Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

KillerGas
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Re: http://www.bob.si/

Napisal/-a KillerGas Sr nov 16, 2011 11:36 pm

Postavka 100min,..100sms,..
Slika

Simobil ni lastnik bob.si,..temvec samo upravlja znamko pri nas .

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Če nov 17, 2011 12:54 am

Ta tema se na Slo-Techu vrti, vključno z grafi in izračuni.
http://slo-tech.com/forum/t491735/0

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a gecco Če nov 17, 2011 7:43 am

HPF je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Koliko zdrži baterija na iPhone-ih pri normalni uporabi? (brez slikanja, igric in uporabljanja programov, le kakšnih 10 ali več klicev dnevno in nekaj deset sms-ov)

Okoli 3 dni. Pri iPhonu je finta, da gredo zadni procenti zelo počasi dol.. te pa prestraši ko vidiš da maš recimo še 12% baterije, pa daš hitro polnit.. Se mi je pa že zgodilo, da sem mel recimo 10% zjutraj, pa sem mel okoli 6 popoldan še vedno 5%, čeprav sem mogoče opravo en klic pa poslal ene 3 smse.

Procenti gredo zelo počasi dol če samo kličeš in pošiljaš SMS-e. Še počasneje če izklopiš prenos podatkov. 3G omrežje in Wi-fi sta največji porabnik. Z izklopljenim prenosom podatkov je zdržal tudi 4 dni. V New Yorku mi je zdržal več kot teden, ampak tam je bilo pa res 2-3 klice in nekaj SMSov na dan in malo Wi-fi-ja tolk da sem preveril maile.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če nov 17, 2011 8:05 am

Se mi je zdelo da ni vse tako lepo kot se bere.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če nov 17, 2011 8:34 am

TomazK je napisal/-a:Se mi je zdelo da ni vse tako lepo kot se bere.

pri katerem operaterju pa je ? sej so vsi priblizno enako dragi če gledaš tebelo zgoraj, cca 1-5 eur razlike...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe nov 18, 2011 9:01 am

Ker je sestra kupila Ace-a z prednaloženim Gingerbreadom, od prej pa niti jaz, niti ona nisma imela izkušenj z androidom, me zanima, če se bo dalo tudi ta telefon nadgraditi na IcecreamSandwich in če se da, ali bo to laufalo optimalno?

PS. In če bi sedaj kupovali telefon, do nekje 170€, kolikor trenutno stane Ace pri Mobitelu, katerega bi izbrali? Zaenkrat so v tem cenovnem rangu Wildfire S, Ace, Xperia mini... Telefon bi uporabljal wi-fi,kakšne aplikacije, tudi ROM bi lahko zamenjal (seveda to moram še prej raziskat). Pa slike tudi čimboljše, ker nimam vedno digitalca s sabo.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 18, 2011 12:58 pm

Do 170 bi pogledal na bolhi za kakim novim huawei ideos x5 ali pa mogoče celo galaxy s rabljen že dobiš za 170 včasih, če ti ni všeč še ga vedno prodaš za več. Ace je bogi glede resolucije.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So nov 19, 2011 5:53 am

crxdelsol je napisal/-a:Do 170 bi pogledal na bolhi za kakim novim huawei ideos x5 ali pa mogoče celo galaxy s rabljen že dobiš za 170 včasih, če ti ni všeč še ga vedno prodaš za več. Ace je bogi glede resolucije.

Sem prepičan, da veš o telefonih veliko več od mene a vseeno si že dosadan s to tvojo resolucijo enkrana. Kupi si galaxija 2 pa boš imel super resolucijo. ;)

lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ So nov 19, 2011 8:25 am

weasel je napisal/-a:Ker je sestra kupila Ace-a z prednaloženim Gingerbreadom, od prej pa niti jaz, niti ona nisma imela izkušenj z androidom, me zanima, če se bo dalo tudi ta telefon nadgraditi na IcecreamSandwich in če se da, ali bo to laufalo optimalno?

PS. In če bi sedaj kupovali telefon, do nekje 170€, kolikor trenutno stane Ace pri Mobitelu, katerega bi izbrali? Zaenkrat so v tem cenovnem rangu Wildfire S, Ace, Xperia mini... Telefon bi uporabljal wi-fi,kakšne aplikacije, tudi ROM bi lahko zamenjal (seveda to moram še prej raziskat). Pa slike tudi čimboljše, ker nimam vedno digitalca s sabo.

No tkole ... približno 2 tedna si lastim Samsung Galaxsy Ace, in sem z telefonom zlo zadovolen. Baterija zdrži cca. 2 dni uporabe, če ga ne ''matraš'' preveč, drugače gre tud v enem dnevu. Android je zlo simpl za uporablat, zaslon odziven in natančen. Resolucijja ni najbolša ima pa kamera 5 mega-pikslov - v največji resoluciji so slike 2560x1920, je pa zoom bol bogi in tudi, če je slika v max velikosti, telefon ne dovoli zoomiranja. Glede tega je bil moj prejšnji telefon (Sammsung iNNOV8) velik veeeeeeeelik bolš - ampak na splošno še nisem naletel na situacijo, kjer bi dejasnko opazil slabo resolucijo ekrana oz. bi me ta motila.
Drugače pa tud če več programov laufa hkrati telefon še vedno dela lepo ... do sedaj sem meu največ na enkrat: Wi-Fi, agobe reader in še en aktiven download prek Android Marketa hkrati, pa niti nisem opazil, da bi telefon počasneje delal.

Pod kakšnimi pogoji pa je 170€ ??
Osebno sem ga dobil pri SiMobilu za 30€ :shock:

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel So nov 19, 2011 9:22 am

Gledam pri Mobitelovi splošni akciji, ker sem odplačal prejšnji telefon.

Pa je rabljenim telefonom za zaupat? Sploh nimam izkušenj s kupovanjem rabljenega telefona. :?

Zdaj gledam še Xperio mini za 100€ in vidim, da ima zelo dobre karakteristike v primerjavi z Ace-om in wildfire-jem S. Edino manjši ekran.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So nov 19, 2011 11:08 am

Rabljeni telefoni so zal loterija.Kot avti. Ce bi bil folk posten, pol nebi blo panike., Tak pa te vsak nategne, k ma 5 minut casa. Ce kupujes prek bolhe, isc uporabnike, ki imajo ZVU. Ceprou tut to ni vedn dovolj.
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So nov 19, 2011 11:30 am

King1 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Do 170 bi pogledal na bolhi za kakim novim huawei ideos x5 ali pa mogoče celo galaxy s rabljen že dobiš za 170 včasih, če ti ni všeč še ga vedno prodaš za več. Ace je bogi glede resolucije.

Sem prepičan, da veš o telefonih veliko več od mene a vseeno si že dosadan s to tvojo resolucijo enkrana. Kupi si galaxija 2 pa boš imel super resolucijo. ;)

lp

ga imam. od včere pa iphone 4 -to še je zajebancija ker je zaklenjen...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So nov 19, 2011 12:40 pm

Matey_, ti GPS lepo dela (oz. ti ga v programčkih hitro najde)?
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 19, 2011 3:12 pm

sem včeraj kupil (big-bang) tale C7 00 brez obveznosti do operaterjev, dva popusta na enki sem dal skupaj, tako da je cena še kr normalna..............se še učim, in se zgleda še bom en čas, klicati znam, kakor tudi up. navigacijo(odlično rešeno, dejansko si v "5 minutah" not) prvo opažanje je, da je neverjetno čist zvok, ko se pogovarjam, profili so pa itak enaki pri vseh Nokiah, tako da 1x Nokia :arrow: vedno Nokia......in mislim, da več kot 30% možnosti aplikacij telefona itak ne bom uporabljal.....

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So nov 19, 2011 4:53 pm

jaz pa čakam na HTC Sensation XL
480 x 800 pixels, 4.7 inches
8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, dual-LED flash
Standard battery, Li-Ion 1600 mAh
Stand-by
Up to 360 h (2G) / Up to 460 h (3G)
Talk time
Up to 11 h 50 min (2G) / Up to 6 h 50 min (3G)

ne rabim dualcore procesorja, večji ekran in dobra baterija, pa še ugodena cena bo ker ekran ni nič posebnega, pa single core

http://www.gsmarena.com/htc_sensation_xl-4161.php
VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=5gEWi7-N ... r_embedded
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So nov 19, 2011 5:02 pm

Sony Ericson T700 že 3 leta. Dela popolnoma brezhibno. Baterija drzi tak dolgo da pozabim kdaj sem ga polnil.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So nov 19, 2011 6:28 pm

Kako dolgo vam drži baterija na iPhonih 4 ?
Se telefon pogosto resitira ali na novo zažene (žal sem kupil zaklenjenega in sedaj moram pri vsakem zagonu imeti zraven PC) ?

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 So nov 19, 2011 6:46 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kako dolgo vam drži baterija na iPhonih 4 ?
Se telefon pogosto resitira ali na novo zažene (žal sem kupil zaklenjenega in sedaj moram pri vsakem zagonu imeti zraven PC) ?

Meni drži 2, včasih 3 dni. Se pa ne spomnem, da bi se mi v treh letih kdaj sam od sebe resetiral ali zmrznu

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF So nov 19, 2011 6:50 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kako dolgo vam drži baterija na iPhonih 4 ?

Meni se v enem letu pa nekaj še ni sam od sebe ponovno zagnal, baterija mi pa drži okoli 3 dni. Včasih tudi več, včasih manj.
Verjetno rabiš vedno PC, ker imaš nameščen untethered jailbreak. Tudi to se da rešit, da namestiš starejši rom, ki se ga da normalno jailbreakat, ampak pri tebi to ni tako preprosto, ker moreš verjetno ohranit "baseband". Boš mogo po internetu pogledat za kakšnimi tutoriali. Morm te pa že zdaj opozorit, da jih dosti pravi, da začne jailbreakan iPhone čez čas malo štekat.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So nov 19, 2011 7:01 pm

Tako je ker imam untethered jailbreak, downgrejdat nemorem, baseband imam 04.10.01 če ti to kaj pove, jaz sem bolj prišen za apple zadeve zdaj sem bil skoz na androidu. Meni OS ni važen če je nov al star, samo da nebi rabo imet tako narejeno. Poznaš koga ki bi mi zrihtal tole ? ali pa kdo iz foruma ZS ;)

Drugače pa zakon telefon, zaenkrat pozitivno navdušen napram androidnim telefonom ki sem jih imel. Nisem pa še sprobal w7 phone.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov