-a:
StajercS je napisal/-a:Nee vem,zakaj kupujete telefone za 700€,če jih ne znate uporabljat?

Mam na iPhonu Navigon, upam it stavit da je natančnejši kot tvoja aftermarket zadeva za katero si rabil 15 dni da si jo usposobil... :roll:
Mi pa grete Android uporabniki že konkretno na falus z tem anti Apple sranjem, eno vprašanje mam za vas, a ko kupite avto, tud takoj grete menjat mašino? :roll:
Nevem zakaj bi se nekaj mučil z rootanjem, pa menjavanjem sistemov pa tega, če pa pri iPhonu dela vse od dne ko si ga kupil, pa vse do konca...

Edit: pa da nebo zaj tu nekega napadanja, češ ne govori če nisi mel androida... Mel sem že praktično vse od teh pametnih sranj, od Windows mobile 6.5, Windows mobile 7, Android 2.1, 2.2, iOS4, iOS5...

Kdo pravi,da ni delalo že na začetku? Jaz sem samo še izboljšal stvar, česar pa ti na tvojem ifonu ne moreš. In zakaj misliš,da ti navigacija dela bolje? Ker maš to ogriženo jabolko? Haha, sanjaj ti svoje. Aja, na ifonu tudi laga, baterija crkuje, zvočnik ne dela, ko te kdo kliče,itd. Ni brez napak. Sej Apple firma je čist kul. Izdelki so dobri. Sam sem mislil kupit ipad 2, parkrat sem ga probal, ampak sem na koncu ugotovil, da ga ne rabim. Bolj me moti oz. odbija to, da so njihovi kupci zabiti, ki mastrubirajo na njihove izdelke, jaz pa nočem past v ta rang.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 15, 2011 6:30 pm

nevermind je napisal/-a:Kupil bi iPhone 4S v Londonu. Pa me zanima kaj vse je ptorebno naredit, da ga uporabljam s tukajšnjo kartico?

ti samo pripravi funte pa si zmagu...

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 To nov 15, 2011 6:31 pm

nevermind: pazit mores samo da je unlocked. Drugace pa bos moral dokupit se EU polnilec oz konverter zanj. To je pa vse.

Pa za ta glasno otrocad: tudi iPhone podpira navigacijo, videe, internet, urejanje dokumentov (office paket), razlika je v tem, da tu vse te stvari delujejo bistveno bolj tekoce kot na Androidu. To pa zato, ker je iOS spisan za tocno doloceno hardware-sko konfiguracijo in ne za 1000 razlicnih modelov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 15, 2011 7:06 pm

adis je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Kupil bi iPhone 4S v Londonu. Pa me zanima kaj vse je ptorebno naredit, da ga uporabljam s tukajšnjo kartico?

ti samo pripravi funte pa si zmagu...

To itak :) no potem kupim telefon in dalje plačujem isto naročnino?

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 To nov 15, 2011 8:39 pm

StajercS je napisal/-a:Če pa bi vseeno radi telefon za 700€, katerega boste rabili za pisanje sm-ov in klicanje,pa kupite iphone (drugo tak ali tak ne omogoča, ne spreminjanja OS-a, ne inštaliranja app brez jailbrejka)

Aja, tistih pol miljona aplikacij na appstore je tm sam za okras :roll:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 15, 2011 9:48 pm

Hahahah, androidari smeskoti :)

Sam si lastim oba, Iphone4 in Samsung Ace, kaj naj recem, androidari ste smesni :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To nov 15, 2011 9:53 pm

Če hočeš met telefon, kateri bo delal za tebe in ne ti za njega, kupiš telefon z Android OS. Ampak s takimi telefoni je treba znat. Jaz sem svojega S-a kupil rabljenega pred dvema mesecema za cca. 250€ (700€ nebom nikoli dal za telefon), Sprva z odinom naložil 2.3.5 (štok je bla 2.2.1 se mi zdi). Čez čas,ko sem spoznal Android OS (prej sem bil zvest Symbian S60 V3), sem ga rootal, dal gor CWM 5, preko tega naložil CM 7.1 Stable (Android 2.3.7). Potem še IGo, slovensko mapo itd., Qualcomm-ov GPS driver (čeprav je GPS delal, od viška ne boli glava xP ). Itd. Itd... Zdaj deluje telefon kot računalnik. Lahko downloadam torrente direktno na njega, brskanje po netu je čist enako kot na računalniko (nobenih for, kot so mobilne strani, nepodpiranje iskanja videa v googlu), navigacija ma omejitve hitrosti, table za izvoze, zelo natančna, itd. V glavnem vse,kar ma moj računalnik. Baterija pa zdrži 3.5 dni občasne/srednje dost uporabe. Če pa redno drkam igre, navigacijo, itd, pa 1,5 dneva.

Če pa ne znaš delat s takimi stvarmi,pa kupite telefon za 50€. Pisanje sms-ov,klici in občasno preverjanje vremena na internetu.

Prvo govoriš da če hočeš met telefon ki bo delal za tebe in ne ti zanj moraš met Android telefon, potem pa pol ure opisuješ koliko romov si zamenjal itd. Torej si ti delal za telefon.

Ravno pred pol ure sem postal lastnik belega Samsung Galaxy SII. Že z SI sem bil izredno nezadovoljen z izdelavo, SII je samo double shit, tisti pokrovček zadaj mi ni jasno kak bi ga zaprl da ne bojo odleteli tisti mikrometerski panteki ki ga držijo tam zadaj, precej plastikfantastik zadeva. Par dni se bom malo poigral z njim z različnimi romi itd. potem pa ob prvi priložnosti menjam za iPhone 4, da še vidim kako je ta kaj. Sem imel ogromno telefonov z androidom in mislim da android in resnejša uporaba telefona negre skupaj, tukaj je mišljena ciljna skupina najstnikov, ki se imajo vsak teden čas igrati z posodablanjem in nalaganjem romov.

Če pa ima kdo iPhone 4 pa meni drugače rade volje menjam za belega SGSII :D

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 15, 2011 9:54 pm

Courage™ je napisal/-a:Hahahah, androidari smeskoti :)

Sam si lastim oba, Iphone4 in Samsung Ace, kaj naj recem, androidari ste smesni :)

Ace nemoreš primerjat z iphone in po tem sodit ker je ace nek "vstopni" model android telefona.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 15, 2011 10:07 pm

Nima to veze.

Ne razumem, da se vam dejansko da prepirat o razlikah med androidi in iOSi.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Napisal/-a StajercS To nov 15, 2011 10:09 pm

crxdelsol in kaj je za tebe resno delo na telefonu? Igranje angry birds? :lol: :eyes

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To nov 15, 2011 10:24 pm

Imam Androida- Galaxy S2. Sošolec ima Iphona.
Iphone ima večjo resolucijo, S2 pa boljši kontrast. Črna je zares črna in bela je bela. Apple pri kontrastu nima za burek.
Edino pri Iphonu je super da je resolucija tako huda, da sploh ne vidiš pixlov. Pri S2 jih vidiš..

Drugače pa ima Galaxy S2 večji ekran, bolj tanek je in ni obdan s steklom kot Iphone ki se takoj razbije če telefon pade na tla.
V glavnem, oba sta super telefona, oba sta predraga, s tem da ima apple večji imidž in si bolj "car" v očeh drugih.
Ampak s tem se ne obremenjujem...

Oba sta dobra, ampak Galaxy S2 mi je boljši :D

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To nov 15, 2011 10:39 pm

crxdelsol je napisal/-a:
Prvo govoriš da če hočeš met telefon ki bo delal za tebe in ne ti zanj moraš met Android telefon, potem pa pol ure opisuješ koliko romov si zamenjal itd. Torej si ti delal za telefon.

Ravno pred pol ure sem postal lastnik belega Samsung Galaxy SII. Že z SI sem bil izredno nezadovoljen z izdelavo, SII je samo double shit, tisti pokrovček zadaj mi ni jasno kak bi ga zaprl da ne bojo odleteli tisti mikrometerski panteki ki ga držijo tam zadaj, precej plastikfantastik zadeva. Par dni se bom malo poigral z njim z različnimi romi itd. potem pa ob prvi priložnosti menjam za iPhone 4, da še vidim kako je ta kaj. Sem imel ogromno telefonov z androidom in mislim da android in resnejša uporaba telefona negre skupaj, tukaj je mišljena ciljna skupina najstnikov, ki se imajo vsak teden čas igrati z posodablanjem in nalaganjem romov.

Če pa ima kdo iPhone 4 pa meni drugače rade volje menjam za belega SGSII :D

Sploh nevem kaj ti ni jasno. Ko Galaxy SII odpakiraš, ga napolniš in posodobiš na najnovejši firmware. S tem je zgodba zaključena do naslednjega leta ko pride Ice cream Sandwich.
mikrometrski panteki ne bodo odleteli. Sicer je pa pokrovček tako narejen zato, da je telefon lahko tako tanek.
Resno delo? Navigacija deluje super, telefon mi še nikoli ni zmrznil pa ga ogromno uporabljam. Zmrznejo samo cheap programi ki jih z lahkoto ugasneš. Multitasking je pa itak bomba. Me pa zelo zanima kaj šteješ pod resno delo. Programiranje in vodenje računov, izdelava CNC programov? C++?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 15, 2011 10:41 pm

Klobasa je napisal/-a:Imam Androida- Galaxy S2. Sošolec ima Iphona.
Iphone ima večjo resolucijo, S2 pa boljši kontrast. Črna je zares črna in bela je bela. Apple pri kontrastu nima za burek.
Edino pri Iphonu je super da je resolucija tako huda, da sploh ne vidiš pixlov. Pri S2 jih vidiš..

Drugače pa ima Galaxy S2 večji ekran, bolj tanek je in ni obdan s steklom kot Iphone ki se takoj razbije če telefon pade na tla.
V glavnem, oba sta super telefona, oba sta predraga, s tem da ima apple večji imidž in si bolj "car" v očeh drugih.

Misliš rečt da ima Apple naravne barve SGS pa vsiljene in nenaravne kontraste.

Resno delo ?
Klicanje, sms, delujoč koledar ki se zmore sinhnorizirat z koledarjem na računalniku, fotoaparat. In da vse skupaj deluje ko to rabiš. Pri androidu se lahko kadarkoli kaj zalomi in rikne pa moraš nalagat nove aplikacije, updejtat itd.

Neda se mi, sem mel ogromno android telefonov in noben ne deluje ko ga kupiš in da bi ga tako uporabljal, to je dejstvo...skoz je treba nekaj prčkat.

Evo spet ena cvetka ki se mi je zgodila: SMSe mi ne zlaga po vrsti kot bi moralo:
jaz
ti
jaz
ti

ampak mi zlaga tako:
ti
ti
ti
jaz
jaz
jaz

ko sem ga kupil sem povrnil tovarniške nastavitve, torej dela kot mora ? ne, treba bo nekaj naredit da bo kot mora bit.

Lahko downloadam torrente direktno na njega, brskanje po netu je čist enako kot na računalniko (nobenih for, kot so mobilne strani, nepodpiranje iskanja videa v googlu), na

Kako pa potem gledaš Redtube, meni vrže ven mobilno stran :D

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To nov 15, 2011 11:08 pm

crxdelsol je napisal/-a:

Resno delo ?
Klicanje, sms, delujoč koledar ki se zmore sinhnorizirat z koledarjem na računalniku, fotoaparat. In da vse skupaj deluje ko to rabiš. Pri androidu se lahko kadarkoli kaj zalomi in rikne pa moraš nalagat nove aplikacije, updejtat itd.

Neda se mi, sem mel ogromno android telefonov in noben ne deluje ko ga kupiš in da bi ga tako uporabljal, to je dejstvo...skoz je treba nekaj prčkat.

Evo spet ena cvetka ki se mi je zgodila: SMSe mi ne zlaga po vrsti kot bi moralo:
jaz
ti
jaz
ti

ampak mi zlaga tako:
ti
ti
ti
jaz
jaz
jaz

ko sem ga kupil sem povrnil tovarniške nastavitve, torej dela kot mora ? ne, treba bo nekaj naredit da bo kot mora bit.

Lahko downloadam torrente direktno na njega, brskanje po netu je čist enako kot na računalniko (nobenih for, kot so mobilne strani, nepodpiranje iskanja videa v googlu), na

Kako pa potem gledaš Redtube, meni vrže ven mobilno stran :D

koledar, fotoaparat, sms, klicanje, vse deluje kjerkoli in kadarkoli. fotoaparat se prižge v trenutku, nobenega štekanja ali zmrzovanja. mogoče imaš problem zaradi kakšnega neuradnega firmwarea. jaz imam 2.3.4 in ni problemov.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Napisal/-a StajercS To nov 15, 2011 11:14 pm

crxdelsol je napisal/-a:

Resno delo ?

jaz
ti
jaz
ti

ampak mi zlaga tako:
ti
ti
ti
jaz
jaz
jaz

Za sms-e,klicanje in kolendar rabiš ti telefon za 700€? :roll: Da pa ti na androidu nič ne dela, pa res ne vem, kaj delaš s telefonom. Ti jaz pošljem mojo staro Nokio 6120 Classic, te ne boš mogel uničit.
Glede kontrasta se spet vidi, kaki 'bobeki' so apple fani. Skoz morajo vrivat drugim v glavo svojo mišlenje. Če ma SGS II boljši kontrast, ga pač ma. Ne pa da obračaš besede. Če 'Klobasa' tak vidi, mu ni treba obračat ''vida''.

Vsi vi pa se sprijaznite,da noben mobitel ni najboljši. Vsak ma nekaj dobrega/slabega. Ko kupiš telefon, že drugi dan razvijajo boljšega.
Drugače pa mi gredo ti boji med fani na živce. Jaz kupim to, kar hočem oz. p/p . Ne da bom zaj gledal,kera firma bo.
Bedaki so tisti, ki stvar od neke firme tisti čas ko ma druga firma trenutno top izdelek samo zato, da jim piše gor najljubša znamka. (npr. Avto (med Nemci in Japonci, VW - Honda), AMD - Nvidia , AMD - Intel , itd.) Ne da se mi več pisat. Tak ali tak ne gre prepričat teh fanov, da nobena firma ni nedotakljiva, nobena ni nadnaravna. :roll:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov