Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a crxdelsol Po nov 21, 2011 12:23 am

Ravno sem govoril z enim, naj bi šlo če ti ostane star baseband in gevey sim, jaz neupam, če boš probal poročaj.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po nov 21, 2011 2:54 am

edit mod:
oglasi potekajo na drugi strani foruma.
Alergičen na rjo

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Po nov 21, 2011 9:13 am

crxdelsol je napisal/-a:Katere navigacije uporabljate na iphonih?

Je sygic najboljše kaj se dobi ? Ima glasovno vodenje ? Tudi v slovenščini ?

Se pridružujem mnenju @baSix, tudi meni še najbolj sede navigon. Sygic imam, ker sem jo dobil zastonj v njihovi nagradni igri, pa za tiste 5x na leto ko rabim navigacijo je čist v redu :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po nov 21, 2011 1:35 pm

IcEm4n je napisal/-a:Če se ne motim, se je King1 odločal med Ace-om in Wildfire-om S.

Se ne motiš ne. ;) Vzel sem HTC-ja zaradi boljšega ohišja pa še v roko petkrat bolj sede kot ace. Sta pa tam tam.

lp

spella
Nov uporabnik

Napisal/-a spella Po nov 21, 2011 2:26 pm

Zanimajo me izkušnje s telefonom LG Optimus Black oz. 2x, če jih kdo ima, koliko časa zdrži baterija...?
kdor kasneje zavira je dalj časa hiter!

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 22, 2011 12:36 am

2-3 dni max, 4 če se greš res ekonomičnost drugač pa 2-3dni je nekak standard za vse te androide z velikimi ekrani. Brez problema pa tud vsakemu skuriš baterijo v pol dneva (WIFI, GPS, kaka igrca zahtevnejša itd.)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To nov 22, 2011 7:58 am

No pa je (skoraj dobesedno) padel v vodo moj skrivni načrt, da bi šel trenutni telefon po gobe, tako da bi si končno moral nabaviti kak Galaxy S2 ali Xperio Arc oz nek HTC-jev dotikač :lol: :lol:

Kaj je bilo? Sem govoril po telefonu danes zjutraj in peljal psa na sprehod. Ko sem ga pripeljal nazaj, sem mu šel zamenjati vodo, ker je bla zmrznila. Ob vračanju s posodo vode v roki & telefona v 1 roki ter dveh različnih hran v drugi roki, se je pes lepo povzpel name, da prevoha to čudo in me je ob tem svojem početju konkretno zazibal - toliko, da sem precejšnjo količino vode polil po telefonu. Telefon sem po tem obrisal, izrekel 2 ostri psovki sam sebi (ne psu), pobrisal telefon in ga dal v žep. Telefon kljub precejšnjem zalivanju dela brez kakršnih koli problemov. Gre se pa za Nokio E72. Pa ravno 2 dni nazaj je spodletel načrt, da bi se raztreščil ob večkratnem padcu po stopnicah :ue

Hah, šalo na stran, kar se same konstrukcije tega telefona tiče, sem zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel To nov 22, 2011 7:29 pm

Tako, kupil sem Xperio Mini, pa kar bo, bo. Hvala vsem za pomoč. :)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To nov 22, 2011 11:16 pm

OFF:

Pa ljudje kje vi živite, ene čudne oznake pišete, kaj noben več ne rabi nokia 3310, sony ericsson k790i in podobne fone.

Desni v uporabi, levi za rezervo
Slika
Član od leta 2004

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Sr nov 23, 2011 12:01 am

SE K610i, redno v uporabi. Folk me mal čudno gleda, ampak hej, 5 let je star, pa 4-5 dni mi zdrži baterija (še originalna). Je pa nova Nokia prišla k hiši... Anti Android/iPohones itd. pač :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr nov 23, 2011 5:54 am

mm46 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Katere navigacije uporabljate na iphonih?

Je sygic najboljše kaj se dobi ? Ima glasovno vodenje ? Tudi v slovenščini ?

Se pridružujem mnenju @baSix, tudi meni še najbolj sede navigon. Sygic imam, ker sem jo dobil zastonj v njihovi nagradni igri, pa za tiste 5x na leto ko rabim navigacijo je čist v redu :)

Uporabljam Sygic (nobne druge nisem niti preizkusil) že dobro leto in sem navdušen. Vmesnik, grafika, 3D so zelo dobri, poleg tega me je do sedaj vedno pripeljal na dvorišče. Skratka ne čutim potrebe preizkusiti dražjega in pregovorno boljšega Navigona.

Lp.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr nov 23, 2011 12:58 pm

Sem naložil Sygic, navigon je velik 2GB in si bom moral čas vzet zravn enga wifija (sem bolj leteči) ali pa zvečer pustit da sprobam. Sygic me je navdušil kolk sem sprobal je zakon.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če dec 01, 2011 10:34 pm

Sony Ericsson Arc S vs Apple iPhone 4 (ne S, ampak samo 4) 16GB ?

Bi mogoče kdo vedel + in - enega oz drugega?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe dec 02, 2011 10:32 am

@ejsim: Ze 11 let obstaja odlicen portal s primerjavami kakrsnihkoli telefonov, katerega so v letosnjem letu se izboljsali. Tvoja izbira je na naslednjem linku: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3275 Kaksni so dodatni - in + pa imas pri vsakem artiklu se dodaten review.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe dec 02, 2011 12:16 pm

Okej, gledam. Edino glede dimenzije ekranov so se zmotili. Če se ne motim, je Xperiin večji :) Se nagibam bolj k Xperii, čeprav bi se kaki iPhone fani ob tem vrgli s strehe pomojem. Pff

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Pe dec 02, 2011 12:27 pm

ejsim je napisal/-a:Okej, gledam. Edino glede dimenzije ekranov so se zmotili. Če se ne motim, je Xperiin večji :) Se nagibam bolj k Xperii, čeprav bi se kaki iPhone fani ob tem vrgli s strehe pomojem. Pff

Sej piše da je Xperijin večji? Iphonov ima pač večjo resolucijo.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe dec 02, 2011 3:45 pm

Vsak ma svoje dobre in slabe plati.

OS
Plus pri xperiji je android sigurno plus je pa tudi minus ob enem. Android je zelo prilagodljiv na lažji način kot iOS (ne rečem da iOS ni prilagodljiv-je ampak takoj ko primeš telefon v roko ga nemoreš prilagodit, kot na androidu ko se kot trotel vpišeš na market in gremo vlečt aplikacije. Za popolno prilagoditev iosa rabiš JailBreake in cydio potem pa že gre. na Android marketu je milijone free aplikacij, ki pa se žal tudi "podvajajo" in 75% jih je brezveznih-ogromno je dreka gor podomače tak da prej kot naložiš tisto kar iščeš in če ni ravno neka popularna zadeva naložiš 5 aplikacij da ti ena ustreza. Pri Cydii dodaš source in imaš sicer na oko manj aplikacij kot na marketu, ampak se še pri nobeni se še nisem zajebal vse so kvalitetne-ene bolj druge manj.

Izdelava
Predvčerajšnjim sem kupil Xperi Ray. Prednja ploščica & ekran super, a kaj ko primeš v roko in želiš kaj stiskat pa zadaj škripa plastičen pokrovček baterije. Sony bo še mogel malo dodelat kvaliteto izdelave. Plastika zadnjega pokrovčka je ista kot pri nokiji x3.
Slika

Vrjetno pri Arc S isto izdelava ne blesti in je telefon plastičen na otip. HW je brezveze primerjat sem imel večino Androidnih telefonov in velike razlike med odzivnostjo ni, če pa je pa naložiš kak custom rom in gasa, no razen če ti je važno kaj piše na papirju.

SE dela odlične slike že od nekdaj, če ga ima kdo prosim da kako naloži.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe dec 02, 2011 4:52 pm

Okej, hvala za komentarje, bom šel danes jih še malo podrkati, pa da vidim, kak se mi zdi.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So dec 03, 2011 2:45 pm

No, pa sem tudi jaz podlegel "dotikacem", in sicer na koncu sem izbral Xperio Arc S. Se vedno v fazi testiranja, ampak zaenkrat vse ql :)

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Pe dec 09, 2011 12:15 am

Evo =) od danes naprej ponosni lastnik HTC Sensation XE =) več...o naslednjih dneh :)
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov